Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עבודה בתחום הרכב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2919 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים , חייל משוחרר בן 22 התחלתי לחשוב על לימודים הקשורים לתחום הרכב.

מחפש משהו ללמוד כדאי לעסוק ולעבוד בתחום , האם יש מישהו שעובד/עבד/למד משהו מעולם הרכב שיוכל לשפוך קצת אור על הנושא ואולי אף לחלק קצת המלצות ?

-כמה קל להתקבל לאחר מכן לעבודה קבועה ורצינית

-משכורת

-סיפוק מהעבודה

-אופציות לקידום (עבודה שניתן להשתקע בה ולהתפתח)

פורסם

מצטרף לבקשה הנ"ל, חשוב רק לציין כי ענף הרכב הוא ענף נורא גדול - אז אולי כדאי שתהיה ספציפי לאיזה כיוון אתה מחפש: מכירות, מכונאות, שירות, קוסמטיקה וכד'.

2016 BMW M235i.

פורסם

לימודים בתחום הרכב יש 2 אופציות:

1. לימודי הנדסאי רכב.

2. לימודי מהנדס מכונות/אלקטרוניקה.

התואר הראשון יאפשר לך לרוב לעבוד במוסכים/יבואנים השונים. בתואר השני גם תוכל לעבוד אצל היבואנים אבל תפתח לך גם הדלת להיכנס לעולם של מפעלים ו/או חברות הזנק בתחום הרכב. חשוב לציין שתחום הרכב הינו יחסית זעיר בהשוואה לעולם התעשיה (מפעלים) או לשאר חברות ההזנק.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
לימודים בתחום הרכב יש 2 אופציות:

1. לימודי הנדסאי רכב.

2. לימודי מהנדס מכונות/אלקטרוניקה.

התואר הראשון יאפשר לך לרוב לעבוד במוסכים/יבואנים השונים. בתואר השני גם תוכל לעבוד אצל היבואנים אבל תפתח לך גם הדלת להיכנס לעולם של מפעלים ו/או חברות הזנק בתחום הרכב. חשוב לציין שתחום הרכב הינו יחסית זעיר בהשוואה לעולם התעשיה (מפעלים) או לשאר חברות ההזנק.

מה ההבדלים בעבודה בתכלס מבין שני האופציות לימודים שהצעת ?

ומה זה חברות הזנק ?

פורסם

במכללת אפקה יש התמחות ברכב בחוג להנדסת מכונות. כלומר בלימודי הנדסת מכונות בסוף שנה שלישית ניתן מבין אפשרויות ההתמחות לבחור התמחות ברכב.

פורסם

מביא כיוון אחר לגמרי ממה שהציעו כאן, אבל גם קשור לעבודה בתחום הרכב:

תחום הרכב האוטונומי, חלק מהחברות בתחום מחפשות סטודנטים ובוגרים מהנדסת תוכנה, מדמ"ח והנדסת חשמל.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

מה שלא תעשה, אל תהיה מכונאי, לא בגלל שזו עבודה קשה ומעייפת, בגלל האוכלוסייה והיחס של בעלי המוסכים והמשכורת הנמוכה.

כשעבדתי בסביבת מוסכים ובמוסכים עצמם פעם , תמיד אמרו לי המבוגרים עוף מפה מהר אנחנו נשארים פה כי אנחנו כבר מבוגרים, אני במקומך בגיל שלך הולך למקצוע אחר.

פעם הייתי מורעל, רציתי רק לעבוד במוסך בתור מכונאי, לא עניין אותי כסף שמכסף, ואז הבנתי איזה טעות.

פורסם (נערך)
מה ההבדלים בעבודה בתכלס מבין שני האופציות לימודים שהצעת ?

ומה זה חברות הזנק ?

הנדסאי לרוב יתחיל כיועץ שירות או מאבחן במוסך עם אופציה להתקדם למחלקה הטכנית/הדרכה אם ירצה להתפתח בכיוון המקצועי או לכיוון של מנהל עבודה/מחלקה/מוסך אם ירצה להתפתח יותר בכיוון היררכי/ניהולי.

חייב לציין שניתן לבצע את המסלול הזה גם ללא תעודת הנדסאי, אם כי יש לקחת בחשבון שקפיצות יגיעו לאט יותר וידרשו "קבלות" מהעובד כדי להוכיח שהוא ראוי לקידום.

מהנדס יתחיל לרוב ישר מתפקיד במחלקה הטכנית ומשם לתפקידי ניהול שבהם הפאן המקצועי בעל משקל נמוך יותר.

חייב לציין שרוב התפקידים דורשים ניסיון ברצפת העבודה ולכן בניגוד למקובל ברוב התחומים שיעדיפו אנשים בעלי השכלה גבוה יותר או ממוסד יוקרתי יותר. כאן יש סיכוי שיעדיפו דווקא בעלי השכלה נמוכה יותר.

עריכה אחרונה על ידי redroze

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

אני מתעלק על השרשור.

מישהו יודע איך מקבלים הסמכת מכונאי רכב סוג 1 ?

לא ראיתי בשום מקום לימודים לסוג 1.

יש לימודים לסוג 2. אבל דרישות הקבלה זה שיהיה לך קודם סוג 1...

פורסם

2 דברים אני יכול להגיד לפותח השרשור, אולי הם יעזרו לו לכוון עצמו.

1. הרכב העתידי יהיה חשמלי. לא גז, לא מיץ פטל - רק חשמלי.
  2. דיאגנוסטיקה. כבר כעת ועל אחת כמה וכמה בעתיד המחושמל כאמור, את רוב הרכיבים יחליפו, לא יתקנו. הרכיבים החשמליים עמידים יותר ואמינים יותר ומוסך יתבסס בעצם על איש דיאגנוסטיקה טוב. אגב, דיאגנוסטיקה זו שונה לחלוטין ממה שהיא כיום, כשגם כיום יש מחסור בהם.

• תוכן חדש...