Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2156 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• אחראי פורום
פורסם

בשרשור המנגל ציינתי שאני בונה עמדה לגינה שתכלול את אותו מנגל אגדי, כיור, משטחי עבודה וחלל איחסון מתחת.

הקונסטרוקציה מוכנה והיא מפרופילי ברזל שלא הולכים להיות מוסתרים והתכנון הוא להלביש קורות עץ לחיפוי בין הברזלים.

המחשבה הראשונית היתה להשתמש בקורות עץ פשוט שיש לי כשאריות מכלובים של עצי הסקה שאני קונה מדי שנתיים בערך, אותם אני מאחסן מאחורה ואת הכלובים מפרק גם לשריפה בקמין.

נשארו לי הרבה כאלה, המראה הגס שלהם מוצא חן בעיניי ואני חובב re use באופן כללי.

רק מה, זה עץ זול, אמנם יושב בחוץ בערך שנתיים בלי שום ציפוי ולא נהרס, אבל אני לא יודע מה יקרה לו עוד 5-7 שנים בשמש ובגשם (כן, יש תכנון לכיסוי וכן, מכסים בדיוק פעמיים).

20200725_154716.thumb.jpg.228818e78bb15d220ecee8edbf70e1f6.jpg

לא יודע מאיזה סוג זה אפילו. 

האם צביעה טובה תאטום אותו ותשמור עליו?

אם כן, איזה צבע או סוג ציפוי אני מחפש?

ואם לא, איזה סוג עץ יהיה טוב לדרישה הזו? 

המחיר לא משנה, מדובר בכמות קטנה יחסית ואני תמיד אעדיף להשקיע במה שיחזיק לאורך זמן.

תודה.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

אז ככה על קצה המזלג:

מה שיש לך שם זה אורן, אורן סקנדינבי פשוט וגס וחזק. יחסית למשהו ששכב בשמש הוא נראה מצוין.

מה שיעזור לך בסיפור הזה הוא העובי של החומר - בגלל שאלה קורות עבות יחסית, ייקח לא מעט זמן כדי ששיני הזמן ינגסו בו.

יש לך כל מיני אפשרויות: שימון, צבע אטום, לכה לתנאי חוץ. מכיוון שאתה רוצה לשמור על המראה הגס והלא-מהוקצע, כל מה שנדרש זה ניקוי אבק ושיוף גס כדי "לפתוח" מעט את הנקבוביות של העץ, שייקלטו את החומר בקלות.

במקרה הזה - אפילו אחרי שכבה של צבע אטום עדיין יראו את הטקסטורה.

מבחינת עמידות, לפי הסדר: צבע אטום לתנאי חוץ על בסיס טרפנטין וכו, לכה/ורנית לתנאי חוץ, ושימון במקום האחרון. יש גם לכות משולבות בשמן, והעמידות שלהן היא בדיוק באמצע בין שני החומרים :-).

בקיצור, אם תעשה את העבודה כמו שצריך עם שיוף למשטח נקי (לא צריך חלק, צריך נקי), פריימר וצבע לבחירתך, ויש לך משטח ל-20 שנה - בתנאי שבנית אותו כך שלא נקווים מים בכל מיני פינות. איך בונים משהו כך שלא ייקוו מים עומדים? אתה לא צריך אותי או את הפורום, רק common sense.

אני לא משתגע על לכות שקופות, יש להן לרוב איזו נטייה להתקלף או לאבד מההגנה כך שהעץ תחתיהן מאפיר. צביעה בחום כהה מאוד נפוצה ובצדק - זה נראה טוב ומסתיר פיצוצים ופגמים ולכלוכים. צביעה בלבן זה גם יפה אבל אם מדובר במשטח עבודה אולי לא כדאי.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• אחראי פורום
פורסם

נהדר, תודה!

הכוונה היא לשייף גס ולא להתעכב, פשוט להוריד סיבים בולטים ולצבוע בגוון שקוף כלשהו, לפי דבריך זה יהיה לכה או ורנית.

מצד אחד כאמור בא לי על המיחזור, מצד שני יציק לי בעין גוונים לא אחידים (חלק מהם אפרפרים, חלק טבעי, חלק יותר כתום) חושש שזה יוריד מהתוצאה הכללית. 

סגרתי נישה עם פלטה שעליה הלבשתי את אותן קורות חתוכות ל-20 ס"מ, בצורה של בריקים. יצא מגניב, אבל שם הכמות היתה קטנה ויכולתי להשתמש באותן קורות. פה מדובר על מ"ר נכבד ואצטרך לערבב מקורות שונות.

במקרה כזה, על איזה סוג עץ חדש היית הולך?

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

שאלה אסתטית בעיקר, קשה לענות עליה.

מבחינת סוג עץ - אורן כמובן, מהסוג הפשוט שאתה מוצא בכל מחסן עצים, לבניית דקים, תשתית לדקים ופרגולות.

הבעיה היא שאותו עץ יהיה לרוב מהוקצע וחלק יותר ממה שיש לך כרגע. אפשר כמובן לגרום לו להיראות גס אבל זאת סתם עבודה מעצבנת. עצים לטפסנות ויציקות בטון יתאימו מושלם, אבל אני לא יודע איפה אפשר לקנות כאלה בפרטי בכמויות שלא נמדדות בקוב"ים ומשאיות.

הערב קטנה לגבי הלכה - אם בחרת בכיוון השקוף (לא ממליץ) אל תתפשר על הלכה הכי עמידה שיש, עם עמידות ל-uv, ביקורות טובות וכיו"ב. 

• אהבתי 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תוכן חדש...