Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיצה.

Mr.Hybrid

פוסטים מומלצים

פורסם

הקמחים של נפלאות מעולים, ויש מגוון רחב של אחוז חלבון וקמחים שונים ומשונים. בד"כ ניתן למצוא אותם במבצעים של 2 ב-16 וכדומה. 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
לפני 4 שעות, ניקו פ. כתב:

הקמחים של נפלאות מעולים, ויש מגוון רחב של אחוז חלבון וקמחים שונים ומשונים. בד"כ ניתן למצוא אותם במבצעים של 2 ב-16 וכדומה. 

+1

בכלל בשנים האחרונות יש מבחר עצום גם של קמחים וגם של מותגים, אבל לא לזלזל במקומיים כי למרות הנטיה לעשות את זה - הם באמת באמת טובים (אני עדיין נשאר נאמן ב 99% מהזמן לקמח פיצה עם שמרים של סוגת, עובד לי פשוט מעולה).

איציק

• רעיון טוב! 2

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם
בתאריך 27.7.2025 בשעה 10:27, איציק נ. כתב:

מקפיץ את השרשור ומעדכן:

1. הופתעתי לטובה מהתוצאות של הטאבון החשמלי של נינג'ה woodfire oo103. ממש ברמה שאני מתכנן לקנות כבר.

2. ooni הוציאו גרסת MK2 ל ooni koda 12 המפורסם - שנקרא ooni koda 2.

נראה שפתרו שם את ***כל*** הכשלים האפשריים;

א. העתיקו את מיקום ברז הגז לצד (ולא מאחורה כמו בדגם הישן) מה שתרם ל-2 דברים; האחד הוא נוחות משופרת בשליטה על ברז הגז וההדלקה, השני הוא שאפשר להצמיד אותו לקיר בחלקו האחורי.

ב. הצתה אלקטרונית (נחמד שיש, לא ביג דיל)

ג. אבן שמוט 15 ממ במקום 10 ממ (משמעותי).

ד. גולת הכותרת: מבער עם עוצמה חזקה בצדדים ועוצמה חלשה באמצע, שהפיצה לא תישרף שהיא קרובה למבער. כולל 2 DEFLECTOR-ים, האחד למעלה ושני קרוב למבער

ה. גודל משופר - 14" במקום 12"

ו. פתח קדמי גדול יותר, 13 ס"מ מול 8.2 ס"מ בדגם הקודם.

ז. הוסיפו מגש קדמי להנחת הפיצה (נחמד שיש)

מכשיר סופר מרשים - אממה, אין בארץ !

לארץ הביאו רק את הדגם היקר ביותר - ooni koda 2 MAX בקרוב ל 6000 שקל.

הזויים.

איציק

לדעתך עדיף ביחס ל Roccbox? כבר יש אותו בארץ, מחיר דומה כרגע.

פורסם
לפני 1 דקה, Nemesis כתב:

לדעתך עדיף ביחס ל Roccbox? כבר יש אותו בארץ, מחיר דומה כרגע.

אם אתה מחפש טאבון גז, לדעתי ה KODA 2 (או מה שקראתי לו MK2) הוא הכתובת.

פיזור חום עדיף, גודל עדיף (14" במקום 12") , ברז גז קרוב... בקיצור טיפלו בכל הכשלים של MK1.

תצפה קצת בסרטוני סקירות של ה KODA 2 ביוטיוב - באמת יופי של מכשיר.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

תודה. לא חייב להיות גז. מחפש טאבון למתחילים לראות אם זה יהיה בשימוש קבוע או יהפוך לרהיט בשימוש פעם בשלושה חודשים.

בינתיים אופה פיצות בתנור עם משטח פלדה וירקות ובשר על גריל גז.

אתה חושב שכדאי לטבול רגל קודם כל עם נינג'ה חשמלי?

פורסם
לפני 4 שעות, Nemesis כתב:

אתה חושב שכדאי לטבול רגל קודם כל עם נינג'ה חשמלי?

אני מרוצה מהנינג'ה טאבון ברמה שאני לא מסתכל אחורה :-) 

זה מכשיר שבאמת מאפשר לי להנות מפיצות\פיתות\קלצונה עם התעסקות מינימלית ותוצאה מדוייקת !

אני לא יודע אם זו תהיה טבילת רגל בשבילך כמו מכשיר קבע שיהיה לך כיף ונוח לעבוד איתו. ברגע שתתרגל אליו (וזה מהיר מאוד וקל) יש סיכוי טוב שלא תרצה משהו "מסובך יותר".

אני כבר תפסתי את השיטה שעובדת לי מצויין;
פותח את כל הבצקים על משטחים נפרדים (מגשי פיצה מעץ) עם מעט סמולינה מתחת לבצק שלא יידבק, שם את הרוטב על כולן, מפזר גבינה על כולן, מוסיף לאן שצריך את התוספות - וברגע שהטאבון חם אני מכניס אותן ברוטינה קבועה -  2:30 דק לפיצה. תוך 15 דקות אני סוגר 6 פיצות (קילו קמח).

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 6 דקות, Nemesis כתב:

נשמע טוב. אתה מצליח להרים אותם בלי בעיה אחרי שהבצקים יושבים על משטח כל כך הרבה זמן? ועוד עם הרוטב?

קלי קלות.
אתה מפזר מעט סמולינה על המגש עץ, מעביר אליו את הבצק ומתקדם.

אתה תמיד יכול לשים אקסטרה סמולינה - המרדה המקורי של הטאבון נינג'ה מגיע מחורר, אז ברגע שתעביר את הפיצה למרדה ותיתן לו ניעור קליל, הסמולינה יוצאת מהחורים של המרדה.

• אהבתי 1

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק מה הגודל של הפיצה שניתן להכניס לנינג'ה? זה נראה ממש קטן!

יקח לי שנים לשבוע.

BMW E36 M40 year of 1992

Autobianchi A112 year of 1979

פורסם

כמו כל טאבון סטנדרטי - 12".
רוחב\אורך האבן הוא 32X32ס"מ.

כל הטאבונים הביתיים מתחילים במידה הזו, דגמים "משופרים" יכולים להיות 14" או 16".

בגלל שזמן ההכנה של הפיצה הוא באמת סופר-מהיר, ב 15 דקות אתה מסיים את כל ה-6 פיצות (קילו קמח).

לא יקח לך שנים לשבוע, מקסימום 1-2 פיצות.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

תגידו? כל האופים כאן 

עם כל הקילוגרמים של קמח, גבינות שמנות, שמן שעפים כאן כמו חרציציות. 

דאגתם לפחות ללחצן מצוקה בבית שלכם? דפיברלטור? 

• מצחיק 2

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
בתאריך 1.1.2026 בשעה 19:34, איציק נ. כתב:

קלי קלות.
אתה מפזר מעט סמולינה על המגש עץ, מעביר אליו את הבצק ומתקדם.

אתה תמיד יכול לשים אקסטרה סמולינה - המרדה המקורי של הטאבון נינג'ה מגיע מחורר, אז ברגע שתעביר את הפיצה למרדה ותיתן לו ניעור קליל, הסמולינה יוצאת מהחורים של המרדה.

טאבון הנינג'ה נרכש (מרדה לא היה בערכה אבל כבר יש). פיצות ראשונות יצאו קלי קלות, פחות מ 2.5 דקות.

הבצק יוצא מעולה, אבל למעלה זה נשאר יחסית רטוב לעומת אפיה בגריל גז על אבן (4-4.5 דקות). בינתיים לא ככ מצליח להבין למה.  לא ניתן להשאיר יותר זמן, יישרף. 

20260103_171817.jpg

• אהבתי 1
  • מעניין 1
  • 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

אחרי שנה של פיצה שבועית בתנור החלטנו להשתדרג לטאבון. אחרי קצת התלבטויות נרכש Roccbox שהגיע כשהמבער כבר מחובר לצינור שמחובר לווסת.

השאלה - האם הווסת מתאים לבלון גז 5 ק"ג סטנדרטי? לא הצלחתי להבין לגמרי. חבר שקנה טאבון זהה לפני שנה אמר שטכנאי גז שהגיע במקרה לסדר משהו בכיריים טען שהוא חייב להחליף ווסת והחליף לו כדי שיתחבר לבלון. יכול להיות שסתם טען, וגם יכול להיות שהטאבון שלו הגיע עם ווסת שונה (הבנתי שזה יכול קרות).

בשיחת ווטסאפ עם שירות לקוחות של סופרגז טוענים שהווסת מתאים ישירות לבלון גז של 5 ק"ג ושאין צורך בשום דבר אחר (שלחתי להם תמונה של הווסת).

אני מצרף פה צילום של הווסת. האם מישהו יכול לאשר/לשלול שהוא אכן מתחבר ישירות לבלון גז 5 ק"ג סטנדרטי?

תודה מראש...

image.thumb.png.e5684f6fedbfd250e38468957180d570.png

פורסם
בתאריך 4.1.2026 בשעה 12:52, Nemesis כתב:

הבצק יוצא מעולה, אבל למעלה זה נשאר יחסית רטוב לעומת אפיה בגריל גז על אבן (4-4.5 דקות). בינתיים לא ככ מצליח להבין למה.  

נוזלים מהתוספות. 

קודם כל, תתבייש לך על זה שאני לא רואה זיתים. פשוט תתבייש. :lol:

הבצל, למשל, הוא אחד התוספות הרטובות. כל תוספת שכזו מוסיפה מים וזה תורם ל"רטוב למעלה". בגריל גז אתה אופה קצת יותר זמן, מה שמאפשר לכל המים להתאדות. 

אני לא מכיר את המכשירים שמשתמשים בהם פה אבל הפיזיקה די זהה, גם בתנור הפשוט שאני משתמש בו :lol:.

זהירות-אזהרת מסע. 

אני מאד אוהב את ה"קרניבור" של דומינוס. אחלה, סבבה, טוב, טעים, מגניב, רק מילים טובות. 

עכשיו. 

דומינוס הוציאו סדרה של בצק עבה עם שלל שיפורים. 

אמרתי, סבבה, אנסה, אולי סוף סוף ישביע אותי :lol:.

בתאריך 2.1.2026 בשעה 17:48, lanosforce כתב:

דאגתם לפחות ללחצן מצוקה בבית שלכם? 

תשמעו. 

זה היה קטלני. 

ברמה של אני לא מעיז להזמין אחת כזו אם לא עשיתי אימון קודם. 

פיצץ אותי (לא קל לעשות את זה) ברמות קשות. 

• רעיון טוב! 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 13 שעות, ברווז כתב:
בתאריך 4.1.2026 בשעה 12:52, Nemesis כתב:

נוזלים מהתוספות. 

קודם כל, תתבייש לך על זה שאני לא רואה זיתים. פשוט תתבייש. :lol:

הבצל, למשל, הוא אחד התוספות הרטובות. כל תוספת שכזו מוסיפה מים וזה תורם ל"רטוב למעלה". בגריל גז אתה אופה קצת יותר זמן, מה שמאפשר לכל המים להתאדות. 

אני לא מכיר את המכשירים שמשתמשים בהם פה אבל הפיזיקה די זהה, גם בתנור הפשוט שאני משתמש בו

לצערי רוב הפיצות מרגריטה אחרת הילדים וחברים שלהם לא יאכלו.

בעיית הרטיבות נפתרה אגב (בניגוד לרטיבות באמבטיה) על ידי שימוש במוצרלה איכותית יותר רוטב מצומצם יותר מעגבניות שלמות של מוטי.

הטאבון הזה לגמרי שווה את מחירו ועדיין לא ניסיתי שום דבר אחר.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
  • תוכן חדש...