Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שברולט קרוז 1.8, כמה זה נורא?

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי תקציב של כ 15k

אני רואה הרבה שברולטים במחירים טובים. 

שמעתי שהקרוז לא מוצלח, כבד ולא אמין. 

ראיתי שיש דגם עם מנוע בנפח 1800 שכותבים שהוא יותר מוצלח. עד כמה זה נכון? 

בעקרון המחשבה הראשונה הייתה סיוויק סדאן 2006 ומעלה אך קשה למצוא כאלה במצב טוב ומחיר טוב. 

שברולט קרוז 1.8 בתקציב הזה אני יכול למצוא משנת 2014

פורסם

היי, 

מדובר ברכב שהשוק שלו הוא דיי גרוע, תדמית לא טובה של אמינות ובמנועי ה- 1.6 הוא גם בהחלט כבד ונשמע מתאמץ מאוד. 

זו אחת התשובות לשאלה "מדוע המחיר של הרכב כל כך זול, כמו של טויוטה קורולה משנת 2004" זאת בדיוק התשובה שרשמתי לעיל. 

אני יכול בקלות להמליץ לך על מכוניות רבות מקטגוריית המשפחתיות הקומפקטיות שתהיינה הרבה יותר טובות מהקרוז 

אך השאלה היא ראשית מה הדרישות שלך מרכב? 

סלחי לי מראש על השאלות שאולי נראות ברושם ראשוני אישיות אך הן עשויות לעזור בהתאמת המכונית עבורך:

* בת כמה? 

* מהיכן? (איזור תל אביב והמרכז? אם כן אולי מכונית קטנה יותר תתאים לנסיעה בעיר)

* כמה אנשים לרוב נוסעים ברכב? 

* ילדים? 

* כמה נוסעת בשנה? 

אם את בעניין של מכוניות משפחתיות אפשר בקלות להמליץ לך על מכוניות טובות הרבה יותר כדוגמת המאזדה 3, טויוטה קורולה והונדה סיוויק,

מכוניות שמבחינת אמינות ועמידות תעשנה עבודה הרבה יותר טובה מהקרוז (קרוז מהשנים הראשונות שלה {משווקת החל משלהי 2009} כבר דיי נעלמת מהכבישים ואם נתקלים בה רואים משנתונים יותר מתקדמים). 

שלומי.

פורסם
לפני 6 שעות, shlomi6280 כתב:

היי, 

מדובר ברכב שהשוק שלו הוא דיי גרוע, תדמית לא טובה של אמינות ובמנועי ה- 1.6 הוא גם בהחלט כבד ונשמע מתאמץ מאוד. 

זו אחת התשובות לשאלה "מדוע המחיר של הרכב כל כך זול, כמו של טויוטה קורולה משנת 2004" זאת בדיוק התשובה שרשמתי לעיל. 

אני יכול בקלות להמליץ לך על מכוניות רבות מקטגוריית המשפחתיות הקומפקטיות שתהיינה הרבה יותר טובות מהקרוז 

אך השאלה היא ראשית מה הדרישות שלך מרכב? 

סלחי לי מראש על השאלות שאולי נראות ברושם ראשוני אישיות אך הן עשויות לעזור בהתאמת המכונית עבורך:

* בת כמה? 

* מהיכן? (איזור תל אביב והמרכז? אם כן אולי מכונית קטנה יותר תתאים לנסיעה בעיר)

* כמה אנשים לרוב נוסעים ברכב? 

* ילדים? 

* כמה נוסעת בשנה? 

אם את בעניין של מכוניות משפחתיות אפשר בקלות להמליץ לך על מכוניות טובות הרבה יותר כדוגמת המאזדה 3, טויוטה קורולה והונדה סיוויק,

מכוניות שמבחינת אמינות ועמידות תעשנה עבודה הרבה יותר טובה מהקרוז (קרוז מהשנים הראשונות שלה {משווקת החל משלהי 2009} כבר דיי נעלמת מהכבישים ואם נתקלים בה רואים משנתונים יותר מתקדמים). 

ברכב יסע לרוב זוג +ילד עם כיסא בטיחות. 

טויוטה לא בא בחשבון בגלל הגיר הרובוטי

מעדיף הונדה סיוויק אבל קשה למצוא כאלה במצב טוב עם קילומטראג נמוך ובמחיר טוב

לכן אני מסתכל לכיוונים אחרים. 

כיום אני נוסע על יונדאי אלנטרה 2004, הרכב די כבד והיא שלו מעצבן ולא סוחב (4 הילוכים) 

מחפש רכב שיעלה בסביבות ה15k

שנתון לא משנה, העיקר שיהיה זול לתחזוקה, וחסכוני בדלק. לא משנה לי הגודל העיקר שיהיה נח ומתאים לזוג + כיסא בטיחות 

אני נוסע בשנה 20-30 אלף ק"מ ומתכוון להסב לגז. 

מה לגבי שברולט קרוז 2014 עם מנוע 1.8? אמינות? תקלות? לפי מה שהבנתי מדובר בגיר רציף ולא 4 הילוכים כמו בשנתונים הקודמים

פורסם (נערך)

הטויוטה קורולה לא שווקה תמיד עם תיבה רובוטית. 

סה"כ כשנה וחצי- שנתיים שהרכב שווק עם הגיר הזה ודור אחד לפני כן היה כולו עם תיבה רובוטית וזה היה רכב מאוד מוצלח! 

הונדה סיוויק היא מכונית מצוינת אך חשוב לומר שמבחינת תחזוקה היא מעט יקרה יותר. 

אני מבין את הדחף ללכת לכיוון השברולט קרוז כי זה אכן נשמע מפתה ללכת למכונית שהיא בשנתון מתקדם יותר ועם מנוע שהוא קצת מעל לסטנדרט המשפחתומטיות 1.6 ליטר. 

באשר לאמינות היא בהחלט פחות אמינה מהיפניות (אמינות ותקלות זה דיי באותה הקטגוריה). 

בתקציב של כ- 15K ש"ח כבר עדיף ללכת על משהו יותר בטוח מאשר הקרוז. בכל מקרה לקרוז לא היתה תיבה רציפה במנוע הזה עד כמה שידוע לי. 

בנוסף, אני רואה את כמות הנסיעה שלך בשנה, את האנשים שיאכלסו את הרכב + השיקול שלך להתקין הסבה לגז והאמת 

שהמשוואה הזאת קצת לא ברורה לי. 

להתקין מערכת גז במכונית ב- 15K ש"ח? אתה מודע לזה שההסבה תהיה שווה כמעט את המחיר של הרכב, נכון?

אתה מודע לזה שמכונית ב-15K ש"ח ניתן למצוא אך מכונית ב-25K ש"ח אפשר למצוא ביתר קלות ומכונית הרבה יותר טובה, מודרנית ובטיחותית? 

אני מוכרח לומר שיהיה הרפתקני מאוד לרכוש מכונית ב- 15K ש"ח ולעשות איתו נסיעה שנתית של עד 30K ק"מ ובל נשכח את העבודה שמכוניות ב-15K ש"ח לרוב מגיעות עם מד אוץ לא נמוך באופן יחסי והסבה לגז של רכב כזה, כל הקומבינציה הזאת לא נשמעת לי מי יודע כמה. 

בשורה התחתונה קשה מאוד למצוא מכונית משפחתית טובה, חסכוני וזולה לאחזקה שתיסע בשנה אפילו 30K ק"מ ותעשה עבודה טובה הן מבחינת אמינות ותצרוכת דלק. זה נשמע טוב מדי עד דמיוני בתקציב כזה והסבה של רכב כזה לגז, נשמע לי לא עסק בריא יותר למכוניות כאלה. 

מה שאני ממליץ לך לעשות זה קודם כל לקחת את העלות שתכננת להשקיע בהסבה לגז של רכב ב- 15K ש"ח ולהגדיל איתו את התקציב לרכישת הרכב ובכך להגדיל לך את היצע המכוניות שיכולות להיות רלוונטיות עבורך. 

שנית, אם ניתן יהיה למתוח קצת יותר את התקציב הייתי מנסה לחפש איזו פריוס 2006-2008- רכב דיי משעמם אבל אם אתה נוסע דיי הרבה הוא יהיה לך חסכוני בדלק ובאשר לאמינות ועלויות אחזקה סבירות הוא בסדר. 

הייתי ממליץ לך על מאזדה 3 ואולי אפילו 6 (באחזקה ובתצרוכת הדלק אין יותר מדי שוני) אך עם כמה שהן מעולות באשר לחיסכון בדלק הן תהיינה פחות טובות ממכונית כמו טויוטה פריוס. 

ניתן היה להציע גם את הסיוויק ההברידית אך לטעמי הטויוטה פריוס היא מכונית הברידית טובה יותר מהסיוויק ועל ידי תשלום שנתי של כמה מאות שקלים בודדים ניתן להרחיב את האחריות על הסוללה ועל ידי כך להקטין את הסיכון להוצאה משמעותית של החלפת סוללה. 

לסיכום- רד מהקרוז, רד מהסבה לגז קל וחומר כשמדובר ברכב ב- 15K ש"ח, תוסיף את העלות שתכננת להסבה ותגדיל את התקציב ואם תצליח למתוח עוד קצת את התקציב תנסה למצוא לך פריוס מה שיותר מודרנית (אם תצליח דור 3 {שזה הדור השני בארץ משנת 2009 ומעלה}) זה בכלל מעולה. 

בהצלחה. 

עריכה אחרונה על ידי shlomi6280
  • רעיון טוב! 1

שלומי.

פורסם
לפני 11 שעות, shlomi6280 כתב:

אולי לא ניסחתי טוב את השאלה

מה התקלות נפוצות של שברולט קרוז? 

והאם בשנתונים גבוהים יותר (2013-2014) ובמנוע ה1.8 הבעיות נפתרו? 

יש לי מערכת גז כבר מספר שנים ואני מאוד מרוצה. נסעתי על הרכב הנוכחי (יונדאי אלנטרה שנת 2004) מעל 100,000 km ללא תקלות. לא מחפש היברידי

פורסם

אם כבר גז, אולי שווה לבדוק סובארו B3 או B4 (את ה-B3 עדיף עם מנוע 2000).

מהרושם שלי, השוק של סובארו פחות טוב מזה של טויוטה או הונדה, מה שיכול לשחק לטובתך במציאת אקזמפלר משנתון מתקדם יותר במחיר נמוך יותר ולמיטב ידיעתי אין בעיה להתקין במכוניות האלו מערכות גז.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

הבנאדם מחפש חוות דעת על קרוז.

לא הצעות חלופיות.

לא פריוס.

לא סובארו.

הוא רוצה לברר ספציפית על הקרוז.

מישהו?

Today is a great day!

Just like every day...

פורסם

קרוז 1.8 דווקא נחשב מוצלח ואמין יותר מה-1.6 כל השברולט קרוז מ-2009 ועד 2016 היו עם גיר אוטומטי 6 הילוכים.

הסבה היא רעיון רע, והסיבה שהיא לא מאד נפוצה היא שבמקרים רבים ההסבה גורמת נזקים למנוע שתיקונים יקר יותר מכל החסכון (כביכול) של ההסבה לגז.

בתקציב הנתון אין מציאות, ותתקשה למצוא רכב אמין וחסכוני.

ב-25K כבר אפשר למצוא מגאן / פלואנס דיזל במצב סביר. 

אל תצפה לרכב חף מתקלות בתקציב הזה, וקח בחשבון שאיזה רכב שלא תרכוש יזדקק ליישור קו בכמה אלפי שקלים.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
לפני 10 שעות, zvit כתב:

קרוז 1.8 דווקא נחשב מוצלח ואמין יותר מה-1.6 כל השברולט קרוז מ-2009 ועד 2016 היו עם גיר אוטומטי 6 הילוכים.

הסבה היא רעיון רע, והסיבה שהיא לא מאד נפוצה היא שבמקרים רבים ההסבה גורמת נזקים למנוע שתיקונים יקר יותר מכל החסכון (כביכול) של ההסבה לגז.

בתקציב הנתון אין מציאות, ותתקשה למצוא רכב אמין וחסכוני.

ב-25K כבר אפשר למצוא מגאן / פלואנס דיזל במצב סביר. 

אל תצפה לרכב חף מתקלות בתקציב הזה, וקח בחשבון שאיזה רכב שלא תרכוש יזדקק ליישור קו בכמה אלפי שקלים.

תודה! 

משהו מסוים שאפשרו להגיד על הקרוז? מה התקלות נפוצות בו? 

פורסם

ה-1.8 יחסית חף מתקלות. נקודת תורפה כל השברולט קרוז היא מערכת הקירור.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

כדאי רק למחוק מהפרוטוקול את ההצעה לפריוס 2008 ומטה. עד כמה ששמתי לב המחיר די צונח ב2008 והסביבה היא לא בהכרח מתיחת הפנים של 2009 אלא העובדה שעל 2008 ומטה כבר לא ניתן להאריך אחריות על המערכת ההיברידית. בקיצור, אחרי 12 שנים פג תוקפה של הפריוס. 

פורסם

אישית אינני חושב שהפריוס מתאימה כאן, אבל אני חייב לסייג את האמירה ש"פג תוקפה אחרי 12 שנה"

1. אם הוחלפת סוללה במסגרת האחריות יש עוד הרבה בשר.

2. הצטבר כבר לא מעט ידע בתיקון ושיפוץ סוללות הברידיות, ומחירי התיקון/שיפוץ יורדים כל הזמן.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

הקרוז רכב סביר אם מכירים את כל התקלות הידועות בו. התיקונים לא יקרים ואפשר למצוא מלא חלקים ומדריכים באינטרנט.

מוסכניקים בארץ לא ממש יודעים לטפל בתקלות שלו, ולכן גם הם וגם הלקוחות חושבים שזה אוטו גרוע.

אם אתה מתקן את האוטו בעצמך, זה יכול להיות אחלה מציאה.

• 4 שנים מאוחר יותר...

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...