Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב ב-15-16K לנער בן 17

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2205 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתן את השנקל שלי.

אני עושה את בית אורן עם הפיאסטה (גיר רגיל 59כ"ס) שלי על בסיס קבוע (לפחות פעם בשבוע).

עושה לא הכוונה עובר באזור אלא יוצא במיוחד מהבית עם מוד ספורטיבי ללכת לפרוק מתחים וכו'.

אני חושב שהבאתי את הרכב לקצה במצבו הנוכחי.

זה לקח לי בערך 100 "מקצים"

שבוע שעבר הזדמן לי לנהוג במפלצת עם כמעט 104 כ"ס,פורד פוקוס ידנית מהדור הראשון יד ראשונה עם בסה"כ 340K קילומטר

שקניתי לאחי לפני כמה חודשים,ו... לא עמדתי בקצב שהרכב מסוגל לספק.

עכשיו,אני אומנם עם רישיון רק4-5 שנים אבל אני רוכב "ספורטיבי" על כלי קצה משנות ה80 בעברי,אני משקיע המון זמן כל חודש בשיפור יכולות הנהיגה שלי,בין בשטח ובין בכביש,עושה כפול מהקילומטרז' הממוצע בישראל בשנה,עברתי "קורס" נהיגה מתקדמת על BRZ משופרת מאד,ואני יודע שאני נוהג המון רמות מעל הישראלי הממוצע ועדיין לא עמדתי בקצב של פאקינג פוקוס 1600 עם מישלנים בני 10.

מה אני בא להגיד פה?

תרד מהרעיון של "חזק", אם מעניין אותך לנהוג תקנה רכב דינמי,רצוי עם צמיגים זולים מאחורה ולך תלמד לנהוג,כשתתחיל להבין שהמנוע זה הדבר האחרון שמגביל אותך (בכל רכב דרך אגב) תוכל להנות יותר ממה שיש לך במקום לחפש תמיד יותר כח.

נ.ב

הימור שלי שאם תעשה את זה תגלה שהדבר הראשון שמגביל אותך הוא בכלל...הברקסים.

• אהבתי 5
  • רעיון טוב! 1
פורסם

@מה זה משנה  קיבלת תשובות עינייניות מאד לשאלה שעל פניה מאוד פרובוקטיבית. אסטון מרטין נתן לך את זה הכי מתומצת ומדויק שאפשר.

אתה נהג חדש על הכביש הציבורי, עשית קורס נהיגה מכובד ככל שיהיה ונהגת 8 שעות ברוטו ברכב ספורטיבי חזק , זה עדיין רחוק מאוד מלדעת לנהוג. 

קח בשתי ידיים את עצתו של אסטון. ובעוד כמה שנים וכמה אלפי שעות נהיגה ואלפי קילומטרים תוכל להצטייד במשהו חזק כדבריך. ניסיון בנהיגה זה דבר נצבר לא נלמד.

אמר לי פעם מישהו, אני יכול ללמד אותך הרבה ותמורת לא מעט כסף אבל לא אוכל למכור לך את הניסיון שיש לי. את זה תצטרך להשיג לבד. בהצלחה.

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 3 שעות, אסטון מרטין כתב:

אתן את השנקל שלי

הודעה מצויינת, אהבתי מאוד!

אבל תגיד, מי שרוכב על הארלי ב 110 קמ"ש בכביש ישר ולא מעניינת אולו רכיבה דינאמית, הוא לא אופנוען?

רציתי להרחיב עוד אבל נראה לי שהבנת למה אני מתכוון. 

פורסם
לפני 4 שעות, matan990 כתב:

מנסיון הייתה ברשותי פולסווגן פולו כ7 שנים שנת 2004 1.4 אחלה רכב  לצעירים אמנם חלש קצת בעליות אבל לאורך כל התקופה אמינות מופתית אפס תקלות

בשנתונים האלה אפשר למצוא מציאות בפחות מ10 אלף ועוד ישאר עודף לטיפולים וכו

צריכת דלק סבירה מאוד תדלוק פעם בשבועיים מיכל מלא בסביבות 230 שח 

ביטוחים לא יקרים

אחלה רכב לוקח ממקום למקום ואהוב במיוחד על הצעירים בתור רכב ראשון זו הבחירה שלי

אני גר במקום עם מלא העליות צריך רכב שיעלה אותם

פורסם

אז תעשה כפי שייעצו לך- או מנוע 2000 (קיים בפוקוס ובחלק מהלנסרים)

או מנוע עם טורבו שבעצם מעצים את כח המנוע (גם בבנזין)

אבל חשוב שתבדוק מלבד הנפח, גם את כמות הכוחות סוס של הדגם

הציעו לך פה גם מונדיאו, אולי תחפש עם מערכת גז כי זה אוטו ששותה.

משתדל לעזור

פורסם
לפני 4 שעות, פבל כתב:

ועם כל כמה שאתה רוצה לחשוב שאתה יודע לנהוג, אתה כנראה עדיין לא ממש שם. וכבר נאמר בפורום פעם - אם אתה לא יודע לנהוג עם 90 כוח סוס, גם 900 לא יעזרו לך.

ברור שאני לא מנוסה אבל אני נוהג מגיל 15 בערך אני יודע יחסית יותר טוב מנהג חדש ממוצע 

פורסם (נערך)

חזק וחסכוני לא הולך ביחד.

מאזדה 3 1600 הרכב כבד ושותה ובמנוע 2000 שותה אבל פחות כבד.

אופציה נוספת יכולה להיות סיוויק 2006 ומעלה עד איפה שיכנס,התקציב +- מנוע 1800.

מציע לך לברר עלויות ביטוח לפני כל רכב שתרכוש כי זה לבד עלול להגיע לסביבות % 40 מהרכישה ולקחת בחשבון יישור קו של 3k פחות או יותר.

עריכה אחרונה על ידי colauti 9

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם
לפני 11 דקות, colauti 9 כתב:

חזק וחסכוני לא הולך ביחד.

לכן יש פתרון של מערכת גפ"מ למשל יש הרבה מונדיאו כאלו....

הגז ממש זול וזה יוצא לפעמים קרוב להיברידי בשקלול..

משתדל לעזור

פורסם

הכל תלוי במטרות שלך להמשך, אם אתה חפץ בנסיעה חזקה בקו ישר ובין רמזורים אז כל רכב עתיר נפח מיושן יעשה את העבודה אך בעלויות אחזקה גבוהות יחסית.

אם אתה מעוניין ללמוד נהיגה ספורטיבית מהירה ומדויקת (לא ללחוץ ברמזור) אז יש מגוון של סופר מיני ידניות שעליהן תוכל ללמוד את הבסיס של נהיגה נכונה לפי קוים, העברות משקל וניצול הרכב למיטבו, רכבים כמו פיאסטה/208/סוויפט ידניות עם מנוע 1.2 יהוו פלטפורמה נהדרת ללמידת נהיגה ספורטיבית.

ההספק הנמוך יחסית של השלשה לעיל יאלץ אותך לשמור על קווים נכונים על מנת לא לאבד מהירות, אחרי כמה שנים תוכל לשדרג לרכב חזק באמת ותדע לנצל אותו היטב.

זו דעתי, אחרי שעשיתי את הטעויות של לקנות רכב חזק בשביל ה"פאן" של להיות חזק על הכביש.

• אהבתי 1

עברתי לסקייטבורד

פורסם (נערך)
לפני 19 שעות, המחליף כתב:

פעם היתה לי כמעט תאונה עקב סטייה של רכב מסמס!

מי יודע מה צפוי לנו כשגם רכבים אוטונומיים יתחילו לסמס.

עריכה אחרונה על ידי pasat04

פורסם

אהלן @מהזהמשנה אני בגילך בערך ואני עדיין בלימודי נהיגה... 

אני יותר בקטע של רכבים ישנים אז לי יש פונטו 99 של סבא שממתינה לרגע בו אעבור טסט בעז"ה.

אני אישית במקומך הייתי הולך פיג'ו 106 כמו שמישהו המליץ פה, לא יקר (למעשה אפילו ישאר לך עודף ודיי הרבה) תחזוקה זולה יחסית ואפילו הזדמנות ללמוד להתעסק קצת באוטו, טיפולים שוטפים וכו'.

גם ה106 לא חלשה בכל רמת גימור (בין אם ראלי שיהיו יותר יקרות לבין XS)

וכלל ברזל, אם אתה קונה פיג'ו אז רק ידני!

עוד אופציה שלדעתי יכולה להיות נהדרת לך זה 206, מנוע 1.4 כמובן ידנית

זריזות, קלילות ונוחות.

בשום אופן אל תלך על פוקוס 1.6 כי נכון שהן אמינות מאוד אבל הן טוחנות דלק כמו משאית סמיטריילר(לאמא שלי יש כזו) 

בהצלחה בהחלטה, אהיה שמח לראות עוד חודש מה קנית :) מקווה שאני אוטוטו אעבור טסט ואתחיל להנות מהפונטו שלי

פורסם
לפני 18 שעות, אסטון מרטין כתב:

אתן את השנקל שלי.

אני עושה את בית אורן עם הפיאסטה (גיר רגיל 59כ"ס) שלי על בסיס קבוע (לפחות פעם בשבוע).

עושה לא הכוונה עובר באזור אלא יוצא במיוחד מהבית עם מוד ספורטיבי ללכת לפרוק מתחים וכו'.

אני חושב שהבאתי את הרכב לקצה במצבו הנוכחי.

זה לקח לי בערך 100 "מקצים"

שבוע שעבר הזדמן לי לנהוג במפלצת עם כמעט 104 כ"ס,פורד פוקוס ידנית מהדור הראשון יד ראשונה עם בסה"כ 340K קילומטר

שקניתי לאחי לפני כמה חודשים,ו... לא עמדתי בקצב שהרכב מסוגל לספק.

עכשיו,אני אומנם עם רישיון רק4-5 שנים אבל אני רוכב "ספורטיבי" על כלי קצה משנות ה80 בעברי,אני משקיע המון זמן כל חודש בשיפור יכולות הנהיגה שלי,בין בשטח ובין בכביש,עושה כפול מהקילומטרז' הממוצע בישראל בשנה,עברתי "קורס" נהיגה מתקדמת על BRZ משופרת מאד,ואני יודע שאני נוהג המון רמות מעל הישראלי הממוצע ועדיין לא עמדתי בקצב של פאקינג פוקוס 1600 עם מישלנים בני 10.

מה אני בא להגיד פה?

תרד מהרעיון של "חזק", אם מעניין אותך לנהוג תקנה רכב דינמי,רצוי עם צמיגים זולים מאחורה ולך תלמד לנהוג,כשתתחיל להבין שהמנוע זה הדבר האחרון שמגביל אותך (בכל רכב דרך אגב) תוכל להנות יותר ממה שיש לך במקום לחפש תמיד יותר כח.

נ.ב

הימור שלי שאם תעשה את זה תגלה שהדבר הראשון שמגביל אותך הוא בכלל...הברקסים.

חייב לציין שאני מאד מתחבר.
בתור אחד שחולב 60 כ"ס של פנדה באותו כביש על בסיס קבוע לאחרונה (ועוקף את כולם בדרך), אני חושב שאני צריך מאד להתאמץ מבחינת יכולת אישית להוציא את המקסימום מהרכב בלי להסתכן שם, ולי יש קצת יותר נסיון מפותח השרשור (2 קורסים לנהיגה מתקדמת, בארץ ובחו"ל, נהיגה על מסלול, נהיגה ברכבי פורמולה במשך שנתיים, ככה בקטנה, אה, גם על אופנוע עשיתי שני קורסים), אז חוץ מללחוץ 150 מ' מרמזור לרמזור - אין לרכב החזק שלך שום יתרון.

קח רכב פשוט שיעשה רושם על החברות שלך, איזה איביזה 1.4-1.6 ידנית ותן בראש, אתה לא צריך יותר מזה.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

• תוכן חדש...