Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2663 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן.

אני מנהל עסק בו אנשים משאירים חפצים לתיקון, בין היתר הושאר לי לפני חודשיים כלי שעלותו בערך 1500 2000 שח.

הבעלים בשבועיים הראשונים היה עונה לטלפון ואומר כל יום שמחר יגיע לאסוף.

מדובר בפריט גדול שתופס לי שטח בחנות, ובנוסף מפריע לי לתזוזה ביום יום.

מאז כבר חודש וחצי שנוא לא עונה לי לטלפונים, אני מנסה כל כמה ימים ואין תשובה, לפעמים אפילו פעמיים ביום.

מה הדין במצב הזה? האם יש לי אפשרות חוקית באיזשהו שלב למכור את הפריט למרבה במחיר?

פורסם

גם אם כן, בתרבות הציפורים זה נחשב dick move, הייתי מסביר לו את המצב ואומר לו שאני עוטף את הפריט שלא ינזק ממזג האוויר ומשאיר אותו בחוץ, או משלח אותו אליו ומחייב אותו שילוח.

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

פורסם

לא יודע מה זה תרבות ציפורים ולא יודע מה זה דיק-מוב, אבל בכל מעבדה כתוב שפריט שלא יאסף עד 60 יום לאחר התיקון יימכר/יזרק/יגרט.

אם יש לך כזה שלט, פעל לפיו.

אם אין לך כזה שלט, שלח לו הודעה בנייד עם אולטימטום שאם עד תאריך X הוא לא בא, המכשיר ייגרט.

שים כזה שלט.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

מסכים שאכן בכל מקום כזה בדרך כלל בדף שמוסרים לתיקון יש תנאים מבחינת מה קורה אם לא אוספים חזרה החפץ. או שלט.

אבל זה שזה כתוב לא הופך את זה לחוקי - בסופו של דבר בית משפט קובע האם לא מדובר בסעיף מקפח או לא, האם הלקוח אכן היה מודע לסעיף או לא ובעיקר האם אכן מיצית כל האפשרויות ליצור קשר עם הלקוח ו/או למצוא דרך להחזיר לו הפריט ולדרוש נניח תשלום על החזקתו והמשלוח אליו.

כלומר אם הבן אדם יתבע אותך אז תבזבז זמן על המשפט ועוד בסוף תיפול על שופט שייקבע ששניכם לא הייתם בסדר ולכל אחד יש אחריות כלשהי ויאלץ אותך לשלם חלק מעלות הפריט כפיצוי ומי אומר שמה שאתה חושב שזה מחירו זה אכן מחירו?!

עוד בכלל אתה עלול לגלות שהבן אדם היה מאושפז חודשיים חסר הכרה ואז מה?

לא מקנא בכאב הראש שלך מהבחינה הזו.

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם

אני מניח שזה כנראה עסק בתחילת דרכו .. כי בדר"כ לעסק ותיק יש כבר מדיניות והוא כבר מראש יודע איך להתמודד עם דברים כאלה.

בית משפט בדר"כ בודק האם המהלך שלך היה סביר , כלומר האם הנזק שגרמת ללקוח הוא סביר ביחס לנזק שנגרם לך.

דוגמא...

השארתי רכב נדיר ששווה 100,000 ש"ח , היה שבועיים להחלפת גיר או מנוע במוסך, בעלות של 20,000 ש"ח.

ולאחר שהרכב היה מוכן.. המוסף חיכה 4 ימים ובגלל שלא עניתי הוא מכר את הרכב למרבה במחיר (חבר שלו) ב-60,000 ש"ח

וקרא לי לבוא לקחת את העודף 30,000 ש"ח לאחר שקיזז את עלות התיקון ועלות האחסנה והמכירה.

נכון המקרה בכוונה מוקצן.. אבל מראה התנהגות לא סבירה של בעל העסק.

תבחן את המצב שלך... בהחלט אתה יכול לדרוש דמי איחסון לחודש וחצי.

לא ברור איזה כלי זה. האם זה כלי נדיר? מה היה מצבו שהגיע וכמה עלה התיקון?

בכל מקרה אם עלות התיקון + עלות האיחסון (בהנחה שבעלים לא שילם מראש על התיקון) ולא מדובר בכלי בעל משמעות אישית (טבעת יהלום שעברה בירושה מהסבתא שנספתה בשואה).

בקיצור אם להערכתך המחיר שאתה הולך לדרוש מבעל הכלי גובה יותר משווי הכלי ולהערכתך כבר לא יהיה שווה לבעל הכלי לשלם לך את העלות.

אז אתה יכול למכור אותו במחיר סביר ולשמור את הכסף אצלך.

וכן גם אם הבעלים אושפז לחודשיים .. עדיין בעל העסק זכאי לפיצוי ולעלות האיחסון.

בפעם הבאה על תסתפק בשלט בדלפק.. בהזמנת התיקון תוסיף.. כלי שלא יאסוף תוך 14 יום מסיום התיקון יחוייב בדמי איחסון.

ולאחר 60 יום יזרק לפח..

פורסם

מדובר בכלי לא נדיר, שלמעשה לא תוקן מעולם כי מרתי לו שאני לא מתעסק עם זה, אז הוא אמר לי "אין בעיה חצי שעה אני חוזר לקחת" אך לא חזר מעולם.

העסק לא בתחילת דרכו אלא פתוח מתחילת העשור הקודם.

הצלחתי היום לתפוס את הבחור והוא אמר שיגיע מחר ושהוא מתנצל נורא ושכל הברדק הזה לא במקום ואף הציע לשלם על האחסנה (לא אגבה ממנו שקל).

מקווה שהוא באמת יגיע הפעם...

אגב, חיכיתי לראשון שיעשה אנלוגיה לרכב במוסך, זה שונה לחלוטין.

פורסם

אנשים כאלה משום מה תמיד מחשידים אותי. או שבאמת נפלת על האיש הכי עסוק או הכי מפוזר לחלופין על איזה נוכל.

הייתי מצלם הכלי מכל כיוון לפני שהוא בא ומוודא שהמצלמות בעסק עובדות ונקיות. אף פעם אי אפשר לדעת.

אם דווקא אחד נורמלי אולי אפשר לומר לו שהיית יכול לפי החוק לזרוק הכלי, לגבות כסף על שמירתו אבל שלא תעשה זאת ושיזכור זאת שימליץ למכריו על העסק שלך :-)

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם

אם בטעות הוא נפל על נוכל מדופלם אז תמונות וסרטונים ממצלמת האבטחה לא יעזרו לו..

נוכל מדופלם כבר במעמד הלקיחה יעשה קטע של "היה פה כתר של זהב" , "ואיפה הקשת התהפכות שהייתה מורכבת מאחורה"

"ולמה הוא לא מניע" .. "הדפיקות בגיר לא היו שהבאתי אותו"

או הכי משוכלל "מה חודש וחצי עבדת עם הכלי הזה? אני דורש דמי שימוש"

אבל אנחנו לא יודעים איזה עסק זה? איזה כלי זה? ומה התקלה בכלל של הכלי...

ובדיוק בגלל מקרים כאלה יש בעלי עסקים גדולים (טוב נו.. מוסכי מורשי יבואן ), שפוגשים אותך במגרש חנייה אם טופס קבלה

מסתובבים מסביב לרכב, מסמנים את כל הפגיעות .. שואלים שאלות .ממלאים טופס קבלה ומחתימים אותך.

הרי הם כבר קיבלו בעבר תביעות מהסוג הזה.. לעומתם המוסכים הקטנים . שהרכב יכול תוך שניות לעלות על הליפט..

בלי שבכלל הם יודעים אפילו אם הרכב בבעלותך או שזה בכלל רכב שכור.

פורסם
לא יודע מה זה תרבות ציפורים ולא יודע מה זה דיק-מוב, אבל בכל מעבדה כתוב שפריט שלא יאסף עד 60 יום לאחר התיקון יימכר/יזרק/יגרט.

אם יש לך כזה שלט, פעל לפיו.

אם אין לך כזה שלט, שלח לו הודעה בנייד עם אולטימטום שאם עד תאריך X הוא לא בא, המכשיר ייגרט.

שים כזה שלט.

ריק ומורטי

14e32f232eb254262a8abf96afc011be.png

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

• תוכן חדש...