Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2896 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מחזק מה שאמרו פה.

ריבית נמוכה מעודדת צריכה. זאת עובדה.

בארה"ב העלו ריבית מזמן, אצלנו עדיין עומדים על ריבית אפסית.

הרבה מאוד מהבעיות במשק כרגע הם בגלל איזשהו כשל שאף אחד לא לוקח בחשבון. ריבית נמוכה לאורך זמן.

לכולם יש כסף. גם אם אין להם, יש להם.

אז יש כסף, אין מה לעשות איתו, אי אפשר להשקיע אותו בהשקעות "בטוחות" דרך הבנקים (הריביות מצחיקות) אלא רק לסכן אותו על מניות וכו' מה שלא מתאים לכל אחד.

ולכן אנשים הולכים או לדיור (שמשומה חושבים שמחירי דיור עולים ועולים וגם אם יורדים זה בטוח לא יגיע למחירי הפסד) או לצריכה - רכב חדש, טיול יוקרתי, הלוואה לשיפוץ הבית, וכו' וכו'.

ברגע שהריבית פה תעלה, והיא תעלה, כל הממונפים למיניהם, יתחילו לגלות שסעיף הריבית הזה חונק אותם וימכרו, יגרמו להצפה של היצע בשוק, אם זה רכבים ואם זה דירות. וזה בסדר, מקסימום אנשים יפסידו פה קצת שם קצת, לא ביג דיל.

הבעיה הגדולה באמת זה כמות האנשים שיפשטו רגל יצהירו שהם לא עומדים בחובות.

את החובות האלו מישהו יצטרך לשלם.

ואני מבטיח לך שזה לא יהיה הבנקים.

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

וזאת הסיבה מדוע בנק ישראל ידאג לעלות את הריבית בצורה איטית - לוודא שהשינוי קורה באופן הדרגתי וכמה שפחות אנשים יפגעו ממנו. פגיעה ביציבות של בנק מסחרי זה ארוע שבנק ישראל רוצה להמנע ממנו בכל מחיר.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

קודם כל ברור לי שהרעיון הזה הוא פלסטר ולא מה שיביא את הגאולה, אבל עד שתהיה לנו פה מערכת חתבורה ציבורית סבירה (סביב 2023 אני מניח) גם זה משהו

בכביש 1 זה היה מורגש בגלל העליות והירידות, בכביש מישורי זה לא יהיה אפקטיבי.

אני נוסע כמעט כל בוקר על כביש 5 וגם לא מעט פעמים על כביש 4 והמשאיות גם שם משפיעות בצורה גדולה על הנסיעה.

.We apologise for the inconvenience

פורסם
הפתרון היחידי לעומסי התנועה זה עודף רכבים : יש משפחות שהם זוג ,שתי ילדים מעל גיל 18 ,ומחזיקים בבית 4 רכבים ,אין לך זה אח ורעה בכל העולם ,. חייב להיות תשלום מסים על החזקה של יותר משתי רכבים למשפחה ,אולי זה משיעודד את המשפחה לוותר על רכב ולהתחלק בנטל

לא יודע איך קבעת שאין לזה אח ורע בעולם. בארה"ב (בפרוורים הבינוניים, לא מרכזי הערים) זה כמעט הנורמה.

פורסם

אני לא מבין בכלל הרעיון לאסור משאיות, מה הם לא אנשים, למה להם לא מגיע לנהוג על הכביש, ואני לא מדבר על זה שכל המשאיות משמש כמעט רק אותנו עם כל ההובלות, אולי עדיף לאסור כל יום צבע אחר, יום א' כל רכב לבן, יום ב' אדום וכו'.

פורסם

סאמי - יש מקומות בעולם המגבילים נסיעות בכבישים, בצורה די דומה.

לא לפי צבעים - אבל לפי עומס התנועה.

יש אגרת גודש - אתה רוצה להיכנס למרכז העיר - אתה משלם

רוצה לנסוע בכביש בשעות העומס - משלם.

ונהגים פרטיים וגם בעלי משאיות - מכוונים את זמן הנסיעה שלהם בכביש, לשעות השפל .

לדעתי - בעלי משאיות, אשר יסעו בכבישים בשעות השפל, ערב ולילה ירוויחו.

הבעיה היא יותר הלקוחות, אשר עובדים בשעות היום ולא בלילה.

בהרבה מפעלים למדו את הרעיון הנ"ל - ובאזורים שאני נמצא בשעות הלילה.

כגון אזורי התעשיה בראשון, חולון - הרבה משאיות מעבירות מטענים, בשעות הלילה.

הכבישים יחסית פנויים, זמן הנסיעה שלהם מתקצר - ו גם יותר קל להם כדוגמה..

לבצע את הרוורס, הנסיעה לאחור עם שני נגררים.. ברחוב פנוי, ללא רכבים החונים בצדדים

ומגבילים את אפשרויות הסיבוב, ויצירת פקקי תנועה, כאשר הם מבצעים זאת בשעות היום.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
להוסיף מס זה בטח לא בפתרון.

הפתרון היחיד הוא תחבורה ציבורית נגישה ונוחה.

אפילו לא זולה, נגישה זה העיקר.

זה עובד מעולה ברוב אירופה ואין שום סיבה שלא יעבוד מעולה גם פה.

העניין הוא שברגע שתהיה תחבורה ציבורית באמת נגישה ונוחה המדינה תתחיל להפסיד כסף שהיא מרוויחה היום ממסי הרכב המטורפים שיש לנו.

Sent from my iPhone using Tapatalk

אני גר בנתניה , לפני חודש נכנסו חברת מטרופולין עם מאות אוטובוסים חדישים ומשוכללים,נוחים ,ממוזגים,מרווחים לקן נתניה --תל אביב שנוסעים בנתיב תחבורה ייעודי ומגיעים לת"א הרבה לפני רכב פרטי,מחיר של כרטיס אוטובוס 9 ש"ח ,כמו של בקבוק קולה ,מה עוד צריך לקרות?

ובכל זאת עמך מסרב להיפרד מהרכב שלו ולנסוע לת"א ברכבו !

אתה עדיין חושב שהבעייה היא בתחבורה ציבורית?

פורסם

^

התחבורה הציבורית לא מתחילה ונגמרת באוטובוסים שמטרופולין הכניסו לנתניה ורצים בינה לבין ת"א. ותודה שלא באמת בדקת מה תדירות הקווים, כמה הם צפופים בשעות הלחץ וכמה עולה לך (בזמן וכסף) להתממשק מהם הלאה לנקודת היעד שלך בעיר הגדולה. הרי הם לא מגיעים לתחנה בול מתחת למשרד. ועוד לא דיברנו על רכבות מדולדלות, קווים עירוניים חסרים\או דפוקים בגוש דן וכן הלאה.

שלא תבין לא נכון; לדעתי צריך לצמצם את הרכבים הפרטיים ולהשקיע בתחבורה ציבורית נאותה (עזוב טובה), שכרגע לא קיימת. אבל אם אין לציבור פתרון, ועוד תנאי המימון העכשוויים מקלים עליו לרכוש רכב חדש - למה שלא יעשה את זה?

פורסם
אני גר בנתניה , לפני חודש נכנסו חברת מטרופולין עם מאות אוטובוסים חדישים ומשוכללים,נוחים ,ממוזגים,מרווחים לקן נתניה --תל אביב שנוסעים בנתיב תחבורה ייעודי ומגיעים לת"א הרבה לפני רכב פרטי,מחיר של כרטיס אוטובוס 9 ש"ח ,כמו של בקבוק קולה ,מה עוד צריך לקרות?

הבעיה בתחבורה ציבורית שהיא לא מספיקה. בשעות העומס (בבוקר לכיוון ת"א ובצהריים לכיוון נתניה), האוטובוסים מלאים עד אפס מקום גם בעמידה.

אני חושב שעדיף להגדיל את כמות האוטובוסים, שיסעו חצי רקים בהתחלה, בשביל לגרום לציבור להאמין בחזרה בשירות הזה.

אני בדעה שלך: העלות של נסיעה באוטובוס היא זולה מאוד. אמנם היא מאריכה את הנסיעה ברכב בעוד מספר דקות. אבל במקום לנסוע ברכב, לחפש חניה בתוך העיר (שזה זמן בפני עצמו). אתה עולה לאוטובוס אחד לכיוון העיר, ועוד אוטובוס (בתוך ת"א) בשביל להגיע ליעד שלך. הישראלים עדין לא מאמינים ברעיון הזה, אולי הדור הצעיר ועם קצת פחות אמצעים כלכלים לכלכל את הרכב לעבודה.

פורסם

בוא אני אגלה לך סוד: מה שמתכוונים לעשות זה לסלול עוד כבישים בתשלום. מי שיבחר לא לנסוע בכבישים בתשלום, יסע עם משאיות פול טריילר שמובילות אבנים, סלעים וחצץ ויסעו באמצע של 2 הנתיבים.

פורסם

הבעיה הגדולה בתחבורה ציבורית בארץ היא ה-LAST MILE - הקילומטר וחצי האחרונים בין תחנת האטובוס הבינעירוני / רכבת ומקום העבודה / בית.

רק כשזה יפתר אז תהיה מערכת תחבורה ציבורית אמיתית.

פורסם (נערך)
הפתרון היחידי לעומסי התנועה זה עודף רכבים : יש משפחות שהם זוג ,שתי ילדים מעל גיל 18 ,ומחזיקים בבית 4 רכבים ,אין לך זה אח ורעה בכל העולם ,. חייב להיות תשלום מסים על החזקה של יותר משתי רכבים למשפחה ,אולי זה משיעודד את המשפחה לוותר על רכב ולהתחלק בנטל

לי יש ארבעה רכבים, אבל בכל רגע נתון רק אחד מהם (או אפס) על הכביש. מה דיני?

מה שחסר לי מאוד בארץ זה תרבות של קרפול לעבודה. בקליפורניה מי שנוסע בקרפול רשאי להשתמש בנתיב תח"צ. כאן רואים מאהK רכבים בכל אחד נהג וזהו. משך שנתיים הייתי חלק מקרפול לעבודה וזה היה מוצלח מאוד: נפגשים ביציאה מהעיר היכן שיש מגרש חניה חינמי, וממשיכים ברכב אחד משם.

ולפות"ש: משאיות, בארץ שאין בה מערכת מסילתית לשינוע מסיבי, הם כלכלה. אתה ואני על הכביש מכל מיני סיבות, אף נהג משאית לא נמצא על הכביש בשביל הסבבה.

האופציה של מעבר לשינוע בלילה יש לה מחירים משלה (עליה 1000% בצריכת אמפטמינים) אבל גם יתרונות ברורים. שימוש מדורג לאורך 24 השעות במשאב שנקרא כביש הרבה יותר מוצלח מהשיטה הנוכחית.

עריכה אחרונה על ידי Jack457

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם

כמה קווים כאלו יש? איך מגיעים אליהם? האם מדובר במאסף שמסתובב בכל נתניה עד שיוצא לכביש החוף? האם יש חניה בתחנת המוצא שלו? (בספק) כמה זמן\החלפות יקח לי להגיע אליו? מה התדירות שלו? מה התדירות שלו בחזור? כמה הוא עמוס? כמה מרווח ביטחון שאנשים צריכים לקחת כדי להגיע לאסוף את הילדים מהמסגרות בזמן?

אני חושבת שאת רוב חיי התניידתי בתחבורה ציבורית כל עוד זה התאפשר לי וההפרש היה שפוי.

לפני מספר חודשים מצאתי את עצמי נוסעת לעבודה מנשר (צפון-מזרח חיפה) להרצליה פיתוח:

תחבורה ציבורית: להגיע עם הרכב ללב המפרץ, למצוא חניה, להגיע לרכבת, להחליף רכבת, להחליף לאוטובוס מפוצץ עד 0 מקום, לרדת בכניסה לפיתוח, ללכת ברגל כ-8 דקות (בחום או גשם, תלוי בעונה) זמן: שעתיים וחצי לכיוון אם הכל הולך חלק.

רכב פרטי: לצאת מהבית, להיתקע בפקקים מנתניה, להגיע לחניון צמוד בעבודה. זמן: 1:15-1:45. בממוצע 1:40. חזור קצת יותר משעה.

סה"כ חסכון של שעתיים ביום (יום עבודה בשבוע), גמישות מרבית מבחינת לו"ז (אם יש לי סידורים בדרך לא חייבת לחזור לנקודת המוצא שלי כדי להגיע לאוטו שחונה ברכבת).

באותה התקופה בעלי גם עבד במרכז:

תחבורה ציבורית: להגיע לרכבת, לתפוס רכבת, לרדת בת"א להחליף לאוטובוס שבדיוק עבר כי הרכבת כמובן איחרה, לחכות 20 דקות לקו הבא, לגלות שהקו הבא לא יוצא\מאחר, לשרוף 20-40 דקות בתחנת אוטובוס, להמשיך עם האוטובוסים בפקקים ולהגיע באיחור לעבודה.

רכב: ממוצע 1:40.

לאחר מעבר לעיר במרכז האלטרנטיבות שהיו לו:

תחבורה ציבורית: לצאת עם רכב לרכבת, חניה, הגעה לרציף, רכבת, החלפה, איחור, רכבת, אוטובוס (שוב אותו אחד שבדיוק יצא כי הרכבת איחרה) סה"כ: שעה וחצי.

רכב: 35 ק"מ בממוצע 35 דקות.

חסכון ביום של שעה וחמישים דקות.

אז כן, אני חושבת שתחבורה הציבורית זאת הבעיה.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם (נערך)
לי יש ארבעה רכבים, אבל בכל רגע נתון רק אחד מהם (או אפס) על הכביש. מה דיני?

מה שחסר לי מאוד בארץ זה תרבות של קרפול לעבודה. בקליפורניה מי שנוסע בקרפול רשאי להשתמש בנתיב תח"צ. כאן רואים מאהK רכבים בכל אחד נהג וזהו. משך שנתיים הייתי חלק מקרפול לעבודה וזה היה מוצלח מאוד: נפגשים ביציאה מהעיר היכן שיש מגרש חניה חינמי, וממשיכים ברכב אחד משם.

ולפות"ש: משאיות, בארץ שאין בה מערכת מסילתית לשינוע מסיבי, הם כלכלה. אתה ואני על הכביש מכל מיני סיבות, אף נהג משאית לא נמצא על הכביש בשביל הסבבה.

האופציה של מעבר לשינוע בלילה יש לה מחירים משלה (עליה 1000% בצריכת אמפטמינים) אבל גם יתרונות ברורים. שימוש מדורג לאורך 24 השעות במשאב שנקרא כביש הרבה יותר מוצלח מהשיטה הנוכחית.

נכון ג'ק: CARPOOL הוא פתרון מצויין ,פעם היה תמרור ,בכביש 2 מנתניה לת"א ,

בערך מצומת גלילות עד סמינר הקיבוצים , + 4 ,

משמע רק רכבים נהג ועוד 3 נוסעים יכולים לנסוע !

הורידו את זה לפני כמה זמן ,יש לך השערה מדוע? נכון ,כי לא יכלו להשתמש במצלמות ,

שמצלמות את הרכבים בנתיב תחבורה ציבורית , כל אחד במשפט יכל להגיד "אבל היה לי 3 נוסעים ברכב " ...,המדינה והעירייה לא רוצים לוותר על הכנסה ממצלמות

עריכה אחרונה על ידי Rony999
פורסם
כמה קווים כאלו יש? איך מגיעים אליהם? האם מדובר במאסף שמסתובב בכל נתניה עד שיוצא לכביש החוף? האם יש חניה בתחנת המוצא שלו? (בספק) כמה זמן\החלפות יקח לי להגיע אליו? מה התדירות שלו? מה התדירות שלו בחזור? כמה הוא עמוס? כמה מרווח ביטחון שאנשים צריכים לקחת כדי להגיע לאסוף את הילדים מהמסגרות בזמן?

אני חושבת שאת רוב חיי התניידתי בתחבורה ציבורית כל עוד זה התאפשר לי וההפרש היה שפוי.

לפני מספר חודשים מצאתי את עצמי נוסעת לעבודה מנשר (צפון-מזרח חיפה) להרצליה פיתוח:

תחבורה ציבורית: להגיע עם הרכב ללב המפרץ, למצוא חניה, להגיע לרכבת, להחליף רכבת, להחליף לאוטובוס מפוצץ עד 0 מקום, לרדת בכניסה לפיתוח, ללכת ברגל כ-8 דקות (בחום או גשם, תלוי בעונה) זמן: שעתיים וחצי לכיוון אם הכל הולך חלק.

רכב פרטי: לצאת מהבית, להיתקע בפקקים מנתניה, להגיע לחניון צמוד בעבודה. זמן: 1:15-1:45. בממוצע 1:40. חזור קצת יותר משעה.

סה"כ חסכון של שעתיים ביום (יום עבודה בשבוע), גמישות מרבית מבחינת לו"ז (אם יש לי סידורים בדרך לא חייבת לחזור לנקודת המוצא שלי כדי להגיע לאוטו שחונה ברכבת).

באותה התקופה בעלי גם עבד במרכז:

תחבורה ציבורית: להגיע לרכבת, לתפוס רכבת, לרדת בת"א להחליף לאוטובוס שבדיוק עבר כי הרכבת כמובן איחרה, לחכות 20 דקות לקו הבא, לגלות שהקו הבא לא יוצא\מאחר, לשרוף 20-40 דקות בתחנת אוטובוס, להמשיך עם האוטובוסים בפקקים ולהגיע באיחור לעבודה.

רכב: ממוצע 1:40.

לאחר מעבר לעיר במרכז האלטרנטיבות שהיו לו:

תחבורה ציבורית: לצאת עם רכב לרכבת, חניה, הגעה לרציף, רכבת, החלפה, איחור, רכבת, אוטובוס (שוב אותו אחד שבדיוק יצא כי הרכבת איחרה) סה"כ: שעה וחצי.

רכב: 35 ק"מ בממוצע 35 דקות.

חסכון ביום של שעה וחמישים דקות.

אז כן, אני חושבת שתחבורה הציבורית זאת הבעיה.

כמה כסף אתה משלם עבור נסיעה לת"א ברכב? נניח אותו סכום. בנוסף, אתה צריך לשלם על טיפולים (בכל זאת הרכב נוסע יותר). אם אחד ההורה יכול לנסוע בתחבורה ציבורית לעבודה במקום ברכב, יש גם חסכון של ביטוח הרכב וחסכון לקנית רכב חדש (או מימון).

כלומר אילו תחבורה הציבורית הייתה יעילה יותר, בתדירויות גבוהות יותר. אני מאמין שאילו הדרך בתחבורה ציבורית מתארכת בחצי שעה לכל כיוון, אנשים היו נוסעים בתחבורה ציבורית. אבל אנחנו רחוקים מזה, במיוחד בתל אביב.

• תוכן חדש...