Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7728 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
תודה לתגובות.

סקורט, דלעת - אני יודע שהמחיר עומד לעלות ולכן אני רוצה לעשות הכל כדי שהמחיר ירד או ישאר לפחות על כנו.

עצוב לגלות שמכל הפורום המכובד לאף אחד אין רעיון או יוזמה. את המחיר כולנו נשלם...ונשלם...

הרעיונות הם מאוד פשוטים בעיקרם, לשנות את חוק הפלת"ד.

אפשר לקבוע תקרת פיצוי (לא משפיע בהרבה על אופנועים, כנראה)

לחייב ביטוח רק לגבי צד ג'.

לאפשר לתבוע את המזיק

ועוד ועוד, אני יכול להרחיב בנושא אבל זה חסר תוחלת, מה גם שחלק מהדברים נכתבו לבד"ק (כשעוד נקרא כך)

אבל כל השינויים הללו מחייבים שינוי בחקיקה. שלמה נגע בחלק מהמאמצים שיש לרכז בכדי לשנות את החוק.

גם כן פורום של אופנועים,

חצי מהאנשים כאן כשהם יוצאים לרכב עושים את זה במגרשי חניה, אופנוענים עלק.

• תגובות 68
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אם אינני טועה - בעבר, מחירי ביטוח החובה לרוב האופנועים, היו 1,700 ש"ח בערך. (כרובי, אני מדייק?) יום אחד החליטו בעקבות תאונות רבות של אופנועים שעולים המון כסף למשלמי המיסים על העלאת מחירי הביטוח. !
אתה טועה.מחירי ביטוח החובה לאופנועים לא היו 1700 ש"ח,בטח שלא לפני שלוש שנים.

לפני כארבע שנים הוביל משרד האוצר רפורמה בביטוח (ציפי סמט,לאן הלכת?) שבעצם לא הסתיימה עד היום.ה"נדפקים" העיקריים מאותה רפורמה הם החלשים:מכוניות ישנות,שוכני פריפריות ורוכבי דו"ג.

עדיין,האשם העיקרי במחירי הביטוח של הדו"ג הוא "חוק האשם" שלא קיים בארץ.אופנועים מעורבים יחסית בהרבה תאונות אך האשם לרוב הוא הרכב הארבע גלגלי הפוגע.במדינות בהן יש "חוק אשם" תאונות אלו לא נכנסות לחישוב.בישראל כל תאונת דו"ג נכנסת לחישוב כיוון שהביטוח של הרוכב מופעל.

לא רוצה לאכזב אותך אבל המחירים לדעתי לא רק שלא ירדו אלא אף יעלו.

(יוצא מהכלל הוא הביטוח לנפח 125 שיתכן שיוזל בעקבות הרפורמה בדרגות הרישוי ב-2007.עדיין,מדובר עדיין בשמועות בלבד).

רוצה לעשות משהו לטובת העניין? קנה לך שר/חבר כנסת שישנה את החוק.

אתה יכול גם להצטרף למועדון האופנועים הישראלי.למרות הביקורת כלפי המועדון,זהו עדיין הגוף המייצג את הרוכבים מול השלטונות וכוחו של המועדון הוא לרוב במספר חבריו.

פורסם
הדבר היחידי שאינני מבין בכל הסיפור הוא מדוע אי אפשר לבטח את עצמך בצורה פרטית.

אז אמנם עברת על החוק בכך שלא נסעת על ביטוח חובה, אך אתה עם כיסוי ביטוחי תקף.

זה נוגע בעיקר למוטוקרוסים, אמנם, אבל אשמח לתשובה.

אתה יודע למה הביטוח חובה קרוי "חובה"? נכון,כיוון שהוא חובה.מי קבע? המחוקק.ברגע שישונה החוק ויחייב רק כיסוי ביטוחי המצב (וגם המחירים,לדעתי) ישתנו.

מעניין אם מישהו בדק פעם בצורה משפטית אם זה בכלל חוקי לחייב אותנו לעשות ביטוח רק דרך ה"פול".אם זאת לא אפליה אז אני כבר באמת לא יודע מה כן.

פורסם

במדינות בהן יש "חוק אשם" תאונות אלו לא נכנסות לחישוב.בישראל כל תאונת דו"ג נכנסת לחישוב כיוון שהביטוח של הרוכב מופעל.

לא רוצה לאכזב אותך אבל המחירים לדעתי לא רק שלא ירדו אלא אף יעלו.

יש איזו אפשרות לערוך מחקר משווה למשל מול מדינות שקיים בהן חוק כזה? (האם יש מדינות שאפשר להשוות לישראל בהיקף האוכ' והשימוש בדו"ג?) ואז לבחון את היקף התאונות ומחירי הביטוח היחסי במדינות אלו ......או שמחקר כזה קיים ונערך.

פורסם
להפך. אם היינו משלמים את חלקנו בתאונות (מדובר על חובה, כן?) היינו משלמים קרוב ל-10,000 בשנה. משקלם היחסי של רוכבי הדו"ג בנפגעי התאונות גבוה פי כמה מחלקם במצבת הרכב בישראל.

אם נשלם את חלקנו לפי יחס אשמה בתאונה, נשלם שקל ועשרים לשנה.

dirty old man

need love too

פורסם
אתה יודע למה הביטוח חובה קרוי "חובה"? נכון,כיוון שהוא חובה.מי קבע? המחוקק.ברגע שישונה החוק ויחייב רק כיסוי ביטוחי המצב (וגם המחירים,לדעתי) ישתנו.

מעניין אם מישהו בדק פעם בצורה משפטית אם זה בכלל חוקי לחייב אותנו לעשות ביטוח רק דרך ה"פול".אם זאת לא אפליה אז אני כבר באמת לא יודע מה כן.

תגיד, בכלל קראת את מה שכתבתי? :roll:

השאלה שלי הייתה מדוע אדם לא יכול לבטח את עצמו בצורה פרטית ולא קשורה לביטוח החובה.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

כן זה חוקי. מסריח אבל חוקי לחלוטין.

גם כן פורום של אופנועים,

חצי מהאנשים כאן כשהם יוצאים לרכב עושים את זה במגרשי חניה, אופנוענים עלק.

פורסם
תגיד, בכלל קראת את מה שכתבתי? :roll:

השאלה שלי הייתה מדוע אדם לא יכול לבטח את עצמו בצורה פרטית ולא קשורה לביטוח החובה.

קראתי.קראת את שלי?

החוק מחייב אותך לבטח בביטוח "חובה".כשישתנה החוק הזה תוכל לבטח בצורה עצמאית.

פורסם

הכוונה שלי היא שאני אל מיתגאה בזה כלל . ואני אפילו מיתבייש בזה שנסעתי בלי ביטוח וכן , הספקתי לעשות יותר מתאונה אחת.

רק שבתאונות האלה לא פגעתי האף אחד ,פעם אחת בתמרור

פעם שניה בגרוטאה שהייתה חונה בחניה.

וזהו בסך הכל .

ונסעתי ללא ביטוח בכלל שום ביטו לא צד ג' ולא שום ביטוח אחר.

רק טסט בשביל ההרגשה הטובה שלי (כי לטסט בלי ביטוח כמעט שאין משמעות).

וזהו מה שלמדתי זה שאת זה עם אוטו אנילא מיתכוון אפילו לנסות.

ובקשר לעניין של "עבריין פלילי" אני מודע לכך שזו עבירה פלילית .

אבל אני אל יכולתי לאפשר לעצמי ביטוח .

ערב טוב שיהייה לכולם.

בקשר לסימני פיסוק ולניקוד מיצטער אבל איני יודע איך לנקד אני מנסה לשלב את מה שאני יודע.

תחיה את הרגע , כי יש רגעים שלא יחזרו לעולם אז בפעם הבאה שאתה רואה את הבלונדה במעבר חציה תילחץ כמו מטורף ותן לצמיגים להישרף :wink:

פורסם

אני שמח שהנושא גרם לחילופי דעות אינטילגנטיות (למעט אסף12345 שמאזן את הרמה חחח)

אהוד כתב:

"רוצה לעשות משהו לטובת העניין? קנה לך שר/חבר כנסת שישנה את החוק.

אתה יכול גם להצטרף למועדון האופנועים הישראלי.למרות הביקורת כלפי המועדון,זהו עדיין הגוף המייצג את הרוכבים מול השלטונות וכוחו של המועדון הוא לרוב במספר חבריו."

מה זה יעזור אם אצטרף למועדון? סתם לזרוק 120 ש"ח דמי חבר? המועדון הרי נועד "זה מכבר" עם שרים וח"כ לשעבר ולא הזיז כלום. זה מועדון עשיר שלא דואג לצרכי האישיים. תראה בעצמך באתר מועדון האופנועים תחת הכותרת "נלחמים בתערפי הביטוח" תראה כי הפעולה האחרונה בנושא הייתה לפני שנתיים..

אני לא אופנוען, אני משתמש בקטנוע ככלי רכיבה. לא מעניין אותי תחרויות אופנועים או מגזינים צבעוניים, גם לא מעניין אותי לראות אופנועים נוצצים שעולים פי 5 מהקטנוע שלי. כל מה שמעניין אותי הוא להמשיך ליסוע על הקטנוע בשלום.

:-D
פורסם

מה זה יעזור אם אצטרף למועדון? סתם לזרוק 120 ש"ח דמי חבר? המועדון הרי נועד "זה מכבר" עם שרים וח"כ לשעבר ולא הזיז כלום. זה מועדון עשיר שלא דואג לצרכי האישיים. תראה בעצמך באתר מועדון האופנועים תחת הכותרת "נלחמים בתערפי הביטוח" תראה כי הפעולה האחרונה בנושא הייתה לפני שנתיים..

אני לא אופנוען, אני משתמש בקטנוע ככלי רכיבה. לא מעניין אותי תחרויות אופנועים או מגזינים צבעוניים, גם לא מעניין אותי לראות אופנועים נוצצים שעולים פי 5 מהקטנוע שלי. כל מה שמעניין אותי הוא להמשיך ליסוע על הקטנוע בשלום.
תקים מועדון "מבואסי ביטוח", ותתחיל להשפיע... תרוץ לכנסת, תצעק בכיכרות..

המועדון פועל בכל התחומים, יש לו הרבה מטרות. הביטוח היא אחת מהן. כרגע - כנראה לא ניתן לשנות (אני אופטימי ומאמין שאנשים פעלו לקידום הנושא, ושלמה כהן לא סתם רושם הודעות בפורומים כל יומיים).

ובקשר ל "מועדון עשיר" - מסופקני שמישהו עושה הרבה כסף מהמועדון. אם בכלל.

פורסם
הכוונה שלי היא שאני אל מיתגאה בזה כלל . ואני אפילו מיתבייש בזה שנסעתי בלי ביטוח וכן , הספקתי לעשות יותר מתאונה אחת.

רק שבתאונות האלה לא פגעתי האף אחד ,פעם אחת בתמרור

פעם שניה בגרוטאה שהייתה חונה בחניה.

וזהו בסך הכל .

ונסעתי ללא ביטוח בכלל שום ביטו לא צד ג' ולא שום ביטוח אחר.

רק טסט בשביל ההרגשה הטובה שלי (כי לטסט בלי ביטוח כמעט שאין משמעות).

וזהו מה שלמדתי זה שאת זה עם אוטו אנילא מיתכוון אפילו לנסות.

ובקשר לעניין של "עבריין פלילי" אני מודע לכך שזו עבירה פלילית .

אבל אני אל יכולתי לאפשר לעצמי ביטוח .

ערב טוב שיהייה לכולם.

בקשר לסימני פיסוק ולניקוד מיצטער אבל איני יודע איך לנקד אני מנסה לשלב את מה שאני יודע.

אל תעלב, הכוונה אינה לפגוע בך. לגבי ניקוד קח באיזי ותלמד, נסתדר עם זה.

לגבי הביטוח תגלה פה פחות סובלנות- אין = לא רוכב (ואומר את זה מישהו שמקיים את זה על בשרו)

פורסם

זה שאין = לא רוכב תפס אצלי בדיוק יומיים וחצי ואז אמרתי לעצמי רק פעם אחת ורק פעם אחת וכמו כל דבר זמני זה נהייה קבוע. אבל עכשיו שאני חושב על זה אף פעם בעצם לא היה לי ביטוח אז זה זמני לא היה ואם כבר היה ביטוח זה כשנסעתי על קטנוע של העבודה או של חבר שמבטח (חבר שמבטח, יש רק שני חברים שמבטחים)

אני יודע שזה לא היה דבר חכם לעשות ולכן אני כבר לא רוכב כימעט (חברה אופנוע לא הולך יחד)

היא חושבת שאני אוהב את הקטנוע יותר חחח.....

בקיצורר עכשיו רישיון על אוטו אוטו כבר יש להבדיל מהקטנוע לאוטו יש ביטוח :-P

וטעות עושים רק פעם אחת... טוב נו או פעמיים .... או שלוש או מיליון. אבל עם זה אני סיימתייי

טוב נו אני מקווה.

והלוואי רק הלוואי שיצליחו להוריד את מחירי הביטוח .

שיהייה ערב מצויין לכולם!

תחיה את הרגע , כי יש רגעים שלא יחזרו לעולם אז בפעם הבאה שאתה רואה את הבלונדה במעבר חציה תילחץ כמו מטורף ותן לצמיגים להישרף :wink:

פורסם

אתה הרבה יותר "אופנוען" ממה שאתה חושב.בטח שאתה יותר אופנוען מאחד שיש לו ב.מ.וו 1200 במעל 100000 זוזים והוא משתמש בו רק לטיולים בסופ"ש.דווקא עבורך (ועבורי) המאבק חשוב.המועדון,למרות הביקורת (גם שלי) הוא כרגע הגוף המייצג.כשלגוף שכזה יש 1000 חברים זה נותן לו פחות כח מאשר לו היו לו 500000 חברים.אני עצמי לא חבר במועדון .אתה יכול להחליט עבור עצמך.
פורסם

שלמה יקר, אני לא אשלם 120 ש"ח כדי להיות חבר במועדון.

שלחתי מייל לכרובי, אולי נארגן כאן עצומה ונשלח לכל ח"כ, שר התחבורה וכו'?

אפשר גם לנסות לארגן "פקקי אופנועים" וכו'

העיקר לעשות רעש ולהצליח!

:-D

• תוכן חדש...