Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2565 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בסוף החודש אהיה בן 30 ואני נמצא בצומת מרכזית בחיי שאשמח לעצותכם לאן לפנות או לפחות כיצד להחליט לאן.

קצת רקע עלי:

נשוי + 1

התגייסתי בשנת 2009 ונשארתי בקבע עד ינואר 2019.

רוב תפקידי היו תפקידי לחימה ומטה, בתפקידי המטה התעסקתי בעיקר בתכנון והנעה של תהליכים ואימונים, גדולים וקטנים.

השתחררתי בינואר האחרון בדרגת רס"ן. (אין מה לשאול למה לא נשארתי עד הפנסיה - גם אין פנסיה תקציבית וגם הרגשתי שמיציתי את הצבא ויש הרבה דברים מעניינים אחרים שאני רוצה לעשות).

במהלך הצבא רכשתי השכלה:

1. תואר ראשון במדעי המדינה

2. תואר שני במנהל עסקים בהתמחות של ניהול אסטרטגי ושיווק

בנוסף מספר קורסים:

1. יסודות שוק ההון (בעיקר בכדי להכיר את העולם ולא מתוך מחשבה לעסוק בו)

2. יסודות הביטוח (מתוך מחשבה לעסוק בתחום הביטוח וההשקעות הפנסיוניות אבל די ירדתי מזה)

לקראת השחרור התחלתי לחפש בחוץ, בלי לדעת כל כך מה אבל ניסיתי. קיבלתי הצעה קצת משונה אבל מעניינת - להיות רכז של ניהול פרויקט באבטחת מידע באפריקה. את עולם אבטחת המידע לא הכרתי לעומק, למדתי הרבה תוך כדי אבל עיקר העבודה והסיבה שהיא הוצעה לי היא מהניסיון והכישוריים הניהוליים והבקרתיים שבעצם אפשרו לי לרכז את הפרויקט, לעשות את הבקרה עליו, להיות אחראי על הלו"ז, קשר עם הספקים והלקוח. בנוסף היו אנשי צוות טכניים שהתעסקו בעיקר בפאן הטכני ופחות בניהולי.

הפרויקט נגמר, החלטתי שאני נשאר בארץ ולא חוזר לאפריקה (רחוק מהבית, מהמשפחה וכו').

ופה הגענו לצומת.

מחפש משרות בארץ בתחום, רובם דורשים ניסיון גדול יותר, כמובן שהעבר הצבאי לא כל כך מעניין אותם, מחפשים ניסיון בתחום ובשוק האזרחי ורובם גם מחפשים עם ניסיון בכתיבת תוכנה/ניתוח מערכות וכו'.

גם עם עצמי אני לא בטוח שזה התחום שאני רוצה להמשיך בו.

אני מאוד אוהב פרויקטים, יכול להיות בהמון תחומים. אני אוהב לראות תהליכים, להניע אותם, לגרום להם לנוע קדימה, להתמודד עם בלת"מים, וכמובן בסוף להביא את התוצאות. קשה לי עם עבודה מחזורית, שבכל יום עושים את אותם הדברים. אני לומד מהר, מתעניין ומכיר המון עולמות אבל לא כמקצוע (נדל"ן, כלכלה, מכונאות ורכב, אופנועי שטח ועוד)

אז מצד אחד חסר לי ניסיון בשוק האזרחי ואני מודע לזה, מצד שני יש לי ניסיון מהצבא ולא מעט מהפרויקט האחרון באפריקה שהיה פרויקט גדול.

אני מאוד נמשך לתחום הנדל"ן, לא כמתווך, יותר לכיוון היזמי וניהול פרויקטים בנדל"ן, התעניינתי לאחרונה בקורס שלדעתי יכול לעזור לי - ניהול פרויקטים בנדל"ן של הטכניון, קורס של כמעט שנה. הקורס כמובן הוא לא המטרה, הוא אחד מהאמצעים להגיע למטרה - מנהל פרויקטים. אחד מהאמצעים המרכזיים האחרים הוא הניסיון. כרגע אין לי ניסיון מעשי בתחום, כן יש ידע וחיבור לתחום אבל לא ניסיון מעשי בשטח, שאותו קצת קשה למקד ולהבין היכן לחפש ובעיקר מה.

למה לא להיות עצמאי ולהתחיל מדברים קטנים יחסית? אני מאוד מאמין, בעיקר מניתוח מצב העצמאיים שכשלו, שבשביל להצליח לא מספיק הרצון, חשוב גם הניסיון והכרת העולם בוא אתה רוצה לעסוק כעצמאי, כוונתי - שלפני שאני אהיה עצמאי בכל תחום אני אעדיף להיות שכיר כמה שנים כדי להכיר את העולם לעומק ואז לחשוב איזה ערך אני יכול להביא וכיצד אני יכול לעשות את זה טוב יותר ממה שיש כיום ואז אצא לדרך.

אז כמו שאתם רואים אני קצת מבולבל, אני אוהב נדל"ן אבל ללא ניסיון, אבטחת מידע זה לא החבר הכי טוב שלי אבל צברתי בו קצת ניסיון. האהבה הגדולה והכישורים שלי הם בעיקר בתהליכים, להתחיל בX ולהגיע לY עם כל הקושי שבדרך.

בנוסף לכל זה צריך לזכור שיש משפחה מאחורה, משכנתא וכו'. הכוונה שאם אני לא רוצה לפגוע במצבנו הכלכלי (שהוא בסדר גמור) אני לא יכול לאפשר לעצמי להישאר בבית ליותר מחודש וחצי - חודשיים מבלי לגעת בחסכונות, מעבר לזה כבר אצטרך להשתמש בכסף שהוא לא מהשוטף ואני לא רוצה להגיע למצב כזה.

קצת ארוך אבל מחברות ארוכת שנים בפורום ומעקב אחר השירשורים באוף טופיק אני בטוח שאוכל לקבל מכם עצות מועילות.

תרגישו חופשי להאיר ולהעיר וכמובן לייעץ

תודה!

פורסם

לדעתי תפור עליך ללכת ללמוד הנדסת בניין עם התמחות בניהול הבנייה.

זו הכשרה מקצועית ורצינית.

אבל זה ידרוש ממך הערכות כלכלית. זה לא לימודים שאפשר לעשות "על הדרך".

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

פורסם

או ניהול פרויקטים בחברות הנדסה גדולות.

הבעיה שלרוב אלו מהנדסים שצמחו בתוך החברה והגיעו לתפקיד הזה (וכשיש קבלות יכולים לעבור לחברה אחרת לתפקיד דומה). זו יכולה להיות הקמה של מפעל התפלה, או מתקן שאיבה, או אסדת גז, או כל דבר אחר. למרות שאין צורך ממשי בידע של מהנדס לתפקיד הזה, לעיתים יש לו יתרון, כי הוא מבין טוב יותר עם מה יש לו עסק ויש לו שפה משותפת עם המהנדסים. וזה לא משנה אם זה מהנדס מכונות או כימיה או חשמל או בניין.

אם אתה אכן לומד מהר ועצמאית, ותצליח לשכנע מישהו לקחת אותך ולתת לך צ'אנס (חתיכת אתגר), זה יכול להיות אחלה ג'וב בשבילך.

פורסם

אני מאוד נמשך לתחום הנדל"ן, לא כמתווך, יותר לכיוון היזמי וניהול פרויקטים בנדל"ן, התעניינתי לאחרונה בקורס שלדעתי יכול לעזור לי - ניהול פרויקטים בנדל"ן של הטכניון, קורס של כמעט שנה. הקורס כמובן הוא לא המטרה, הוא אחד מהאמצעים להגיע למטרה - מנהל פרויקטים. אחד מהאמצעים המרכזיים האחרים הוא הניסיון. כרגע אין לי ניסיון מעשי בתחום, כן יש ידע וחיבור לתחום אבל לא ניסיון מעשי בשטח, שאותו קצת קשה למקד ולהבין היכן לחפש ובעיקר מה.

תודה!

הקורס הנ"ל יחסית טוב, ונותן כלים מגוונים להכרת השטח.

בהצלחה באזרחות.

• תוכן חדש...