Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2597 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אצלינו מותר לבעל רכב לבחור כל מוסך ובתנאי שהוא מורשה מ. התחבורה ולא חייב מוסך יבואן....

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

פורסם

אתה לא עונה לשאלה - האם בעל הרכב השתשמש בשמן שלא עומד במפרט היצרן? אם כן, הוא יכול ללכת לחפש...

לא מבין מה מטרת הפוסט.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

שמע ברזילי,

למרות שאני מבין בדיוק את כוונתך ואפילו מסכים איתה, תן לי לתת לך את הצד השני של המטבע, המדינה דחפה שלא כדרך הטבע ובלי וזלין חוק שהוא קרוב למופרך.

אתה תקנה ממני מוצר, תטפל בו באיזה מוסך קישקוש שבכלל לא מקושר ליצרן, לדפי מידע שלו, לדרכי טיפול ברכב כמו שהוא מבקש, לשיגרת טיפולים, למוזרויות של הרכב וכו' ואני אתן אחריות בכל מקרה?

בחלום הליילה זה יקרה.

אתה מיד עונה כמובן "למה מוסך קישקוש, יש מלא מוסכים מורשי משרד התחבורה שהם מכובדים ומקצועיים מאוד", ושוב, אני מסכים איתך, אבל יש יותר שהם בערך מוסך מדרכה עם רשיון.

אז החוק קובע שאם טופל בחלפים מקוריים בלבד, האחריות לא תישלל, אבל מאיפה אני כיבואן צריך לדעת איזה חלקים שמת?

אני עכשיו גם צריך לקבל את החשבונית-סמרטוט של המוסך מדרכה כדברי אלוהים חיים?

או שאולי להקים מערך חקירות לבדוק מה באמת שמו ברכב?

בקיצור ידידי, לא תומך, לא מסכים, אבל מבין לחלוטין (!) מאיפה באה ההתנהלות הזאת של היבואן.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אתה לא חייב להסכים. היבואן לא חייב להסכים. מוסך מורשה אגב לא חייב להשתמש בחלקים מקוריים, מותר גם חלקים תחליפיים העונים לדרישות היצרן. מה שקובע זה החוק וכל השאר זה דיבורים ברוח.

פורסם

תאורטית, אתה צודק.

הךכה למעשה, אתה טועה כי מה שקובע בסופו של יום זה לא החוק אלא המציאות.

לא טיפלת אצל היבואן=תתקשה לממש אחריות.

בהצלחה בבית משפט בהוכחה ששמרת על שגרת טיפולים שעומדת בסטנדרט של היצרן וכל זה בזמן שהרכב המושבת שלך שוכב בצד שנים.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

וכמו שכבר צויין כאן, יצרן הרכב אגנוסטי למדינה - כל תביעת אחריות, לא משנה אם היא באה מהודו או שוודיסטן - היצרן דורש לוודא שהרכב טופל לפי מפרט של היצרן. אם בעל הרכב יכול להוכיח זאת, היצרן יאשר את התביעה. אם לא, אז לא. יבואני הרכב בארץ הם נציגיהם של היצרנים, שיקול הדעת הוא של היצרן בלבד.

פורסם

לא צריך להתמם . ראינו כבר פוסטים בפורום עם חשבוניות ממוסכי יבואן ששמו חלקים "OEM" עאלק , בפועל הלקוח קיבל זבל סיני. לא oem ובטח לא מקורי . ככה שאם מורשה משרד התחבורה מוציא ללקוח חשבונית עם מקט של חלק מקורי זה צריך להיות מספיק טוב כדי לממש אחריות . אני באופן אישי לא ממליץ לחסוך 300 שח בטיפול פעם בשנה בגלל ההתחכמויות של היבואנים , אבל יכול להבין את אלו שכן חשוב להם להוזיל עלויות .

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם (נערך)

פות"ש, בנושא הטורבו שהבאת. הדבר המוזר בחוק שאחריות היבואן להוכיח שהטורבו כשל כתוצאה משימוש בשמן דגים (נניח).

הרבה מוסכי יבואן מנפנפים בטענת שמן לא תקני אבל סביר להניח שאם ידחקו לפתחו של ביהמ"ש יאלצו לוותר רק בגלל עלות הבדיקות הנדרשת .

דבר שדורש מעבדות יקרות מאד וקשה להוכיח (כי ייתכן שדווקא שמן דגים עובד מצויין)

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

גם כשמטפלים במוסכי היבואן, הוא ינסה לעתים לחמוק מאחריות, אפילו שלא מדובר בחלקים יקרים מאוד, כמו למשל חלקי פלסטיק שנשברים/מתבלים בטרם עת. כבר היו לי מקרים כאלה. הדרך לטפל בכך, היא באסרטיביות מול המוסך ובאי נכונות לוותר. הם ינסו בשיטת מצליח להתנער, אבל עקשנות כמעט תמיד תשתלם לבעל הרכב. בגדול, זו עוד סיבה טובה לרכוש רכב יד 2, בחצי מחיר ובלי להיות מחויב למוסכי יבואן.

פורסם

חלקי פלסטיק הם תמיד בתחום האפור כי הם יכולים להישבר משימוש לא סביר.

מי שרוצה לטפל מחוץ לשרת מוסכי היבואן, יכול לעשות זאת כל עוד יקפיד ללמלא אחר מפרט היצרן. היבואנים מחוייבים לספק תשובות על סוג השמן הנדרש ומפרט טיפולים.

אישית אני חושב שזה לא חכם לחסוך מאות בודדות של שקלים בשנה ולטפל לא ברשת היבואן בתקופת האחריות, כי אז חובת ההוכחה על בעל הרכב.

• תוכן חדש...