Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2370 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא יודע אם ראיתם אבל הייתה כתבה בערוץ כאן1 על הנושא של החלפים במוסכים.

הם טוענים שבארה״ב אתה קונה את החלפים באינטרנט ואז בא למוסך שיתקינו לך.

למרות שאני יודע שתהיה פה התנגדות רצינית (איגוד המוסכים הוא איגוד בעל כוח), האם לדעתכם אם אבוא עם חלפים שקניתי בעצמי לפני טיפול, המוסך יסכים לעבוד (בהנחה שהחלפים מתאימים כמובן) איתם? או שינפנף אותי בכל מיני סיבות?

תודה.

פורסם

בס"ד

לא רק שיסכים, הוא מחוייב, אבל זה לא אומר שהוא לא יעקם את פניו.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

אני קם כל בוקר בשביל הילדים, בלעדיהם הייתי קם בצהריים...:lol:

פורסם

עד לפני מספר שנים התשובה של רוב המוסכים היתה לא. מאז שעבר התיקון לתקנות שירותי רכב, המוסך חייב לקבל את החלקים ולהרכיב, בתנאי שהם נאכשו כחוק עם קבלה ושהם חלקים מקוריים או תחליפיים שכמותם נוהג המוסך להרכיב ברכב הנדון. עדיין, תתקל במוסכים שיסרבו מתוך זלזול בחוק, או כאלה שינקבו במחיר עבודה גבוה יותר כדי לפצות על הרווח של החלקים ש,"הלך לאיבוד".

פורסם

מניח שלא כולם יסכימו ואלו שכן, ייגבו ממך סכום גבוה על ההעבודה.

עדיין ממליץ לך לקנות את החלפים בעצמך, תוכל לבחור שמן איכותי וחלפים מקוריים, תוכל גם לדעת בדיוק מה שמים לך ברכב.

המוסכים ישימו לך את השמנים הזולים ביותר ולך תדע איזה פילטרים ישימו לך, פילטר האוויר יהיה חליפי סיני בוודאות.

למה שלא תעשה את זה בעצמך? יצא לי השבוע להחליף שמן מנוע ופילטר במאזדה 3 שלי, עשיתי הרבה בלאגן אבל הלך לי דיי טוב יחסית לפעם הראשונה שאני עושה את זה, אתה רק צריך את הכלים המתאימים

(Daihatsu Sirion 07 (SOLD

(Mazda 3 Active 08 (OWN

פורסם

רק קח בחשבון שהמוסך יכול לטעון שאין אחריות על הנעשה גם אם הוא טעה הוא עלול להאשים את החלקים שהבאת. ואם אתה כבר קונה את החלפים בעצמך למה לא לשאוף גם לבצע את העבודה בעצמך או בעזרת אנשים פה בפורום שיישמחו לעזור לך...

פורסם

המוסך יכול לטעון, אבל אם אלו חלקים חדשים ויש קבלה והמוסך הסכים להתקין, הטענות שלו לא יעמדו במבחן של בית משפט. החוק קובע שיש אחריות גם על העבודה וגם על החלקים.

פורסם

אם החלקים לא ניתנו על ידי המוסך והמוסך החליט להתקינם אז האחריות תקפה גם על החלקים? אם חלק נמצא פגום לאחר התקנה אז המוסך מכסה אחריות על החלק הזה? אתה בטוח? זה חדש לי האמת.

פורסם

יצא לי לפני כחצי שנה להחליף במוסך בולמים אחוריים...

החלפים היו של המוסך (ומזל...)

חזרתי למוסך לאחר יומיים בגלל רעשים בבולם.. פורק והורכב שוב... שוב רעשים... פורק והוחלף בחדש...

אם החלף היה שלי הייתי משלם שוב על פרוק והרכבה של החלף....

Sent from my LG-H930 using Tapatalk

פורסם
אם החלקים לא ניתנו על ידי המוסך והמוסך החליט להתקינם אז האחריות תקפה גם על החלקים? אם חלק נמצא פגום לאחר התקנה אז המוסך מכסה אחריות על החלק הזה? אתה בטוח? זה חדש לי האמת.

בדיוק כך. זהו החוק. ההיגיון מאחורי זה הוא מאוד פשוט. כשאתה רוכש חלק מחנות חוקית, החלק בא עם אחריות של היצרן. בדיוק כמו שהמוסך רוכש חלק, גם אז האחריות על החלק היא של היצרן. לא של המוסך. אם החלק פגום המוסך מפרק ומרכיב חדש ועל החלק שהוריד הוא מזדכה מול היבואן שבתורו מזדכה מול היצרן. זו " שרשרת האחריות". המחוקק קבע שזו תהיה שרשרת האחריות גם כאשר הצרכן מביא את החלק. מאחר שהחלק בא עם אחריות, המוסך לא מפסיד כאן את עלות החלק. זה נופל על יצרן החלק. הסיבה לכך היתה שאחרת לא תהיה לצרכן אפשרות אמיתית לרכוש חלקים לבד ולהביא למוסך, אז הוא יהיה שבוי בידיו של המוסך ויצטרך לרכוש מהמוסך את החלקים, בגלל הנושא של האחריות.

פורסם

אז למעשה מה שאתה אומר שאם חלק נימצא פגום לאחר ההחלפה האחריות על העבודה שוב כולל החלפה של החלק תהיה נטו בידי המוסך בלי תשלום כלל מצידו של הלקוח..מעניין.

פורסם

כן, זה החוק עפ"י התקנות החדשות מלפני שנה-שנתיים. איגוד המוסכים הגיש התנגדות לתקנה, אבל לאחר דיון בוועדת הכנסת ההתנגדות שלהם נדחתה.

אני חייב לציין כי החוק לחוד והמציאת לחוד. בפעמים שניסיתי להביא חלק למוסך נתקלתי בסירוב, או באמירה ש,"אין למוסך אחריות על החלק". לא התעקשתי, כי היתה לי אפשרות להסתדר לבד. כנראה שזה יקח קצת זמן ( ואולי כמה תלונות/תביעות של לקוחות), עד שהמוסכים יפנימו שהחוק השתנה והם חייבים לעמוד בדרישות החוק. בישראל כמו בישראל, הכל עובד לאט.

פורסם

המוסך ככל הנראה ירכיב את החלק אבל אחריות על החלק? זה לגמרי לא עומד במבחן המציאות וזה מניסיון.

המוסך יחייב פירוק והרכבה פעם נוספת וישלח את הלקוח לחנות ממנו קנה את החלקים כדי לממש את האחריות ואולי גם שילמו על הפירוק והרכבה, שזה גם לא עומד במבחן המציאות.

אם החלטת להביא את החלקי בעצמך למוסך, יש לקחת בחשבון כי במקרה של תקלה באותם חלקים או בגלל אותם חלקים, לא יהיה את השירות והאחריות שניתנת לך במידה והמוסך הוא זה שמוכר וגם מרכיב לך את החלק.

פורסם

בכתבה הראו את הבדלי המחיר בנוגע לפנס אחורי של סקודה.

ללכת למוסך בשביל להחליף פנס זה מיותר, לרוב מדובר בעבודה של כמה דקות.

לגבי טיפול עצמאי ברכב, לא מדובר בתורה מסיני, להחליף אלטרנטור או סטרטר זה דבר מאוד פשוט, כמה זמן זה לוקח? תלוי בגישה לחלק, העיקרון תמיד אותו הדבר.

מבחינתי לקיחת רכב למוסך זה נטו עניין של נוחיות, לפעמים אני מכניס רכב למוסך בשביל שטויות כמו ברקסים או בולמים בו בזמן שאני מפרק גיר בבית לרכב אחר, אני חושב שאפשר לעשות הכל לבד אם משקיעים קצת זמן בלמידה והרבה פעמים אני פותר בעיות לבד אחרי שבמוסך הרימו ידיים.

Sent from my SM-G965U using Tapatalk

haters will hate

פורסם
בכתבה הראו את הבדלי המחיר בנוגע לפנס אחורי של סקודה.

ללכת למוסך בשביל להחליף פנס זה מיותר, לרוב מדובר בעבודה של כמה דקות.

לגבי טיפול עצמאי ברכב, לא מדובר בתורה מסיני, להחליף אלטרנטור או סטרטר זה דבר מאוד פשוט, כמה זמן זה לוקח? תלוי בגישה לחלק, העיקרון תמיד אותו הדבר.

מבחינתי לקיחת רכב למוסך זה נטו עניין של נוחיות, לפעמים אני מכניס רכב למוסך בשביל שטויות כמו ברקסים או בולמים בו בזמן שאני מפרק גיר בבית לרכב אחר, אני חושב שאפשר לעשות הכל לבד אם משקיעים קצת זמן בלמידה והרבה פעמים אני פותר בעיות לבד אחרי שבמוסך הרימו ידיים.

Sent from my SM-G965U using Tapatalk

כל הדברים הללו הם לא בכבוד של מר ישראלי. פה אין אין ערך לעבודה בידיים. אני מכיר אנשים, עובדי היטק מוכשרים, שמזמינים הנדימן הבייתה בשביל לתלות תמונה, או לעשות תיקוני צבע לקיר. אני כבר לא מדבר על החלפת ברז שבכלל ניראית להם כמו משימה למגאיוור.

אנשים במשרד ששומעים שאני מתעסק בעצמי ברכב בטוחים שאני התחלקתי על המח/משועמם חסר חיים..

הלוואי עלינו תרבות הdiy של ארהב

יום טוב גם לך

• תוכן חדש...