Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2447 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

זאת תוכנית המגירה שלי כדי לחזור לתחביב. תוך שנה מקווה שנעבור לבית פרטי עם בת הזוג ויהיה מקום בטוח לאכסן את הרכב ולעבוד עליו.

המטרה להינות גם משיפוץ ושיפור מתמשך של רכב אספנות, וגם לענות על הצורך לאדרנלין בימי מסלול.

כל זה אמור לקרות ללא עלויות אקזוטיות. אין תקציב מוגדר היות וזה תהליך מתמשך ולא רכב שישמש אותי ביום-יום.

התקציב הראשוני לקניית רכב אני מעריך שיהיה עד כ 50K שזה סכום הגיוני לטעמי.

היות והרכב לא מיועד לתצוגה אלא לימי מסלול בעיקר הדרישות ממנו לדעתי הן כאלו:

1. רכב מהנה כבר בבסיסו. מתנהג, מערב, זריז והנעה אחורית. שלא ידרוש השקעה של עשרות אלפי שקלים מיד רק כדי להתחיל להינות.

2. אמינות בסיסית טובה. ברור שברכב ישן זה כמעט ולא רלוונטי, הכוונה שלא יהיו מחלות קשות שידוע שחוזרות על עצמן.

3. זמינות חלפים ושיפורי אפטר מרקט גדולה ככל הניתן. לא הייתי רוצה להיתקע תקופות ארוכות מדי בגלל מחסור בחלק נדיר כזה או אחר.

4.רכב שנוח יחסית לעבוד עליו בצורה עצמאית ושיש כמה שיותר מידע במרשתת לגביו - טיפול/שיפורים/פרוייקטים.

מה המדיניות של מכוני הטסטים בבדיקה של רכבי אספנות? האם הם דקדקנים או שמקלים מעט על רכבי אספנות בכל הקשור לשיפורים (לא תקלות בטיחות)?

בינתיים הפייבוריטית שלי היא במוו E36. נראה לי שהיא עונה על רוב אם לא כל הסעיפים.

כן גם הסיירה קפצה לראש, למרות שאני פחות מתחבר אליה מבחינה עיצובית וברכב אספנות שבתקווה ילווה אותי המון שנים זה נראה לי כמו פרט חשוב.

מיאטה מהדורות הראשונים אולי גם יכולה להתאים.

רעיונות, הצעות, השגות וכל דבר רלוונטי יתקבל בברכה.

עריכה אחרונה על ידי deltaHF
התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם
זאת תוכנית המגירה שלי כדי לחזור לתחביב. תוך שנה מקווה שנעבור לבית פרטי עם בת הזוג ויהיה מקום בטוח לאכסן את הרכב ולעבוד עליו.

המטרה להינות גם משיפוץ ושיפור מתמשך של רכב אספנות, וגם לענות על הצורך לאדרנלין בימי מסלול.

כל זה אמור לקרות ללא עלויות אקזוטיות. אין תקציב מוגדר היות וזה תהליך מתמשך ולא רכב שישמש אותי ביום-יום.

התקציב הראשוני לקניית רכב אני מעריך שיהיה עד כ 50K שזה סכום הגיוני לטעמי.

היות והרכב לא מיועד לתצוגה אלא לימי מסלול בעיקר הדרישות ממנו לדעתי הן כאלו:

1. רכב מהנה כבר בבסיסו. מתנהג, מערב, זריז והנעה אחורית. שלא ידרוש השקעה של עשרות אלפי שקלים מיד רק כדי להתחיל להינות.

2. אמינות בסיסית טובה. ברור שברכב ישן זה כמעט ולא רלוונטי, הכוונה שלא יהיו מחלות קשות שידוע שחוזרות על עצמן.

3. זמינות חלפים ושיפורי אפטר מרקט גדולה ככל הניתן. לא הייתי רוצה להיתקע תקופות ארוכות מדי בגלל מחסור בחלק נדיר כזה או אחר.

4.רכב שנוח יחסית לעבוד עליו בצורה עצמאית ושיש כמה שיותר מידע במרשתת לגביו - טיפול/שיפורים/פרוייקטים.

מה המדיניות של מכוני הטסטים בבדיקה של רכבי אספנות? האם הם דקדקנים או שמקלים מעט על רכבי אספנות בכל הקשור לשיפורים (לא תקלות בטיחות)?

בינתיים הפייבוריטית שלי היא במוו E36. נראה לי שהיא עונה על רוב אם לא כל הסעיפים.

כן גם הסיירה קפצה לראש, למרות שאני פחות מתחבר אליה מבחינה עיצובית וברכב אספנות שבתקווה ילווה אותי המון שנים זה נראה לי כמו פרט חשוב.

מיאטה מהדורות הראשונים אולי גם יכולה להתאים.

רעיונות, הצעות, השגות וכל דבר רלוונטי יתקבל בברכה.

קראתי מהטלפון והתחברתי מהמחשב על מנת להגיב כמו שצריך.

1. יש המון אופציות נהדרות.

2. לא בהכרח נכון, אמינות בסיסית קיימת גם ברכבים ישנים מאוד, אפילו אמינות מופתית, יש לי בחניה רכב בן 45 שלא מפחד מנסיעות של 1200 ק"מ.

3. עם עידן האינטרנט והמשלוחים מחו"ל אפשר למצוא חלקים גם לרכבים שכמעט ואינם קיימים, כמובן שיהיה זול יותר אם הרכב נפוץ.

4. כל עוד אתה מסגל גישה של "אפשר לעשות הכל לבד" אל תדאג :)

הדעה שלי:

ב.מ.וו E36 אמנם נשמעת כמו אופציה מעניינת אבל זאת גם אופציה עייפה, ה328I החליפה את ה325I רק ב95, ההספק כמעט זהה למעט קפיצה קלה במומנט, 190 כ"ס, 1400 ק"ג, ה320I בעלת 6 צילנדרים אבל עם הספק של 150 כ"ס.

מיאטה דור ראשון היא בחירה מהנה מאוד אבל היא חלשה, אני מאמין שהן גם די מכוסחות.

אישית, הייתי הולך על ייבוא, יש כל כך הרבה אופציות טובות שייכנסו לך בתקציב של 50K כולל משלוח, מיסים ורישוי.

אתה תשקיע עוד ועוד אבל זה חלק מהתחביב הזה.

ניסאן 300ZX שנת 90-91, אטמוספרית עם תיבה ידנית, 222 כ"ס, 1500 ק"ג, 0-100 ב6.7 שניות.

דיפרנציאל מוגבל, כיול מעולה, 4 בוכנות לקאליפר מלפנים

סופרה טורבו 87-91, ידנית, 232 כ"ס, 1570 ק"ג, 0-100 6.4 שניות.

כל הטורבו הגיעו עם חבילת הספורט, דיפרנציאל מוגבל, כיול מתלים אלקטרוני, קצת יותר קשה למצוא אחת בתקציב אבל זה אפשרי, הבעיה הגדולה של הרכב הזה היא הסופרה שהחליפה אותו.

קורבט C4, אמנם ב92 המנוע הוחלף בLT1 אבל עדיין מדובר בחבילה טובה מאוד, 1450 ק"ג, 245 כ"ס ו6.6 שניות ל100(300 כ"ס משנת 92 ו5.2 שניות ל100), רכב שגם מתנהג טוב, אמין, חלקים זולים מאוד ופוטנציאל שיפורים אין סופי.

תיבה ידנית עם 6 הילוכים משנת 89.

זה רכב שמאוד נוח לעבוד עליו לבד והוא לא ישבור לך את הכיס, אני חבר ב3 מועדנים של קורבט וכמות המידע ברשת על כל פיפס קטן היא עצומה.

בנוסף, אנשים מחפשים את המודלים החדשים יותר ככה שלמצוא רכב שמור בתקציב זה לא בעיה.

haters will hate

פורסם

רק תזכור שאספנות זה רכב בן 30 שנה ויותר.

הרזולוציה היא חודש היצור (MFD) שמוטבע בד"כ על לוחית בתא המנוע.

Sent from my Motorola Dynatac 8000x using Tapatalk

You can always count on Americans to do the right thing - after they've tried everything else.

W. Churchill

פורסם

בנצי העלת פה כיוון שלא חשבתי עליו בכלל, תודה!

הסופרה נשמעת לי קצת מורכבת מדי.

הניסאן מעניינת, לא מכיר אותה מספיק. אבל מניח שאין בעיית חלפים/שיפורים. אמינות בסיסית ניסאנית או שבגלל שהרכב מורכב יותר זה לא המצב?

ובקורבט הכלל חידשת לי, תמיד מצטייר לי כרכב לא מהנה במיוחד כשמדובר על רכב לימי מסלול והמסלולים בארץ קטנטנים יחסית. במקרה שלה חלקים ומידע באמת יש בשפע.

לגבי הבמוו, מסכים שהיא קצת חלושס במקור אבל גם לה יש שוק שיפורים נרחב מאוד כך שעם הזמן ניתן לטפל גם בנקודה הזו.

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
  • תוכן חדש...