Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2993 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שאלה מצויינת - הכוונה שלי היתה למפלס הנוזל במיכל העיבוי שמקושר למנוע הבנזין שכאמור מציג ירידה (גם באקזמפלר שלי וגם של המכרה).

הנוזל במיכל העיבוי השני שמקושר למערכת ההיברידית ולמזגן נראה שנשאר קבוע על המינימום (כך היה גם במועד איסוף הרכב) או טיפה מעל כאשר לא נעשה שימוש במזגן ; ברגע שהמזגן מופעל ניתן לראות סירקולציה ברורה של הנוזל במיכל הספציפי הזה והמפלס קופץ במיידית לקו המקסימום, ונופל חזרה ברגע שמכבים את המזגן.

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

עריכה אחרונה על ידי ALÞћÃ
פורסם (נערך)

אצלי בסונטה הרכב הגיע בשני מכלי עיבוי על קו של המקסימום. אחרי שנה, עדיין אין ירידה נראית לעין מקו המקסימום על קר.

לא יודע לגבי האיוניק, אבל בדרך כלל מיכל עיבוי השני הוא של מערכת ההיברידית. לא יודע איך זה קשור למזגן, שהוא אמור להיות פשוט מדחס מופעל על ידי מנוע חשמלי ובהתאמה יש רדיאטור רגיל של מיזוג אויר.

אני יודע שברכבים עם מחסור נוזל קירור, כאשר הוא על קו המינימום, עם חימום מנוע, בגעה לטמפרטורת עבודה מפלס נוזל קירור יכול לעלות. זה לאו דווקא קשור לרכב היברידי. זה התפשטות של נוזל קירור בכתוצאה מחום. למשל אם רכב מתחמם יותר מידי, ומפלס נוזל בהתאם עולה, יש שסתום שמאפשר לו לצאת החוצה במיכל עיבוי.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

המיכל השני אכן יושב על יחידת ממיר המתח של היחידה ההיברידית ; אני מסיק שהוא בצורה כזו או אחרת קשור גם למזגן מאחר וברגע שזה מופעל הוא העיקרי שמשפיע על הסירקולציה/מפלס הנוזל במיכל (עדיין ישנה סירקולציה מזערית כשהרכב במצב Idle ולא המזגן ולא מנוע הבנזין פועלים, אך זה כאמור זניח). על הנוזל במיכל העיבוי של מנוע הבנזין לא נראה שמשפיע דבר מלבד (ניחשתם נכון) מנוע הבנזין.

פורסם

ממיר מתח זה מספק חשמל גם למזגן. כאשר המזגן פועל גם ממיר המתח עובד, לכן מערכת קירור שלו מופעלת.

לפי מה שאתה מתאר, נשמע שיש לך מחסור בנוזל קירור. אני ממליץ לך לבדוק בספר רכב. לא נשמע הגיוני בדיקת נוזל קירור על מנוע חם (הרי איך תוסיף אותו בבטחה? אם תפתח פקק נוזל רותח יצא מהמיכל בלחץ - זה די מסוכן). אם אתה לא בטוח, אפשר להתיעץ עם מוסך שעושה שירות לרכב שלך.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תוכן חדש...