Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלות? השקת סקודה קארוק

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2965 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 84
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

קודם כל הבהרה לגבי תיבות ההילוכים, בהתחלה נאמר לנו שכל המנועים מקבלים את ה-dq500 הרטוב ומכאן כנראה הבלבול, מאוחר יותר תיקנו - אז אכן מדובר ב-dq200 היבש.

אין רעשי רוח מהמוטות על הגג? אם כן, הם ניתנים לפירוק?

סטייל זו גרסת הביניים? לד מלא כבר שם זה שידרוג יפה, במיוחד כשבגולף זו תוספת שעולה 12 אלף...

ושמירה על נתיב - שומר באמצע או רק מתקן כשמגיעים לקצה? ואני מבין שאין מובילאיי?

בידוד רעשי הרוח מעולה, ממוטות הגג אין בכלל רעש, והמקום היחיד שקצת מרעיש הוא קורות A ומראות הצד, אבל גם זה ממש בקטנה. ה... אמ... חבר'ה פה, מדווחים על ת"א נוסעים מאוד שקט גם ב-150 קמ"ש. אנחנו כמובן לא נבדוק כי זה לא חוקי.

מערכת השמירה על נתיב גם היא עובדת מעולה ולא נותנת לרכב להגיע לקצה הנתיב. לא יודע להגיד אם היא שומרת את הרכב ממש במרכז, אבל אין את תחושת ה"פינג-פונג פסי הפרדה" שיש בהרבה מערכות אחרות. ואתה צודק, אין מובילאיי באף גרסה.

מה טווחי המהירויות בהן עובדות בקרת השיוט האדפטיבית והשמירה על הנתיב?

עובדות בפקקים? עובדות במהירויות שיוט?

איך מערכת בקרת השיוט האדפטיבית מתמודדת עם "הפרעות" - רכב נדחף וכו'

בקרת השיוט ניתנת להגדרה - מצב "אקו" יאיץ לאט, "ספורט" יאיץ מהר יותר ו"קומפורט" ו"נורמל" איפשהו בין לבין. היא מצליחה להתמודד עם נדחפים טוב יחסית, לא מחכה עד שהם יכנסו לנתיב ומצמידה אותך לשמשה אלא מתרחקת בעדינות יחסית. עם פקקים היא גם מתמודדת יפה, כאשר בגרסת אקסקלוסיב היא גם שומרת על הנתיב עד 60 קמ"ש (באחרות רק מעל 60 קמ"ש בערך ממה שהצלחנו לזהות).

רק בגרסה היקרה יש תוכנית פקקים עד 60 קמ"ש.

Sent from my MI 5 using Tapatalk

בערך - בקרת השיוט עובדת עד עצירה מלא בכל הגרסאות ורק באקסקלוסיב היא גם שומרת על הנתיב בפקקים.

כן, זה בטוח, אבל איך התחושה על הכביש

יש מספיק כוח להתנהלות יומיות, אבל גם בספורטאז' יש. היתרון הכי גדול פה הוא שיא מומנט שמגיע בסל"ד נמוך יותר, אז המנוע "מרגיש" יותר נמרץ וחי. בפועל, ב-0-100 הוא גם יהיה מהיר מהספורטאז' (בשניה ומשהו אם אני זוכר נכון). תחת מאמץ הוא מרגיש קצת חלושס ואותם חבר'ה שדיווחו על שקט ב-150 קמ"ש אמרו גם שקצת קשה לו להאיץ במהירויות של 120-130 קמ"ש.

תנהגו גם באקסלוסיב? בקרת הנתיב שם יודעת לשמור על מרכז הנתיב?

יואב נוהג באקסקלוסיב (1.5) ברגעים אלו ממש, אנחנו ממש מנסים לבדוק אם המערכת שומרת על מרכז הנתיב, אבל הכבישים המפותלים של איזור ירוחם לא משתפים פעולה. בקטע הכביש הישר היחיד שנתקלנו בו, נראה שהיא שומרת על הרכב מספיק רחוק מפס ההפרדה.

למי שלא שם לב, באתר הרשמי כבר יש את המפרט והמחירים:

https://www.skoda.co.il/models/karoq/

הייתי שמח לדעת איך נוחות הנסיעה העירונית - כבישים משובשים\באמפרים, זו הבעיה העיקרית שיש לי עם הלאון והסיבה שאני חושש מהאטקה.

לטעמי כיול המתלים של הקארוק הרבה יותר מוצלח מזה של האטה הקשיחה משהו (כי ספורטיבי וכו') ספיגת המהמורות טובה יותר אם תחילת מהלך רכה יותר, אבל מאוחר יותר במהלך הבולם הוא מתקשה ומצליח לרסן את המרכב טוב. באופן כללי הקארוק מאוד נוח, גם בעיר וגם בשיוט. אם נוחות זה מה שמטריד אותך, הסר דאגה מלבך.

כמובן שנשמח לדעת לגבי צריכת דלק

(אם כי אני משער שבכל מקרה הייתם כותבים את זה :-D)

צריכת הדלק עמדה על כ-12 ק"מ לליטר במנוע ה-1.0 וברכב שקיבלנו עכשיו (1.5 ליטר) המחשב מראה 10.3 ק"מ לליטר, אבל הנסיעה הייתה די מהירה ולא ממש סלחנית, וגם הרכבים חדשים לחלוטין, אז זו לא אינדיקציה מספקת לטעמי.

יש לנו עוד איזה שעתיים לשרוף עד אילת, אז אם יש עוד שאלות זה הזמן.

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם (נערך)

בקיה נירו יש שתי אפשרויות לכיוון מערכת הסטייה מנתיב (אולי אפילו עוד אפשרות שאני לא זוכר), באפשרות אחת המערכת שומרת על מרכז הנתיב ובאפשרות השנייה המערכת מונעת סטייה מהנתיב רק לאחר שהרכב סוטה לצד הנתיב.

כיוון ברירת המחדל כשקיבלתי את הנירו היה האפשרות השנייה ואני חשבתי שהמערכת עובדת באופן לקוי עד שכיוונתי את המערכת לאפשרות הראשונה לאחר שהסתכלתי בספר הרכב.

אם זהו המצב גם בקארוק תכוונו את המערכת לשמירה על מרכז הנתיב.

מערכת הסטייה מנתיב עובדת מצוין, יותר טוב ממערכת בקרת השיוט האדפטיבית שעובדת בצורה לא אידיאלית במצבים מסוימים לדעתי.

עריכה אחרונה על ידי green
בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם
יכול להיות שלא רואים כי אין מלאים.

אתמול התענינתי על האטקה, הנציג אמר לי שעד היום היה חוסר גדול במלאי היה זמן המתנה של לפחות 5 חודשים

עכשיו יש מלאי זמין וזה כולל את כל מערכות הבטיחות למעט סטיה מנתיב

גרסת סטייל פלוס כולל מולימדיה 8 מערכת קונקטד שלהם צבע מטאלי אחריות שנה 3 אגרת רישוי

152000 ש"ח וזה לפני מו"מ רציני

לא מבין למה לשלם על הקארוק עוד לפחות 11-12 אלף ש"ח

פורסם

המחירים שפורסמו פה הם לא המחירים שתקבלו ברצפת המכירה באולמות התצוגה.

חזרתי לאחר התעניינות קצרה במפרטים ומחירים. גרסת הבסיס עם מנוע 1.0 עולה 147 אש״ח, בעוד גרסת הסטייל עולה 157 אש״ח.

חייב לציין שעד אתמול די תמכתי והדפתי ביקורות על התמחור, כי לדעתי זה היה די סביר ביחס למתחרים ולתמורה.

היום אני חושב שלדרוש 147K על ג׳יפון עם מנוע ליטר ואבזור בסיסי זה קצת מוגזם.

פורסם
אני חושב שנתנו לך מחיר שגוי בטעות, המחירון 7K פחות, אולי תוספת רישוי+ מיגון מביא אותך לכזה מחיר אך עדיין נראה לי שגוי

או שנתנו לו את המחירים האלה עבור ה-1.5

אין מצב שהמחיר יקר ב-7 אלף ממה שפרסמו היום באתר שלהם (וגם נאמר לי בטלפון)

פורסם (נערך)

בצ'צמפיון אתה תמיד גומר עם מחירים יקרים יותר מהמחירים הרשמיים.

הם לוקחים תוספת על צבע מיטאלי, מיגון, אולי הכניסו לו חבילת קונקטד של צ'מפיון.

הייתי גם באולם התצוגה של סקודה חיפה בשעה 18:30 בערך (האולמות פתוחים עד 20:00, היום מחר ומחרתיים),. יש תנועה ערה של אנשים שעושים "מבחני תקינה" על הקארוק שמכון התקנים לא עושה :-)

יש רכב אחד ברמת סטייל.

מאכזב מאד שאין משענת יד אמצעית במושב האחורי (אביזר בסיסי ביותר).

התחושה בפנים הרכב איכותית, אבל לא משהו שלא רואים אצל המתחרים שהדביקו כבר את הפער. ה- 3008 וה- cx5 מרשימים יותר.

המושבים ברמה גבוהה יותר מהמקובל, סגנון חצי ספורטיבי עם תמיכה צדית גדולה מאד ובד איכותי.

המרווח זהה לאטקה וגם תא המטען, כלומר טובים מאד.

אכזבה נוספת שפיצול המושבים הוא 40:60 וכיסוי תא המטען הוא קשיח ולא נגלל עם הדלת.

יש הנחה למועדון חבר של 2,500 ₪, לא לקחתי הצעת מחיר מנציג מאחר והיה עמוס.

בסך הכל מהתרשמות באולם התצוגה, נראה שהקארוק מתמקם בחלק העליון של הקטגוריה.

20180508_183007.jpg

20180508_182730.jpg

20180508_182352.jpg

20180508_183016.jpg

עריכה אחרונה על ידי green
בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

מעניין מה טויוטה יחשבו על הסלוגן הכה מקורי "תמיד יש דרך אחרת". והנחה של 2500 מצביעה שלא צפויות כרגע הנחות דרמטיות, מה שמחזק את ההשוואה שלי ללאון.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם

אני לא חושב שיש הרבה שמתלבטים בין לאון לקרוק, מה הקשר בניהם? הפלטפורמה,? זה לא הרבה היום, זה שיש הפרש גדול בין הקרוק לאטקה הוא לא ברור, כאן יש תחרות. הם גם נראות דומות.

• תוכן חדש...