Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

המשטרה שמגינה עלינו ...

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7740 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לדת יש המון הסברים לכל דבר בעולם. יש כאלה שיכולים לקבל ולהבין את זה, ויש כאלה שלא.
לדת יש המון תירוצים לכל דבר בעולם. יש כאלה שיכולים לאכול אותם ויש כאלה שמחפשים הסברים לוגיים מבוססים.

ד"א ראינו מה הגיע לחילוניים, צונאמי, תאומים, רעידת אדמה - טורקיה. יש עוד אלפי מקריים. איפה החילוניות של אותם אנשים עזרה בזה?
אתה ממש לא מבין מה זה חילוניות, נכון?

חילוניות זה לא דבר אקטיבי שאתה מקיים את מצוותיו יום יום ומצפה לשכר על טבעי מסויים.

אנשים לא נאחזים בחילוניות שלהם כדי שתציל אותם מאסונות טבע.

אני, אגב, לא סתם חילוני כי נולדתי למשפחה חילונית. אני אגנוסטיקן (תבדוק במילון מה זה) כי בחרתי בחירה מודעת להיות כזה. ואני לא מצפה שזה יעזור לי באיזו שהיא צורה להתמודד עם תופעות טבעיות או עוולות מעשה ידי אדם. בן אדם דתי, לעומת זאת, כן מצפה שהעובדה שהוא מקיים מצוות דת תגן עליו מפני הטבע והאדם. הוא מבצע פעולה ומצפה לתגובה. בן אדם לא דתי לא מבצע פעולה כי הוא יודע שלא תהיה תגובה וחבל על הזמן שלו.

שואה לא קרתה בגלל שדתיים התפללו, ואם לא נוח לך לקבל את זה, אתה מוזמן לא להגיב.
לא להגיב? לא להגיב על יציאה כזו? מי לעזעזל אמר ששואה קרתה בגלל שיהודים התבוללו? אתה מכניס מילים לפה שלי ושל משתמשים נוספים בשרשור, ולא סתם מכניס מילים, מכניס רעיונות מטונפים. :evil: אף אחד לא מעז להעלות בדעתו דבר כזה. ובוודאי שאף אחד שאינו דתי, כי אדם לא דתי לעולם לא יחשוב שלתפילה יש איזו שהיא תוצאה, חיובית או שלילית, למעט איזה שהוא אפקט הרגעה פסיכולוגי על האדם הדתי המתפלל אותה.

אתה חי במדינה יהודית, לא צריך לעודד התבוללות. כל מי שלא נוח לו פה ,יכול לעזוב. אני גם לא אדם דתי, אבל אני ריאלי.
עכשיו לפחות אתה מנסה לנהל איזה שהוא דיון. תודה רבה.

אז קודם כל אתה חי במדינה יהודית שהוקמה על ידי ציוניים חילוניים, וחלק גדול מאוד מהעדה החרדית מתנגד לעצם קיומה של המדינה.

דבר שני - אני לא מעודד התבוללות. התבוללות היא היטמעות בבני לאום או דת אחרת.

יש הוגים שמדברים על לאומיות יהודית כנענית והטמעות במרחב השמי כפי שהיה לפני הגלות. אני לא תומך בדעה הזו, כי לדעתי ההתייחסות של המרחב אלינו לעולם תהיה כאל נטע זר.

מה שאני מנסה בכל כוחי לעודד הוא מדינת לאום יהודי-ישראלי ולא מדינת דת יהודית. אני לא חושב שרק בן אדם שיושב כל היום בישיבה ומתנדנד מעל דף גמרא הוא יהודי. גם בן אדם שהולך לעבודה כל יום ואינו מקיים את מצוות הדת יכול להיות ישראלי-יהודי מעצם הוולדו ללאום הזה. הוא יכול להיות ישראלי-יהודי גם באופן לא סביל אם הוא תומך בערבות הדדית בין בני הלאום ובחשיבותו של בית לאומי.

אגב, דמגוגיה וטיעונים עם לוגיקה פנימית סגורה לא יובילו אותך לשום מקום, ולא מציגים אותך כאדם ריאלי.

• תגובות 61
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
צודק במאה אחוזים.

אנחנו צריכים ללמוד ולחקור את הדת היהודית.

אני מציע שתוקם קרן במימון תורמים מחו"ל ומהארץ שהנושא יקר לליבם (וודאי יש כאלו), שתעניק מלגות לסטודנטים הלומדים את מקצועות היהדות. ואני מדבר על לימודים אקדמאיים הכוללים מחקר משווה אובייקטיבי.

אני גם מציע שהנושא ימשיך להיות נלמד בבתי הספר במדינה.

יש הרבה מה ללמוד מהדת היהודית. בדיוק כמו שיש הרבה מה ללמוד מהאיסלאם, הנצרות, הבודהיזם, הראסטפארי, השאמאניות וכל מתודה מוסרית אחרת. בכולן יש הבחנות וכללים שלמרות שהם מתאימים לתקופות חשוכות יותר, בהן לא היה קיים מחקר פילוסופי-משפטי לא דתי כדי לקבוע חוקי מוסר - עדיין חבל להתעלם מהתובנות שבהן.

אני מסכים גם שמאחר ואנחנו בכל זאת מדינה יהודית, יינתן דגש ומלגות ללימוד היהדות.

אבל אני ממש לא חושב שלימודי יהדות בדרך החרדית תורמים משהו. לשבת שעות ולהתפלפל על ביצה שנולדה בערב שבת לא ממש מזיז לי את הביצה.

הם לומדים את המסורת בצורה הכי לא אובייקטיבית שאפשר, והמחקרים והחידושים שלהם לא תורמים כלום לאדם שלא מהאוכלוסיה שלהם, וכתוצאה מכך הפרסומים שלהם לא שווים כלום מבחינה מדעית במסקנות והתובנות שבהם לאדם שמחפש לרכוש ידע מופשט במסורת היהודית.

פסקי הלכה לימינו זה אולי פיקנטריה משעשעת (או פחות משעשעת כשהיא קובעת לפעמים את גורל המדינה) אבל אין לזה ערך ממשי רב. תילי תילים של פרשנויות לעוסות על חוקים וסוגיות שלא רלוונטיים לימינו (כמה מאיתנו מחזיקים שור מועד בבית?) אולי היו מעניינים מישהו אם היו נערכים לפי המתודולוגיה המדעית, אבל לא רלוונטיים בכלום.

הלוואי והיו מעניקים תמיכה ממשלתית בסטודנטים לפילוסופיה כדי לשמר את החוסן המוסרי של החברה, בסטודנטים להנדסה ומדעים כדי לדאוג לעתיד טוב יותר לאנושות, וכן - גם בסטודנטים ליהדות כדי לשמר ולהרבות את הידע על המסורת היהודית.

וחוץ מזה - מי שרוצה לשמור על חוקי הדת והמסורות האנכרוניסטיות (לדעתי האישית) האלו, אין לי שום ויכוח איתו. שיילך על זה. בדיוק כמו שאין לי שום ויכוח עם מי שמחזיק בודהה בבית ומדליק לו נרות, מי שקורא ספרי פילוסופיה (שאותו אני אפילו מעריך) או כל מי שמחזיק בתחום עניין או תחביב בצורה רצינית.

יפה וחשוב שאדם מטפח עולם רוחני ומחזיק באידאולוגיות מוצקות. אבל שיבין שזה מותרות, ועל מותרות כל אחד משלם לעצמו.

תתפלאו, אבל לי יש תחומי עניין שחורגים מתחום הרכב, ואני משקיע מזמני הפנוי ומהכסף עבורו אני עמל ברכישת ספרים ושמיעת הרצאות כדי לא להיות סתם נמלה עמלנית ולהרוות גם את הנפש במשהו. מעולם לא העזתי לחשוב שמגיע לי איזה שהוא ויתור או תמיכה בפעילות הזו שלי. הכל על חשבון זמני הפנוי וכספי האישי.

צודק בכל מילה. אני חושש שאנחנו מסכימים. :wink:

It's time to kick ass and chew bubble gum, and I'm all outta gum..

• תוכן חדש...