Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רשמית: טסלה בישראל

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 19 דקות, green כתב:

ואם נגעתי באקספנג g6 אז לצורך הענין יש לה פלטפורמה של 800v מתקדמת יותר מפלטפורמת 400v של טסלה ועוד כמה דברים עדיפים על המודל y , זה רק דוגמה לרכב שבעיני הוא עדיף על המודל y למרות שגם לו יש חסרונות "טסלאיים" אבל אני בטוח שאוהדי טסלה עוצמים עיניים אוטומטית ובטוחים שהמודל y עדיפה בכל מקרה כי זאת ההתנהלות של "הכת" הזאת סלחו לי על הביטוי וסלחו לי לקוחות טסלה שלא נכללים בהכללה הזאת 😁

אתה כל כך שבוי בשיטות הישראליות הנלוזות שאתה לא מצליח להשתחרר מזה, טסלה מתנהלת בשיטה אמריקאית לטוב או לרע (בדרך כלל לצרכן זה טוב).

לגבי הנתונים היבשים שהבאת של אקספנג (שהוא רכב הצגה בעיניי) זה כמו להשוות גלקסי לאייפון, באייפון החומרה לא תהיה הכי טובה בשוק, אבל ההרמוניה והשילוב של המערכת הגן הסגור מביאות בסוף לתוצאות טובות יותר מסך חלקיה. 

ככה זה גם בטסלה

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

• תגובות 6.8 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לפני 45 דקות, green כתב:

עדיין אפשר למשל לרכוש אקספנג g6 שנת 2025 החל מסך של 205 אלף ₪ על הכביש לעומת מחיר של החל מסך של 247 אלף ₪ למודל y על הכביש וזה פער עצום

הפער הזה נובע מקומבינות מיסוי ומלאי.
טסלה מכרו את מה שהביאו, יבואן אקספנג הצטייד במלאי שהוא לא מכר עדיין.
כשיגמר לו המלאי נראה מה יקרה.

בקשר למה שרשמת על היבואנים, בוא, היבואנים בארץ לא מנדבים שום דבר לאף אחד, הם יעלו מחירים אם רק יוכלו, הבעיה, כרגע הציבור לא מתנפל על המלאים ולכן המחיר לא עולה.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם (נערך)
לפני 55 דקות, yuvalganim כתב:

אתה כל כך שבוי בשיטות הישראליות הנלוזות שאתה לא מצליח להשתחרר מזה

מה איכפת לי נלוזות לא נלוזות, אני כלקוח הרווחתי מחיר זול יותר ובטסלה לא, כלומר "הנלוזות" פעלה לטובת הלקוח ולכן היא גם לא נלוזות.

לפני 55 דקות, yuvalganim כתב:

לגבי הנתונים היבשים שהבאת של אקספנג (שהוא רכב הצגה בעיניי) זה כמו להשוות גלקסי לאייפון, באייפון החומרה לא תהיה הכי טובה בשוק, אבל ההרמוניה והשילוב של המערכת הגן הסגור מביאות בסוף לתוצאות טובות יותר מסך חלקיה. 

ככה זה גם בטסלה

בהחלט יכול להיות שאתה צודק, אני יודע שלפחות בדגמים הראשונים של ה- p7 וה- g9 שהגיעו לישראל היו בעיות שונות עם ההרמוניה של התוכנה וכו' ואני לא יודע אם הן קיימות ב- g6 (כפי שהיו בעיות כנ"ל לרכבי טסלה מודל 3 הראשונים שהגיעו לישראל עד שסידרו את הבעיות לאורך הזמן).

אבל אני באופן אישי מעדיף לקחת סיכון עם ההרמוניה הנ"ל ולדעת שאני מקבל בטוח לוח מחוונים, אנדרואיד אוטו ואפל קאר (וכתוצאה מכך ווייז במסך), חיישני חניה רגילים, אוורור בכסאות (במודל y המחודשת זה גם ישנו, בישנה לא), מרווח אדיר במושב האחורי וגדול יותר מהמודל y, מושב אחורי נוח יותר מבמודל y, טעינה ציבורית מהירה יותר, טווח נסיעה גדול יותר (בגירסת לונג ריינג'), נוחות נסיעה ובידוד רעשים עדיף (מהמודל y הישנה, מהמחודשת לא יודע), ידיות דלתות חשמליות, כיוון רגנרציה ולא רק one pedal, אחריות ארוכה יותר משמעותית, פריסת מרכזי שירות גדולה יותר, מראה חיצוני ופנימי עדיף בעיניי, זיהוי שטח מת במראות.

המודל y הישנה חדה יותר בביצועים ובהתנהגות הכביש למי שזה חשוב לו, לגבי המודל y המחודשת אני לא יודע ויש גם העדר טיפולים ועמדות סופרצ'ארג'רים כאמור.

עריכה אחרונה על ידי green
  • אהבתי 1
בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

העיקר שתהיה תנוחת ישיבה "נכונה" אה....😁

ולגבי המחיר, הישראלי המצוי, למרות שהוא חושב שהוא ביזנס מן מעולה ודופק את המערכת - המציאות הוכיחה שאנחנו העם הכי פראייר בעולם שמשלם הכי הרבה כמעט בכל מקום...

העיקר שיש כאלו שמרגישים טוב עם זה

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם (נערך)
לפני 30 דקות, green כתב:

מה איכפת לי נלוזות לא נלוזות, אני כלקוח הרווחתי מחיר זול יותר ובטסלה לא, כלומר "הנלוזות" פעלה לטובת הלקוח ולכן היא גם לא נלוזות.

זה לא רלוונטי לדיון על רכב ולא רלוונטי לדיון על חברה.
מי שיקנה אקספנג בעוד חצי שנה יקבל רכב ששכב שנה בנמל ואולי עד אז מחירו גם יעלה, אז הוא הרוויח או הפסיד ביחס לטסלה?
אתה מדבר פה על אירוע נקודתי, רגעי, בגלל מדיניות מס וניהול מלאים ומשליך אותה על רכב/יבואן/יצרן.

לפני 30 דקות, green כתב:

אנדרואיד אוטו ואפל קאר (וכתוצאה מכך ווייז במסך)

ווייז כבר מזמן לא מה שהייתה וממה שידוע לי המפות בטסלה מבוססות גוגל מפות -> עדיף מוויז לטעמי.

לפני 30 דקות, green כתב:

חיישני חניה רגילים, אוורור בכסאות (במודל y המחודשת זה גם ישנו, בישנה לא), מרווח אדיר במושב האחורי וגדול יותר מהמודל y, מושב אחורי נוח יותר מבמודל y

לפני 30 דקות, green כתב:

טווח נסיעה גדול יותר (בגירסת לונג ריינג'), נוחות נסיעה ובידוד רעשים עדיף (מהמודל y הישנה, מהמחודשת לא יודע), ידיות דלתות חשמליות, כיוון רגנרציה ולא רק one pedal,

חלק מזה לגיטימי לטעון, חלק לא רלוונטי כבר, תכף נידע.

לפני 30 דקות, green כתב:

טעינה ציבורית מהירה יותר

אני מעדיף גישה לרשת הסופרצ'ארג'רס של טסלה מאשר חסכון תיאורטי של כמה דקות בעמדת טעינה יקרה.

לפני 30 דקות, green כתב:

אחריות ארוכה יותר משמעותית, פריסת מרכזי שירות גדולה יותר

זכותך.
אישית אני מעדיף מוצר מוכח עם רכיבים מוכחים שנמכר במאות אלפים ויש לגביו המון המון מידע כדי לדעת בערך מה יהיה לי ביד בעוד שנה-שנתיים-10 שנים מאשר מוצר חדש ומיצרן חדש ועלום שמיוצג ע"י יבואן שלא הייתי קונה ממנו מטאטא.
ונגיד את זה בעדינות, עם נסיון העבר עם אותו יבואן פריסת מרכזי השירות לא עושה עליי רושם וגם לא האחריות... 
מעדיף לנסוע פעם בשנתיים למרכז שירות לא של קרסו/פריזבי.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 6 דקות, farkash7 כתב:

ווייז כבר מזמן לא מה שהייתה וממה שידוע לי המפות בטסלה מבוססות גוגל מפות -> עדיף מוויז לטעמי.

מבוסס על גוגל, אבל מפות של טסלה עם עדכונים של טסלה.

תכלס זה לא מתעדכן מספיק מהר ביחס להסדרי תנועה בשיפוצים (למשל הסטה של כמה חודשים בצומת בכביש מרכזי) ובטח לא בתל אביב עם הרכבת הקלה.

במקרה הספציפי של ישראל ווייז מנצח.

לפני 6 דקות, farkash7 כתב:

אני מעדיף גישה לרשת הסופרצ'ארג'רס של טסלה מאשר חסכון תיאורטי של כמה דקות בעמדת טעינה יקרה.

סופרצארגר או לא, אני עוד לא נתקלתי בעמדות בכלל בעמדות שנותנות יותר מ150 קילו ואט, ולא משנה מה היה רשום עליהם. לפחות לי השימושיות שלי כרגע מהירות הטעינה הפוטנציאלית היא לא פקטור אמיתי בישראל.

פורסם
לפני 3 דקות, yuvalganim כתב:

העיקר שתהיה תנוחת ישיבה "נכונה" אה....😁

חחחח אתה כבר מכיר אותי, מה לעשות אני קוץ בתחת 🤣 במקרה בשני הרכבים הללו אפשר להגיע לתנוחת נהיגה "נכונה" לכן לא התייחסתי לכך 😂

לפני 11 דקות, farkash7 כתב:

זכותך.
אישית אני מעדיף מוצר מוכח עם רכיבים מוכחים שנמכר במאות אלפים ויש לגביו המון המון דאטה של מידע כדי לדעת בערך מה יהיה לי ביד בעוד שנה-שנתיים-10 שנים מאשר מוצר חדש ומיצרן חדש ועלום שמיוצג ע"י יבואן שלא הייתי קונה ממנו מטאטא.
ונגיד את זה בעדינות, עם נסיון העבר עם אותו יבואן פריסת מרכזי השירות לא עושה עליי רושם...

בהחלט לגיטימי, זה כבר עניין של העדפות.

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, green כתב:

אבל אני באופן אישי מעדיף לקחת סיכון עם ההרמוניה הנ"ל ולדעת שאני מקבל בטוח לוח מחוונים, אנדרואיד אוטו ואפל קאר (וכתוצאה מכך ווייז במסך), חיישני חניה רגילים, אוורור בכסאות (במודל y המחודשת זה גם ישנו, בישנה לא), מרווח אדיר במושב האחורי וגדול יותר מהמודל y, מושב אחורי נוח יותר מבמודל y, טעינה ציבורית מהירה יותר, טווח נסיעה גדול יותר (בגירסת לונג ריינג'), נוחות נסיעה ובידוד רעשים עדיף (מהמודל y הישנה, מהמחודשת לא יודע), ידיות דלתות חשמליות, כיוון רגנרציה ולא רק one pedal, אחריות ארוכה יותר משמעותית, פריסת מרכזי שירות גדולה יותר, מראה חיצוני ופנימי עדיף בעיניי, זיהוי שטח מת במראות.

שכחתי שלאקספנג g6 יש גם חניה אוטומטית, בטסלה יש רק למי שרוכש תוספת fsd (ולא עובדת טוב עקב העדר חיישני חניה כאמור) וכן בקרת שיוט אדפטיבית שאשכרה עובדת גם עם ליטוף של ההגה כמו מערכות דומות (ולא מאלצת אותך לחנוק את ההגה עם הידיים ומענישה אותך בניתוק לשבוע אם לא עשית זאת כמו בטסלה כאמור) ובקרת סטיה מנתיב שמאפשרת מעבר נתיב עם איתות (מבלי להתנתק כמו בטסלה) וכמובן בלי חרדות לחטוף בלימת חירום פאנטום באמצע כביש בינעירוני כמו בטסלה (אשכרה נהגי טסלה ממש חוששים מזה בייחוד אלו שכבר סבלו מזה וממש נבהלו, חפשו בקבוצות).

למודל y לעומת זאת יש הגה עם כיוון חשמלי לפי פרופיל הנהג הספיציפי דבר חשוב לדעתי אם יש כמה נהגים ברכב דבר שאין באקספנג.

עריכה אחרונה על ידי green

פורסם
לפני 3 שעות, green כתב:

שכחתי שלאקספנג g6 יש גם חניה אוטומטית, בטסלה יש רק למי שרוכש תוספת fsd (ולא עובדת טוב עקב העדר חיישני חניה כאמור)

כשאומרים שהתוכנה לא אפויה - זה בדיוק זה.

הייתי נוכח באחת מנסיעות המבחן של אחד מכתבי הרכב, חניון בתל אביב והרכב אכן חונה בצורה אוטומטית רק שהוא כל כך מתקרב לרכב שמשמאלו עד כדי שהנהג לא יכול לצאת. זה חזר עצמו בכל ניסיון בחניה הזו.

ולמרות זאת, זה רכב מצויין.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 17 דקות, GTאי כתב:

כשאומרים שהתוכנה לא אפויה - זה בדיוק זה.

הייתי נוכח באחת מנסיעות המבחן של אחד מכתבי הרכב, חניון בתל אביב והרכב אכן חונה בצורה אוטומטית רק שהוא כל כך מתקרב לרכב שמשמאלו עד כדי שהנהג לא יכול לצאת. זה חזר עצמו בכל ניסיון בחניה הזו.

ולמרות זאת, זה רכב מצויין.

הנהג לא צריך לצאת מהרכב, כי את החניה הוא יכול לבצע גם *מחוץ לאוטו*.

• מצחיק 1

אם לא מוצא חן בעיניך איך שאני נוהג אז רד מהמדרכה

פורסם

במקרה נתקלתי ממש עכשיו בפוסט חדש על בלימת פאנטום בטסלה שלא תחשבו שזה סתם קשקוש נחלת העבר ובתגובות לפוסט יש גם בעל טסלה שמציין כי הטסלה שלו לקחה ימינה ונתקעה במעקה בטיחות ללא הסבר צורפה תמונה של הטסלה המסכנה.

https://www.facebook.com/share/p/15cCXmbv8o/?mibextid=xfxF2i

• מעניין 1

פורסם
לפני כשעה, el-chanan כתב:

הנהג לא צריך לצאת מהרכב, כי את החניה הוא יכול לבצע גם *מחוץ לאוטו*.

אני מקווה שאתה צוחק…

במידה ולא, אני אצחק כשתחזור לרכב ותפגוש את המתנה שהשאיר לך הנהג עם הרכב ״הטיפש״ שחסמת…

פורסם
לפני 3 שעות, Nico62 כתב:

אני מקווה שאתה צוחק…

במידה ולא, אני אצחק כשתחזור לרכב ותפגוש את המתנה שהשאיר לך הנהג עם הרכב ״הטיפש״ שחסמת…

לא חסם שום דבר. אם דלת הנהג של הרכב שחונה לא יכולה להיפתח, זה אומר (ברוב המקרים) שדלת הנהג של הרכב שליד היא מהעבר השני.

זה פיצ'ר שימושי ונחמד לחניות צרות. ברור שעדיף להימנע מהן, אבל בהנחה והייתי חונה בין כה וכה כי זה מה יש, אז הפיצ'ר רק מאפשר לי לחנות בנוחות בלי להידחס כמו סרדין ביציאה, או להתפתל ולצאת דרך תא המטען או משהו.

כמו כן, אשמח להבין למה מצחיק אותך שאדם חזר לרכב שלו וגילה שם "מתנה". 

אם לא מוצא חן בעיניך איך שאני נוהג אז רד מהמדרכה

פורסם (נערך)
לפני 7 שעות, el-chanan כתב:

לא חסם שום דבר. אם דלת הנהג של הרכב שחונה לא יכולה להיפתח, זה אומר (ברוב המקרים) שדלת הנהג של הרכב שליד היא מהעבר השני.

זה פיצ'ר שימושי ונחמד לחניות צרות. ברור שעדיף להימנע מהן, אבל בהנחה והייתי חונה בין כה וכה כי זה מה יש, אז הפיצ'ר רק מאפשר לי לחנות בנוחות בלי להידחס כמו סרדין ביציאה, או להתפתל ולצאת דרך תא המטען או משהו.

כמו כן, אשמח להבין למה מצחיק אותך שאדם חזר לרכב שלו וגילה שם "מתנה". 

כי אתם חוסה גישה לרכבים שלידך וחושב שזה סבבה כי אתה לא נדרש פיזית לפתוח את הדלתות?

אתה אשכרה כל כך אגואיסט וכשאתה חונה אתה לא מסתכל משני צדדיך שחנית עם מרווח מספק?

זה הזוי שאתה חושב רק כי לא חסמת את הנהג (ולך תדע אם מי שלידו לא יחסום ואז לא יהיה לו ברירה) הנוסע לידו לא יהיה ילד או משהו בסגנון או אמא שצריכה לשים תינוק בבוסטר שלא תחשוב פעמיים כשתפתח דלת על הרכב החדש יקר ומתקדם של הדוש ליד. ואוו, ולחשוב שאתה אשכרה מגן על ההתנהגות הזאת.

עריכה אחרונה על ידי Nico62

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...