Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7761 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

צהריים טובים לכולם,

היום ביקרתי במוסך של פיאט (לא נאמר איזה מהם) עם הפונטו שלי, בפעם השניה. הבעיה שהייתה לי היא שכאשר הייתי מעביר הילוכים (P->D, R->D, P->R) במטר הראשון של הנסיעה הייתה לי נפילת טורים וכמה פעמים נכבה לי הרכב. בפעם הראשונה שהייתי במוסך, העלו את הרכב לבדיקה דיאגנוסטית, כלומר חיברו אותו למחשב כדי לאתר את התקלה. המחשב הראה שלא הייתה תקלה, ולכן החליטו להחליף לי פלאגים וסט חוטי הצתה, בתקווה לפתור את הבעיה. כמובן שהבעיה לא נפתרה, והיום ביקרתי שם שוב. היום פתרו לי את הבעיה בפתרון פשוט למדי, ניקוי פילטר האוויר ופיח במנוע, עם ספריי מיוחד ולחץ אוויר.

הקטע הוא שבפעם שעברה, גבו ממני 250 ש"ח על זה שחיברו אותי למחשב, בנוסף לתשלום התיקון. אני לא מבין למה שמוסכניק לא מאתר את התקלה ונעזר במחשב, אני צריך לשלם יותר. זה מאוד מוזר לי שאני משלם יותר כשהוא לא מצליח לפתור את הבעיה. כמובן שעשיתי בלאגן וביטלו את התשלום. וכמובן שהיום שוב דרשו תשלום על הבדיקה, וגם שוב (בעצבים לצערי הרב :|) התשלום בוטל.

אני באמת לא מבין מה הולך כאן, שהורי לוקחים את הרכבים שלהם למוסך (וולוו, ניסאן) הם לא משלמים על הבדיקה הדיאגנוסטית, למה אני צריך כן לשלם בפיאט? בעוד שהרכבים של ההורים שלי יותר "מתוחכמים" אם אפשר לקרוא לזה ככה, והתיקונים שם בד"כ יותר יקרים כאשר באמת יש תקלות.

אין איזה סעיף בתקנות התחבורה שאומר שאני לא צריך לשלם על החיבור למחשב?

מה שכן למדתי מהפעמיים האלה שביקרתי במוסך:

1. מהיום והלאה אני תמיד נשאר עם האוטו במוסך, כדי לראות מה הם בדיוק עושים. (כי היום גבו ממני עוד 30 ש"ח על תוסף דלק שבכלל לא שמו. גם זה בוטל)

2. לא לקחת את מה שהם אומרים כמובן מאליו ותמיד לראות אם יש עוד מוצאים ופתרונות לבעיה. הבירורים שעשיתי עם אנשים שאני מכיר מאוד עזרו לי היום להגיע עם בעל המקצוע שטיפל לי ברכב (שהיה אדיב ונחמד הפעם לשם שינויי) לפתרון, במקום שהוא יעשה כל מיני דברים לא קשורים בכלל לבעיה.

אני מאוד אודה לכם אם תוכלו לעזור לי בסוגיה הזאת, זה ממש לא מתאים לי כל הקטע הזה.

אני גם מצטער על הטון שאולי נובע מההודעה, אני פשוט דיי מעוצבן לצערי ממה שלדעתי נחשב תשלום לא מוצדק לחלוטין. אני לא מנסה חלילה וחס להוציא את העצבים שלי עליכם בשום אופן, אלא רק לבקש את עזרתכם. הרי כולנו מידי פעם מתעצבנים על המוסכים, וזאת אחת מהפעמים שזה קרה גם לי.

שוב תודה רבה רבה מראש,

גדעון, :mm_mad:

(עדכון: הנה הגיעה החתולה שלי לשפר את מצב רוחי :wink:)

!AWDSOME

פורסם

דבר אחד אני לא מבין - למה לא לפרסם את שם המוסך שנתן שירות גרוע, לא איתר תקלה, ואף חייב אותך על מוצר שהוא לא סיפק?

פורסם

גם לנו יש ניסיון לא משהו עם אותו המוסך. גדעון , אני המלצתי לך לעבור מוסך. נכון שהמוסך המדובר קרוב אלינו , אבל הם לא כ"כ מקצועיים ודופקים מחירים.

וד"א , בסקודה עשו לנו דיאגנוסטיקה ולא גבו כסף.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

כן אוראל, אני יודע שהייתי צריך ללכת למישהו אחר הפעם. אבל, באתי אליהם בטענה שהם לא פתרו את הבעיה בפעם הקודמת ובגללם אני נאלץ לסבול.

זה לא ממש משנה כי הם לא יראו אותי שם יותר לעולם....

ולגבי למה לא לרשום את שם המוסך. אני לא חושב שצריך להשמיץ אותם, הרי ברגע שדיברתי שם עם מישהו אחר, ושהם הבינו שאני לא אתן להם הפעם לחמוק מזה, הכל התנהל דיי כשורה.

בכל מקרה, הייתי רוצה לדעת איך עובד עניין התשלום אצל עוד אנשים כאשר מחברים להם את הרכב למחשב. אז אני אשמח אם תשתפו אותי.

תודה רבה,

גדעון.

!AWDSOME

פורסם

זה לא ממש משנה כי הם לא יראו אותי שם יותר לעולם....

ולגבי למה לא לרשום את שם המוסך. אני לא חושב שצריך להשמיץ אותם, הרי ברגע שדיברתי שם עם מישהו אחר, ושהם הבינו שאני לא אתן להם הפעם לחמוק מזה, הכל התנהל דיי כשורה.

1. סוף סוף! הגיע הזמן לעבור מוסך.

2. אני חושב שכן כדאי לפרסם את שם המוסך , כדי שאנשים אחרים לא יקחו את רכבם לשם ויצאו עם חשבון מנופח ועם עצבים רבים.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

שלום לכולם

אם יש לך ברכב תקלה מסויימת שאינך יודע בעקבות מה היא נגרמת ומה הנזק שנגרם/יגרם כתוצאה מהזנחה, התייעצת עם חברים, פורמוים ... בינתיים עוד לא שילמת כלום. ואז הגעת להחלטה להיכנס למוסך, OK וסביר להניח שתקלה כזאת כמו שציינת באמת לא תפתור עם WD40 וספריי קרבורטור ...

אבל מה שאני מציע לך זה כאשר אתה נכנס למוסך, ולא משנה איזה גדול או קטן, נקי או מלוכלך ...

קודם כל תפוס שיחה עם האחראי מכולם (גם אם זה בעל המוסך) ותסביר לו בדיוק את הבעייה בלי להחסיר אף פרט קטן (לא הקטן ביותר...) כן כי זה חשוב מאוד בדיאגנוזה. לאחר מכן אחרי שהוא הבין את הבעייה (וזה החלק החשוב) תשאל כמה יעלה לך לתקן "את זה", ואז יתחילו להגיע פתרונות ב "אהה צריך קודם לבדוק, לחבר מחשב, לבדוק טורים ...וכ'ו, " ובטח עוד כמה "אהה ובהה" ואז הם לא ידברו עדיין על מחיר (מפני שקודם באמת צריך לבדוק האם רכיב מסוים התקלקל וצריך להחליפו) וכאן הקאטש, אם סיכמת על מחיר מראש, לדוגמה - קח 100 ש"ח ותמצא את הבעייה מה טוב, ואז תגיד לו ככה (במידה והוא באמת מצא את הבעייה) נגיד שהתיקון עולה לדוגמה 500 ש"ח, אתה מסכם איתו ונותן לו להבין ש 500 ש"ח זה הכסף היחיד שהוא יראה עד שהוא לא ימצא את הבעייה ולא משנה מה הוא יחליף יבדוק שוב ינסה ויעבוד כל היום או ישאיר את האוטו שבוע במוסך, תסביר לו מראש שהסיכום הוא על 500 ש"ח וזהו. (וזאת לאחר הבדיקה שעלתה נגיד 100 ש"ח) .

כן אני יודע שברוב המקרים זה לא עובד כך, אבל זה הדרך שבה אמורים להתנהל הדברים, במקום שתכנס עם האוטו תשאיר יומים בלי לקבל הצעת מחיר ותחזור למצוא חשבונית באורך מגילת אסתר...

זו הצעתי אליך ובכלל כאשר נכנסים למוסך, ובעלי מקצוע שלא יסכימו לאחר שלב הבדיקה להגיד לך כמה יעלה לך לתקן ויתחילו למרוח אותך, סביר להניח שהוא בעצמו לא מצא את הבעייה אבל עדיין מתעקש וחושב לעצמו נו מה כבר זה יכול להיות, ובינתיים זה אתה שתשלם את ההוצאות המיותרות. אז בשלב ההוא כדאי לצאת ולהיפרד בשלום ממנו. (הוא בסך הכל גם בן אדם ....).

אלפא רומיאו - נגעת נסעת ...

33 16V, לא לבעלי לב חלש !!!

פורסם

והמשך ....

עוד דבר אולי החשוב מכל זה התשלום בסוף העבודה. בסוף בעבודה דאג,וודא,בדוק 10 פעמים (נסיעת מבחן), וכל מה שצריך כדי להיות בראש שקט ובטוח שהתקלה תוקנה 100% (ואפילו לא 95%), אוקיי אז תשלם לו מה שמגיע לו (ומכל הלב כי מגיע לו), אבל (ושוב הCATCH שמפיל הרבה לקוחות) אם הבעיה עדיין לא סודרה, אל תשלם שקל, ודאג שהוא יתקן לך אותה עד הסוף ופה מתחילה הבעיה השניה שהוא יגיד לך אולי צריך עוד בדיקות/חלפים וכו' - זה לא אמור לעניין אותך מה הוא יעשה בשביל לפתור את הבעייה - זה הבעייה שלו, ואל תשלם מעבר למה שסוכם שקל!!!

מניסיון עם הרבה מכוניות / לקוחות אני אומר לך שזו הדרך להתנהג במוסך וז זכותך כלקוח.

ועוד הצעה כאשר מסבירים על הבעייה - אל תיראה בקיא בחומר "אני חושב האלטרנטור/רדיאטור/משאבה" אתה כלקוח רגיל ונהג לא אמור לדעת מה מתרחש מתחת למכסה וזה לא עיקר העניין תן לבעל מקצוע כבר לשבור את הראש.

אם נגיד סתם דוגמה - נכנסת למוסך, אמרת לו שהמזגן עובד חלש, ויש לדעתך "דליפה" מצינור מדחס ואתה רוצה לתקן/להחליף אותו, הם בשימחה יחליפו לך אותו רק שלאחר מכן אם זה לא הייתה התקלה אתה "אכלת אותה".......

אלפא רומיאו - נגעת נסעת ...

33 16V, לא לבעלי לב חלש !!!

פורסם

קודם כל תודה על ההסבר :)

שנית כל, ככה אני גם עובד, מסכם מחירים לפני שהוא מתחיל את העבודה. אבל, כאן זאת הייתה הפעם השניה שבאתי אליהם עם הבעיה ככה שלא היה ממש מה לסכם, ואני אמרתי לו שהוא לא מקבל ממני שקל הפעם על תיקון הבעיה, ושאני כאן בגללו.

הבעיה היא שהם גובים עוד כסף על התחברות למחשב, וזה לא מתאים לי בכלל. למה שאני אשלם לבעל המקצוע עוד, אם הוא לא מצליח לפתור לי את הבעיה, ונעזר במכשיר כדי לעשות זאת?

מה, אם אני נותן את המחשב שלי לתיקון, והטכנאי משתמש במברג, הוא מקבל על זה תוספת תשלום?

היום גם נשארתי עם הרכב במוסך כדי לראות בדיוק ולשאול כל הזמן מה הם עושים. וגם ראיתי איך הם מנסים לגבות ממני עוד 30 שקלים על תוסף דלק שהם לא שמו.

גדעון.

!AWDSOME

• תוכן חדש...