Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

החלפת צמיגים - קיה ספורטאג'

SeazeR
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2012 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

אהלן,

בבעלותי קיה ספורטאג 2018 דגם GT.

לצערי הרב כבר פעם שניה שצריך להחליף צמיגים, אך ישנה תופעה בפרונט (בעבר היה גם מאחור והפסיק) של שחיקה באמצע הצמיג.

לחץ אוויר שאני ממלא 35-36PSI.

הצמיגים כולם דורשים החלפה (שניים אחוריים ירדו מרכב אחר של חבר ולא היו חדשים) ועוד שניים קדמיים שנשחקו באמצע הצמיג.

נסועה שנתית של כ 35-40 אלף ק"מ (השנה זה צפוי לרדת משמעותית)

קיבלתי הצעה להחלפת 4 צמיגי הנקוק ב 2,900 ש"ח מול רביעיית צמיגים סיניים ב 1,400 ש"ח (כמדומני REVO)

מידת הצמיג: 245/45/R19

מצד אחד, חשבתי על צמיגים סיניים שיקלו עליי בהוצאות מאחר שזו הוצאה לא מתוכננת, כבדה מאוד.

מכאן שתי דברים שאני צריך עזרתככם בהם :

1. שחיקת הצמיגים - מה לבדוק כדי להבין למה הצמיגים נשחקים לי באמצע ? בפנצ'ריה טוענים שזה יותר מדי לחץ אוויר אבל 36PSI זה בדיוק מה שצריך.

מה עוד לבדוק שלא בדקתי ?זו כבר פעם שניה בשנה (הצמיגים הנוכחיים עברו 30-35 אלף ק"מ בסה"כ בינעירוני בעיקר)

2. צמיגים - האם מומלץ להתקין צמיגים סינים עם הנסועה שלי ?

אני רוצה לחסוך בעלויות, קשה לי כל פעם להשקיע באיזור 3,000 שח על רביעיית צמיגים שנשחקת במהירות הזו (מזכיר לכם, שני צמיגים אחוריים היו משומשים אבל לפני כן הצמיגים שהיו- נשחקו באותה מידה ובאותו איזור -באמצע הצמיג) ואז עשו לי כיוון והכול הסתדר.

זקוק לייעוץ והכוונה כדי שלא אצטרך למצוא את עצמי מחליף פעם נוספת צמיגים ברכב שהוא בסה"כ בן שנתיים וצפוי להיות אצלי עוד 3 שנים נוספות.

HU: Pioneer 4900IB Front Speakers: JBL GT06508C Rear Speakers : none

Amp: Infinity 475A Sub: JBL GT5-12

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אפשר לראות השחיקה של הצמיגים?

בוודאי

קישור לתמונות :

https://f2h.io/dir/6l8c0201ca53

HU: Pioneer 4900IB Front Speakers: JBL GT06508C Rear Speakers : none

Amp: Infinity 475A Sub: JBL GT5-12

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

קשה למדי לראות בתמונות המצורפות את דפוס השחיקה.

אם הצלחתי לזהות נכון מדובר בצמיגי קונטיננטל ספורט-קונטקט 5 SUV.

מחיפוש ברשת עולים מספר תלונות לגבי שחיקה מהירה בתוך פחות מ-20K ק"מ אפילו.

לא הייתי מתפשר על צמיגים סינים, למרות ההשקעה.

ואם אתה אומר שבעבר בוצע כיוון והדברים הסתדרו, אז בדוק זאת שנית ואולי במקום שמציע בדיקות נוספות ללא עלות לראות אם השתנה משהו במהלך הזמן.

להנקוק אגב (שנראה שהם הזולים ביותר מבין המותגים הנחשבים) יש דגם K117A שהגיע כצמיג מקורי (במספר רכבים) ו-K117 "רגיל" אבל עם קוד עומס ומהירות גבוהים יותר שעשוי (בערבון מוגבל) להיות מעט עמיד יותר. אבל כמובן שאיני יודע להבטיח זאת.

אפשר לשקול גם מעבר למידה קטנה יותר, מה שכמובן דורש החלפת חישוקים. אולי למצוא מישהו שמעונין להגדיל ולבצע החלפה, כך שלא תהיה עלות נספחת. הצמיגים יהיו יותר עמידים מחתך נמוך, זולים יותר ונוחים יותר (והמבחר בטח יכלול צמיגי נוחות ולא רק "ספורטיביים" שנשחקים מהר יותר).

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בלתי אפשרי להבין מהתמונות מה מצב הצמיג.

מומלץ שתצלם באור יום וצמיג קצת יותר נקי בשביל שיהיה אפשר לראות משהו...

שחיקה באמצע הצמיג לרוב נגרמת כתוצאה מלחץ יתר בצמיגים, אבל לדבריך אתה ממלא 35PSI שזה בדיוק מה שאומר היצרן.

ראשית עליך לבדוק שאתה אכן ממלא 35PSI ולא בטעות 3.5BAR - ובנוסף הייתי מנסה לקבל חוות דעת נוספת בנוגע למצב הצמיגים בצמיגיה אחרת כמובן.

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...