Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2792 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברה שלי השתמשה לפני כ 3 שבועות ברכב שלה ( רנו קליאו אסטייט 2018 ) להתנעת רכב אחר ע"י שימוש בכבלים היום הרכב שלה לא הניע ולטענת המוסך לפני 3 שבועות בזמן השימוש בכבלים היא גרמה לקצר,זה יכול להיות ש 3 שבועות הכל היה בסדר והיום זה התגלה ?

פורסם

בס"ד

מנסיון גרוע שלי, לפני כמה שנים טובות מאוד, חיבור לא נכון, שרף את האלטרנטור, של הרכב המונע.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

אני קם כל בוקר בשביל הילדים, בלעדיהם הייתי קם בצהריים...:lol:

פורסם
חברה שלי השתמשה לפני כ 3 שבועות ברכב שלה ( רנו קליאו אסטייט 2018 ) להתנעת רכב אחר ע"י שימוש בכבלים היום הרכב שלה לא הניע ולטענת המוסך לפני 3 שבועות בזמן השימוש בכבלים היא גרמה לקצר,זה יכול להיות ש 3 שבועות הכל היה בסדר והיום זה התגלה ?

מהי התקלה ברכב שבגללה הוא נמצא במוסך ?

מאיפה המוסך יודע שהיא עזרה להניע רכב אחר ?

* אם מחברים את הכבלים הפוך בזמן ההתנעה עלול להיות קצר אשר מתגלה מיד ולא אחרי 3 שבועות.

איזה כייף לי :)

פורסם

מזכיר לי את הפעם שעזרתי לחבר להניע, והוא את הצד שלו חיבר הפוך - היו יופי של ניצוצות אבל למזלי הוא נתק בזמן ולא נגרם נזק.

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

פורסם
מהי התקלה ברכב שבגללה הוא נמצא במוסך ?

מאיפה המוסך יודע שהיא עזרה להניע רכב אחר ?

* אם מחברים את הכבלים הפוך בזמן ההתנעה עלול להיות קצר אשר מתגלה מיד ולא אחרי 3 שבועות.

הוא נגרר למוסך אחרי שבבוקר הוא לא הניע וגם החלפת מצבר לא עזגה.

הם יודעים כי הם שאלו אותה והיא אמרה שכן..

Sent from my SM-A720F using Tapatalk

פורסם
קשה להאמין שקצר גרם לתקלה אחרי כל כך הרבה זמן, מה המוסך אמר שהתקלקל?
עוד לא ברור גם להם אבל הם טוענים שיש קצר באיזה שהוא מקום
פורסם
עוד לא ברור גם להם אבל הם טוענים שיש קצר באיזה שהוא מקום
בס"ד

בתיאוריה, כאשר יש קצר, הזרם שואף לאינסוף.

במעשי, זה לא כך, אבל הנזק הנגרם מקצר, הוא מידי, בין אם זה משריפה או התכה של בידוד המוליך.

לא יכול להיות מצב מתמשך של קצר, ולא ייגרם נזק, בטווח הקצר מאוד.

פורסם
בס"ד

בתיאוריה, כאשר יש קצר, הזרם שואף לאינסוף.

במעשי, זה לא כך, אבל הנזק הנגרם מקצר, הוא מידי, בין אם זה משריפה או התכה של בידוד המוליך.

לא יכול להיות מצב מתמשך של קצר, ולא ייגרם נזק, בטווח הקצר מאוד.

זה לא מדויק. כאשר משהו מקצר באופן רגעי מערכת חשמלית/אלקטרונית, עשוי להיגרם נזק חלקי לאחד הרכיבים (לא נשרף לגמרי, אלא ההתנגדות הפנימית שלו השתנתה, עלתה או ירדה). בהמשך הרכיב עשוי לשבוק חיים.

פורסם
זה לא מדויק. כאשר משהו מקצר באופן רגעי מערכת חשמלית/אלקטרונית, עשוי להיגרם נזק חלקי לאחד הרכיבים (לא נשרף לגמרי, אלא ההתנגדות הפנימית שלו השתנתה, עלתה או ירדה). בהמשך הרכיב עשוי לשבוק חיים.
בס"ד

פיסוק לא נכון שלי, התכוונתי למה שכתבת.

פורסם

זה אפשרי כי הנזק במלואו יופיע אח"כ.

לפעמים מעבר זרם גבוהה מתיך רכיב ומשנה קצת את מצבו, ובהמשך הנזק גודל והרכיב כושל.

כדוגמה ליפוף הסלילים באלטרנטור - הנזק מתיך קצת את הבידוד בין הסלילים, ובהמשך הסליל מקצר.

או בחיבור של חוטי החשמל באלטרנטור - בידוד הפלסטיק של החוט מותך, ובהמשך נוצר מגע או נתק.

מאחר וזרם ממשיך לזרום בחוט המותך - ואפשר ועקב ההתכה נשרפו מספר גידים בחוט, ועכשיו הוא עובד על

מספר קטן של גידים, התנגדות החוט עולה, נוצר שם חום ואפשרות לנתק

או הבידוד נשרף ונוצר מגע בחלק אחר.

לכן חובה - לתת הנעה לרכב אחר - רק כאשר הרכב הנותן הנעה (מצבר) כבוי לחלוטין.

כך הרכב מספק זרם רק מהמצבר - בדיוק כמו שהמצבר מניע את הרכב.

לא להניע את הרכב המספק הנעה - רק לחבר את המצבר - ובמידה והרכב השני

לא מניע מהמצבר שחובר אליו.

להזמין שרות גרירה או טכנאי לטפל ולהניע.

לא לשמוע לבקשות - להניע את הרכב המספק הנעה - הרכב המספק הנעה תמיד יהיה כבוי עם המפתח בכיס.

לחבר רק את המצבר.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

• תוכן חדש...