Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2788 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מתעלק שניה על הקטע הזה - האם במידה והעובדה הנ"ל לא מתקיימת אצלי ברכב, זה אומר בהכרח שיש בעיה איפשהו? הרכב הוא שברולט סוניק ויש לי מכשיר כזה שמתחבר ל OBD וקורא צריכת דלק רגעית (לצערי מחשב הדרך לא מספק רגעית אלא רק ממוצעת) ובוודאות כשאני מוריד את הרכב מדוושת הגז בתוך העיר (לא יצא לי עדיין לבדוק בחוץ) לא משנה באיזה הילוך (ז"א גם נניח בהילוך רביעי כשהרכב משייט על 60 קמ"ש), יש צריכת דלק לא זניחה במכשיר של בין 2-2.5 ל 5-6 ליטר ל 100 ק"מ, שזה אמנם לא הרבה אבל אם זה אמור להיות 0 לגמריי (ואכן כך זה היה בספארק ליסינג שהייתה לי) אולי זה מה שגורם אצלי לצריכת דלק גבוהה?

ספציפית מדובר בסוניק RS מנוע 1.4 טורבו.

הבדיקה הנכונה היא רק כשממיר המומנט נעול. יכל להיות שהרכב שלך מתוכנן לשחרר נעילה של ממיר המומנט בכל פעם שמפסיקים לתת גז, אז התנאי הזה לא מתקיים. תמיד תראה שיש צריכת דלק כלשהי.

אם ממיר המומנט נשאר נעול, המחשב אמור להראות 0.0 צריכה בעת נסיעה בהילוך ללא גז, כל עוד הסל"ד לא ירד נמוך מידי, בערך מתחת ל 1500.

פורסם

מומלץ לשמור על מהירות קבועה ולהאיץ לאט.

להוריד את הרגל מהגז מוקדם לפני עצירה או אפילו להימנע ממנה על ידי הורדת רגל מהגז(נגיד רמזור).

להוריד רגל מהגז סתם רק יגביר צריכה.

פורסם

להתרגל לנהוג כמה שאפשר עם בקרת שיוט בבין עירוני היא מתכון מעולה לצריכת דלק נמוכה, מכיוון שבמישור היא משאירה את הרכב לחוץ על הגז בצורה קבועה - בניגוד לרגל האנושית.

אני משתדל לנהוג כמה שיותר איתה וכשמתרגלים אי אפשר להפסיק.

Sent from my VTR-L29 using Tapatalk

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם
אז כן מומלץ להוריד את הרגל מדוושת הדלק כדי לחסוך או שלא? (:

יש דעות סותרות אז טיפה התבלבלתי.

ברור שאם תוריד את הרגל מדוושת הדלק אז תחסוך, אבל גם לא תגיע לשום מקום... על דוושת הדלק לוחצים כשצריך - כדי לנסוע.

יש כן משמעות לאופי הלחיצה. אם תלחץ כדי להיות ראשון ברמזור, אתה תבזבז יותר דלק. נסיעה מתונה עם האצות איטיות, ונסיעה בסל"ד נמוך בכלל, תבזבז פחות דלק.

פורסם
יש תוסף כלשהו שיכול לעזור עם צריכת הדלק? לא מאמין ברובם אבל מצד שני אין לי הרבה ניסיון עם זה.

אם היה, כולם היו משתמשים בזה, נכון?!

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

ברוב הרכבים יש תצוגה של צריכת דלק. לא הצריכה הרגעית, אלא צריכה ממוצעת לנסיעה.

נסה לנהוג "נהיגת סבתא" שזה אומר האצות איטיות, שמירת מרחק גדול מרכב לפנים, פחות ברקסים וכו', ותנסה לעקוב אחרי השינוים בצריכה. תשתדל לא לעצבן את הנהגים האחרים עם זה..

פורסם

תשחק ecodriver בטלפון אם תגיע לתוצאה יפה זה אומר שהבנת איך לנהוג חסכוני.

אפילו במשחק לשים גז עד הסוף מבזבז יותר דלק, גם למשוף הילוכים לא לצורף/ או לא להעלות הילוך בזמן

פורסם
יש תוסף כלשהו שיכול לעזור עם צריכת הדלק? לא מאמין ברובם אבל מצד שני אין לי הרבה ניסיון עם זה.

יש. קוראים לו בנזין. אתה מערבב אותו עם הדלק ביחס של 1 ל 1 והוא מוריד את צריכת הדלק ב 50%.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אין פה סודות וטכניקות מיוחדות, רק נסיעה רגועה מביאה לחיסכון בדלק. רגועה זה אומר 80-90 קמ"ש בדרך בינעירונית.

זה כמעט בלתי אפשרי ומשעמם, אבל מי שמחפש חיסכון בדלק שינהג ככה.

בתוך העיר, כמה שפחות לחיצות האצות מיותרות וברקסים חזקים. בחורף אם אתה מדליק מזגן על חום תשתמש במדחס רק כשאתה צריך לפזר את האדים מהשמשה הקדמית.

אלה עצותיי.

• תוכן חדש...