Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7764 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי

נכנס לי בזמן האחרון לראש הרעיון לקנות רכב פרויקט,ולאחר שמאמצי למצוא Quadra בארצנו העלו חרס(+העובדה שאני לא בטוח שזה "זה") פניתי לאופציה השניה שנראתה לי כטבעית ביותר,3 קומפקט.

ועכשיו לשאלתי,האם,מבחינה פיזית,חלל המנוע של כל דגמי סדרה 3(E36 לצורך הענין),זהה?

אספק מקרה קיצוני להדגמת שאלתי,האם יהיה ניתן להתאים יחידת כוח של M3 ל-316?

או שקיימים הבדלים מהותיים בין דגמי ה-6 צילינדרים ל-4 צילינדרים לבין זה של ה-M מבחינת מבנה חלל המנוע?

כמו-כן אודה מאוד על הפניה למקורות מידע נוספים שיעזרו לי(פרויקטים,קהילות בימרים וכו').

תודה מראש.

די... מספיק. נגמרה התקופה הזאת.

פורסם

לא - אי אפשר.

תושבות המנוע שונות.

עקרונית, יש כאלה ששמו בתוך E30 מנוע3300 של BMW 330

ויש כאלה שאפילו באו מסדנת אלפינה עם מנוע 3.7, אבל שוב, בארץ , אין מצב שאתה שם ב316 מנוע משושה צילינדרים.

הדבר הכי טוב שאתה יכול לזרוק לתוך 316 הוא מנוע M42, שזה אומר מנוע 1800 עם הזרקה

מוציא סביב ה140 כ"ס וניתן לשפר אותו מעט.

אם אתה מחפש רכב פרויקט, פנה בפרטי, יש מצב שתהיה לי הצעה מעניינת למדי עבורך.

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם
הי

נכנס לי בזמן האחרון לראש הרעיון לקנות רכב פרויקט,ולאחר שמאמצי למצוא Quadra בארצנו העלו חרס(+העובדה שאני לא בטוח שזה "זה") פניתי לאופציה השניה שנראתה לי כטבעית ביותר,3 קומפקט.

ועכשיו לשאלתי,האם,מבחינה פיזית,חלל המנוע של כל דגמי סדרה 3(E36 לצורך הענין),זהה?

אספק מקרה קיצוני להדגמת שאלתי,האם יהיה ניתן להתאים יחידת כוח של M3 ל-316?

או שקיימים הבדלים מהותיים בין דגמי ה-6 צילינדרים ל-4 צילינדרים לבין זה של ה-M מבחינת מבנה חלל המנוע?

כמו-כן אודה מאוד על הפניה למקורות מידע נוספים שיעזרו לי(פרויקטים,קהילות בימרים וכו').

תודה מראש.

חלל המנוע עצמו דומה בדגמי ה E36 , שונה בקומפקט.

בתאוריה ניתן לקחת 316 ולשים עליה מנוע של M3 אבל מעשית זה כמעט בלתי אפשרי ולא משתלם.

פורסם

אז לפי דבריכם, הקומפקט היחידה שתתאים לפרויקט שלי, היא אחת עם חלל מנוע שמותאם ל-6 צילינדרים,כמו ה-325Ti?!

אבל אלו לא היו קיימות בדור הקודם אלא רק ב-E46 :\,ואני בספק גדול אם אני אמצא אחת שכזאת בארצנו(ומסיבה טובה-היא כ"כ מכוערת).

אפשר עוד פרטים על אותה דרך "לא משתלמת" שהזכרת שלומי?

פורסם

בוא ואתן לך רעיון לפרויקט, קנה מיני מטרו ובהשקעה זעומה הפוך אותו למטרו 6R4.

דרך אגב רק תושבות המנוע שונות :biglaugh:

Never drive faster than your guardian angel can fly

פורסם
אז לפי דבריכם, הקומפקט היחידה שתתאים לפרויקט שלי, היא אחת עם חלל מנוע שמותאם ל-6 צילינדרים,כמו ה-325Ti?!

אבל אלו לא היו קיימות בדור הקודם אלא רק ב-E46 :\,ואני בספק גדול אם אני אמצא אחת שכזאת בארצנו(ומסיבה טובה-היא כ"כ מכוערת).

אפשר עוד פרטים על אותה דרך "לא משתלמת" שהזכרת שלומי?

אין בארץ בייבוא סדיר קומפקט עם מנוע של 6 צילינדרים.

אני חושב שאנחנו מבזבזים תעבודה יקרה , מנוע של M3 אירופאי במצב טוב עולה בחו"ל כמה אלפי דולרים , תוסיף לזה מערכת מחשב שונה לגמרי, גיר שונה , מערכת מיתלים שונה ,סעפות שונות , מערכת פליטה שונה ף דיפרנציאל מוגבל החלקה שלא קיים בדגמים ה"רגילים" ועוד בערך מיליון הבדלים שקיימים בין M3 ל316.

אם כבר, הרבה יותר קל וזול לקחת 325 ולהוסיף לה מגדש כלשהו , ניתן להגיע דיי בקלות ל 250 כ"ס ממנוע כזה .

אלה אם כן אתה חובב מירוצי דראג , 325 פשוטה תהיה הרבה יותר מהירה ממה שאתה זקוק לו .

פורסם

כל אלו הם הברור מאליו,והיה ידוע לי מראש שזה לא לדחוס מנוע חדש וזהו...

זה די ברור לי שאם אתחיל פרויקט כזה הוא יתפרש על כמה שנים בגלל העלויות והעובדה שאני אצטרך לבנות את הרכב מחדש כמעט.

הייתי בטוח שהתכוונת על צורך בצעדים דרסטיים יותר כמו הלחמת תושבות שכן יתאימו למנוע המדובר וכו'

אבל עכשיו שהבהרת שהכל זה עבודת Bolt-On,זה הרבה פחות מפחיד =]

ודראג?! אני יותר ומחפש כוחות ג'י מארגני איברים מחדש מאשר הלם מתאוצה שתקלף לי את הפנים...

אני פרשתי לכמה שעות לקרוא קצת חומר שחבר שלח לי,עוד חומר יתקבל בברכה,ד"א...

תודה מראש :mrgreen:

פורסם

מה שלא תחליט-אל תשקיע בקומפקט

כבעלים לשעבר של אחת-אין לה אחיזה בגרוש וזכות זו ניזקפת למתלים אחוריים סוררים בשם זרועות חצי עוקבות....בכל הזדמנות קטנה הזנב יעוף לך קיבינימט

עדיף להשקיע בסידרה 3 רגילה (320,323,325,328)ולהפוך אותה לגיר רגיל-אתה לא תפסיק להנות

ואם כן-תמיד אפשר להוסיף צרגר

בהצלחה

פורסם

לאחר התייעצות עם גורמים מביני דבר נאמר לי כך :

האופציה הפשוטה והחוקית זה מנוע M3 של E30 , הוא 4 צילינדר , והוא עדיין יושב על הספק של 241 כ"ס . כמו כן , רצוי להחליף סרן אחורי למשהו יותר מודרני של משהו מסדרה E36 , עם דיסקים , מה שאומר 320 ומעלה . מכיוון שהמקורי שיש על הקומפקט נלקח מסדרה קצת יותר ישנה 2002TII ( 1972) .

עלות החלקים לא כזו יקרה כמו שאתה חושב לך ...

למרות ששוב ההמלצה היא ללכת על בודי של E36 , קופה ... שלרוב כבר יגיע עם הסרן ומקום לעוד שני צילינדרים , ככה שמנוע של M מסדרת E36 יכנס יפה יפה ...

אם אתה רוצה להתקדם קצת ... אתה יודע איך להגיע אלי .

"...You CanT Make a Hoe a House Wife"

Dr. Dre , 2001

דוד גודלי , תעשה לי ילד פג !!

• תוכן חדש...