Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2878 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

אני שוקל לרכוש רכב סוזוקי סוויפט ידני 2014, 70000 ק"מ, מבעלות פרטית ביד ראשונה.

בעל הרכב הראה לי בספר הטיפולים שהרכב עבר טיפול תקופתי עם חתימת מוסך כל שנה מאז 2014 עד 2017. אולם חסר בספר הטיפולים הטיפול האחרון.

בעל הרכב טוען שאת הטיפול של השנה האחרונה (לפני חודשיים) הוא ביצע בעצמו.

מה עלי לעשות? כמובן שבכל מקרה אקח את הרכב לבדיקה הסטנדרטית.

האם היעדר התיעוד על הטיפול האחרון הוא סיבה לדאגה? האם עליי לבקש מסמכים נוספים כלשהם מבעל הרכב? אולי עדיף לוותר על הרכב הזה ולהמשיך לחפש?

תודה רבה

פורסם

אמורה להיות לו חשבונית על רכישת החלקים לטיפול, עם תאריך תואם.

צילום האריזורת עם תאריך צילום תואם.

צילום מהלך העבודה.

צילום לוח שעונים עם ק"מ בזמן הטיפול.

הוא צריך לדעת בדיוק מה הוא ביצע בטיפול, איזה עבודות ואיזה בדיקות עשה.

אם אין שום דבר כזה, צא מנקודת הנחה שלא בוצע הטיפול. אם הכל תקין חוץ מזה, תקנה את האוטו ותעשה טיפול. חודשים איחור בטיפול לא זה לא משמעותי.

פורסם
אמורה להיות לו חשבונית על רכישת החלקים לטיפול, עם תאריך תואם.

צילום האריזורת עם תאריך צילום תואם.

צילום מהלך העבודה.

צילום לוח שעונים עם ק"מ בזמן הטיפול.

הוא צריך לדעת בדיוק מה הוא ביצע בטיפול, איזה עבודות ואיזה בדיקות עשה.

אני מזמין במרוכז חלקים ולא רק לפני טיפול, לא מצלם אריזות (למה ? אני יודע איך נראה), את העבודה בטח לא מצלם שאני מלוכלך לוח שעונים מעולם לא חשבתי לצלם אבל אני יודע מה עשיתי.

זה מסוג הדברים שצריך לקלוט על בן אדם לדעתי, אי אפשר לשפוט באינטרנט, צריך לדבר פנים אל פנים ולראות את התגובה ואת היחס לאוטו.

ברמת העיקרון טיפול בסיסי של החלפת שמן, פילטר שמן ופילטר אוויר אין בעיה לעשות לבד לא מסובך בכלל ומצמצם הוצאות השאלה היא האם עושים בזמן, האם עושים כמו שצריך (למשל האם מחליפים שייבה של הבורג ריקון) והאם משתמשים במוצרים איכותיים.

אם זה המצב אני לא רואה שום סיבה לפסול את האוטו בגלל טיפול לבד.

Renault Clio sport 2001 - Sold

תקשיב מה דניקס אומר לך.

פורסם

רכב עם 70 אלף קילומטרים, חודשיים אחרי הטיפול שמן מנוע עדיין צריך להיות יחסית בהיר. אחרי שנה ושנתיים שלא הוחלף - שחור.

אם השמן שעל המדיד לא שחור, לפחות השמן הוחלף לא מזמן.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
אני מזמין במרוכז חלקים ולא רק לפני טיפול, לא מצלם אריזות (למה ? אני יודע איך נראה), את העבודה בטח לא מצלם שאני מלוכלך לוח שעונים מעולם לא חשבתי לצלם אבל אני יודע מה עשיתי.

זה מסוג הדברים שצריך לקלוט על בן אדם לדעתי, אי אפשר לשפוט באינטרנט, צריך לדבר פנים אל פנים ולראות את התגובה ואת היחס לאוטו.

ברמת העיקרון טיפול בסיסי של החלפת שמן, פילטר שמן ופילטר אוויר אין בעיה לעשות לבד לא מסובך בכלל ומצמצם הוצאות השאלה היא האם עושים בזמן, האם עושים כמו שצריך (למשל האם מחליפים שייבה של הבורג ריקון) והאם משתמשים במוצרים איכותיים.

אם זה המצב אני לא רואה שום סיבה לפסול את האוטו בגלל טיפול לבד.

אתה לא חייב. מי שרוצה שיהיה מתועד, יעשה את מה שרשמתי. מי שלא - לא. אף אחד לא מחייב אותך.

רק תיארתי איך מתעדים טיפולים עצמאיים. אני לא מומחה ב"לקלוט על בן אדם". או שיש הוכחות לביצוע טיפול או שאין.

פורסם

חברים תודה על ההתייחסויות.

לבעל הרכב אין את כל התיעוד שהוזכר פה.

לכן התוכנית היא לקחת את הרכב לבדיקה סטנדרטית לפני קנייה, ואם הבדיקה לא מעלה פערים שיש להתייחס אליהם, לקנות את האוטו ולבצע טיפול.

מה דעתכם?

פורסם

תעשה בדיקה אבל אל תצפה שבבידקה יאמרו לך האם בוצע או לא בוצע טיפול.

רכב עם 70 אלף ק"מ גם אם עבר רק טיפול אחד ב 35 אלף עדיין יסע ויתפקד סביר.

כמו שכתבתי, אם יש תיעוד טיפולים עד שנה שעברה וכל יתר הדברים תקינים - אפשר לקנות.

• תוכן חדש...