Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2178 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לפני כשבועיים החלפתי את הסליל כרית אוויר התקול ברכב. לאחר שבעל המוסך שקרוב לבית שלי רצה 1,000 שקל על החלק החדש+העבודה קניתי את הסליל החדש בעצמי בחנות חלפים ואת ההתקנה הלכתי אליו שיעשה לי. הוא גבה ממני 500 שקל על העבודה. אמרתי לו שזה קצת יקר ואם הוא יכול לרדת במחיר והוא אמר שלא כי מדובר בעבודה שכרוכה בסיכון שמא הכרית אוויר תיפתח ויש שם גם חלקים רגישים או משהו בסגנון. האם הוא 'סיפר לי סיפורים' והוא לקח תשלום יותר גבוה ממה שנהוג לקחת על עבודה שכזאת? אציין גם שאת המחיר הוא אמר לי מראש ולא ידוע לי כמה זמן עבודה לקח לו. 

תודה רבה.

פורסם

מוסכניק קונה את החלק באותה חנות חלפים, מוסיף כך וכך אחוזים ומוכר לך. 

אם אין רווח על החלק, מרכיב העבודה יעלה. המוסך ירוויח בשני המקרים אותו דבר.

שווה לקנות חלפים עצמאית רק אם אתה מתקין אותם אצמעית. אם אתה לא מתקין עצמאית, יגבו ממך יותר על העבודה, המוסך לא ירוויח פחות בגלל שאתה מביא את החלק. 

יש X מחיר בו הוא מתמחר את העבודה. 

ה X מורכב מרווח על מכירת החלק ומרווח על מכירת עבודה של מוסך.

אם רווח על החלק שווה ל 0, מחיר העבודה יעלה כדי שה X לא ישתנה. 

איזה סיבה יש למוסכניק לעשות את העבודה ביותר זול ממה שתמחר? 

פורסם

יקר, ברור שיקר, אבל היה הוגן, כי נתן לך את ההצעה מראש ולא הפתיע אותך במחיר יקר יותר מההצעה. 

להבא תעשה סקר שוק קצר. 

פורסם
לפני 2 שעות, iftah20 כתב:

שלום לכולם,

לפני כשבועיים החלפתי את הסליל כרית אוויר התקול ברכב. לאחר שבעל המוסך שקרוב לבית שלי רצה 1,000 שקל על החלק החדש+העבודה קניתי את הסליל החדש בעצמי בחנות חלפים ואת ההתקנה הלכתי אליו שיעשה לי. הוא גבה ממני 500 שקל על העבודה. אמרתי לו שזה קצת יקר ואם הוא יכול לרדת במחיר והוא אמר שלא כי מדובר בעבודה שכרוכה בסיכון שמא הכרית אוויר תיפתח ויש שם גם חלקים רגישים או משהו בסגנון. האם הוא 'סיפר לי סיפורים' והוא לקח תשלום יותר גבוה ממה שנהוג לקחת על עבודה שכזאת? אציין גם שאת המחיר הוא אמר לי מראש ולא ידוע לי כמה זמן עבודה לקח לו. 

תודה רבה.

לפי אחיין שלי עם אותה בעיה אמר שיקר אבל לא בשמיים כי קיבל הצעה של 250 ש"ח פחות על העבודה 

מת על טיולי שטח

פורסם

החלק עלה 320 שקל. חשוב לי להדגיש 2 דברים: 1. את המחיר של ה500 שקל על העבודה בלבד הוא אמר לי אחרי שבאתי אליו עם החלק. יש לציין שלא שאלתי אותו לפני כמה יעלה לי רק העבודה.

2. אני שואל פה לא כדי לבכות על הכסף שהלך לי, זה כבר אבוד, יותר חשוב לי לדעת לפעמים הבאות אם המוסך הוא אמין, ישר והגון ולא אחד שמנסה לעקוץ קצת למי שלא מבין או לא בא לו טוב בעין. יש מספיק מוסכים בסביבה שלי שאני יכול ללכת אליהם ואני לא תלוי בו (אגב אני גר ביישוב קטן וראיתי לא מעט מכוניות איפה שאני גר עם פרסומת של המוסך שלו אז כנראה הרבה ביישוב שלי הולכים אליו).

תודה רבה.

פורסם
לפני 13 דקות, iftah20 כתב:

יותר חשוב לי לדעת לפעמים הבאות אם המוסך הוא אמין, ישר והגון ולא אחד שמנסה לעקוץ קצת למי שלא מבין או לא בא לו טוב בעין

עקיצה בטוח לא הייתה כאן כי המוסכניק אמר לך את המחיר לפני שהתחילה העבודה. זכותו לתמחר את העבודה שלו איך שהוא רואה לנכון, ואכן מדובר בעבודה שיש בה סיכון מסויים. 

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

למעשה, לפי הוראות משרד התחבורה, המוסך צריך לגבות תשלום עלפי זמן התקן של היצרן

לפעולת החלפת סליל שעון, שמופיעה בשעתון היצרן.

כל מוסך רשאי לתמחר את מחיר שעת העבודה שהוא גובה ולפרסם זאת על שלט גדול במוסך

במקום גלוי ללקוחות.

כלאמר, המוסך מבצע מכפלה של המחיר בזמן התקן לפעולה שביצע.

יש עבודות שאינן מוקצבות זמן כאיתור תקלות, חלק מבדיקות שונות וכו' ובהן המוסך יחייב את הלקוח

בזמן עבודה שהשקיע בפועל (פחות או יותר).

אם אני הייתי בעל מוסך הייתי מפרסם מחירון שעת עבודה רגיל ומחירון גבוה יותר למביא חלפים בעצמו

וכך נשמרת שקיפות ידועה מראש ללקוח ושיחליט אם מתאים לו לתקן אצלי או לא.

יש מוסכים יש בהם צחירים שונים לשעת עבודה, לדגמי רכב שונים שבטיפולם.

בברכה  -  רפי לין

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

מחיר העבודה סביר, מדובר בעבודה שלוקחת בערך 30-40 דק'.

אין סיכון שכרית האוויר תתפוצץ עליך אם אתה מנתק מצבר ומחכה רבע - חצי שעה.

הסליל עצמו עולה 240 שקל (בחנות בארץ), החלפתי כזה לפני כמה ימים.

עריכה אחרונה על ידי EliC25
  • תוכן חדש...