Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב ב-15-16K לנער בן 17

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2205 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 2 שעות, zaf כתב:

ההערה שלי היא "רכב חזק"

הוא התכוון "פח עבה" !

פורסם

לאנצ'יה דלתא, ישנה ועם ק"מ גבוה, כמו זו.

אם במקרה תיפול על פונטו איבו טורבו, והיא גם תהיה בתקציב, והחליפו לה שמן בתדירות מספיק גבוהה כדי לשמור על המולטיאייר - הרווחת.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

חפש פג'ו 106, אם תמצא גרסת ראלי מה טוב אם לא גם הXS סבבה, תאמין לי אתה תהנה לנהוג על כזאת, האחזקה שלה פשוטה והרבה דברים תוכל לעשות בעצמך וגם ללמוד על הדרך.

אחיזת הכביש שלה וההיגוי שלה ביחס למחיר שתקנה אותה היא מצרך נדיר היום ומשקל עצמי שהיו רק חולמים עליו גם במכוניות מיני.

פורסם

אם אתה רוצה ביצועים טובים קח ידני דיזל למשל פלואנס או פאביה השילוב של דיזל חזק עם מגדש טורבו יוצרים אפקט נהדר

משתדל לעזור

פורסם

בוא נדלג על שלבי הביניים, בסוף אתה תקנה הונדה סיוויק, מאזדה 3 או במקרה קצת יותר נדיר, סיאט ידנית ישנה.

אין הרבה אופציות ריאליות ב16 אלף שקל לנהג חדש.

לפני 4 שעות, מה זה משנה כתב:

אני יודע לנהוג. עשיתי קורס נהיגה ספורטיבית על ניסאן z370

חייב לציין שזה ממש הצחיק אותי.

• אהבתי 1

SEAT Ibiza 2014 1.2t DSG >> Toyota Yaris 2018 HYBRID >> Renault Clio 2019 1.2t DCT >> Alfa Romeo Giulietta Milano 2014 1.4t TCT

פורסם

דיזל וביצועים לא הולך ביחד. דיזל "סוחב" מאוד יפה, אבל הוא גם נחנק מהר מאוד.

פותח השרשור (להלן - פות"ש): בכל הנוגע לביצועים, יש מכוניות (מאוד בגדול) שלושה פרמטרים: זול, חזק, אמין, ואפשר לבחור מהם רק שניים. 

רוצה רכב חזק ואמין? הוא יהיה יקר (יחסית לתקציב שלך) - הן לקניה והן לאחזקה. רוצה רכב חזק וזול? הוא יהיה לא אמין. 

כשאני הייתי נהג חדש, הדבר שהכי רציתי היה גם לקנות אוטו חזק ומגניב. כולם ניסו להוריד אותי מזה אבל אני ידעתי יותר טוב. שנה אחרי שקניתי אותו, הייתי מופסד 40 אלף שקל בהוצאות (לא כולל המחיר של האוטו, שהיה פחות מ-10K). הנקודה היא שיש פער עצום ביכולת לחיות באופן יומיומי עם רכב חזק בלי להיתקע פעמיים בשבוע בין רכבים של 10-15 אלף לרכבים של 30-40 אלף. לכן עדיף לך בהרבה לקנות בינתיים משהו סביר, שיהיה כיפי לנהיגה ויראה טוב לבינתיים, להנות ממנו, לקרוע אותו בלי פחד, ולחסוך למשהו יותר יקר שלא תקלל את האמ-אמא שלו כל פעם שהוא לא יניע בפעם השביעית באותו חודש. 

איביזה 1.6 ידנית 3 דלתות זו אופציה לא רעה, פורד פיאסטה ידנית (אמנם חלשה אבל מהנה מאוד לנהיגה), 208 או בתכלס כל סופר מיני ידנית שתכנס בתקציב. תלמד את האוטו, תלמד לנהוג (זה שעשית קורס לא אומר שאתה יודע לנהוג, זה אומר שמישהו לימד אותך את הבסיס של נהיגה, מפה אתה צריך להתאמן ולשמר את הידע הזה), אחר כך תבוא לפה ונייעץ לך לאילו צמיגים להחליף כדי לשפר את האחיזה, מה להתקין כדי להדק את ההתנהגות, איך לשפר את העברות ההילוכים שלך ועוד ועוד ועוד. 

אחרי זה, אחרי כל זה, אז - נדבר על לקנות רכב חזק.

• אהבתי 3
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם (נערך)

מנסיון הייתה ברשותי פולסווגן פולו כ7 שנים שנת 2004 1.4 אחלה רכב  לצעירים אמנם חלש קצת בעליות אבל לאורך כל התקופה אמינות מופתית אפס תקלות

בשנתונים האלה אפשר למצוא מציאות בפחות מ10 אלף ועוד ישאר עודף לטיפולים וכו

צריכת דלק סבירה מאוד תדלוק פעם בשבועיים מיכל מלא בסביבות 230 שח 

ביטוחים לא יקרים

אחלה רכב לוקח ממקום למקום ואהוב במיוחד על הצעירים בתור רכב ראשון זו הבחירה שלי

עריכה אחרונה על ידי matan990
פורסם
לפני 49 דקות, פבל כתב:

דיזל וביצועים לא הולך ביחד. דיזל "סוחב" מאוד יפה, אבל הוא גם נחנק מהר מאוד.

פותח השרשור (להלן - פות"ש): בכל הנוגע לביצועים, יש מכוניות (מאוד בגדול) שלושה פרמטרים: זול, חזק, אמין, ואפשר לבחור מהם רק שניים. 

רוצה רכב חזק ואמין? הוא יהיה יקר (יחסית לתקציב שלך) - הן לקניה והן לאחזקה. רוצה רכב חזק וזול? הוא יהיה לא אמין. 

כשאני הייתי נהג חדש, הדבר שהכי רציתי היה גם לקנות אוטו חזק ומגניב. כולם ניסו להוריד אותי מזה אבל אני ידעתי יותר טוב. שנה אחרי שקניתי אותו, הייתי מופסד 40 אלף שקל בהוצאות (לא כולל המחיר של האוטו, שהיה פחות מ-10K). הנקודה היא שיש פער עצום ביכולת לחיות באופן יומיומי עם רכב חזק בלי להיתקע פעמיים בשבוע בין רכבים של 10-15 אלף לרכבים של 30-40 אלף. לכן עדיף לך בהרבה לקנות בינתיים משהו סביר, שיהיה כיפי לנהיגה ויראה טוב לבינתיים, להנות ממנו, לקרוע אותו בלי פחד, ולחסוך למשהו יותר יקר שלא תקלל את האמ-אמא שלו כל פעם שהוא לא יניע בפעם השביעית באותו חודש. 

איביזה 1.6 ידנית 3 דלתות זו אופציה לא רעה, פורד פיאסטה ידנית (אמנם חלשה אבל מהנה מאוד לנהיגה), 208 או בתכלס כל סופר מיני ידנית שתכנס בתקציב. תלמד את האוטו, תלמד לנהוג (זה שעשית קורס לא אומר שאתה יודע לנהוג, זה אומר שמישהו לימד אותך את הבסיס של נהיגה, מפה אתה צריך להתאמן ולשמר את הידע הזה), אחר כך תבוא לפה ונייעץ לך לאילו צמיגים להחליף כדי לשפר את האחיזה, מה להתקין כדי להדק את ההתנהגות, איך לשפר את העברות ההילוכים שלך ועוד ועוד ועוד. 

אחרי זה, אחרי כל זה, אז - נדבר על לקנות רכב חזק.

כל מילה נוספת מיותרת.

חוץ מ: אם תמצא גטס 1600 ידנית 3 דלתות, אתה תהנה.

פורסם
לפני 11 דקות, matan990 כתב:

תדלוק פעם בשבועיים מיכל מלא בסביבות 230 שח 

אם נסעת כל יום אילת-מטולה זו צריכת דלק מדהימה. אם האוטו עמד בלי לזוז, יש מצב שהייתה נזילה ממש רצינית.

וברצינות - אנחנו מנסים לשמור באתר על שיח ענייני, נא להימנע מאמירות כאלה שלא עוזרות לאף אחד להבין מה צריכת הדלק האמיתית של הרכב. צריכת דלק רצוי לציין במספרים (ק"מ לליטר) או במינימום של המינימום האפשרי - והולכים לאכול אותי על זה שאני בכלל מעלה את זה כאופציה, אבל היי, זה יותר טוב מכלום - כמה ק"מ למיכל דלק. 

לפני 55 דקות, פבל כתב:

שנה אחרי שקניתי אותו, הייתי מופסד 40 אלף שקל בהוצאות (לא כולל המחיר של האוטו, שהיה פחות מ-10K)

והזכרתי לעצמי בהקשר של הרכב הזה - שכאשר אני קניתי את הרכב הזה, לא הייתי נהג חדש והייתי אחרי כמה וכמה קורסים של נהיגת מסלול, ועדיין - אני בספק מאוד גדול אם הצלחתי לנסוע עם האוטו ה"חזק והספורטיבי" שלי יותר מהר משהייתי מצליח לנסוע עם סופר מיני 1.6 ידנית חדשה באיזה 5-6 שנים. בסופו של דבר הביצועים של רכב בכל מה שהוא לא פתיחות ברמזור (וגם זה, בהינתן שהרכב אוטומטי) נקבעים הרבה יותר ע"י הנהג מאשר ע"י הרכב. ועם כל כמה שאתה רוצה לחשוב שאתה יודע לנהוג, אתה כנראה עדיין לא ממש שם. וכבר נאמר בפורום פעם - אם אתה לא יודע לנהוג עם 90 כוח סוס, גם 900 לא יעזרו לך.

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם

חפש מאזדה 3 עם מנוע 1.6 וסע בזהירות, לא חזק, בזהירות.

אומרים שהרכב מהנה מאוד. אחלה רכב להתחיל ללמוד בו לנהוג. אחרי חצי שנה על הכביש הייתי הולך לקורס נהיגה מתקדמת. משם לאט לאט תפתח את היכולות שלך, ושוב בזהירות שכח מהמילה חזק.

*יש יאריס T ספורט למכירה בלוח, הייתי ממליץ לך עליה אם היית נשמע לי בוגר יותר והיא הייתה בתקציב, אבל היא לא בתקציב שלך ואני בעיקר ממש מפחד שהרכב הזה שהוא כבר די נדיר התלבש על עמוד מהר מאוד.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

בהחלט אפשר למצוא בתקציב הזה רכב חזק (בהנחה שאיזור 150 כ"ס זמ מספיק חזק) ושלא יהיה בלתי אפשרי לאחזקה.

למשל פורד פוקוס 2.0 ליטר עד 2010, סובארו אימפרזה 2.0 מאותם שנים, יש מעט מיצובישי לנסר מהדור שעד 2008 עם מנוע 2.0 ליטר וגיר ידני, מאזדה 3 עם מנוע 2.0 ליטר ועוד כמה.

כל המכוניות האלו, אם נרכשות במצב טוב לא עולות יותר לאחזקה מכל מכונית משפחתית 1.6 או אפילו סופרמיני אבל נוסעות יותר נחמד. וצורכות הרבה דלק, אבל אי אפשר לבקש הכל.

פורסם

אני לא יודע מה זה "רכב חזק"...

מכוניות שרשמתי נוסועת יותר נחמד ממכוניות משפחתיות סטנדרטית 1.6 ומרוב מה שהומלץ פה ועדיין מתאימות לנהג חדש ולתקציב שהוא הגדיר. 

• תוכן חדש...