Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3046 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים, עשיתי טעות, קניתי רכב במחיר זול בידיעה שצורך שמן עם "אחריות" ל3 חודשים..

אני מץתנצל מראש על ההסבר המבלבל - אנסה לתת כמה שיותר פרטים

קניתי מיצובישי לנסר 2011 1.5L עם 194 אלף ק"מ, לקחתי אותה לבדיקה ונאמר לי שהיא "אוכלת שמן", סוחר הרכב הבטיח כי הצריכה היא נמוכה ועדיין זה שווה (המחיר הוא 17500 אלף ש"ח) ובשביל השקט הנפשי שלי הסכים לתת 3 חודשי אחריות על המנוע.. לא ציין שום דבר לגבי השתתפות עצמית שמסתבר שישנה- 1500 ש"ח (כתובה בכתב יד שבכתב האחריות)..

אני גר בב"ש ואישתי נוסעת ברכב מהבית לעבודה וחזור בערך 12.2 ק"מ כל יום, ופעם אחת בשבוע לאסף הרופא (בערך 181 ק"מ הלוך חזור) -הנתונים הם מגוגל מפות והם כרגע הנתון היחידי שיש לי כי לא ממש עקבתי אחרי הקילומטר ברכב..

אחרי שבועיים של נסיעה מד השמן הגיע לקו התחתון וקניתי שמן (5W-30 סינטטי מלא- כמו ששמו לפני כן) מלאתי בטעות גם קצת מעבר- סנטימטר מעל בערך, דיברתי עם הסוחר והוא ראה שאכן צריכה הדלק הייתה חריגה והציע להחליף מנוע (עלות מצידי 1500 ש"ח)

מאז אני בודק כל יומיים בערך את מד השמן והוא לא יורד אלא רק לאחר נסיעה מחוץ לעיר, אז ביום רביעי האחרון הייתה נסיעה ולאחריה ירד סנטימטר של שמן- כרגע השמן במדיד על F...

דיברתי עם הסוחר שוב והוא אומר שנתקל בבעיה דומה עם מנוע שעבר 170K והמוסכניק שאיתו הוא עובד הציע לו לא לקחת סיכון בהחלפה של מנוע מפירוק, אלא לעשות טיפול "אוברול" למנוע- רינגים.. (גם 1500 ש"ח..) ושהאחריות על טיפול כזה היא חודש מהמוסך..

השאלות שלי הן כאלו:

מה לדעתכם כדאי לעשות?

כמה זמן אחריות אני אמור לקבל במידה של טיפול כזה? קראתי באיזה אתר שזה אמור להיות 3 חודשים על פי חוק, אין לי מושג מאיפה הנתון הזה ואם אני יכול להסתמך עליו..

האם מעבר לשמן 10W-40 ישפר את המצב? יש כזה סינטטי מלא?

תודה מראש!

פורסם

אתה יכול לנסות לעבור לצמיגות גבוהה יותר זה ישפר את המצב אבל הבעיה עדיין תישאר בנושא סוחר הרכב שהוא אמר לך קצת הוא ציין כמה קצת?

בנוסף אם זה היה בין לקחת מנוע מפירוק לבין לעשות אוברול הייתי מעדיף להחליף מנוע.

פורסם

הוא אמר שבערך 3000KM אצטרך למלא ליטר.. נשמע סביר אז זרמתי.. כמובן שזה לא המצב וכמובן שהוא התנער.. ("לא אמרתי מספר")

לגבי החלפת מנוע הוא אומר שלא יתן אחריות על מנוע שהוא מחליף, שזה כבר לא נשמע הגיוני..

פורסם (נערך)

עבור ל10W40 או 15W40 בהקדם, שמן שהוא סמיך יותר, יגן טוב יותר על המנוע במצבו הנוכחי, מה שכן הצריכת שמן תשתפר והצמיגות שלהם זולה במחיר ביחס לשמנים עם צמיגות אחרת, ואז תדע אם לחיות עם זה או לעשות משהו אחר.

עריכה אחרונה על ידי CRuzer669

• תוכן חדש...