Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2897 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום חברים..

יש ברשותי מאזדה cx-5 שנת 2106

אני צריך בטיפול הקרוב להחליף נוזל בלמים..

לפי הספר( הוראות יצרן) יש להחליף כל שנתיים..

קראתי פה פוסט של אחד החברים:

https://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?456738-החלפ-נוזל-בלמים

שחלק אמרו שעדיף לא להתעסק עם החלפת השמן..

הרכב אצלי יחסית חדש, בנוסף גם לא נסע הרבה קילומטר..

1-אז האם לדעתכם אני כן צריך להחליף תשמן, או שלא?

2-האם הבקבוק הזה בסדר, תקין אמין?

3-דרך אגב כמה בקבוקים אני צריך?

אשמח לתשובות שלכם..

מצורף קישור לתמונה.. של הבקבוק.

http://www.up2me.co.il/v.php?file=74227984.jpeg

עריכה אחרונה על ידי clubnet
פורסם

אני לא מתמצא ברכבי מאזדה, אבל אם היצרן רשם שצריך להחליף כל שנתיים אז זה מה שצריך לעשות. היצרן יודע הכי טוב.

לגבי הנוזל - מה רשום בספר היצרן? איזה תקן?

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

1. אין כזה דבר "המליצו לא להחליף שמן בלמים", את שמן הבלמים יש להחליף לפי דרישת היצרן וספר הרכב ובכללי, מחליפים את נוזל הבלמים באופן תדיר וקבוע כי זה אופיו של הנוזל.

2. הפוסט קצת ישן ויש שם לא מעט "שטויות" שנכתבו על ידי משתמשים פחות מקצועיים אולי לאותה תקופה, אל תקח את זה כמובן מאליו.

3. כן יש להחליף נוזל בלמים מדי תקופה מסויימת כיוון שכתלות בסוג הנוזל הם סופחים לחות וכן יש לרענן את נוזל הבלמים על פי שוב, יצרן הרכב וספר הרכב.

4. יש יצרני רכב שמבקשים מדי שנתיים ויש המבקשים מדי 3-4 שנים הכל תלוי מה רשום בספר הרכב.

5. נוזל הבלמים צריך להיות בתקן שהיצרן מבקש, כך שאם זה DOT 4 לדוגמא או DOT 4 LV וכו' יש להשתמש בנוזל המתאים. לא חייב מקורי אבל לעיתים המקורי נדרש מסיבות מסויימות ולמה? בפורד למשל יש את נוזל ה SUPER DOT 4 מה שאומר רק שטמפ' הרתיחה שלו גבוהות הרבה יותר מתקן DOT 4 "הרגיל" ולמה? בהתאם לסוג הרכב, אופיו של הרכב וכן הלאה.

6. החלפת נוזל הבלמים יכולה להיעשות בכמה שיטות, כאשר גם שיטת הפימפום הרגילה והמקובלת מזה עשרות שנים היא תקינה ואף יש יצרנים שמבקשים לבצע כך אבל, מומלץ להגביל את מהלך הדוושה מעט בכדי לא להגיע עד לקצה.

שיטה נוספת היא דרך מכשיר ייעודי במוסך שדוחף את הנוזל תחת לחץ למערכת ואז, מנקזים מכל ארבעת הבלמים גם כן.

כך או כך, שים לב כי החלפת נוזל מלאה משמע, הסרת ארבעת הגלגלים וניקוז הנוזל בכמות הנדרשת לפי היצרן מכל ה "קאליפרים" ולא החלפה בכוסית או שטויות ושקר כזה או אחר.

לעיתים, החלפה מלאה דורשת 0.7 ליטר ולעיתים צריך 1 ליטר סתם דוגמא, הכל תלוי ברכב ומה שהיצרן דורש וזה כתוב למוסכים בתוכנות שלהם או בספר הטיפולים הספציפי שאמור להיות במוסך או ב SERVICE MANUAL אם יש לך כזה.

7. שוב, נוזל בלמים יש להחליף מדי X שנים שהיצרן מבקש או קבע ובהתאם לתקן הנדרש ולפי הכמות שהיצרן מבקש. לעיתים יצרן יכול לציין כי הכמות הנדרשת היא 0.5 ליטר להחלפה מלאה ויש רכבים שבהם צריך גם 1-1.5 ליטר להחלפה מלאה כך שאת המידע הזה, צריך לספק לך המוסך מהמידע הטכני שיש לו על הרכב או שתוכל למצוא זאת באינטרנט בספרי עבודה/טכני על הרכב וכו'.

פורסם

שלום לך החבר : Automatic1

תודה על ההסבר המפורט..

צירפתי בפוסט שלי, תמונה של הנוזל בלמים.

הוא בסדר, תקין?

פורסם

כן, ענו לך גם בהודעה מספר 4 מעלייך.

פורסם

אין בידי את חוברת העבודה/תוכנת העבודה על הרכב או נתוני יצרן ולמי שכן יש ויודע זה המוסך, רשום להם וגם שעתון והכל (כל מוסך יודע בדיוק כמה ולפי איזה שעתון לחייב, הכל רשום להם במערכת).

אבל, ככלל אצבע אם הייתי מבקש לבצע החלפה מלאה? 1 ליטר זה מעל ומעבר להחלפה מלאה טובה.

• תוכן חדש...