Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2988 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני כשבוע פתחתי דלת נהג ופגעתי בכנף שמאלית אחורית של רכב חדש שעמד על ידי, כשהסתכלנו ראיתי שישנו שקע זעיר שאולי נגרם מהדלת. אני לא שמוק, ושחשבתי כי אולי אולי הנזק נגרם באשמתי. בכל מקרה הצעתי כי יברר את מחיר התיקון ויחזור אלי, על פניו השקע כה זעיר שניתן לתקן ב PDR.

השבוע הבחורצ'יק חוזר אלי וטוען כי עלות התיקון היא 930 ש"ח... אני לא שמוק אבל אני גם לא פרייאר, הסברתי לו כי אם היה מדובר ב PDR ב 300-400 ש"ח אז ניחא אבל שלא יעשה עלי סיבוב. הוא טען כי הרכב חדש לחלוטין והוא הלך לפחח לפי בחירתו. סיכומו של דבר אמרתי לו שידבר עם הסוכן ביטוח שלי (לא שיצא מזה משהו אך שיבין איך המערכת עובדת)

-האם ישנו מחירון יחוס לתיקונים שכאלה? הרי הוא יכול להחליף דלת שלמה ("האוטו הזה חדש אחי, עכשיו יצא מהחנות!") ולבקש אלפי שקלים.

-כמה אתם חושבים כי תיקון כזה (שקע פחות ממילימטר בזוית הכנף השמאלית) אמור לעלות? אעלה תמונה אם אמצא אותה.

פורסם

איפה אפשר למצוא עבודת PDR ב 300-400 שקלים?

אני שואל ברצינות, כי קבלתי מחירים X5 על שקע בודד (אבל לא ממש קטן ).

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אין לו מה לדבר עם סוכן הביטוח שלך, אם הנזק קטן מההשתתפות העצמית שלך.

אם הוא יחליט להחליף דלת, אז הוא ידבר עם הביטוח שלך.

תנסה לסגור את זה ביניכם.

פורסם (נערך)

אמרתי לו שידבר עם הסוכן ביטוח שלי (לא שיצא מזה משהו אך שיבין איך המערכת עובדת) הסוכן שלי אמר מפורשות כי אם הסכום קטן מסכום ההשתתפות העצמית ואיני מצהיר כי אני אשם אז חברת הביטוח תנפנף אותו. אם הוא לא יתאפס על עצמו אז מה שישאר לו הוא להגיש תביעה בבהמ"ש לתביעות קטנות עבור התיקון, אנסה לשכנע שם את השופט/ת כי המחיר הנדרש אינו סביר. זו הסיבה שאני מחפש מחיר יחוס.

לא מעניין אותי איזה תיקון הוא יעשה. מבחינתי מילוי שפכטל וצביעה מלאה של הדלת הוא פיתרון קביל וזול מהסכום הנדרש על ידו

עריכה אחרונה על ידי Haim_gds
פורסם

בקיצור אתה פח של בן אדם שמציב תנאי לבעל הרכב שפגעת בו שאו שהוא לוקח 300₪ ושותק או שאתה משקר לביטוח שלך שאתה לא אשם.

אני לא יודע באיזה חללית אתה חיי שאיזה אומן PDR ירים את עצמו בשביל 300₪.

1000₪ זה תיקון סביר לגמרי.

פורסם

תנסה פעם לחשוב מה היה קורה אם היה הפוך.

מישהו היה עושה לך נזק. היית מקבל הצעת מחיר והבן אדם לא היה משלם לך כי הוא חושב שזה גבוה מדי.

אגב, רק שתדע שברגע שהוא ייקח שמאי וייפנה לביטוח אתה תעבור את סף ההשתתפות העצמית ואז לסוכן שלך תהיה עבודה, לך תביעה ולו את הכסף.

אם צובעים עכשיו דלת של רכב חדש - יש ירידת ערך.

עכשיו פרקטית -

לא יודע איזה נזק גרמת לו.

נראה לך מוגזם ההצעה שהציעו לו? תבקש ממנו שתלכו יחד לפחח שאתה רוצה לקבל אומדן. קח אותו למקום pdr שיעשה לו ב300.

זכור שזכותו לתקן איפה שהוא רוצה.

זכותך כמובן לשלם מחיר הוגן.

מחיר הוגן נקבע על ידי שמאי ששכר הטרחה שלו יותר מכל הסיפור הזה. את שכר הטרחה שלו אתה גם אמור לשלם אגב.

אז בוא תצא לרגע חכם ולא צודק. תנסה לבקש שיבוא איתך לקבל הצעת מחיר במקום אחר על מנת לסגור את זה בטוב.

כי לבוא לשופט להגיד לו - מה אתה מדבר?!?! זה מכה של 200₪ זה לא רציני, כשהוא במקביל בא עם הצעות מחיר של 900 שקל.

פורסם

אז בעל הרכב הנפגע יזמין שמאי שיאשר תיקון במחיר 900 ש"ח פלוס שכר טירחת שמאי שיהיו עוד כמה מאות ש"ח. בית המשפט ילך לפי הערכת השמאי שהיא מקצועית ולא לפי הערכת הפוגע שהיא אינטרסנטית ולא כל כך מציאותית.

בהצלחה לפותח השרשור.

פורסם

נראה כי אתה לוקה בהבנת הנקרא

בקיצור אתה פח של בן אדם שמציב תנאי לבעל הרכב שפגעת בו שאו שהוא לוקח 300₪ ושותק או שאתה משקר לביטוח שלך שאתה לא אשם. משקר לביטוח? אתה קראת את כל הפוסט? "איני מצהיר כי אני אשם" משמעו כי איני מודה באשמה כל שהיא.

אני לא יודע באיזה חללית אתה חיי שאיזה אומן PDR ירים את עצמו בשביל 300₪. הימנע משימוש בשפת שוק בדיון זה.

1000₪ זה תיקון סביר לגמרי. לפני מספר שנים טיפול דומה עלה כ 350 ש"ח למיטב זיכרוני, ועלויות הפחחות מאז עלו בכ 10-20%. המחיר שבחור דורש נשמע לי מוגזם לחלוטין, זו הסיבה שחשבתי לשאול בפורום רכב מה המחיר הנהוג.

אז בעל הרכב הנפגע יזמין שמאי שיאשר תיקון במחיר 900 ש"ח פלוס שכר טירחת שמאי שיהיו עוד כמה מאות ש"ח. בית המשפט ילך לפי הערכת השמאי שהיא מקצועית ולא לפי הערכת הפוגע שהיא אינטרסנטית ולא כל כך מציאותית. קצת קשה לי לקבל את התסריט שלך מהניסיון שלי בבהמ"ש לתביעות קטנות (ובוא לא נזכיר אפילו את המועד בו הוא יקבל את הכסף, אם בכלל, ואת כל הכאב ראש הנלווה)

משום מה אני מקבל את ההרגשה כי לא ממש מתיחסים לנושא הזה ברצינות. "הערכת הפוגע"? אני לא מעריך כלום אלא מביא הצעת מחיר אחרת. "הערכת השמאי"? נראה לי כי שמאי בבהמ"ש לתביעה כזו זה הזוי לחלוטין ואני חושב שגם בהמ"ש יבין כי הבחור סתם עושה רושם (ורק שלא יביא את מחלקת העיצוב במאזדה לתת חוות דעת...)

בהצלחה לפותח השרשור.תודה

עכשיו פרקטית -

לא יודע איזה נזק גרמת לו.

נראה לך מוגזם ההצעה שהציעו לו? תבקש ממנו שתלכו יחד לפחח שאתה רוצה לקבל אומדן. קח אותו למקום pdr שיעשה לו ב300.

מסכים איתך לחלוטין, הבעייה היא שהוא לא מוכן אלא מתעקש לקבל את הסכום ולעשות מה שהוא רוצה.

מישהו היה עושה לך נזק. היית מקבל הצעת מחיר והבן אדם לא היה משלם לך כי הוא חושב שזה גבוה מדי.

עושה לי נזק לפני מספר חודשים (שריטה עמוקה בפגוש). דיברתי עם הבן אדם והוא הציע מוסך שהוא מכיר. הסכמתי ופניתי למוסך, קיבלתי שם הצעת מחיר גבוהה יותר מהמוסך שאני מכיר. שנינו העדפנו אותו.

כי לבוא לשופט להגיד לו - מה אתה מדבר?!?! זה מכה של 200₪ זה לא רציני, כשהוא במקביל בא עם הצעות מחיר של 900 שקל.
בזמן הגשת כתב ההגנה אצרף את הצעות המחיר שקיבלתי.

בכל מקרה אשמח לקבל המלצות לפחח PDR באיזור המרכז.

IMG_20180415_132754.jpg

פורסם

אם יש לך הצעת מחיר זולה יותר - זה יכול לבוא לך לעזר.

הבעיה היא שהפחח שלך לא ראה את הרכב. זה לרעתך.

תתעד שהוא לא הסכים לבוא איתך להערכת מחיר.

• תוכן חדש...