Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3010 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן אנשים.

גיר ידני שעשה 6k בלבד ברכב בן שנה.

כשאני מעביר מN לא משנה לאיזה הילוך יש מן התנגדות קלה במיוחד ל1.

אני לא נאלץ להפעיל כוח אבל יש מן פידבק שאני מרגיש בהכנסת ההילוך.

ברגע שאני משאיר את קלאץ' לחוץ מחזיר לניוטרל ובחזרה לאותו ההילוך זה נכנס כמו חמאה ואין את הפידבק הזה.

במידה ואני מחזיר לניוטרל משחרר קלאץ', לוחץ שוב קלאץ' אז שוב את יש את הפידבק הקטן הזה בהכנסת הילוך.

זה היה ככה מהרגע שהרכב עלה לכביש.

אם זה משנה כשהמנוע כבוי הידית מטיילת בקלות בין ההילוכים ללא פידבק.

האם המצב תקין? האם מדובר במנגנון בטיחות כלשהו?

פורסם

זה לא מנגנון בטיחות,

זה הסינכרונים בגיר מסנכרנים בין המהירויות של גלגלי השיניים בזמן השילוב.

נשמע לי תקין..

יום טוב גם לך

פורסם

תודה על התושבה.

ואם אפשר לדעת למה כשאני מחזיר לניוטרל בקלאץ' לחוץ ומחזיר בחזרה להילוך לא נדרש תהליך סנכרון מחדש?

פורסם

גם אצלי היה ועדיין ברכב חדש, תנסה קודם להכניס לרביעי ואז לראשון (כשאתה בניוטרל).

בעל מקרה נאמר לי גם מהמוסך שזה תקין, קורה בעיקר כשהרכב קר ומשתפר כשהרכב מתחמם אבל עדיין מורגש בעיקר ב 1-2

Opel Adam S 2017

פורסם

זה קיים במידה מורגשת בתיבות של יצרנים מסויימים וזה תקין.

אצל יצרנים אחרים זה פחות מורגש ועל זה בדיוק אנחנו אומרים שאצל יצרן א' יש "גיר ידני חלק" ואצל יצרן ב' יש "גיר ידני נוקשה".

תנסה את תנועת השילוב להילוך לבצע טיפה יותר לאט כדי לתת לסינכרון יותר זמן לעבוד, תרגיש שהשילוב יהיה יותר חלק.

אולי מיותר להזכיר את זה אבל בכל זאת: וודא שאתה לוחץ על הקלאץ' עד הסוף.

פורסם

אכן תופעה ידועה.

אצלי זה ככה בקקטוס, ובדיקה ב2 מוסכים שונים שאני סומך עליהם העלתה ש"ככה זה".

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם
כי מהירות הסיבוב של גלגלי השיניים נשארת קרובה מהשילוב הקודם
אני חושב שהוא מדבר על מצב עמידה במקום.

אם זה כך אז מהיריות הסיבוב לא רק נשארת קרובה, היא זהה:

במצב עמידה במקום, אם לא עוזבים את הקלאץ' אלא רק מוציאים לניוטרל ומחזירים להילוך, אז שום דבר בגיר לא מסתובב, מהירות סיבוב שם גל הכניסה ושל גל המוצא היא 0. לא נדרש סנכרון ובגלל זה השילוב חלק.

פורסם

בזמנו, אסטרה ידני 2002, תופעה זהה. על מנת להקל על התופעה, אם ראשון לא נכנס חלק מחזיר חזרה לN, משחרר קלאץ ולוחץ עוד פעם, מכניס לראשון. התופעה הורגשה יותר בימים חמים אחרי זחילה ממושכת בפקק.

פורסם

זה לא מפריע לנהיגה. ההילוך תמיד נכנס. פשוט עניין אותי הקשר של ההתנגדות הקטנה הזאת לעניין הסל"ד ועכשיו החכמתי והבנתי אותו בעזרת ההסברים הנהדרים שמספיק פה חברים הפורום.

פורסם

באיזה רכב מדובר? ככה תקבל פידבק ממי שמכיר את הרכב לתופעה.

יש דגמי תיבות הילוכים עם 'משקולות נגד' על מנגנון השילוב הילוכים, שמייסעים בשילוב הילוכים קל יותר.

• תוכן חדש...