Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2908 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ציוד

מגבר: HERTZ HCP4

סאב: HERTZ DBX25.3

קומפוננט: MOREL hybrid ovation

רכב I30 יונדאי: מערכת מקורית

חיווט

קומפוננטים מחוברים למגבר דרך קרוסאובר ללא מנחתים מתחת למושב נוסע

מגבר מחובר מאחורה.

הבעיה:

הסאונד לא נקי, הקומפוננט חורק במאמץ קל עיוותים בסאונד בעיקר בMID.

המליצו לי להחליף את המערכת המקורית אבל לא התחייבו שזה יפתור את הבעיה.

מה המלצת הממוחים?

20180720_100039.jpg

20180720_100042.jpg

20180720_150713.jpg

פורסם

לבדוק שוב את חיבורי כל החיווט של הכבלים - למגבר מהרדיו ומהמפצל / מנחת.

לבדוק את הכיוון ברדיו - בהתחלה להשאיר כ פלט - ישר, ללא טראבל ובאס.

אפשר, אחרי הגעה לכיוון נכון של המגבר , לשחק קצת גם מהרדיו להדגשות רצויות..

לבדוק כי כויוונו נכון את את כניסת ויציאת הקומפוננט במגבר - חיתוך הפילטרים.

לכוון את כניסת האות למגבר - המיועד לקופפוננט עם חיתוך גבוה של מעל 100.

לכוון פילטר - ולא לאפשר לתדרים נמוכים מ 100 לעבור לקומפוננט - וכי הGAIN סביר, ולא גבוהה.

אחרי הגעה לשמיעה ללא בעיות - זה יהיה הבסיס.

ואז אפשר לשחק קצת, למצוא עדיפויות שונות.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

המגבר הזה חלש עבור סט ברמה של ההייבריד.

אם מדובר ב-MK2, הסט מוצהר ב-140W RMS והמגבר מספק במקרה הטוב (14.4V) רק 55W RMS לערוץ ב-1% THD (או 50W בלבד לפי ערכי CEA). יש סיכוי שהכיוונים גורמים לקצת overdrive או שאתה דורש יותר ממה שהוא מסוגל ו"נגמר לו האוויר".

כשאתה רושם שהותקן ללא מנחתים, אתה מתכוון שהשתמשו בכניסת "Hi-In" כפי שנראה באחת התמונות?

אפשר לחבר כניסיון טלפון/נגן נייד דרך כניסות ה-RCA ולבדוק אם השמע משתפר עבור אותה המוזיקה (ורצוי אותו קובץ בדיוק).

רק שים לב, שסביר ויהיה צורך לכוון בהתאם מחדש.

ככל שזה נוגע לעוד כיוונים, תמונה עם הכיוונים הנוכחיים במגבר יכולה לעזור.

כמו כן, בקרוסים של הסט קיימות אפשרויות כיוון נוספות.

מה המקור של הסט רמקולים?

מדובר בדגם ישן. האם יד שניה או שכבו באיחסון זמן רב? האם בוודאות תקינים?

פורסם

צרפתי את המגבר כפי שמקונפג כרגע. אשמח לדעת מה עלי לשנות כדי לכוון את הסאונד לפי הפירוט למעלה. הקרוסאובר נמצאים בתוך הדלתות אז צריך לפרק אותן אעשה זאת בסופש. יש משהו באיזור חולון שיכול להסכל על זה? IMG_0196.jpg

פורסם

אם אני רואה טוב והכפתור של הפרונט מכוון על האמצע( hi) יש צורך להזיז אותו קליק שמאלה (full range) והקרוס של הסט כבר אחראי על חיתוך התדרים.

בנוסף הקרוס של הפרונט נראה סגור עד הסוף שמאלה (50hz) נסה לתת לו סיבוב כך שיהיה פתוח על חמישית זאת אומרת לחסום ב100 hz בערך.

אם הגיין פתוח עד הסוף נסה לסגור ממנו מעט.

חכה לתגובה מהחברה מעליי שיש להם יותר ידע שאולי אני מפספס בהצלחה!

Hu: Jvc 2 din + dsp bit one

Amps: Zapco reference 350.2 + Audison sr 4 + Audison sr1DK

Comp: Morel Hybrid 602 + Audison Apk 165

Sub: Jl audio12W3

פורסם (נערך)

מיכאל, אתה קצת מפספס. :wink:

ספציפית לגבי מה שרשמת, HPF לערוצים הקדמיים הוא חשוב. הקרוס של הסט לא מבצע זאת.

אז להעביר ל-Full Range זה לא ממש פתרון. לא הבנתי את המשך ההמלצה, כי זה סותר מעבר ל-Full.

בכל אופן, זה לא לגמרי רלוונטי, מאחר והכפתור בחירה, ברגע שנמצא על HI, חותך בנקודה קבועה של 80 הרץ והכפתור הסיבובי שולט רק על נקודת הקרוס במוד של LPF.

שאר האפשרויות נראות בסדר על פניו.

לגבי הגיין, קשה לקבוע, אבל אפשר לבחון ספציפית ולהנמיך או לברר כיצד בוצע הכיוון מלכתחילה/לבצע כיול מחדש.

אשמח לקבל תשובה לשאר השאלות שלי (כולל ההצעה עם נגן חיצוני) וכן אוסיף עוד אחת לגבי - האם בוצע גם בידוד/איטום?

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם

וואלאק צודק טום,טעות שלי.

לגבי בחירת הרכיבים הייתי מנסה לבדוק מול המתקין אם יש אפשרות לשדרג את המגבר לאחד עם יותר הספק (אולי hdp) במחיר משתלם.

לי אישית יצא להגביר את ההייבריד תקופה בהספק מוצהר של 65 לערוץ,זה לא היה נשמע רע אבל זה לא מספיק לסט כדי למצות את היכולות שלו בכל תחומי התדרים.

Hu: Jvc 2 din + dsp bit one

Amps: Zapco reference 350.2 + Audison sr 4 + Audison sr1DK

Comp: Morel Hybrid 602 + Audison Apk 165

Sub: Jl audio12W3

• תוכן חדש...