Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7770 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום !

ביצעתי אתמול בדיקה שגרתית לבדוק אם משהו חסר, וגילית כי מפלס נוזל הקירור נמצא ממש על המינימום. הרכב הוא ניסאן אלמרה שנת 96, עבר 92000 ק"מ, ומאז הטיפול האחרון שהיה לפני כ5 חודשים ובו הוסיפו נוזל קירור הרכב עבר 10,000 ק"מ.

דיברנו עם המוסך ושם אמרו שהם לא מוכרים את נוזל הקירור, ומה שאפשר לעשות זה רק לבוא למוסך כדי שהם יבדקו ואם צריך יוסיפו, הם גם לא אמרו איזה נוזל קירור הם שמים.

השאלה שלי היא האם כדאי למלא לבד, ואז לראות אם שוב יהיה חסר נוזל תוך זמן קצר אז ללכת למוסך (הבעיה שזה כחצי שעה נסיעה, וגם צריך להמתין שם די הרבה)?

והאם מישהו יודע איזה נוזל קירור צריך להוסיף בניסאן אלמרה?

תודה...

פורסם

אני לא יודע איזה נוזל צריך להוסיף לאלמרה. לא חושב שמדובר בנוזל רדיאטורים מיוחד, אבל כדאי לבדוק בספר הרכב.

בכל מקרה, אם עברו 10K קילומטרים מאז הביקור האחרון במוסך, לא צריך להגיע בכל מקרה לביקור במוסך?

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
אני לא יודע איזה נוזל צריך להוסיף לאלמרה. לא חושב שמדובר בנוזל רדיאטורים מיוחד, אבל כדאי לבדוק בספר הרכב.

בכל מקרה, אם עברו 10K קילומטרים מאז הביקור האחרון במוסך, לא צריך להגיע בכל מקרה לביקור במוסך?

אצלנו זה שנה או 15000 ק"מ המוקדם מבניהם, זה טיפול בסיסי...

פורסם

איבוד מים זה דבר נורמלי (ובהחלט לאחר 10,000 ק"מ וברכב ישן).

אין צורך לנסוע למוסך, אפשר לנסוע לחנות אביזרי רכב \ הום סנטר ודומיהם ולקנות "מים ירוקים".

לא יגרם שום נזק אם לא תוסיף את אותו הסוג.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

איבוד מים הוא ממש לא דבר נורמלי. איבוד מים ממערכת הקירור מעיד על נזילה מהמערכת. גש למוסך להוספת מי קירור ובדיקת מערכת הקירור בלחץ אויר- כך יאתרו את הנזילה ויתקנו אותה.

פורסם
איבוד מים הוא ממש לא דבר נורמלי. איבוד מים ממערכת הקירור מעיד על נזילה מהמערכת. גש למוסך להוספת מי קירור ובדיקת מערכת הקירור בלחץ אויר- כך יאתרו את הנזילה ויתקנו אותה.

אתה באמת חושב שאיבוד מים בכמות קטנה כזאת ולאחר קילומטראז' גדול כל כך משמעותי?

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
אתה באמת חושב שאיבוד מים בכמות קטנה כזאת ולאחר קילומטראז' גדול כל כך משמעותי?

איבוד המים הוא לא בכמות "קטנה כזאת" כי הוא מדווח שנוזל הקירור נמצא על המינימום. לא יזיק אם ליתר ביטחון יבצעו בדיקת לחץ למע' הקירור.

פורסם
בוא אני חייב להסכים עם STIO. איבוד מים במערכת מים סגורה , הוא לא דבר נורמלי,

מיכל עבוי ריק , מעיד על נזילה, ויש לגשת בדחיפות למוסך/ מכון רדיאטורים, לאיתור הנזילה,

על ידדי מכשיר המחדיר אוויר בלחץ אטמוספרי, לגלוי הנזילה, ולהוסיף מי קרור , המומלצים על ידי היצרן,

ולא מים , עם צבע ירוק!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

איבוד מים זה דבר נורמלי (ובהחלט לאחר 10,000 ק"מ וברכב ישן).

מה שבאמת תמוהה פה זה התגובה שלך..כי מדבריך ניתן להבין שאין לך ממש מושג בעצמך!!

הכותב ציין שהרכב עבר טיפול במוסך לפני 5 חודשים, בהם עבר כ-10000 ק"מ..

בבדיקה השגרתית הוא ראה שהנוזל נמצא ממש בתחתית המיכל.

ברכב בסדר גודל כזה, איבוד רב של ליטרים במיכל לאחר 10000 ק"מ זה לא תקין ולא דבר נורמלי!!!

ואין שום קשר לשנת הרכב!!

כל 10K ק"מ נגמרים לך מי קירור במיכל???:idea:

בקיצור, תפסיקו לקשקש.

ולכותה השרשור, גש למוסך שטיפל ברכב וביצע את הבדיקה האחרונה.

תדרוש ותדאג שתבוצע בדיקת נזילות כראוי ומילוי מי הקירור...

תעקוב אחרי מצב המפלס בהמשך לצורך ביקורת!!

אמיר.

פורסם

אישי היקר שלום רב.

מבוטחני שאם נערוך כאן סקר קצרצר כל כמה זמן אנשים ממלאים כאן מים ברדיאטור כי "חסר קצת" תגלה שחלקם ממלאים כמה ליטרים טובים, אפילו בתקופה קצרה של 5 חודשים... מה גם שבמקרה הנ"ל לא מדובר באוטו חדש, ואפילו באוטו חדש צריך להוסיף מים מדי פעם... אם תערוך חיפוש על בעל אוודי או פז'ו חדשה שהתלונן על כך...

ולגבי ה"אין לך ממש מושג" אז לידיעתך המים שנמצאים במיכל העודפים הם בסביבות ליטר. מה שאומר שב 5 חודשים המפלס ירד למינימום, בעצם אומר שבחמישה חודשים הוא איבד קרוב לליטר... שזה ממש לא מצביע על דליפה עצבנית או פריצת ראש או מלחמת גוג ומגוג...

והבנאדם הבהיר את עצמו ושאל אם ניתן להוסיף סוג אחר של נוזל קירור במקום מה ששמו במוסך.

זה הכל.

אז בבקשה והמשך יום נפלא לכולם.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
אישי היקר שלום רב.

מבוטחני שאם נערוך כאן סקר קצרצר כל כמה זמן אנשים ממלאים כאן מים ברדיאטור כי "חסר קצת" תגלה שחלקם ממלאים כמה ליטרים טובים, אפילו בתקופה קצרה של 5 חודשים... מה גם שבמקרה הנ"ל לא מדובר באוטו חדש, ואפילו באוטו חדש צריך להוסיף מים מדי פעם... אם תערוך חיפוש על בעל אוודי או פז'ו חדשה שהתלונן על כך...אין דבר כזה "חסר קצת"(לא מוסיפים 20 מ"ל כל 4 ימים) ומי שממלא ליטרים טובים בכל 5 חודשים לא מודע למצב לא תקין שהוא ננמצא בו (באופן כללי).

לפני שנתיים קנינו מאזדה 6, עברה 40000 ק"מ, טיפת מים לא הוספנו מעולם והמיכל מלא לגמרי!!

כנ"ל ב-ZX ב-306 שברשותי.

אין קשר בין אוטו חדש לאוטו ישן- הידראוליקת נוזלים/רדיאטור זה מערכת בפני עצמה ותלויה אך ורק במצב הנוכחי בו היא נמצאת מכנית.

ולגבי ה"אין לך ממש מושג" אז לידיעתך המים שנמצאים במיכל העודפים הם בסביבות ליטר. מה שאומר שב 5 חודשים המפלס ירד למינימום, בעצם אומר שבחמישה חודשים הוא איבד קרוב לליטר... שזה ממש לא מצביע על דליפה עצבנית או פריצת ראש או מלחמת גוג ומגוג...

לדעתי,באלמרה המדוברת בשרשור אין בכלל מיכל עודפים.

תבין: ליטר ל-10000 ק"מ זה לא תקין!!! (תצא כבר מספירת החודשים, רכב יכול לעמוד גם שנתיים.. הולכים כנגד ק"מ)

מעניין אותי לדעת, כמה שנים יש לך רישיון? (יכול להיות שאני סתם מתאמץ בכלל לענות..:roll: )

מאיפה הבטחון הזה שאתה מפגין ומתווכח שמצב כזה הוא תקין??

אמיר.

פורסם

Starlet16v לא ממלאים כל יומיים נוזל קירור

יש לי רנו שנת 93 אוטו ישן ישן ואני לא חושב אפילו על לבדוק נוזל קירור.

כי הוא לא נעלם פתאום בתקופה קצרה. לבחור יש נזילה והוא חייב לתקן אותה או שיהרוס תמנוע

פורסם

עדכון בקשר לבעיה...

ההורים שלי היו היום במוסך, שם בדקו את מערכת המים בלחץ וגילו כי אכן הייתה נזילה בחיבור עם איזה צינור (אני לא הייתי שם, זה מה שההורים שלי אמרו לי), בכל מקרה הם החליפו בנד לצינור, והוסיפו נוזל קירור.

הכל עלה כ170 ש"ח.

המקרה רק מראה כמה חשובה בדיקה אחת לכמה זמן.

פורסם
עדכון בקשר לבעיה...

ההורים שלי היו היום במוסך, שם בדקו את מערכת המים בלחץ וגילו כי אכן הייתה נזילה בחיבור עם איזה צינור (אני לא הייתי שם, זה מה שההורים שלי אמרו לי), בכל מקרה הם החליפו בנד לצינור, והוסיפו נוזל קירור.

הכל עלה כ170 ש"ח.

המקרה רק מראה כמה חשובה בדיקה אחת לכמה זמן.

והסיפור שלך רק מראה כמה חשוב שגולשים בפורום שלא ממש מבינים בנושא מסוים - רצוי גם שלא יתנו תשובות מטעות.:idea:

יכול להיות שהצינור הפגום הוא צינור החיבור מהקולר לבלוק המנוע.

גם אצלי היתה נזילה בצינור הנ"ל.

המחיר כולל עבודה סביר בהחלט!

אמיר.

• תוכן חדש...