Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיטרואן קקטוס 2016 או 2017

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2448 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

החלטנו להוסיף רכב נוסף למשפחה

אחרי מספר התלבטויות לגבי רכבים עם נפח מנוע קטן, ונסיעות מבחן רנו קליאו 1.2 (שהיא מאד זריזה עם גיר אוטומטי, ויונדאי I10 שהיתה די חלשה)

החלטתי ללכת על סיטרואן קקטוס, שהוא יחסית רכב גדול נח ומיוחד

ההתלבטות היא על רכב 110 כ"ס שנת דגם 2016 או 2017

האם ללכת על גיר אוטומט או על ידני - אין לי בעיה עם ידני

אשמח לקבל מידע מעשיר לגבי הרכב לגבי אמינותו והאם הגיר האוטומטי חף מבעיות

וכל מידע אחר שיש לכם

תודה :-)

פורסם (נערך)

הקקטוס הידנית מעט יותר נוחה לאור שימוש בצמיגים עם חתך גבוה יותר. הגיר האוט' מצויין ואמין (מבית אייסין, יצרנית גירים יפנית מוערכת).

למנוע 1.2 רצועת תזמון פנימית שבאה במגע עם אדי ורסיסי שמן מנוע. עד מרץ 2017, המנוע צוייד ברצועה בעייתית שמתפוררת עם הזמן. חלקיקי הרצועה המתפוררת סותמים עם הזמן את הרשתית באגן השמן, מה שיכול לגרום להרעבת שמן.

היצרן הוציא TSB (הנחייה טכנית) להחליף רצועה במנועים שיוצרו עד מרץ 17 במידה ונדלקת נורית לחץ שמן ומופיעים קוד תקלה ספציפיים במחשב ניהול המנוע (ראה כאן: https://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?678692-%D7%A4%D7%92%D7%B3%D7%95-208-%D7%90%D7%96%D7%94%D7%A8%D7%AA-engine-fault)

אקזמפלר פוטנציאלי רצוי שיהיה:

1) אם המנוע יוצר אחרי 5/3/2017 - הכי טוב

2) אם לא, להעדיף מכונית עם נסועה נמוכה ובמידה ושאר הנתונים טובים, להחליף רצועה ולנקות כל שיירים של הרצועה מאגן השמן וחיישני מערכת התזמון.

מעבר לרצועה הנ"ל, המנוע נחשב מוצלח.

אופציה נוספת, לחפש קקטוס דיזל ידנית. שם היה כשל תכנוני במיכל האוריאה (יותר נכון בתכנון הפקק שלו) אשר גרם לקיצור תוחלת החיים של משאבת האוריאה. גם כאן קיים TSB וגם לרכבים לאחר תום האחריות, היצרן מאשר החלפה תמורת השתתפות סמלית של בעל הרכב בעלות העבודה(כל עוד הרכב טופל במוסכי היבואן)

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

עריכה אחרונה על ידי menir1

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם (נערך)

תודה רבה על המידע המקצועי והמעשיר,

עזרת לי מאד בדרך לרכב הזה !

עוד שאלה נוספת האם אפשר לעדכן במערכת המולטימדיה של רכב משנת 2016 למולטימדיה החדשה שלהם 2017 עם הוויז וכו'

שהבנתי שהיא טובה מאד

תודה

עריכה אחרונה על ידי Tomer Anidjar
פורסם

אף אחד לא יודע באמת איזה מנועים מגיעים עם הרצועה החדשה בדגמים וותיקים.

להסתכל בהסטוריית טיפולים של הרכב האם הוחלפה רצועת תזמון, ואם לא ללכת לבדוק את המצב שלה ולהחליף במידת הצורך.

פורסם

להסתכל בהסטוריית טיפולים של הרכב האם הוחלפה רצועת תזמון, ואם לא ללכת לבדוק את המצב שלה ולהחליף במידת הצורך.

תודה רבה,

ידוע לך עלות של החלפה במידת הצורך ?

פורסם

יודעים בהחלט, כבר פרסמתי פה לינק ממגזין צרפתי שפרסם מידע מפורט בקשר לתאריך ההחלפה:

https://www.largus.fr/actualite-auto...e-9090390.html

עלות ההחלפה במוסך מתמחה ("גבע") נעה סביב ה-1300 - 2000 ש"ח לערך.

פורסם
תודה רבה,

ידוע לך עלות של החלפה במידת הצורך ?

החלפתי אצל גבע לפני שבוע רצועה בשלבי התפוררות ראשוניים. פג׳ו 208 2016 עם 69,000 ק״מ.

עלה 2400 ש״ח כולל השלמה קטנה לטיפול תקופתי.

פורסם

תשמע פות"ש, רשמתי רק את היתרונות של 2 האופציות:

מצד אחד, קנה 2016. עולה פחות, אין מובילאיי מטופש, צמיגים בחתך גבוה ומידה נפוצה, התקנה מקומית רק של חיישני רוורס.

מצד שני החל משנת 2017 האוטו בא עם 5 שנות אחריות, פחות סיכוי להיתקל בתופעת הרצועה הארורה, ויש למערכת המולטימדיה המקומית גם יתרונות קלים.

לשיקולך!

פורסם

שמע, אתה מתייחס רק לנושא אחד. אומנם הוא חשוב מאוד ולכן ציינתי אותו ראשון. ניסיתי לתת לו את כל התמונה, ושיבצע את החושבים שלו לפי סדר העדיפויות.

אני למשל קניתי 2016 אבל זה היה לפני שנה פלוס וזה נתן לי יותר משנת אחריות מלאה. היום דגמי 2016 יצאו כבר מהאחריות אז בהחלט סביר שגם אני היום הייתי מחפש לקנות 2017, אבל זה גם תלוי אקזמפלר ספציפי.

אגב אני לא בטוח שזה ניתן במשך כל השנה, זה רק ממתי שהגיע הדגם האוטומטי לארץ התחילו עם זה אז חייבים לבדוק בכתב האחריות של הרכב הספציפי!

פורסם

הי פריג'י

יש לי מספר שאלות ואשמח אם תוכל לעזור לי מנסיונך,

לא חשבתי על האחריות של האוטו - אבל נראה לי שאלך על שנת 2017 כי זה באמת חשוב לאור הבעיות עם הרצועה ואחריות שעדיין קיימת (אז תודה על התובנה)

אני בהחלט אוהב את האופציה לגיר ידני - זה גם קצת יותר חסכוני בדלק, למרות שזה מעצבן בפקקים הארורים בארצנו הנפלאה.

הבנתי שהגיר האוטומט אומנם מצויין ואמין - אך בעמידה יש רעידות קלות..

איפה אני רואה את הנתון של תאריך ייצור המנוע ? אני מבין שמדובר על מנועים שיוצרו עד מרץ 2017

מכיוון שאתה בעלים של קקטוס 2016 - איך המזגן ברכב הוא מקרר טוב בקיץ החם ? אני יודע שלצרפתיות יש מזגן טוב, הבנתי שיש רק 3 פתחי מיזוג, והנוסעים שיהיו איתי מעדיפים מזגן חזק - האם המזגן יורגש טוב במושב האחורי ?

שאלה נוספת לגבי הצמיגים - רשמת "

צמיגים בחתך גבוה ומידה נפוצה

"

האם תהיה לי בעיה למצוא צמיגים חדשים לרכב 2017 במידת הצורך, לא כל כך הבנתי ?

תודה רבה רבה

פורסם
הי פריג'י

הבנתי שהגיר האוטומט אומנם מצויין ואמין - אך בעמידה יש רעידות קלות..

זה לא קשור לגיר, אלא נובע מהמנוע - תלת צילנדרי. למרות שיש לו גל איזון, יש דגמים בהם רעידות מורגשות בסרק ויש דגמים שפחות.

איפה אני רואה את הנתון של תאריך ייצור המנוע ? אני מבין שמדובר על מנועים שיוצרו עד מרץ 2017

אמורה להיות מדבקה על הדפנות - כל הרכיבים בתא המנוע כוללים מדבקה שמציינת את מועד ייצורם.

12345

פורסם

שלום תומר,

הגיר הידני של הקקטוס לא מהמשובחים. הגיר האוטומטי בהחלט מוצלח.

בדיזל אין שאלה, היה רק ידני. ובדיזל אין רעידות כמו בבנזין.

המזגן מעולה, ומקרר היטב אבל ברגע שיש 3 פתחים, מהם אחד שמאלי לנהג, אחד אמצעי גדול שאמור לקרר את תא הנוסעים ואחד אמצעי ימני קורים 2 דברים:

1. הנהג לא מקבל אוויר קר מהמרכזי. וזה הפתח הכי גדול. הצדדי חלש משמעותית.

2. הנוסע אם השמש בכיוונו לא מקבל אוויר מהצד, כאשר השמש עליו.

בנוסף האיוורור לכיוון הרגלים מגיע מאחורי הרגל ולא מכיוון הדוושות וזה חבל.

לא תהיה בעיה למצוא צמיגים, פשוט המידה בקוטר 16 קצת יותר נפוצה ויש תחרות משמעותית ככה שאפשר למצוא צמיגים איכותיים בזול יותר.

הנה תשווה בעצמך:

205-55R16 מול 205-50R17

• תוכן חדש...