Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

המלצה לפטיפון חדש

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2098 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 7 דקות, BEEKER כתב:

דנון זה מותג מדבקה?

ומה לגבי פטיפון של שרווד?

https://www.photonegba.co.il/items/2526068-פטיפון-מקצועי-SherWood-PM-9805

זו חברה לגיטימית או מותג מדבקה?

כל מה שנשמע מותג מוכר ונמכר בסביבות מחיר האלה- רוב הסיכוי שזבל (שרווד פיוניר דנון וכולי)

חברה עם שם שכן יש סיכוי למצוא משהו סביר - כמו שכתבו מעלי, אודיו טכניקה, או פרו-ג'קט.

פורסם
לפני 42 דקות, BEEKER כתב:

כרגע יש לה בחדר רמקולים מאייבורי

https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=5779

הם יכולים להתחבר לפטיפון?

אם כן זה יהיה נהדר

אם זה לא מסתדר, אז אפשר להשאיל לה לבינתיים מגבר עם כניסת פונו,

גם ככה נשארו במשפחה כמה מגברים ותיקים מהתקופה שהייתי פחות נשוי, והשקעתי כסף רב במערכות,

(האפלר DH220, מרנץ אינגרייטד עתיק ואודיולאב).

זה המגבר של אודיולאב Audiolab 8000A,

אני חושב שזה יכול להתאים לה

SF8aPxFESgYEUdSpPhqPc3-970-80.jpg

אז עדיף שהיא תיהנה לבינתיים, מאשר שהמגבר ישכב בעטיפת נייר במחסן.  

אם צריך אז אפשר לשדך גם את הרמקולים שעבדו עם המגבר הזה עד לפני כמה שנים ( DM302 של B&W)

אני חושב שתשדרג אותה בכמה רמות טובות ככה, וזה יהיה מאוד מאוד נחמד מצדך...

• רעיון טוב! 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)
לפני 27 דקות, yogev20 כתב:

אגב, תקליטים טובים יש?  לא שבורים/שרוטים/עקומים שאספו בחצר

אין לה פטיפון אבל היא כבר קנתה לעצמה 3 תקליטים,

sheer heart attack של קווין, אלטון ג'ון

ועוד תקליט ישראלי של שירי מרפסת

SHEER.jpg

עריכה אחרונה על ידי BEEKER

-

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 2 דקות, BEEKER כתב:

היא קנתה לעצמה 3 תקליטים,

sheer heart attack של קווין, אלטון ג'ון ושירי מרפסת

SHEER.jpg

מה לעזאזל קורה לדור הזה? 😄

נ.ב. שירי מרפסת רולז!!1

לפני 18 שעות, falou כתב:

אין שום מצב שפטיפון במחיר הזה (אם יש בכלל)נשמע יותר טוב משירות סטרימינג באיכות טובה. היתרון היחיד של וניל, מבחינת איכות, זה אם ההעברה לפורמט דיגיטאלי לא נעשתה מהמאסטר.

אבל אפילו והיה וטענת שוניל עדיף, אתה צריך להוציא לפחות אלפיים לפתרון ברמת כניסה. לקבל איכות טובה מוניל אתה צריך, קודם כל, הדפסה ברמה גבוהה (יענו, לא שומדבר שיוצר בארץ), פונו סטייג' משובח, מחט מעולה ושולחן שלא מזייף, ועל זה להוסיף הגנה מרעידות.

אם היא רוצה לשמוע טוב, שתקנה רמקולים טובים. פטיפון זה בזבוז.

ויניל זה לא איכות, ויניל זה נטו פטיש (fetish), וזה אחלה פטיש:

20200731_131222.jpg

פורסם

שווה לשאול איזה set up היא מעוניינת, כי יש פתרון של הכל במוצר אחד:

https://www.photonegba.co.il/items/1632251-%D7%A4%D7%98%D7%99%D7%A4%D7%95%D7%9F-%D7%A2%D7%9D-%D7%A8%D7%9E%D7%A7%D7%95%D7%9C%D7%99%D7%9D-ION-Audio-Max-Lp

כן זה לא איכותי, אבל משום מה מעניינת את הילדים במיוחד ההתנסות במדיה מסיפורים/סרטים שראו.

זה יתן לה מענה מיידי, אם תאהב, תמיד אפשר לבנות מערכת באלפים.

זה מה שקנו לבנים שלי שביקשו פטיפון כמתנה משותפת ליום הולדת שלהם, הם די חורשים עליו ונהנים.

אצלי באוטו, יש חצי סיבוב...ששומעים רדיו בלי המצבר.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אישית לא הייתי מתקרב לזבל הזה, אפילו מהתמונה לא נראה שהדבר הזה ראוי למשמע אדם. יש אודיופיליה מוגזמת ופלצנות אבל פה זה כבר קיצון לצד השני- לא נראה לי שתקליט של קווין או אלטון ג'ון ראוי להתנגן על כזה דבר.

אם כבר אז ראיתי שלחברה הזו יש פטיפון מדגם קצת יותר יקר (שעדיין עומד בתקציב) ונראה שהוא יכול להיות הימור טוב.

חוזר על ההמלצה שלי לחפש איזה סיני טוב עם ראש סביר (אודיו טכניקה או אורטופון) או לשקול יד שניה (הפטיפון שלי - מיקרו סייקי יפני בגיל שלי עם 0 רחשי רקע עלה בערך 1200 ועם ראש אורטופון שיש עליו יספק אפילו גחמות של אודיופילים)

20200613_213212.jpg

פורסם
לפני כשעה, locus כתב:

שווה לשאול איזה set up היא מעוניינת, כי יש פתרון של הכל במוצר אחד:

https://www.photonegba.co.il/items/1632251-%D7%A4%D7%98%D7%99%D7%A4%D7%95%D7%9F-%D7%A2%D7%9D-%D7%A8%D7%9E%D7%A7%D7%95%D7%9C%D7%99%D7%9D-ION-Audio-Max-Lp

כן זה לא איכותי, אבל משום מה מעניינת את הילדים במיוחד ההתנסות במדיה מסיפורים/סרטים שראו.

זה יתן לה מענה מיידי, אם תאהב, תמיד אפשר לבנות מערכת באלפים.

זה מה שקנו לבנים שלי שביקשו פטיפון כמתנה משותפת ליום הולדת שלהם, הם די חורשים עליו ונהנים.

זה מה קוראים אותו - מחרטה...🤓

לפני 18 דקות, flytomars כתב:

אישית לא הייתי מתקרב לזבל הזה, אפילו מהתמונה לא נראה שהדבר הזה ראוי למשמע אדם. יש אודיופיליה מוגזמת ופלצנות אבל פה זה כבר קיצון לצד השני- לא נראה לי שתקליט של קווין או אלטון ג'ון ראוי להתנגן על כזה דבר.

אם כבר אז ראיתי שלחברה הזו יש פטיפון מדגם קצת יותר יקר (שעדיין עומד בתקציב) ונראה שהוא יכול להיות הימור טוב.

חוזר על ההמלצה שלי לחפש איזה סיני טוב עם ראש סביר (אודיו טכניקה או אורטופון) או לשקול יד שניה (הפטיפון שלי - מיקרו סייקי יפני בגיל שלי עם 0 רחשי רקע עלה בערך 1200 ועם ראש אורטופון שיש עליו יספק אפילו גחמות של אודיופילים)

זה אם יש מגבר עם פונו סטייג' ורמקולים אחרים, כי אלו שיש לה מוגברים (ולא יודע מה הכניסות שלהם).

בזמנו הייתי אצל איזה אודיופיל/יבואן שרצה להדגים את יתרון הפטיפון. ניגנו את Thriller (הפקת פופ מהוקצעת), בגירסת וניל תוצרת חוץ דלוקס, ורימסטר בדיסק. הדיסק היה בבירור יותר טוב.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)

יש לי איזה project דרגת כניסה כלשהו בן 10 תחוב באיזה ארון. תבוא תיקח (ירושלים). חיברתי לו כל מיני ראשים שעלו בערך כמו כל הפטיפון בזמנו, נשמע סביר. לא מחרטה. אין מגבר פונו מובנה.

תחביב נחמד אבל כשאתה מחליף מחט כל שנה ב-500₪ זה מתחיל להימאס באיזה שהוא שלב, ואחרי שאתה מגלה שכל מיני אנשים מעלים באיכות הכי גבוהה שיש ליוטיוב כל מיני הקלטות נדירות שהם עשו להם רימסטר בעצמם טוב יותר מכל חברות התקליטים הגדולות - אין בזה שום יתרון. לחובבי מוסיקה קלאסית - אנחנו חיים בעידן מוטרף. הכול זמין ובאיכות גבוהה.

עריכה אחרונה על ידי hans
  • אהבתי 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם (נערך)

שידרגתי לחבר מערכת ותיקה עם האודיו-טכניקה הזה https://www.kilombo.co.il/product/dj_products/turntables/?itemid={f1653050-4e1d-4351-8066-70d246762923}

מכשיר מצויין, הכי קרוב ל"מיקצועי" במחיר שפוי. לא במחירי אודיופיילים כמו שתמצא בחנויות מתמחות. ( אני מחזיק ב KENWOOD ואת ה THORENS העברתי לבן שלי) 

המכשיר נמכר גם בבאג https://www.bug.co.il/brand/audiotechnica/lp120usb/

יש זולים יותר מאותו מותג, אבל לאורך זמן שווה השקעה קטנה מעל התקציב.

אפשרות נוספת , מכיוון שציינת שאין מגבר (אם כי הייתי מחייה את הציוד שך בוודאי מרנץ) 

https://fuse.co.il/product/pioneer-pl-990/?v=88588bacf0da

עריכה אחרונה על ידי zaf

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם (נערך)

טוב לא יודע מאיפה להתחיל. קיבלת פה כל כך הרבה עצות רעות.
נתחיל מזה שחבל על הכסף שבקניית מכשיר חדש. מכשיר חדש זה זבל אלה אם הוא ממש יקר.
פטיפון הוא מכשיר מכאני. המוזיקה עוברת מתקליט שמסתובב על צלחת דרך מחט דרך ראש דרך זרוע ודרך חוטים ודרך מגבר עד לרמקולים וכל הדבר הז צריך להיות מכוון ע"פ איזה דף עם סימונים וע"פ משקל מדוייק בגרמים.
זה לא קובץ דיגיטלי שנמצא על מחשב עם כרטיס קול/DAC ובגלל זה חשוב מאוד שהמכשיר הזה יהיה איכותי ומכוון כי כל הרכיבים בשרשרת משפיעים השפעה קריטית על התוצאה.

מה זה מכשיר איכותי? פלטה מסיבית, מנוע מדוייק אמין ושקט!, מערכת קפיצים, זרוע מדוייקת ואיכותית בקיצור לא משהו שעולה לייצר שקל וחצי, ופטיפון חדש גם ב-2000 שקל זה מכשיר שעולה לייצר שקל וחצי.

רוצה משהו טוב? קנה יד שניה. חפש לך Lenco L75. זה מכשיר שתוכל למצוא ברמת התקציב שלך. זה ידרוש מאמץ, הם לא צצים כל שני וחמישי ולאחרונה מבקשים עליהם גם יותר. לרוב דורש שיפוץ בסיסי ברמת DIY שאוכל להרחיב עליו אם תרצה, אבל זה כיוון מצויין למכשיר מצויין. מכשיר שאם תרצה משהו חדש שמתקרב לאיכות שלו תצטרך להיפרד מכמה אלפים טובים של שקלים וגם אז לא בטוח שתגיע לשם. זה מכשיר שיוצר בשוויץ. מכשיר עם פלטה שמזכירה יותר מכסה ביוב במשקל שלה. זרוע בסיסית וטובה. מנוע סופר אמין סופר שקט וסופר מדוייק, מערכת קפיצים מסיבית, מערכת הנעה למניעת רעידות. בקיצור זה מכשיר שאם היו מייצרים אותו היום היו גובים עליו 10K שקלים בקלות.

עכשיו לפני שאתה נכס או מכניס מישהו לסרט הזה. אודיו אנלוגי לא שווה את המאמץ. למה אני מתכוון? גם יהיה יהיה לך תקליט ממקור אנלוגי אמיתי, איכות ההקלטה תהיה ממש גבוהה, יהיה לך פיטפון טוב ומגבר טוב שמחוברים לרמקולים טובים ואתה תשמע בן זונה זה יצריך השקעה גדולה באופן יחסי. השקעה גדולה בציוד, השקעה גדולה בתקליטים.
במקום זה אתה יכול לרכוש DAC סיני עם צ'יפ טוב ב-200$ ולשמוע מוזיקה בחינם באיכות מצויינת. בשביל מה לך כל הסרט הזה? ושוב אני כותב את זה בתור מישהו שמחזיק פטיפון, ומחזיק ציוד וביזבז אלפי שקלים על תקליטים.

אם אחרי כל המלל הזה שלי אתה עדיין רוצה פטיפון ברוך הבא למועדון. זה תחביב מהנה מאוד, והתוצאות לעיתים משביעות רצון. חשוב אבל להתחיל מפטיפון טוב, זה הכי חשוב ויחסוך לא מעט כסף.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • רעיון טוב! 2

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 9 שעות, save כתב:

אדם למברט עם queen נשמע הרבה יותר טוב ב flac ועם dac איכותי למחשב: עוד יותר. פשוט תשקיע גם באוזניות טובות (איירפודס לא נחשב).
שקול מנוי ב tidal יש שם קבצים באיכות סבירה+ : 320Kbps 24bit
לגבי הסיבובים : קנה לה איזה צלחת על מנוע. אין בזה כל קסם.

אוזן רגילה לא באמת שמה לב להבדל בין 320 לפלאק

פורסם (נערך)
לפני 2 שעות, hans כתב:

אנשים מעלים באיכות הכי גבוהה שיש ליוטיוב כל מיני הקלטות נדירות שהם עשו להם רימסטר בעצמם טוב יותר מכל חברות התקליטים הגדולות - אין בזה שום יתרון

אם יש להם את הציוד, התוכנות והידע,

הם יכולים להגיע לרמה יותר גבוהה מאשר חברות התקליטים

לפני 3 שעות, falou כתב:

כי אלו שיש לה מוגברים (ולא יודע מה הכניסות שלהם).

לרמקולים שלה (סולו 6 של מיקרולאב) יש 2 כניסות RCA,

לאחת הכניסות מחובר הלפטופ, השנייה פנויה,

אין לי מושג אם ניתן להתחבר ישירות מהפטיפון. 

לפני כשעה, zaf כתב:

שידרגתי לחבר מערכת ותיקה עם האודיו-טכניקה הזה https://www.kilombo.co.il/product/dj_products/turntables/?itemid={f1653050-4e1d-4351-8066-70d246762923}

מכשיר מצויין, הכי קרוב ל"מיקצועי" במחיר שפוי.

האודיו טכניקה הזה באמת נראה מרשים

עריכה אחרונה על ידי BEEKER

-

פורסם

אודיו טכניקה זה סיני, זול, אפילו חיקוי אבל עושה את העבודה למי שלא מחפש מה לא טוב בו.

מה שמצלצל באוזן עם אודיו-טכניקה הינו טכניקס.
מותג יפני ברמה ++
במחיר הוא פי 10 לערך מאודיו-טכניקה

Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

סיני או לא, הוא עושה את העבודה מצויין כבר שנה פלוס, על בסיס כמעט יומי. 

הדגם עליו המלצתי , הנעה ישירה לא רצועה, משמש לא מעט תקליטנים ומציג ביצועים מצוינים. הראש הסטנדרטי שנגיע איתו מצויין בוודאי לסקאלת המחיר שבו המכשיר נמכר.

טכניקס, טורנס, ופרוג'קט הם ברמת מחיר מעבר למה שפות"ש צריך. 

אודיו טכניקה למשל משמש בעלי מקצוע - הנה כמו כאן :

46f8cd17823fc03fcd6b9e12f013b96b.jpg

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

• תוכן חדש...