Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אאודי Q5 2015-2016

turbo2000
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2636 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבת שלום לכולם.

אני ואישתי מעוניינים ברכישת אאודי Q5 משנת 2015-2016,

רוצים לדעת פרטים על אמינות ואחזקת רכב,וכן מצב השוק של הרכב הזה.

בתקציב הזה אני יכול לקנות גם CX5 החדשה אך אנחנו יותר מתעניינים ביוקרה ובשופוני,עד כמה כדאי ללכת על זה?

פורסם (נערך)

אם חיפשת שופוני אז אודי. יחד איתו אתה מקבל גיר רובוטי , טורבו , זריזות, הזרקה ישירה וכל הצלצולים שגם מעלים הסתברות לתקלה . אמינות בינונית ומטה, לפחות מסקר רחב של JD power האמריקאי.

במאזדה הכל דיי ישן . אין טורבו , גיר פלנטרי וכו ועדיין היא דיי מהנה. אבל אין שופוני גם לא בגרסת 2.5. יש אותה בכל מגרש ליסינג ממוצע. אמינות טובה.

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

רכבי יוקרה בדרך כלל נשחטים במחירון, השחיטה הכי גדולה היא בשנתיים הראשונות כך שיש סיכוי טוב שתצליחו למצוא מציאה.

אחזקה שוטפת: בדוק היטב עלות ביטוח ואגרת רכב, אלה יהיו משמעותית יותר גבוהים מרכב רגיל. טיפולים שנתיים יקרים בכ-30% מרכב ממוצע, הבעיה היא כאשר משהו מתקלקל ואז צריך לקחת משכנתא.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם (נערך)

אכן, ב סיכום 2018 מגזין consumer report האמריקאי דירג את לקסוס nx כאחת מעשרת המכוניות האמינות ביותר בארה"ב. יחד עם קורולה ועוד .

לא מפתיע כמובן , שבאותו מגזין, פולקסוואגן אטלס דורגה כאחת מעשרת המכוניות הגרועות ביותר מבחינת אמינות.

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

אני מעוניין ספציפית באודי Q5,מה שחשוב לי זה אמינות בטיחות ונוחות,הרכב לא עונה על הפרמטרים הנדרשים?רכב יחסית חדש של שנת 2016,למיטב ידיעתי המנועים והגיר של הרכב שופרו וכך השפיעו על האמינות.כמובן שלא בא לי לבקר הרבה במוסך אך קשה לי להאמין שגם בשנים הללו יש הרבה תקלות

פורסם (נערך)

האטלס הוא SUV עם 7 מקומות, בדומה ל Q7 וחולק הרבה מהמכלולים עם אודי q5 כמובן. בארה"ב ציינו בעיקר תקלות גיר ובקרת אקלים. וזה דיווח consumer report מלפני כמה חודשים. אז אולי יש שיפור אבל לא מורגש.

המלצה לי אליך : אם אתה מחפש אמינות כדרישה ראשית , אל תקח אודי . אם אתה מחפש שופוני וכח: אז בהחלט כן.

בטיחות אקטיבית יש גם במזדה וגם באודי.

למרות שגם פה VW מככבת עם תלונות לגבי עצירות שוא בארה"ב : nhsta.gov :

"My autonomous braking system and pedestrian warning sensors are malfunctioning, making my car unsafe to drive. Since it’s purchase in 2018, the brakes have been locked up at least 10 times under normal braking conditions.

Obviously, having your vehicle unexpectedly slam on its brakes is dangerous. Just imagine that happening on the freeway with a semi bearing down.

No matter the implications, Volkswagen has refused to issues a safety recall..."

אבל תקלות מוזרות בבלימת אקטיבית קורות בהרבה יצרנים , עדיין מערכות הזיהוי הן בשלבי בטא.

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם
אני מעוניין ספציפית באודי Q5,מה שחשוב לי זה אמינות בטיחות ונוחות,הרכב לא עונה על הפרמטרים הנדרשים?רכב יחסית חדש של שנת 2016,למיטב ידיעתי המנועים והגיר של הרכב שופרו וכך השפיעו על האמינות.כמובן שלא בא לי לבקר הרבה במוסך אך קשה לי להאמין שגם בשנים הללו יש הרבה תקלות

תמיד יש מגיבים שיודעים הכל על הרכב כי לחבר של הבת דודה היה כזה או קראו על זה בפורום אינטרנטי כלשהו. ברר עם אנשים שמחזיקים רכב כזה ואז תדע.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם (נערך)

בכוונה לא התייחסתי לחבר עם Q5, כי אני דיי בטוח שיש לי פה שכן או חבר פורום עם q5 והוא מרוצה ממנה עד הגג. זה פשוט לא מדד מספיק . דווקא העיתונים בארהב דוגמים מאות רכבים. זה קצת יותר מהרכב של השכן.

מצד שני , אולי האמריקאים סתם אנטי גרמניים. אתה יודע... מאז דיזלגייט.

מצד שלישי גם ביואיק אנקלייב סומנה ב consumer report כרכב לא אמין בעליל.

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

לQ5 יש כמה בעיות, נתחיל בזה שהמנועים אוכלי שמן בצורה כרונית, אם לא תבדוק שמן סדיר, יכול

להיות שהמנוע ימות. ניתן להחליף את מחזירי השמן סביב הבוכנות בעלות לא קטנה. רבה החליפו

במסגרת האחריות, אז צריך לבדוק.

מנועי אאודי מייצרים פיח וכעבור כמה עשרות קמ יש לנקות (2500שח) או לנסוע עם ביצועים נמוכים.

יש מיידע על מנועים שאיבדו קומפרסייה (במוסך שלי) ולחץ ולבסוף הוחלף או מנוע או בוכנה כושלת.

אני עברתי ונוסע עם X3 של במוו, מאוד ממליץ והרכב ללא עניינים מיוחדים, חוץ מפלסטיק פנימי שמתקלף

ונראה רע (X3 2012) וטיפה במושב הנהג העור (דמוי עור אצלי) מתקלף מעט.

כמו שאמרו מעליי, לקסוס XN או במוו X3 או וולוו CX40 החדש ב 240 אלף.

אני בחרתי לא להתקרב לאאודי עם כל אהבתי למותג. עשה סיבוב על הבמוו, הוא רך יותר ונעים

לנסיעה,שקט מאוד בכל מצב וחזק וכיפי לנהיגה יותר מהאאודי ואמין ממנו.

פורסם (נערך)

אם Q5 ממש בוער בעצמותיך ,אז חפש את זו עם מנוע V6 דיזל . היא יקרה יותר.

לדעתי חלקן הגיעו לארץ עם גיר 8 הילוכים של ZF ( כמו בתקינה האמריקאית).

המנוע הוא מנוע דיזל 3 ליטרים ותיק , חזק ואמין.

לגבי שאר המערכות ברכב: תקווה לטוב.

לא נעים לכבות לאנשים תשוקות...

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

אל תתקרב, רכב עם אמינות מפוקפקת, תא נוסעים באיכות נמוכה וגם נראה מיושן, מולטימדיה מלפני עשור, ואני לא זוכר אם יש בכלל מערכות בטיחות אקטיביות.

תקנה NX משומש או CX5 חדשה כבר עדיף.

בעבר: אלפא GT 06, אלפא 159, אלפא GT 10, אינפיניטי EX37;אלפא גולייטה, לקסוס IS300H,lexus nx200t

בהווה:ALFA ROMEO STELVIO 280

פורסם (נערך)

הרגת לו את הניצוץ.אכן, בלימה אוטונומית הגיעה ל Q5 בארץ רק ב 2017. העיצוב שם תמיד היה מיושן. לדעתי בכוונה.

מה לגבי לקנות cx5 ולהדביק מקדימה 4 עיגולים ? הולך ?

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

מה לעשות הרכב לא אמין בעליל ותקלות בלי סוף ושכחתי להוסיף שהוא צפוף מאחור.

מפואר נוסע חזק, אבל חיישנים מתקלקלים בלי סוף (1600 שח) ועוד כוהלים שנגמרים

פתאום ברכב עם 25000 קמ (800 שח), פיח שצריך לנקות ב 35000 קמ (2500 שח),

פורק לחצים של המגדש שפתאום שובק,נדלקת מנורת מנוע , מלחיץ...גרירה ברכב של 200

אלף פלוס כיד שנייה אפילו וצריך להחליף פורק לחץ אויר של המגדש של הרוויזייה החדשה...

(1600 שח). אני יכול להמשיך עוד...

נמכר מהר וקניתי 2 רכבי X3 של במוו מבסוט עד היום מכל רגע, בינתיים כלום כבר 3.5 שנים אצלנו.

חוץ מנורה ראשית.

• תוכן חדש...