Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכישת סיטרואן C4 Puretec Comfort אוט' 1.2, שנת 2015 ב-38 אלף

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2605 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, חג שמח :)

יש לי יונדאי אקסנט 1600 שנת 2004, פח עקום באחת הדלתות, שמור, מטופל, רק שותה הרבה דלק (10-12 ק״מ לליטר) והרבה שמן (מיכל כל 1000 ק״מ). עשה 206 אלף קילומטר.

ההורים הציעו למכור לי את הרכב שבכותרת ב-38 אלף (הנחת משפחה). הם קנו אותו חדש במאי 2015, ולא מזמן היתה תקלה במנוע, שהוחלף למנוע חדש במסגרת האחריות. מאז שהוא על הכביש עשה 80 אלף ק״מ, ומאז החלפת המנוע, 8000 ק״מ. מחיר המחירון המשוקלל לפי 60 אלף ק״מ - 57,000 לפי יד2. הם טוענים שהרכב מאוד חסכוני בדלק.

הצרכים שלי הם בעיקר נסיעות בין צפון תל אביב לאזור נתניה (4 פעמים בשבוע), פעמיים בחודש נסיעות יותר ארוכות, ונגיד פעם בשבוע נסיעה בתוך העיר. הכי חשוב לי לפי הסדר: אמינות, חיסכון, בטיחות, נוחות. כרגע אני מסתדר סבבה עם היונדאי, אבל יהיה מאוד נחמד לשדרג.

1) האם הקניה משתלמת לי מבחינת חיסכון בהוצאות שוטפות? כי מצד אחד אוציא פחות על דלק, מצד שני אוציא יותר על ביטוח (כיום אני משלם רק חובה וג׳, ועם הסיטרואן אצטרך מקיף. לא יודע מבחינת טיפולים...

2) האם הקניה משתלמת מבחינת אמינות? יהיו לי משמעותית פחות תקלות? האם היונדאי הולך בסבירות גבוהה להתחיל לגסוס בקרוב?

תודה!

פורסם (נערך)

אין לי ספק שבקצב שתיית השמן ביונדאי המנוע לקראת סופו.

הסיטרואן אכן יותר מתאים לנסיעת בינעירונית . גם בטיחותית.

לגבי אמינות כבר עלו פה שרשורים בנושא המנוע . מעניין מה קרה אצל הוריך (אם תוכל לשאול , אודה לך) , אבל למעשה יש לך מנוע חדש מהניילון ולכן הייתי הולך על זה.

בתחזוקה נכונה הוא יסע יופי. עד כדי רצועת תזמון שאולי תדרוש החלפה מוקדמת. ₪2500 בערך. זו נקודת החולשה הכי יקרה . אי אפשר לטפל בו כמו ביונדאי (שסובלת יפה הזנחה). חייבים פה מוסך צרפתי.

אם יש לך כסף זמין וגם כמה אלפים בשנה לביטוח ולטיפול ,במחיר של ₪38K הייתי לוקח בכיף .

טיפול שנתי יעלה לך כ ₪1000 .

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

מדובר ברכב מודרני וטוב משמעותית מהיונדאי,אם הרכב מטופל בצורה סדירה אין שום סיבה שלא תלך על הC4.

הדבר היחידי שצריך לשים לב ברכב ,ולדעתי בגלל זה החליפו מנוע,צריך לבדוק מצב רצועת הטיימינג בטיפולים ולהחליף במידת הצורך {אחת לכמה עשרות אלפי ק"מ,ע"פ מצבה}.

פורסם

אני ממש לא הבנתי את השאלה,

ברור שהרכב יהיה יותר טוב לאין שיעור מהיונדאי.

ברור שהרכב הרבה יותר מודרני בטוח ונוח מהיונדאי.

ברור שהרכב יהיה יותר חסכוני בדלק, ועליות הביטוח לא יהיו גבוהות בהרבה.

הרכב נמכר לך בהנחה יפה.

עכשיו מה השאלה?

פורסם

אותי לימדו בחיים כשיש הזדמנות - תיקח אותה.

אתה נוסע בגרוטאה ישנה (עם כל הכבוד).

יש לך הזדמנות לקבל רכב מודרני בכלום כסף.

לך על זה.

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם (נערך)

פה הייתי נזהר. לא רוצה להכנס לכיס של פות"ש אבל היונדאי שלו שווה כיום כ ₪2000 (במקרה הטוב) . בטח מתאמצת לעבור טסט במכה ראשונה. במקום לקפוץ לבור תקציבי של ₪40000 , יכול למשוך עד שיגיע תיקון גדול ואז לזרוק ולקנות עוד אחת כזו ב ₪2000 . לא נח ? נכון . לא בטיחותי ? גם . סיכוי להתקע : גם. אבל אני מכיר כאלה שככה מתנהלים בתקציב מאד נמוך. דפוק וזרוק.

רק המקיף של הc4 יעלה מעל ₪2000 .

ההחלטה שלו צריכה להיות בהתאם ליכולת הכלכלית שלו להחזיק את האוטו למרות הפיתוי .

למרות שיש כאלה שלא מתחשבנים. האשראי לצריכה פרטית במשק צמח מעל 154 מיליון שקלים (לא לצורכי דיור. נכון ל 4/4) צריך לגלות פה אחריות אישית.

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

יש מצב שאתה צודק, אבל הבחור נוסע ברכב בכלל לא בטיחותי, אז החיים לא שווים משהו?

הפער בין צד ג למקיף לכזה רכב יכול להי ות 1500 ש"ח לטעמי שווה את המאמץ.

פורסם

מעדיף לשבת בארוחות חג אצל ההורים עם רכב מעוקל, מאשר ליסוע בסיטרואן C4 שדפקתי את ההורים שלי בשבילה.

הזוי לגמרי מה שהולך פה.

פורסם
.

ההורים הציעו למכור לי את הרכב שבכותרת ב-38 אלף (הנחת משפחה). הם קנו אותו חדש במאי 2015, ולא מזמן היתה תקלה במנוע, שהוחלף למנוע חדש במסגרת האחריות. מאז שהוא על הכביש עשה 80 אלף ק״מ, ומאז החלפת המנוע, 8000 ק״מ. מחיר המחירון המשוקלל לפי 60 אלף ק״מ - 57,000 לפי יד2. הם טוענים שהרכב מאוד חסכוני בדלק.

ביד-2 מפורסמות כרגע 2 מכוניות C4 שנת 2015 עם תג מחיר של 39,000 ש"ח.

האחת עם 70K קמ השניה עם 26K ק"מ.

לדעתי 39-38 אלף שח זה מחיר השוק שלהן (שנמצא בצניחה חופשית וחבל, סה"כ רכב טוב) ואולי עם מו"מ אפשר לגלח עוד כמה לירות מהמחיר הזה.

היתרון שאתה קונה מההורים שלך זה שאתה יודע בדיוק מי ואיך נהגו ברכב, שהמנוע חדש, ואת ההיסטוריה המלאה והאמיתית של הרכב (גם לזה יש ערך).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...