Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עזרה לאמא שבטיפול נמרץ

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2879 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

אשתף אתכם במשהו אישי ואשמח מאוד לשמוע את הרעיונות שלכם.

אמא שלי מאושפזת מזה 28 יום בטיפול נמרץ בגלל זיהום בבטן שלה שנוצר מדליפת צואה לקיבה לאחר שהיא עשתה ניתוח מיני מעקף עקב שהסתבך.

כשהיא הגיעה לבית החולים (במצב קשה מאוד) פתחו לה את הבטן כדי לבצע לה שטיפות וכל מה שנצרך לטיפול.

ברוך ה' המצב שלה השתפר במשך 22 הימים הראשונים והרופאים החליטו להעיר אותה לפני שישה ימים. דא עקא, הרופאים האמינו שיהיה לאמא שלי קשה לנשום בצורה עצמאית על ההתחלה ולכן הם החליפו את המנשם (טובוס) בפיום קנה, במטרה לגמול אותה לאט לאט מההנשמה. החיסרון בכך הוא שמאז שהיא התעוררה אמא שלי לא יכולה לדבר (עד שיורידו לה את הפיום).

אני והמשפחה נמצאים יום יום איתה. ובאמת יש שיפור יומיומי. העניין הוא שיחד עם זה שאמא שלי ערנית ומגיבה לנו, היא מפתחת דיכאון עמוק מאז שהיא התעוררה.

היא לא משלימה עם המצב שלה, וכואב לב ומציק לה בהמון מקומות. היא כמובן נמצאת על המיטה כל היום ולא עושה כלום. לדוג'- היא נורא נורא צמאה למים דרך הפה אבל בגלל הפיום זה בלתי אפשרי. היא ממש מתחרפנת מזה (אנחנו מצליחים לדובב מהשפתיים שלה כל מיני דברים).

מרוב שרציתי שיורידו לאמא שלי את ההרדמה, לא חשבתי שעכשיו המלחמה תהיה גם בצד הנפשי.

אני ממש אשמח לשמוע מכם איך אתם חושבים שניתן לשפר לה את המצב רוח. כל דבר, כל רעיון שיש לכם.

האחים אמרו שטיפול תרופתי נגד דיכאון משפיע רק לאחר כמה שבועות.

לאמא שלי יש נכדים שהיא אוהבת ומשפחה גדולה ותומכת. אבל במצב שהיא נמצאת קשה להיות במצב רוח. כשאנחנו לידה אנחנו משתדלים לשמח אותה איך שאפשר.

תודה לכם.

Sent from my MI 5 using Tapatalk

פורד פיאסטה ידנית 2013 1.25L 8)

פורסם

אם אמא שלך מסוגלת לכתוב נסה לתקשר איתה בכתיבה בעזרת לוח מחיק או דף ועט בכדי שהיא תרגיש שמבינים אותה.

אל דאגה אם אמא שלך במצב של שיפור תמידי בקרוב היא תוכל לשתות מים ולאכול דרך הפה בצורה סדירה זה רק שאלה של זמן.

ברוב המקרים שיפור במצבה הרפואי ועצם היכולת לדבר ולשתות דרך הפה יוביל בשיפור ניכר במצב הנפשי וזו רק שאלה של זמן.

איחולי החלמה.

איזה כייף לי :)

פורסם

קודם כל לתקשר בכתיבה.

אחר כך להתייעץ איתה ולתת לה את התחושה שהיא חשובה ומועילה גם במצבה.

דבר אחרוח והכי חשוב, כל הזמן לפמפם לה שזה מצב זמני מאוד ושמהר מאוד תחזור לעצמה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

תודה רבה על התגובות שלכם. שמח ששיתפתי כאן.

מה דעתכם? איך אפשר לתקשר באמצעות דפים בצורה הטובה ביותר? להדפיס את כל האותיות בפונט גדול ולתת לה להצביע אות אות או להדפיס מילים נבחרות כמו כואב/מציק וכו' ולתת לה לחבר משפטים איתם?

קשרו לאמא שלי את היד אחרי שהיא ניתקה לעצמה הזונדה מהאף בלילה, ובכל אופן לכתוב יהיה לה קצת קשה עכשיו.

פורסם
להקליד על טאבלט היא יכולה?
לא ניסינו, מחר נבדוק.

אנחנו רוצים מחר לבוא אליה לשעת הביקור עם כל האופציות. כרגע הכי וודאי זה שיהיה לה נוח להצביע על אותיות/מילים בדף. היא קצת מתקשה להרים את הידיים אז להקיש על טבאלט לאורך זמן אולי יהיה לה קשה. בכל מקרה ננסה הכל.

פורסם

לוח מחיק גדול מספיק למשפט שלם יהיה טוב. בכל מקרה שהיא לא תהיה לבד אף פעם. גם בלילות.

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם

זו הבעיה הגדולה לצערי. אמא שלי מאושפזת בטיפול נמרץ. השעות ביקור שם הן בסה''כ 2.5 שעות במשך היום שמחולקות על פני היום. שאר הזמן היא לבד לצערנו. אנחנו מבקשים מהאחים/אחיות שיתייחסו אליה כמה שיותר.

פורסם
כרגע הכי וודאי זה שיהיה לה נוח להצביע על אותיות/מילים בדף.

ראשית כל, רפואה שלמה. אני מניח שכבר הדפסת את האותיות על דף, אבל בכל מקרה לידע כללי - באחד העמודים הראשונים בכל סידור של חב"ד (שברוב המקרים ימצא בבית הכנסת של הבית חולים) ישנו הדפס עם כל אותיות הא"ב.

https://www.otzar.org/wotzar/getimg.aspx?85015-4-700-0-9-512

No worries 8)

פורסם

אולי באמת טאבלט עם סרטונים של הנכדים, משפחה וכו', משהו שיזכיר לה את הדברים הטובים שיגיעו.

אולי נגן MP3 עם מוזיקה שהיא אוהבת. נסו לתקשר בשיטת האותיות ותבינו מה הכי חסר לה.

תחזיקו מעמד, להיגמל מהנשמה זה דבר קשה מאוד ביחוד למבוגרים.

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם
השעות ביקור שם הן בסה''כ 2.5 שעות במשך היום שמחולקות על פני היום. שאר הזמן היא לבד לצערנו.
לצערי, גם בטיפול נמרץ הצוותים לא תמיד מספיקים. אם תבינו את הדינמיקה של המחלקה, תקפידו על הכללים (בידוד, שקט, עזרה לצוות גם לחולים אחרים, יציאה מיידית כאשר קורה משהו ומפריעים) הצוות יתעלם משעות הביקור ותוכלו להשאיר בן משפחה אחד עם אמא.

אולי באמת טאבלט עם סרטונים של הנכדים.

מאד מומלץ גם יעסיק אותה וגם את הנכדים.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

שוב תודה לכולם על התגובות.

הייתי בצהריים אצל אמא שלי. הבאתי דף עם אותיות מודפסות+מילים ואת הטלפון שלה. ובנוסף תמונות של הנכדים שהדבקתי על המיטה ליד הראש שלה.

לצערי רק יד אחת של אמא שלי משוחררת (השניה מחוברת לכל מיני דברים וקשה לה להזיז אותה), וגם היד הזו עדיין לא מתפקדת בצורה מלאה.

היא שמחה לקבל את הטלפון שלה אבל היא לא הצליחה להרים אותו לבד (הוא 5.5 אינץ') ובכל מקרה גם לפני האשפוז היא השתמשה בטלפון בעזרת שתי הידיים שלה בלבד. אנחנו מחפשים התקן כמו ברכב שיאפשר להחזיק את הטלפון קרוב אליה.

בעניין השני, הרופאים מנסים לגמול אותה מההנשמה בעזרת הפיום קנה (טרכאוסטומיה) אבל הם אמרו היום שזה יקח כמה ימים טובים. אמא שלי לא מבוגרת מאוד (55) אבל לצערי למרות שביום חמישי וחצי שישי היא נשמה בכוחות עצמה כרגע יש מעט נסיגה בנשימה אז כרגע היא מונשמת ע''י המכונת הנשמה.

התוצר לוואי של הפיום או שוב זה שהיא לא יכולה לדבר ולא יכולה לשתות. אמא שלי מנסה לתקשר איתנו כל הזמןבמשך הביקור אבל כשמדובר במשפטים ארוכים קשה להבין אותה. זה מבאס מהצד שלנו ומהצד השני זה מתסכל אותה מאוד ומכניס אותה לדיכאון (עד שהיא אומרת שהיא לא רוצה לדבר ומותרת).

יש למישהו/י רעיון איך אפשר להיטיב אתה העניין הזה של הנסיון להבין אותה?

ממש קשה לי ולכל המשפחה..ואנחנו ממש מבינים אותה. זה ממש חוסר ישע

פורסם

מבין אותך.. גם אימא שלי אושפזה לפני כ שנה וחצי בטיפול נמרץ, והורדמה כשבוע.

* (כיום מצבה טוב, והיא מתפקדת לא רע)

אחרי שבוע העירו אותה , ולאט לאט החזירו אותה לתפקוד עצמי מלא.

ואח"כ היא הועברה למחלקה לשבועיים, ולשיקום של כחודש.(סה"כ כ 3 חודשים)

אתם צריכים לדבר עם מנהל / סגן מנהל המחלקה, לקבל מידע ולהבין את המצב.

כמה זמן הם מתכננים להשאיר אותה מונשמת בדרך הזו.. ומדוע - עם טווח זמנים מוערך.

את המידע - אפשר להעביר לאימא, כדי שתבין כי זה זמני, המצב משתפר

ובעוד מס' ימים זה יסתיים.

הסבירו ברגישות - לא צריך לספר הכל, חשוב לעודד ולהראות לה - כי יוצאים מזה.

אני נתתי את הדוגמה של הניתוחים אשר עברתי, ואיך כעבור כ 3 חודשים .. לקחו אותי לבריכה.

וכמובן את הדוגמה הקשורה לפורום - כי אנו כמו רכב, :wink: מידי פעם צריכים מוסך.

להביא חומרי קריאה ירחונים.. במידה והיא צריכה משקפיים, להביא משקפיים ולהרכיב לה אותם.

זה חשוב - שתראה מה קורה מסביב, ותזהה את האנשים המבקרים.

המבקרים צריכים לספר סיפורים נחמדים, לשמור על רמת הומור בסביבה -

מאוד חשוב עבורה וגם עבורכם, להתמודד עם הומור עצמי..

וכמובן, הרבה בריאות לאימא, והלוואי והכל יסתדר לטובה.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

מעדכן אתכם.

עברנו ימים לא פשוטים בכלל אבל ב''ה אתמול הורידו לאמא שלי את הפיום והיום היא סוף סוף הועברה מטיפול נמרץ למחלקה אחרת (אחרי כ-40 יום).

סה''כ עברנו 14 יום של גמילה מהנשמה מתוכם 9 ימים שאמא הייתה ערה.

תודה לכולם על העצות.

• תוכן חדש...