Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2738 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה הסיבה שהפיוז של שקע המצת נשרף כל תקופה מסוימת?

יש לציין ששאר החשמל ברכב עובד תקין ורק הפיוז הזה נשרף.

נשלל האופצייה שזה אחד מהצרכנים.

פורסם

בס"ד

בדקת שהפיוז תואם למה שאמור להיות?

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

אני קם כל בוקר בשביל הילדים, בלעדיהם הייתי קם בצהריים...:lol:

פורסם

פיוז נשרף כשהזרם שעובר דרכו גדול מהזרם שהפיוז אמור להעביר, זרם זורם רק כשיש צרכנים.

מה אתה מחבר לשקע המצת? כמה צרכנים במקביל? איך נשללה האופציה שזה הצרכנים?

פורסם

מהו ערך הפיוז ?

על איזה רכב מדובר ?

1. ייתכן מאוד שבעבר מישהו התעלק על החיווט של הפיוז בכדי לספק מתח לצרכן נוסף שאינך יודע מהו. שווה לפרק את שקע המצית ולעקוב אחרי החיווט אל השקע.

2. ייתכן שהמטען גורם לקצר.

3. האם שאתה מפעיל את המצית של הסגריות הפיוז נשרף ?

איזה כייף לי :)

פורסם (נערך)

אז ככה פתחתי את המכסה של הפיוזים בדאשבורד והפיוז של שקע המצת מחובר לכבל מתח של המצלמה דרך שהתקנתי.

1. הפיוז שהמתקין שם הוא 10 אמפר למרות שצריך שם 20 אמפר. לא יודע אם זה קשור אך רוב הפעמים אני צריך להדליק את המצלמת דרך ידנית היא לא נדלקת אוטומטית ברגע סיבוב הסוויץ. המצלמת דרך מקבלת מתח.

2.יש לציין שהתופעה שהפיוז נשרף כל הזמן קרה גם לפני התקנת מצלמת הדרך.

3. האם יש חשיבות לאיכות הפיוז לדוגמא סיני או עם ״מותג״

https://imgur.com/GFRmF3c

עריכה אחרונה על ידי yakir123
פורסם (נערך)
אז ככה פתחתי את המכסה של הפיוזים בדאשבורד והפיוז של שקע המצת מחובר לכבל מתח של המצלמה דרך שהתקנתי.

1. הפיוז שהמתקין שם הוא 10 אמפר למרות שצריך שם 20 אמפר. לא יודע אם זה קשור אך רוב הפעמים אני צריך להדליק את המצלמת דרך ידנית היא לא נדלקת אוטומטית ברגע סיבוב הסוויץ. המצלמת דרך מקבלת מתח.

2.יש לציין שהתופעה שהפיוז נשרף כל הזמן קרה גם לפני התקנת מצלמת הדרך.

3. האם יש חשיבות לאיכות הפיוז לדוגמא סיני או עם ״מותג״

https://imgur.com/GFRmF3c

חיבורי אספקת מתח למצלמה הם ברמה תת חובבנית לכן בתור התחלה גש למתקין מקצועי לסדר את ההתקנה.

1. חיבור המינוס לשלדת הרכב (לחלק מתכתי) בוצע כאשר בין הכבל לחלק המתכתי קיים בידוד פלסטיק של בית הפיוזים או במילים אחרות חיבור גרוע מאוד.

2. חיבור הפלוס לתקע המצית נעשה בצורה גרועה ביותר. יש לחתוך את הכבל ולהעיף את התקע ולחבר בית פיוז ולחבר בעזרת נעלי כבל מתאימים את המינוס והפלוס.

3. על-מנת לפרק את שקע המצית רצוי להעזר במישהו שכבר ביצע את העבודה בעבר מכיוון שקיימים כמה סוגים של שקעים בסיאט ליאון ולכול שקע מתאים חולץ אחר או בלי חולץ בכלל ראה תמונה מצורפת. קח בחשבון שקיימים גם שקעים שלא ניתן לפרקם מבלי לגרום נזק לשקע המצית.

E96-10155.png

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם (נערך)

תודה על התגובה המפורטת.

הזמנתי את החלק הבא האם הוא מתאים לתיאור שלך לחיבור תקין לבית הפיוזים?

https://www.ebay.com/itm/Original-Car-Dash-Camera-Hardwire-Fuse-Kit-For-VIOFO-A119-A119S-A118-Mini-DVR-/132224956886?txnId=1541010908003

3 שאלות ברשותך:

1. האם ההתקנה החובבנית הזאת גורמת לך שהמצלמה לא נדלקת תמיד בהפעלת הסוויץ? ואז צריך להדליק ידנית

2. האם ההתקנה הזאת יכולה לגרום לפיוז המצת להשרף? כי המצלמה כן מקבלת מתח.

3. האם זה שהפיוז המחובר הוא 10 אמפר ובספר הרכב רשום לשים 20 אמפר יכול לגרום לאיזה

שהוא סכנה?

עריכה אחרונה על ידי yakir123
פורסם
תודה על התגובה המפורטת.

הזמנתי את החלק הבא האם הוא מתאים לתיאור שלך לחיבור תקין לבית הפיוזים?

https://www.ebay.com/itm/Original-Car-Dash-Camera-Hardwire-Fuse-Kit-For-VIOFO-A119-A119S-A118-Mini-DVR-/132224956886?txnId=1541010908003

3 שאלות ברשותך:

1. האם ההתקנה החובבנית הזאת גורמת לך שהמצלמה לא נדלקת תמיד בהפעלת הסוויץ? ואז צריך להדליק ידנית

2. האם ההתקנה הזאת יכולה לגרום לפיוז המצת להשרף? כי המצלמה כן מקבלת מתח.

3. האם זה שהפיוז המחובר הוא 10 אמפר ובספר הרכב רשום לשים 20 אמפר יכול לגרום לאיזה

שהוא סכנה?

המצלמה לא נדלקת בעת ההנעה מפני שיש נפילת מתח רגעית לטובת הסטארטר, כדאי לבדוק גם עם ממיר מתח אחר, יכול להיות הממיר הקיים מפקשש.

גם כבל usb גרוע יכול להיות גורם לבעיה.

רצוי להתעלק על הפיוז של החלונות, יצא לי לשמוע על כמה מיקרים שזה עזר להיפתר מהבעיה של נפילת המתח, לא יודע מה עומד מאחורי זה.

לפי התמונה לא ניתן לדעת האם הנתיך נשרף בגלל ההתקנה החובבנית.

הנתיך לא נשרף במיידי מפני שהזרם שעובר דרכו לא קצר מלא, אלא פשוט הזרם גבוהה, בוא נאמר סביב ה10 אמפר, מצלמת דרך צורכת חצי אמפר ומטען לפלאפון 1.5 אמפר, סה''כ 2 אמפר, צריך לבדוק לאן הולכים עוד 8 אמפר.

מומלץ בחום לשפר את הבלאגן הזה.

לגבי הנתיך של המצלמה, מספיק 2-3 אמפר, לא יותר מזה.

פורסם

זה קצת טריוויאלי אבל תבדוק שאין לך לכלוך בשקע המצית. קרה לי בעבר שפיסת עטיפה של מסטיק נכנסה לי לשם וגרמה לקצר.

פורסם
יותר חשיבות לאיכות ה "צרכן" מלאיכות הפיוז.

נתיך יותר חשוב מצרכן ויש ניתכים בשוק שהם מזוייפים, רשום עליהם למשל 10 אמפר והם לא ישרפו גם אם תעביר בהם 30 אמפר.

במצב כזה, במידה של זרם גבוה המעגל רתמת החשמל תעלה פשוט באש או שגם הרכב.

• תוכן חדש...