Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3037 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

יש לי מכונת כביסה של בוש בת 5 שנים. הביטוח מסתיים בימים הקרובים. הציעו לי לחדש את הביטוח דרל BSH תמורת 280 ש"ח לשנה. צריך לשלם עבור 3 שנים.

האם כדאי?

תודה מראש

Sound Stream -Trantula 800.2

פורסם

מה זה ביטוח מכונת כביסה?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)

אין תשובה חד משמעית.

בתאוריה החישוב הוא מה הסיכוי שהמכונה תתקלקל בשנה כפול העלות שלה.

למשל אם מכונה עולה 2000 ש"ח והסיכוי שלה להתקלקל בעשר שנים פעם אחת הוא 100%, בהנחה שאתה משלם על העשר שנים.

ז"א הסיכוי להתקלקל הוא 10% בשנה, תשלם כל שנה 200 ש"ח, לאורך זמן תהייה מאוזן.

ברור שזה חישוב פשטני מדי, כי זה מאוד תלוי מתי המכונה מתקלקלת, האם שילמת קדימה וכו'.

*תבדוק כמה עולה מכונה חדשה מקבילה, חסר משמעות כמה עלתה המכונה שלך.

*לוודא איזה מכונה אתה מקבל במקרה תקלה שלא מסדרים.

* לבדוק מה קורה אם היא מתקלקלת אחרי שנה ו/או מחליפים לך, מה קורה עם השנתיים קדימה.

בגדול הגרף קילקולים של ציוד אלקטרוני/מכני זה בהתחלה יחסית, נגיד עד שנה, כל מוצר והגרף שלו סיכוי גבוהה יחסית לתקלות, אחר"כ ירידה בסיכויי תקלה, ואחרי כמה שנים עלייה בסיכויי תקלה עקב בלאי.

אם המכונה שלך לא יקרה במיוחד אישית הייתי מוותר.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/File:Bathtub_curve.svg

עריכה אחרונה על ידי none77
פורסם (נערך)

לאור ה"שירות" שקיבלתי לאחרונה במסגרת "ביטוח" דומה התשובה חד משמעית: לא.

היתה לי דליפה במכונת הכביסה, הטכנאי (120 ש"ח לביקור) קבע כי מדובר באטם פתח עליון מקולקל. הביא אטם מהמחסן (במחיר קרוב ל-500 ש"ח - זה חלק פלסטיק, לא מכוסה בביטוח), והתברר כי אאינו מתאים. שבועיים של שיחות טלפון יום יומיות לשירות, טענו שהחלק לא קיים בארץ, אפילו הציעו לממן לנו שירותי מכבסה. בסופו של דבר אשתי מצאה את החלק (למעשה משהו גנרי תואם) בחנות חלקי חילוף בהדר (בערך 200 ש"ח), הטכנאי הגיע ועבד איזה שעתיים כדי להתאים אותו (לפחות כלול במחיר הביקור הקודם). כפיצוי קיבלנו ערכת חומרים למדיח.

כיון שהביטוח האמור עלה לי לפני כ-3 שנים 24 ש"ח לשנה, יש תשלום תמורת ביקוטר הטכנאי וחלק נכבד מהחלקים לא כלולים (והמחיר הנדרש עבורם גבוה) - זו הפעם האחרונה בה אני עושה ביטוח כזה.

אם אני עושה חשבון של מחיר הביטוח (1200 ש"ח ל-5 שנים) ותיקון אחד במחיר כ-600 ש"ח אני מגיע ל-2/3 מחיר מכונה דומה חדשה. לאור הסיפור הקודם, והמכונה הקודמת שהשלכתי בגיל שנתיים אחרי שהטכנאי של קריסטל לא הצליח לתקן אותה (גם במנסגרת "ביטוח" דומה) - למדתי שמדובר במכונות חד פעמיות, כנראה שהמכונה הבאה תהיה איזה מרלוני ולא יהיה אכפת לי להחליף אותה מוקדם. הבעיה היחידה היא שאני רגיל למכונות בעלות פתח עליון, ומשום מה יש מחסור בכאלה במותגי הבית של היבואנים.

תופעת לואי - הטכנאי פלט שמדובר בייצור גנרי עם מדבקה של בוש.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מבלי להאריך בסיפורים דוגמאות ונוסחאות לחישוב כדאיות

התשובה היא חד משמעית לא

באופן כללי, ביטוח [כל ביטוח] זה דבר שכלכלית הוא לא *אמור* להיות נכון, אלא אם כן המבוטח לא יכול לעמוד בנזק שיקרה לו בקרות מקרה הביטוח

מכאן

דירה, צד ג' ברכב, משכנתא - לבטח

מכונת כביסה, מקרר, מעבד מזון, מקיף ברכב זול - לא לבטח

אצלי, אני חוסך את סכום הביטוחים המוערך של מכשירי החשמל ה"לבנים" בבית [מזגנים, מכונת כביסה, מקרר, תנור וכו'], יותר מהסכומים האלה קופה - וממנה משלם בהגיע תקלה חלילה

תמיד הקופה ביתרת זכות

נ.ב. מזגן מיני מרכזי של 7500 ש"ח בבית של גיסי, שהיה מבצע הרחבת אחריות בעוד 3 שנים ב200 ש"ח לכל השנים - המלצתי לו כן להאריך אחריות, כי זה ממש זול ביחס לתמורה. ככה שיש יוצאים מן הכלל.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

כיון שהביטוח האמור עלה לי לפני כ-3 שנים 24 ש"ח לשנה, יש תשלום תמורת ביקוטר הטכנאי וחלק נכבד מהחלקים לא כלולים (והמחיר הנדרש עבורם גבוה) - זו הפעם האחרונה בה אני עושה ביטוח כזה.

כמובן 240 ש"ח בשנה.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בעידן בו יש אחלה מכונות כביסה ב- 800-1500 שקל. לרכוש ביטוח ב- 900 שקל זה מוגזם.

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם

אם מדובר במכונה מהקצה העליון של הסקאלה, שעלתה כחדשה, נגיד 3000+ ש"ח אפשר אולי לשקול ביטוח (בידיעה שהשירות הוא של BSH). למכונה זולה לא הגיוני לשלם את שווי המכונה כביטוח.

אני לא הייתי מבטח. את הבוש שלי שנקנתה ב-1500 סרבתי לבטח.

יש למשפחתי גם נסיון רע עם ביטוחים דומים (לא BSH). כשאתה מבטח, החברה מרויחה ביום הראשון, וכל תקלה היא הפסד עבורה והיא תנסה להקטין אותו. לעומת זאת כשיש לך תקלה ואתה מזמין טכנאי בתשלום, הוא ירצה לתקן את התקלה בצורה טובה ולהרויח את שכרו.

:turn-l:
פורסם

לנו יש מרלוני (אינדסיט) כבר 7 שנים, פתח עליון, עובדת כמעט כל יום.

עכשיו, ידוע לי שלאחר מה שאני רושם כאן - היא תתפגר מחר בבוקר, אבל ממש לא איכפת לי.

האני מאמין שלי במכונות הוא כזה:

1. לא לרכוש מכונה שיודעת לעשות 7 טריליארד סל"ד בייבוש. מיותר במדינה החמה שלנו, צורך המון חשמל ופוגע בבגדים מסוימים. מכונות אלה מגבירות משמעותית את הבלאי על מערכות המכונה. המכונות הפשוטות זולות יותר, אמינות יותר בלי כל האבו-ג'ילדה המיותר וצורכות פחות חשמל.
  2. לא לכבס מעל 30 או 40 מעלות. הכביסה עדיין יוצאת נקייה! וכמובן חוסכים המון חשמל ומורידים משמעותית את הבלאי ממערכות המכונה.
  3. בערך פעם בחודשיים אני מכבס על הרתחה מכונה ריקה, ובמקום אבקה אני שם מלח לימון, לטובת ניקוי ואחזקה.

כל זאת בא לידי שימוש לאורך זמן והוא ההבדל בין מכונה שחיה 5 שנים, 6 וגם יותר ללא בעיות, תוך כדי חיסכון משמעותי בחשמל.

ולגבי ביטוח - כפי שאמרו לפני - מיותר לחלוטין.

פורסם
לנו יש מרלוני (אינדסיט) כבר 7 שנים, פתח עליון, עובדת כמעט כל יום.

עכשיו, ידוע לי שלאחר מה שאני רושם כאן - היא תתפגר מחר בבוקר, אבל ממש לא איכפת לי.

האני מאמין שלי במכונות הוא כזה:

1. לא לרכוש מכונה שיודעת לעשות 7 טריליארד סל"ד בייבוש. מיותר במדינה החמה שלנו, צורך המון חשמל ופוגע בבגדים מסוימים. מכונות אלה מגבירות משמעותית את הבלאי על מערכות המכונה. המכונות הפשוטות זולות יותר, אמינות יותר בלי כל האבו-ג'ילדה המיותר וצורכות פחות חשמל.
  2. לא לכבס מעל 30 או 40 מעלות. הכביסה עדיין יוצאת נקייה! וכמובן חוסכים המון חשמל ומורידים משמעותית את הבלאי ממערכות המכונה.
  3. בערך פעם בחודשיים אני מכבס על הרתחה מכונה ריקה, ובמקום אבקה אני שם מלח לימון, לטובת ניקוי ואחזקה.

כל זאת בא לידי שימוש לאורך זמן והוא ההבדל בין מכונה שחיה 5 שנים, 6 וגם יותר ללא בעיות, תוך כדי חיסכון משמעותי בחשמל.

ולגבי ביטוח - כפי שאמרו לפני - מיותר לחלוטין.

מעבר לדברים הנכונים שאמרת, אחדד לך רק את המואדם

כן לרכוש מכונה שיודעת. לאו דוקא כדי להשתמש בפונקציה הזאת.

מכונה שבהגדרה יודעת להגיע לסל"ד גבוה, בנויה כנראה יותר טוב, ותהיה עמידה יותר לאורך השנים.

כדי לשמור על הבגדים ניתן בקלות להגדיר את הסל"ד בסחיטה לנמוך.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

בתקלה קודמת הייתי מרוצה מאד משירות BSH. בתקלה האחרונה התבאסתי מהם.

יש לי בבית מספר מוצרי בוש, חלקם הראו/מראים אמינות מצויינת, אבל היו גם כמה שאכזבו.

פורסם

ההבדל בצריכת החשמל בסחיטה ב 1000+ סל"ד לעומת 800-600 הוא לא משמעותי (הצרכן הגדול במכונת הכביסה הוא גוף החימום, לא המנוע). לעומת זאת, אם מייבשים במייבש חשמלי, זמן הייבוש יתקצר וכמובן יחסך כסף.

החלפתי קריסטל 5 ק"ג שסחטה ב-800 סל"ד בבוש 7 ק"ג שסוחטת ב-1000 סל"ד, ונשארתי עם אותו מייבש ספקטרה 6 ק"ג. למרות העלייה הניכרת בכמות הכביסה, זמן הייבוש התקצר בכ-10%.

:turn-l:
  • תוכן חדש...