Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

[יומן מעקב] כמעט 9 שנים C4 2.0 SX-PK שנת 2007.

פוסטים מומלצים

פורסם

השירשור הגיע לסיומו, אחרי כמעט 9 שנים - נפרדנו מה-C4 והיא ירדה מהכביש.

image.thumb.jpeg.131ef763781ec30f92c9f7b97ffcbaa7.jpeg

וכמו שהבטחתי - מוסיקת רקע לתמונה:

• אהבתי 4

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תגובות 71
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 4 שעות, BoazB11 כתב:

אז בפרפרזה:

המשחק נמשך 9 שנים ובסוף צרפת מנצחת...

אתה תמיד בצד ה"מפסיד" כשזה קשור למכוניות.

הרי גם אם האוטו היה פיקס במקרה הטוב הייתי מקבל 2000-3000-4000₪. גיר אחרי טראומה - לא תקין - לא היה מוכר את האוטו גם ב 1000. 

חסכתי לעצמי את כאב הראש. בא הגרריסט, לקח את הרכב, קיבלתי 500 שקל ושלום על ישראל.

הייתי במשרד הרישוי חודש שעבר להוריד אותו מהכביש - ובזה תם העניין.

לפעמים צריך לדעת מתי לשחרר. אוטו בן 18, עשה את שלו.

יש לי 2 מכוניות חדישות בחניה - אני לא צריך לחזור אחורה, צריך להתקדם.

איציק

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 2

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

יש שלב שלא שווה לתקן עוד.

צריך לזהות בזמן הנכון. למי שכמו איציק עושה המון לבד, ורמת הידע שלו גבוהה מאוד, כשהוא מחליט לשחרר את הרכב זה באמת מצב סופני. 

לאדם נורמטיבי שלא מבין עשירית ממה שאיציק מבין, זה מגיע הרבה יותר מוקדם.

ונסיים בתהילים:

אות ס

קיג 

סֵעֲפִ֥ים שָׂנֵ֑אתִי וְֽתוֹרָתְךָ֥ אָהָֽבְתִּי: קיד סִתְרִ֣י וּמָגִנִּ֣י אָ֑תָּה לִדְבָרְךָ֥ יִחָֽלְתִּי: קטו סֽוּרוּ-מִמֶּ֥נִּי מְרֵעִ֑ים וְ֝אֶצְּרָ֗ה מִצְוֹ֥ת אֱלֹהָֽי: קטז סָמְכֵ֣נִי כְאִמְרָתְךָ֣ וְאֶֽחְיֶ֑ה וְאַל-תְּ֝בִישֵׁ֗נִי מִשִּׂבְרִֽי: קיז סְעָדֵ֥נִי וְאִוָּשֵׁ֑עָה וְאֶשְׁעָ֖ה בְחֻקֶּ֣יךָ תָמִֽיד: קיח סָ֭לִיתָ כָּל-שׁוֹגִ֣ים מֵחֻקֶּ֑יךָ כִּי-שֶׁ֝֗קֶר תַּרְמִיתָֽם: קיט סִגִ֗ים הִשְׁבַּ֥תָּ כָל-רִשְׁעֵי-אָ֑רֶץ לָ֝כֵ֗ן אָהַ֥בְתִּי עֵדֹתֶֽיךָ: קכ סָמַ֣ר מִפַּחְדְּךָ֣ בְשָׂרִ֑י וּֽמִמִּשְׁפָּטֶ֥יךָ יָרֵֽאתִי:

אות י

עג

יָדֶ֣יךָ עָ֭שׂוּנִי וַֽיְכוֹנְנ֑וּנִי הֲ֝בִינֵ֗נִי וְאֶלְמְדָ֥ה מִצְוֹתֶֽיךָ: עד יְ֭רֵאֶיךָ יִרְא֣וּנִי וְיִשְׂמָ֑חוּ כִּ֖י לִדְבָרְךָ֣ יִחָֽלְתִּי: עה יָדַ֣עְתִּי יְ֭הוָה כִּי-צֶ֣דֶק מִשְׁפָּטֶ֑יךָ וֶ֝אֱמוּנָ֗ה עִנִּיתָֽנִי: עו יְהִי-נָ֣א חַסְדְּךָ֣ לְנַחֲמֵ֑נִי כְּאִמְרָתְךָ֥ לְעַבְדֶּֽךָ: עז יְבֹא֣וּנִי רַחֲמֶ֣יךָ וְאֶֽחְיֶ֑ה כִּי-תֽ֝וֹרָתְךָ֗ שַֽׁעֲשֻׁעָֽי: עח יֵבֹ֣שׁוּ זֵ֭דִים כִּי-שֶׁ֣קֶר עִוְּת֑וּנִי אֲ֝נִ֗י אָשִׂ֥יחַ בְּפִקּוּדֶֽיךָ: עט יָשׁ֣וּבוּ לִ֣י יְרֵאֶ֑יךָ (וידעו)  וְ֝יֹדְעֵ֗י עֵדֹתֶֽיךָ: פ יְהִֽי-לִבִּ֣י תָמִ֣ים בְּחֻקֶּ֑יךָ לְ֝מַ֗עַן לֹ֣א אֵבֽוֹשׁ:

אות ט

סה

ט֭וֹב עָשִׂ֣יתָ עִֽם-עַבְדְּךָ֑ יְ֝הוָ֗ה כִּדְבָרֶֽךָ: סו ט֤וּב טַ֣עַם וָדַ֣עַת לַמְּדֵ֑נִי כִּ֖י בְמִצְוֹתֶ֣יךָ הֶאֱמָֽנְתִּי: סז טֶ֣רֶם אֶ֭עֱנֶה אֲנִ֣י שֹׁגֵ֑ג וְ֝עַתָּ֗ה אִמְרָתְךָ֥ שָׁמָֽרְתִּי: סח טוֹב-אַתָּ֥ה וּמֵטִ֗יב לַמְּדֵ֥נִי חֻקֶּֽיךָ: סט טָפְל֬וּ עָלַ֣י שֶׁ֣קֶר זֵדִ֑ים אֲ֝נִ֗י בְּכָל-לֵ֤ב | אֱצֹּ֬ר פִּקּוּדֶֽיךָ: ע טָפַ֣שׁ כַּחֵ֣לֶב לִבָּ֑ם אֲ֝נִ֗י תּוֹרָתְךָ֥ שִֽׁעֲשָֽׁעְתִּי: עא טֽוֹב-לִ֥י כִֽי-עֻנֵּ֑יתִי לְ֝מַ֗עַן אֶלְמַ֥ד חֻקֶּֽיךָ: עב טֽוֹב-לִ֥י תֽוֹרַת-פִּ֑יךָ מֵ֝אַלְפֵ֗י זָהָ֥ב וָכָֽסֶף:

אות ר

קנג 

רְאֵֽה-עָנְיִ֥י וְחַלְּצֵ֑נִי כִּי-תֽ֝וֹרָתְךָ֗ לֹ֣א שָׁכָֽחְתִּי: קנד רִיבָ֣ה רִ֭יבִי וּגְאָלֵ֑נִי לְאִמְרָתְךָ֥ חַיֵּֽנִי: קנה רָח֣וֹק מֵרְשָׁעִ֣ים יְשׁוּעָ֑ה כִּֽי-חֻ֝קֶּיךָ לֹ֣א דָרָֽשׁוּ: קנו רַחֲמֶ֖יךָ רַבִּ֥ים | יְהוָ֑ה כְּֽמִשְׁפָּטֶ֥יךָ חַיֵּֽנִי: קנז רַ֭בִּים רֹדְפַ֣י וְצָרָ֑י מֵ֝עֵדְוֹתֶ֗יךָ לֹ֣א נָטִֽיתִי: קנח רָאִ֣יתִי בֹ֭גְדִים וָֽאֶתְקוֹטָ֑טָה אֲשֶׁ֥ר אִ֝מְרָתְךָ֗ לֹ֣א שָׁמָֽרוּ: קנט רְ֭אֵה כִּי-פִקּוּדֶ֣יךָ אָהָ֑בְתִּי יְ֝הוָ֗ה כְּֽחַסְדְּךָ֥ חַיֵּֽנִי: קס רֹאשׁ-דְּבָרְךָ֥ אֱמֶ֑ת וּ֝לְעוֹלָ֗ם כָּל-מִשְׁפַּ֥ט צִדְקֶֽךָ:

אות ו

מא

וִֽיבֹאֻ֣נִי חֲסָדֶ֣ךָ יְהוָ֑ה תְּ֝שֽׁוּעָתְךָ֗ כְּאִמְרָתֶֽךָ: מב וְאֶֽעֱנֶ֣ה חֹרְפִ֣י דָבָ֑ר כִּֽי-בָ֝טַחְתִּי בִּדְבָרֶֽךָ: מג וְֽאַל-תַּצֵּ֬ל מִפִּ֣י דְבַר-אֱמֶ֣ת עַד-מְאֹ֑ד כִּ֖י לְמִשְׁפָּטֶ֣ךָ יִחָֽלְתִּי: מד וְאֶשְׁמְרָ֖ה תוֹרָתְךָ֥ תָמִ֗יד לְעוֹלָ֥ם וָעֶֽד: מה וְאֶתְהַלְּכָ֥ה בָרְחָבָ֑ה כִּ֖י פִקֻּדֶ֣יךָ דָרָֽשְׁתִּי: מו וַאֲדַבְּרָ֣ה בְ֭עֵדֹתֶיךָ נֶ֥גֶד מְלָכִ֗ים וְלֹ֣א אֵבֽוֹשׁ: מז וְאֶשְׁתַּֽעֲשַׁ֥ע בְּמִצְוֹתֶ֗יךָ אֲשֶׁ֣ר אָהָֽבְתִּי: מח וְאֶשָּֽׂא-כַפַּ֗י אֶֽל-מִ֭צְוֹתֶיךָ אֲשֶׁ֥ר אָהָ֗בְתִּי וְאָשִׂ֥יחָה בְחֻקֶּֽיךָ:

אות א

א

אַשְׁרֵ֥י תְמִֽימֵי-דָ֑רֶךְ הַֽ֝הֹלְכִ֗ים בְּתוֹרַ֥ת יְהוָֽה: ב אַ֭שְׁרֵי נֹצְרֵ֥י עֵדֹתָ֗יו בְּכָל-לֵ֥ב יִדְרְשֽׁוּהוּ: ג אַ֭ף לֹֽא-פָעֲל֣וּ עַוְלָ֑ה בִּדְרָכָ֥יו הָלָֽכוּ: ד אַ֭תָּה צִוִּ֥יתָה פִקֻּדֶ֗יךָ לִשְׁמֹ֥ר מְאֹֽד: ה אַ֭חֲלַי יִכֹּ֥נוּ דְרָכָ֗י לִשְׁמֹ֥ר חֻקֶּֽיךָ: ו אָ֥ז לֹא-אֵב֑וֹשׁ בְּ֝הַבִּיטִ֗י אֶל-כָּל-מִצְוֹתֶֽיךָ: ז א֭וֹדְךָ בְּיֹ֣שֶׁר לֵבָ֑ב בְּ֝לָמְדִ֗י מִשְׁפְּטֵ֥י צִדְקֶֽךָ: ח אֶת-חֻקֶּ֥יךָ אֶשְׁמֹ֑ר אַֽל-תַּעַזְבֵ֥נִי עַד-מְאֹֽד:

אות נ

קה

נֵר-לְרַגְלִ֥י דְבָרֶ֑ךָ וְ֝א֗וֹר לִנְתִיבָתִֽי: קו נִשְׁבַּ֥עְתִּי וָאֲקַיֵּ֑מָה לִ֝שְׁמֹ֗ר מִשְׁפְּטֵ֥י צִדְקֶֽךָ: קז נַעֲנֵ֥יתִי עַד-מְאֹ֑ד יְ֝הוָ֗ה חַיֵּ֥נִי כִדְבָרֶֽךָ: קח נִדְב֣וֹת פִּ֭י רְצֵה-נָ֣א יְהוָ֑ה וּֽמִשְׁפָּטֶ֥יךָ לַמְּדֵֽנִי: קט נַפְשִׁ֣י בְכַפִּ֣י תָמִ֑יד וְ֝תֽוֹרָתְךָ֗ לֹ֣א שָׁכָֽחְתִּי: קי נָתְנ֬וּ רְשָׁעִ֣ים פַּ֣ח לִ֑י וּ֝מִפִּקּוּדֶ֗יךָ לֹ֣א תָעִֽיתִי: קיא נָחַ֣לְתִּי עֵדְוֹתֶ֣יךָ לְעוֹלָ֑ם כִּֽי-שְׂשׂ֖וֹן לִבִּ֣י הֵֽמָּה: קיב נָטִ֣יתִי לִ֭בִּי לַעֲשׂ֥וֹת חֻקֶּ֗יךָ לְעוֹלָ֥ם עֵֽקֶב:

• מצחיק 8

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
לפני 12 שעות, discoTD5 כתב:

יש שלב שלא שווה לתקן עוד.

צריך לזהות בזמן הנכון. למי שכמו איציק עושה המון לבד, ורמת הידע שלו גבוהה מאוד, כשהוא מחליט לשחרר את הרכב זה באמת מצב סופני. 

לאדם נורמטיבי שלא מבין עשירית ממה שאיציק מבין, זה מגיע הרבה יותר מוקדם.

ונסיים בתהילים:

🤣

בהזדמנות זו אני רוצה לשבח את יואב @discoTD5 על אבחון מדוייק והמלצה אמיתית - ולהודות לו על כך.

בחודש אוגוסט הייתי סביב התלבטות קשה בנושא "פנינו לאן" עם ה C4\3008 כאשר המחשבה הראשונה היתה לשחרר את ה 3008 ולשים את הכסף בצד, להשתמש גם כמשפחתית בברלינגו -  ובעתיד (שנה\שנתיים) להתקדם לחשמלית עם טווח נורמלי. נכנסתי לקבוצות הרלוונטיות ורק התחלתי להתבלבל יותר.

יואב שמע את ההתלבטות והחוסר אונים שלי סביב ההחלטה הקשה עוד בשלבים המוקדמים יחסית, ואמר לי (אני מצטט): "תעיף את ה C4 ותישאר עם ה 3008" מה שהיה נראה לי דאז לא מחובר למציאות כמעט (האישה לא הסכימה ל 3008 כ DAILY).

בסופו של יום התחלתי לזקק את המידע ששאבתי מקבוצות החשמליות במרשתת; צד הדברים החיוביים לצד הדברים השליליים. 

הגעתי למסקנה ש: קודם כל *אני* עדיין לא שם. לא שלם לעבור לחשמליות עם הטווחים הקיימים למעט כוכבית אחת או שתיים על רכבים שהם ראויים אבל לא בהכרח לטעמי או שיש להם חסרונות אחרים מהותיים. הבנתי שאני צריך לתת לזה עוד זמן כי גם היום היצרנים עוד ממשיכים לשפר ולשפצר את המכוניות כל שנתיים-שלוש-ארבע ויש עדכונים; פייסליפטים ועדכוני טווחים. לדעתי אם כבר קונים צריך שזה יהיה עם סוללה של 70-80KWh לפחות וכאן כבר נכנסים לדגמי מכוניות יקרים יחסית ולא דגמי בסיס (LR בטסלה, ביניים באיוניק5).

אחרי מחשבה ארוכה הבנתי שהתחזוקה הבסיסית (ביטוח וטסט) שהיו עד לא מזמן (ב-C4) ממש "גרושים", מגיעים היום לכמעט 5000 שקל עוד לפני שהאוטו זז (ביטוח חובה + ג' כ-3K, טסט עוד 1400-1500 שח, לפני בלת"מים קטנים) + טיפול בסיסי ובלאי. כל זה הביא אותי למסקנה שאין טעם לבזבז את ה 5000 ש"ח האלו בשביל הנסיעות הקצרות שה-C4 היתה עושה, וצריך לקחת את הסיכון ולהכניס את ה-3008 לפול המבצעי של הבית, למרות התנגדותה של הצודקת - ולכן הוטל וטו שהחל מה-1/9/24 היא על ה 3008.
כמו שחשבתי, בהתחלה זה היה מוזר אבל 3 שבועות אחרי היא כבר לא יכלה להסתכל אחורה. למרות גודלו של הרכב, היא משבחת את יכולת התימרון שלו (הגה מהיר וקטן) ואומרת שעם האוטו הזה יותר קל לתמרן. אני גם מרוצה מזה שיש חיישנים מסביב לכל הרכב, מה שעוזר לה להבין איפה באמת "קצה הרכב" בכל 4 הפינות של הרכב.

במהלך החודש האחרון דאגתי לצייד את ה 3008 בבוסטר+משאבת אלחוטית לניפוח גלגלים כמו שיש לי בברלינגו, לייתר בטחון (אני ממשיך עם ההמלצה על ה BASEUS DUAL CYLINDER - היא מעולה). רכשתי גם מצלמת דרך DDPAI Z50 (קדמית ואחורית + קיט התקנה ישיר לבית פיוזים) ובוסטר מדגם חדש שטרם נוסה (של EAFC - מותג שמוכר מטענים למצברים וכל מיני מכשירים מהסוג הזה לרכב, אבל לא רק. יש לי מטען מצברים שלהם ואני מרוצה ממנו, אז החלטתי לנסות ואני יודע שזה הימור).

איציק

• אהבתי 2

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

על שם מי להוציא חשבונית? 

• מצחיק 2

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
לפני 12 דקות, discoTD5 כתב:

על שם מי להוציא חשבונית? 

גרר  אXXX לXX. אם הוא כבר שילם על הנבלה, שישלם גם על הייעוץ !
;-)

• מצחיק 2

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

ברור שיש, אבל לפנצ'ר שעוד לא הגיע לג'נט אני מעדיף ניפוח והגעה לבית (מרחק הנסיעה שלה הוא 1.3 ק"מ מחניה לחניה).

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני שעה, איציק נ. כתב:

מרחק הנסיעה שלה הוא 1.3 ק"מ מחניה לחניה

אהממ, אהממ. 

שתלך ברגל... 

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...