מוטוקרוסים הם אופנועים שמיועדים לרכיבת שטח אגרסיבית בלבד,לרוב במסלול סגור.אין להם תקינה לכביש (אין מערכת חשמל,אורות,צופר,מאותתים),הם לא חוקיים בארץ(נטולי רישוי ומספר והגיעו לארה"ק בהברחה).
אופנועי אנדורו מבוססים על כלים דומים בתוספת מערכת תאורה ושינויים מכנים בגל הארכובה ועוד.לחלק מדגמי האנדורו (ק.ט.מ,בארץ למשל) יש רישוי והגיעו בצורה חוקית.
בשלוש השנים האחרונות יש מעבר ממנועי 2 פעימות למנועי 4 פעימות.הסיבה לכך היא חוקי איכות סביבה ותקנות זיהום שונות.רוב המוטוקרוסים שתמצא בארץ הם 2 פעימות.
מוטוקרוסים מופיעים לרוב בנפחי 80,125,250,500 (שתי פעימות) או 250,450, (ארבע פעימות).
אופנועי דו"ש כשמם כן הם -אופנועים דו שימושיים.יכולים לרכב גם בשטח וגם בכביש.כיוון שהחיים הם פשרה אחת גדולה ככל שהכלי יהיה טוב בצד אחד של המשוואה הוא יפגע בצידה השני.דו"ש שיחסית טוב בשטח יהיה פחות נוח בכביש ולהיפך.
השאלה הראשונה שאתה צריך לשאול את עצמך היא האם אתה מחפש כלי רק לשטח או גם לכביש.ברגע שתחליט לגבי זה הכיס ודרגת הרישיון כבר יצמצמו אותך למספר קטן של דגמים.
בקישור שנתתי לך יש אנשים שחיים שטח.יש לך יותר סיכוי לקבל שם תשובה מהירה או למצוא רוכב עם אופנוע מסויים.שווה לך לדעתי לשאול על שטח שם ולא כאן.עדיין,שיהיה בהצלחה.