Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3027 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עוד מעט תגיע הטיפו טורבו ,אז שיתמחרו אותה ב80 K ,שיוסיפו קצת פינוקים לרכב כמו סאנרוף ,מגנזיום,בטיחות טובה והמוצר ימכר.

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אז שיתמחרו אותה ב80 K ,שיוסיפו קצת פינוקים לרכב [...] והמוצר ימכר.

למה 80K? שיחלקו בחינם ויוסיפו מצ**ה. אז בטוח הם יעופו מהמדפים.

מישהו מהמגיבים פה נהג על הטיפו? כי חוץ ממנוע (1.6 אטמ') וגיר (6 פלנטרי) מתקופת האבן, הטיפו די לא רואה אף אחת מה"מכוניות" שמכוונות לליסינג. לא במרווח, לא באיכות החומרים, לא באבזור (לפחות בהאצ'/סטיישן) הבטיחות וגם לא בתחושה הכללית של "חסכו עלי בכל מקום". התמחור שלה הגיוני לגמרי, מבחינת מידות היא דומה מאוד למכוניות הקטנות בקטגוריה שקוראים לה משפחתיות "רגילות" (אוריס/לאון/פוקוס), פשוט כתוב לה 'פיאט' על התחת.

הבעיה האמיתית היחידה שלה היא שילוב הזוי של מנועים וגירים. כשהדגם האוטומטי היחיד מגיע עם מנוע מימי הביניים, ומנוע מודרני (יחסית) מקבל רק גיר ידני, והדיזל מקבל את התיבה הכי יעילה, שהייתה אמורה ללכת למנוע הטורבו, זה הכל מרגיש כמו קלאסטרפאק אחד גדול.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

איך התמחור שלה הגיוני אם היא מוצאת ללקוח הפרטי ב105 ודרך 0 ק״מ ב-80?

באופן כללי כל הרכבים שמוצאים בכאלו הנחות, בלי קשר למה כתוב להם על התחת, נמכרים בעיקר בערוצי הליסינג. נתתי כמה דוגמאות למעלה.

פורסם

התמחור שלה הגיוני ביחס לתמורה שהיא נותנת ביחס למחירים של מכוניות אחרות.

המחיר ב-0 ק"מ מראה רק דבר אחד - גודל ההנחה שהיבואן נותן לליסינג. שום דבר אחר.

קח אוטו שאחרי הוצאות עולה ליבואן 80K והמחירון שלו הוא 110K. היבואן יכול להחליט שהוא מוכר לליסינג במחיר עלות רק כדי להציף את הכבישים ולמתג את המכוניות שלו כפופולאריות ומוצלחות, והוא יכול להחליט שגם על כל עסקת ליסינג הוא מרוויח 15 אלף שקל. אז במקרה אחד אתה יכול לקנות את האוטו ב-0 ק"מ ב-90K אחרי רווח לחברת הליסינג והמחיר של האוטו אוטומטית הופך ללא הגיוני, ובמקרה השני הוא יעלה 105K והמחיר (מחירון באולם התצוגה - אותם 110K) שלו פתאום הופך להגיוני?

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

הסדאן, שהיא מכוונת ליסינג ומתחרה (ראויה מאוד) לאקסנט ושות', לא מוסיפה איזה אבזור נוחות יוצא דופן (מסך מולטימדיה קטן של 5" בכל הגרסאות, חישוקים קלים, בקרת אקלים וחיישני גשם וחניה רק בגרסת לאונג') וחסרת אבזור בטיחות אקטיבי באופן מוחלט.

ההאצ'בק מוסיפה פריט אחד פחות נפוץ (בקרת שיוט אדפטיבית), אבל למעט בלימה אוטונומית, מסתייעת במובילאיי. ומקבלת מולטמדיה יותר סבירה של 7".

וכאמור המנועים, אפילו סוזוקי כבר מצליחים לשלב טורבו ברכב משפחתי.

אז כאמור, ההאצ' הידנית היא בערך היחידה שמציעה שילוב סביר, וכולנו יודעים כמה משוגעים קונים היום רכב משפחתי ידני.

כל שאר הגרסאות לא מציעות שילוב עדיף על המתחרות, ובשילוב עם המותג והתמחור קשה לי לפחות להבין למה לקנות אותן.

וכן, גם הפוקוס, למרות מנוע חזק יותר, לא מוכרת כלום. גם כי הרכב לא כזה מוצלח כמשפחתית, וגם כי המותג שלה נפגע משמעותית. אל תזלזל במיתוג, יצרנים שופכים על זה הון (לא רק בתעשיית הרכב), והם יודעים למה.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

בנוסף לכך כבר שנים רבות (מאז המריאה) לא היתה לפיאט משפחתית אוטומטית נורמלית. ולכן אולם התצוגה של פיאט לא נמצא ברשימת האפשרויות של מי שמחפש רכב חדש. תוסיף לכך את העובדה שהישראלי הממוצע הוא מאד "עדרי" (קונה את מה שכולם קונים) + העובדה שהחבילה המוצעת ממש אפורה בלי שום יתרונות משמעותיים, ועם שוק משומשות מוטל בספק - רק מחפשי מציאות וחברות השכרה/ליסינג רוכשים. נראה לי שאפשר לספור על אצבעות יד אחת את מס' הרוכשים הפרטיים של הדגם הזה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אם דאציה הצליחו למכור פה יפה, אין סיבה שפיאט לא יצליחו בגלל המותג.

הסיבה היא אחרת וזה שנתקעים על זה שבגלל שכתוב לה פיאט בסמל היא לא תצליח היא לא נכונה.

אם היא נכונה, טוב יעשה היבואן אם יפסיק לייבא את הרכבים שלו, כי ממילא אף אחד לא ירכוש.

למרות זאת, ה-500 נמכרה יפה מאוד. גם שהייתה עתיקה יחסית. אבל במחירים הגיוניים, לא במחירי מחירון ההזויים.

Spire - הלקוח לא מפגר.

סמל״ת לא מוכרת לחברת הליסינג ב80 אלף, כי חברת הליסינג מוכרת לי ב-80 והיא לא עובדת חינם. תאמין לי.

לכן היא מוכרת לחברות הליסינג בפחות.

אם תבוא סמלת ותציע את הרכב במחיר ״אמיתי״ - נגיד 85 ללקוח הפרטי, אז אתה תראה הרבה יותר.

אם אני לקוח פרטי / חשובה לי ירידת הערך והמכירה העתידית. ואם אני אקנה חדשה ב105, עוד 3 שנים כל הליסינג ימכרו ב-50 ולמרות שהמחירון שלי יהיה 70 אין סיכוי שמישהו ייקנה ממני.

לכן. אם אני מחפש משפחתית חדשה - אין סיכוי שאכנס לאולם של פיאט.

פיאט הציפו את הכבישים עד אמצע שנות ה-2000.

ואז פשוט נעלמו.

למה? כי ב2005 הציבור התחיל לשנוא פיאט?

לא.

כי הם החליפו פונטו מוצלחת עם מחיר טוב בפונטו אחרת עם תמחור הזוי וככה נעלם לו המותג.

פורסם

זה חלקית גם אשמת הנהלת FCA , שלפי מרקיונה, פיאט אירופה נמצאת בעדיפות נמוכה, והדגמים היחידים שעוד רלוונטים לה זה ה500, 500X ופנדה.

פורסם
אם דאציה הצליחו למכור פה יפה, אין סיבה שפיאט לא יצליחו בגלל המותג.

דאצ'יה מציעה מנועים מודרנים וחסכוניים, ותמורה מצויינת למחיר נמוך. פיאט מציעה מכונית לא חסכונית עם מנוע ארכאי ותמורה נמוכה למחיר גבוה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

או בקיצור, כל ההתפלפלויות לא משנות כלום, הכל קם או נופל על המחיר ופה עם הטיפו, הוא לא נופל, הוא מתרסק!

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם (נערך)

בחייך צבי, זה לא "המנועים המודרניים".

ובנוסף על זה - אל תשכח שבהתחלה כל הדגמים היו ידניים בכלל.

יואב - עזוב אותך FCA העולמית וקנספריציות כאלו ואחרות.

יש לך כאן דגם ספציפי - פיאט טיפו. הדגם הזה לא מממש את הפוטנציאל מכירות שלו בישראל.

רכבים שכנראה נחותים ממנו נמכרים במספרים גבוהים יותר.

יש סיבה אחת לדעתי לכך - וזה לא הסמל שלה.

זה היבואן שלה.

אני חושב שאם פיאט הייתה עוברת ליבואן אחר, היינו רואים הרבה יותר ממנה על הכביש.

אני גם חושב שאם קיה הייתה נשארת בסמל"ת היא לא הייתה מצליחה כמו שהצליחה.

עריכה אחרונה על ידי Nakamichi
פורסם
התמחור שלה הגיוני ביחס לתמורה שהיא נותנת ביחס למחירים של מכוניות אחרות.

המחיר ב-0 ק"מ מראה רק דבר אחד - גודל ההנחה שהיבואן נותן לליסינג. שום דבר אחר.

קח אוטו שאחרי הוצאות עולה ליבואן 80K והמחירון שלו הוא 110K. היבואן יכול להחליט שהוא מוכר לליסינג במחיר עלות רק כדי להציף את הכבישים ולמתג את המכוניות שלו כפופולאריות ומוצלחות, והוא יכול להחליט שגם על כל עסקת ליסינג הוא מרוויח 15 אלף שקל. אז במקרה אחד אתה יכול לקנות את האוטו ב-0 ק"מ ב-90K אחרי רווח לחברת הליסינג והמחיר של האוטו אוטומטית הופך ללא הגיוני, ובמקרה השני הוא יעלה 105K והמחיר (מחירון באולם התצוגה - אותם 110K) שלו פתאום הופך להגיוני?

הרבה מאוד מזה זה חלק מהקומבינה של הממשלה והיבואנים לשווי מס,

תוריד את מחיר הטיפו ל80K, פתאום כל השווי מס שישולם יגולם לפי מחיר 80K מה שאומר הפסד כנסות אדיר למדינה.

זה הסיבה גם לחלק לא קטן מהתמחור ההזוי של חלק מהמכוניות בארץ, למשל אוטלנדר מזמן לא נמכרת ב174K אבל המחירון רשום כך, וכך גם השווי מס מחושב, גם אם אתה תגיע לסכנות מיצובישי תקבל הנחה יפה.

אחי קנה בזמנו אורלנדו דיזל ב 143K לערך מהיבואן - המחירון היה 165K +\-.

וכו, וכו'

פורסם

הכל קם ונופל על מחיר.

תשווק את המכונית כמשפחתית איכותית ב-80K (שזה מה שאפשר לקבל ב-0 ק"מ) -

ותמצא את עצמך עם אוניות מלאות בקונטיינרים של טיפו.

אנשים מחפשים תמורה הולמת לכסף, 1600 אוטומט ב-80K זו תמורה נהדרת לרכב חדש שאתה בוחר עבורו את הצבע וכו'.

בפועל זה לא עובד ככה, סמל"ת תמיד מתמחרים גרוע ומעט מאוד אנשים רוכשים את הרכבים הללו באולמות התצוגה - הם תמיד ימצאו את עצמם במגרשי 0 ק"מ למיניהם בצפון.

פורסם

ב 80 אולי הגזמתה, אבל לדעתי גם ב 90 יכול להמכר סבבה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תוכן חדש...