Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3039 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יורופייטר טייפון (באנגלית: Eurofighter Typhoon) הוא מטוס קרב דו מנועי רב-משימתי.

מתוכנן ומיוצר על ידי שלוש חברות (בהן נציגויות של גרמניה, ספרד, איטליה ובריטניה)

שהקימו חברת בת משותפת בשם "Eurofighter Jagdflugzeug GmbH" לצורך הפרויקט ב-1986,

ומנוהל על ידי סוכנות ניהול מטוסי קרב של נאט"ו, המשמש גם הלקוח העיקרי. המטוס המשתייך לדור 4.5 ...

היסטוריה · ‏תכנון · ‏אוויוניקה · ‏ביצועים

לפניכם מצעד חמשת מטוסי הקרב הטובים ביותר בעולם

מקום 5: רפאל

במקור, רצו הצרפתים ליצור מטוס קרב משותף ליבשת האירופית, שיתחרה במטוסי הקרב תוצרת ארה"ב.

בגלל מאבקים של אגו ויוקרה לאומית מחליטים בצרפת ללכת לבד עם הפרויקט

למטוס הצרפתי יש יכולות מסווגות לחמקנות, אם כי באופן מוגבל. בנוסף, הוא מציג אמינות גבוהה בזכות הכפלת המערכות שקיימות בגוף המטוס, כולל יחידות כוח עצמאיות לכל מערכת. הרפאל מסוגל לטוס במהירות של 2,200 קמ"ש לטווח של 1,800 ק"מ. הוא נושא טילי אוויר-אוויר וחימוש מונחה מדויק – מיטב כלי הנשק מתוצרת צרפת. מחירו של המטוס בגרסתו האחרונה עומד לפי ההערכות על 101 מיליון אירו.

מקום 3: F-16I, F-15I

למקום השלישי שלנו נכנסו, אחרי התלבטויות לא קלות, שני מטוסים,

שניהם שדרוג של מטוס קיים שנעשו במיוחד לצרכי חיל האוויר של ישראל.

ה-F-16I שודרג באמצעות מספר רב של מערכות אוויוניקה מתקדמות ביותר מתוצרת כחול לבן,

ולו שני מכלי דלק תצורתיים שמאריכים את טווח המטוס מבלי לפגוע בנקודות התלייה שנועדו לחימוש. יש לו יכולת תמרון גבוהה

ויכולת נשיאה של מערכות נשק מתקדמות ביותר, כולל מערכת לאיתור ורכישת מטרות ומערכת לניווט.

כמו כן, למטוס יכולת נשיאה של פצצת JDAM מונחת לוויין.

ה-F-15I נועד לבצע תקיפות אוויריות מסובכות בלב שטח האויב בכל שעה ובכל מזג אוויר. כמו אחיו הקטן, גם עליו מותקנות מערכות אוויוניקה מתקדמות ביותר מתוצרת ישראל ומערכות שמאפשרות הפעלה של נשק מונחה מדויק ממרחק רב. למטוס טווח אדיר של 4,500 ק"מ והוא מגיע למהירות של 2,500 קמ"ש. עוצמת המנועים שלו מאפשרת לו טיסה במהירות על קולית, מבלי שהטייס צריך להפעיל את המבער האחורי שזולל דלק רב. יתרון נוסף שלו הוא יכולת נשיאת חימוש במשקל 11 טון (כולל דלק).

מקום 2: יורופייטר טייפון

מטוס קרב מתקדם שנועד, כמו הרפאל, לשבור את השוק האמריקאי במחירים שמתאימים לכל כיס, של מדינה ממוצעת כמובן.

על המטוס מורכבות מערכות אלקטרוניות מהמתקדמות בעולם,

המסוגלות בין השאר לתקן טעויות של הטייס ובכך למנוע התרסקות.

יתרון חשוב של הטייפון הוא טיסה במהירות על קולית ללא מבער, מה שאומר חיסכון אדיר בדלק המאריך כמובן

את זמן השהייה שלו באוויר. למטוס יכולת טיסה במהירות 2,500 קמ"ש וטווח של כ-2,900 ק"מ.

הטייפון נחשב להצלחה מסחרית ומשרת בחילות האוויר של גרמניה, בריטניה, ספרד ועוד.

את יכולותיו הגבוהות הוכיח המטוס באימון משותף לחילות האוויר של גרמניה וארה"ב;

שני טייסים גרמנים הצליחו להפיל בקרב אוויר שמונה מטוסי F-15 אמריקאים.

מקום 1: המטוסים החמקנים

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

• תגובות 151
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
גם המטוסים האמריקנים אינם בעלי נסיון קרבי כזה מפואר. המטוס הסילוני בעל הנסיון הקרבי המפואר ביותר, העולה על זה של כל הדגמים האמריקניים גם יחד, הוא בכלל מיראז' 3. ככה שגם אם ה-Rafale טרם הוכיח את עצמו, דאסו הוכיחו את עצמם היטב.

אוי, חן, חן. אוי.

זה נחמד שאתה מגיב בכל נושא שבעולם, זה בסדר וזה מותר וזה סבבה,

אבל קצת פחות... לא יודע מה, פסקנות? לא תזיק.

סטטיסטיקה חלקית של מטוסים שהוכיחו את עצמם - לרפאל יש שורה אחת, אפס-אפס-אפס.

האמריקניים, לעומת זאת... נו, קרא בעצמך.

http://www.migflug.com/jetflights/the-combat-statistics-for-all-the-aircraft-currently-in-use.html

שמעתי, שמענו, דור 4 וחצי ורבע עם צ׳ופצ׳יק, תכל׳ס - לא הוכח.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם (נערך)

נו, ברור שלא הוכח, הוא חדש מהניילונים.

אבל למיטב ידיעתי, ובניגוד למה שמופיע בקישור שהבאת, זה המיראז'-3, בעיקר הודות לשירות שלו בחיל האוויר הישראלי, שהוא מטוס הקרב בעל יחס ההפלות הטוב ביותר. בכלל, בצרפת יודעים לעשות מטוסים. מבואינג ועד דאסו, התוצרת שלהם מצוינת; גם מיראז'-2000 הוא מטוס מצוין.

אבל כן, סיוג-עצמי זה חשוב לכל אקדמאי. תמיד אמרתי שאנגלית זו הסיבה האידאלית עבורנו כי אתה יכול לסייג את עצמך במשפטים כמו: "one can be made to assume that this is not entirely without implausiblity":lol:

ואייל, אני לא יודע על מה מתבססת הרשימה שהבאת. עצם זה שרשמו F-16i ו-F-15i באותה משבצת כבר אומר לך הרבה, כי הם מטוסים שונים מאוד ולכן לא ניתן להתייחס אליהם באופן שווה (F-15 תמיד יביס F-16 באוויר) והם גם התעלמו מכך שקיים דגם חדש של F-16 (דגם E/Fׂ) שהוא הרבה יותר טוב מהדגם הישראלי. אני חושב שנכון שלא ללקות בהיבריס בכל הקשור להערכת רמתה של התעשיה האווירית הישראלית, כפי שנראה לי שכותבי המסמך שצרפת לוקים, כי עם כל הכבוד זו עדיין לא לוקהיד מרטין ולא דאסו.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

אני לא כל כך אוהב לדון בדירוגים האלה שטובים לערוץ ההיסטוריה או לטמקא.

הראפאל מטוס מאוד חביב עליי, חלק מזה מאחר ואני נוטה חסד נעורים לצרפתים (נעורים שלהם - לא שלי). יש חוק בלתי כתוב בהנדסה אוירונאוטית - כדי שמטוס יטוס טוב, הוא צריך קודם כל להיות יפה. והראפאל מטוס מאוד יפה.

רק כמה הערות לחן:

1. לראפאל אין הנעה וקטורית.

2. למיטב זכרוני הפאנטום הוא by far מטוס הקרב הסילוני *המערבי* שראה הכי הרבה פעילות מבצעית.

3. לוחמה אוירית היא הרבה מעבר למהירות מירבית, שיעור פניה מקסימלי וטווח העברה מירבי תיאורטי עם שלושה בידונים.

חזיר דיזל

פורסם (נערך)
יש חוק בלתי כתוב בהנדסה אוירונאוטית - כדי שמטוס יטוס טוב, הוא צריך קודם כל להיות יפה. והראפאל מטוס מאוד יפה.

פעם הסבירו לי את ההבדל בין F-16 ל-F-15 בכך שה-F-16 הוא "מטוס לאישה" מבחינת אלגנטיות העיצוב שלו.:lol:

אבל כן, יש כאן גם (למעשה, בעיקר) עניינים של טכנולוגיית המכ"ם, החימושים שבאים עם המטוס, אוויוניקה וכו'. אבל אלו מצויינים בכל מטוסי הדור 4+, ושוב כמו שאמרתי, ההיסטוריה של דאסו מאוד מרשימה. אני כבר לא עוסק בנושא הצבאי למחייתי (לפחות כעת!) אז יש הרבה שאני לא זוכר בנוגע להערכת היכולות של הכלי.

אגב, רוב המטוסים שמצרים רכשה הם דו-מושביים. תבין מזה מה שאתה רוצה להבין, אבל חשוב לציין שכאשר הם קיבלו את ה-F-16 הראשונים שלהם (חטיבה אווירית 232, למעוניינים) הם לא באו בתצורה הזו.

ועדיין אני מזכיר שני דברים:

מצרים זו בעלת ברית, לא יריב.

זו רק טייסת אחת. כל השאר זה F-16, ועוד בלי AIM-120,* כך שהעליונות האווירית הישראלית עדיין לא מעורערת.

* אבל חשוב לציין שהאמריקנים פיצו את מצרים בדגם של AIM-7 שיותר מתקדם מזה שיש לישראל.

פורסם

אני מאמין שהאמריקאים לא יחמשו את הצבאות האלה יותר מאת ישראל, הרי זה חלק מהבסיס של היחסים בין ישראל לאמריקאים "לשמור על עליונות הצבאית באיזור" אלא אם כשיש הסכם שלום אז אפשר לחמש יותר את המדינות שחתמנו איתן שלום, כאילו שהם מבטיחים שלא יקום שם קיצוניים ויבטלו הכל. מקווה שלא.

אגב, יצא לי להתעניין שוב קצת במטוס הלביא ולקרוא עליו... לא ייאומן איזה פספוס פספסנו עם המטוס הזה. חבל מאוד.

פורסם

לא חבל בכלל. זה היה פרוייקט שיצא משליטה, ולמדינת ישראל אין את המשאבים או את הצורך האסטרטגי לייצר מטוס קרב.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
אבל למיטב ידיעתי, ובניגוד למה שמופיע בקישור שהבאת, זה המיראז'-3, בעיקר הודות לשירות שלו בחיל האוויר הישראלי, שהוא מטוס הקרב בעל יחס ההפלות הטוב ביותר. בכלל, בצרפת יודעים לעשות מטוסים. מבואינג ועד דאסו, התוצרת שלהם מצוינת; גם מיראז'-2000 הוא מטוס מצוין.

מכיוון שהמיראז' 3 הוא חד משמעית המטוס האהוב עלי, אני מרשה לעצמי לזקוף את עיקר ההצלחות שלו למשטר האימונים המטורף ולהליך הבחירה המוקפד של טייסי חיל האוויר. המטוס עצמו לא היה רע אבל גם לא מצטיין הצטיינות יתרה לעומת הדור שלו, וסבל מבעיות אמינות הן במנוע והן במכ"מ. מתוך 263 הפלות השחק 2 הושגו בעזרת המכ"מ (גם הן באותו הקרב ועל ידי אותו הטייס), היתר עם טילי חום ועם הכפתורים שקיבעו את הכוונת לטווחים קבועים מראש. הנשר בכלל לא צויד במכ"מ וגם מהשחקים הוא ירד בשנות ה-70. גם המנועים הוחלפו בשל בעיות אמינות כרוניות, ומספיק לקרוא סיפורי אימה של טייסים שחטפו הזדקרויות מדחס מעל שטח אויב על ימין ועל שמאל.

F-15 תמיד יביס F-16 באוויר

יש משפט אצל עורכי דין, נקרא "חברי אינו מדייק". בשפה עממית זה תחליף ל"בולשיט". F-15 ו-F-16, שוב, מתוך לא מעט קריאה, שקולים למעשה ומי עדיף על מי תלוי בסצנריו של הקרב ובסד"כ. קרב 1 על 1 סביר להניח שה-F-16 ינצח עם טייסים ברמה שקולה +/-, היתר כאמור תלוי תרחיש.

אגב, יצא לי להתעניין שוב קצת במטוס הלביא ולקרוא עליו... לא ייאומן איזה פספוס פספסנו עם המטוס הזה. חבל מאוד.

אנחנו פספסנו (או שלא), הסינים (J-10) הרוויחו (על פי פרסומים זרים וכו').

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
אפשר להרכיב טכנולוגיה של דור 4.5 על מטוס דור 4, אבל זה לא אותו דבר כמו מטוס שהפלטפורמה שלו היא של דור 4.5, כמו ה-Rafale. צריך את הפלטפורמה בשביל לאפשר יכולות כמו תמרוניות על.

תמרוניות על בינתיים הודגמה בעיקר בתצוגות ומפגנים, על ידי תרגילים בהם המטוס מגיע למהירות כה נמוכה, שאם לא מדובר בקרב 1 על 1 דופקים אותו בתוך שניות בודדות. אין שום הוכחה מעשית לנחיצות או לשימושיות העניין בקרב אמת, אלא אם אתה מחשיב את ההפסד של טייסי הביגל לסו-30 הודים שהשמועות אומרות שנעשה במתכוון כדי ללחוץ לייצור ורכישה של עוד F-22.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם (נערך)
יש משפט אצל עורכי דין, נקרא "חברי אינו מדייק". בשפה עממית זה תחליף ל"בולשיט". F-15 ו-F-16, שוב, מתוך לא מעט קריאה, שקולים למעשה ומי עדיף על מי תלוי בסצנריו של הקרב ובסד"כ. קרב 1 על 1 סביר להניח שה-F-16 ינצח עם טייסים ברמה שקולה +/-, היתר כאמור תלוי תרחיש.

האמת, אתה צודק. בעיקר אמרתי את הדברים כדי להדגיש נקודה.

למיטב זכרוני, היתרון של ה-F-15 הוא שהוא אינו מטוס רב-משימתי כמו ה-F-16 ולכן יעיל יותר במשימת היירוט. כמו כן, בשל היותו גדול יותר, הוא מסוגל להכיל מכ"ם חזק יותר ולשאת יותר חימוש, וכמו שאמרתי, בפרדיגמה הנוכחית של יירוט, מי שיורה ראשון ויורה יותר - מנצח. זה תמיד נחשב ליתרון של חיל האוויר הישראלי על מדינות כמו מצרים, גם בעיני ישראל עצמה וגם בעיני המדינות המקיפות אותנו - שיש לנו F-15.

לגבי תמרוניות על: זה משמש לא רק לתמרונים סופר-קיצוניים של תערוכות, אלא גם מאפשר יכולת תמרון גבוהה למדי בטיסה במהירות על-קולית, דבר שלא התאפשר עד כה. ואף אחת מהיכולות של מטוסי דור 4+ (ולצורך העניין, של מטוסי דור 5) אינן מוכחות מי-יודע-מה בקרב, כי הם חדשים. זה לא מבטל את ההתקדמות הטכנולוגית שכלים אלו מציגים.

אני מאמין שהאמריקאים לא יחמשו את הצבאות האלה יותר מאת ישראל, הרי זה חלק מהבסיס של היחסים בין ישראל לאמריקאים "לשמור על עליונות הצבאית באיזור" אלא אם כשיש הסכם שלום אז אפשר לחמש יותר את המדינות שחתמנו איתן שלום, כאילו שהם מבטיחים שלא יקום שם קיצוניים ויבטלו הכל. מקווה שלא.

נכון, אבל מספיק ירוקים ישכנעו את האמריקנים לעשות הרבה דברים. הרי סעודיה לא רחוקה מפה בכלל, והם מקבלים F-15E כאוות נפשם. ועוד משהו: יש גם מדינות אירופיות שעושות כאן עסקאות במזרח התיכון, ולהן פחות אכפת מהיתרון האיכותי של ישראל. צרפת לא שאלה אף אחד ולא אמרה לאף אחד שהיא מוכרת למצרים Rafale, ואותו הדבר נכון למכירות יורופייטר באזור. את הצוללות שגרמניה מכרה לנו, הם מוכרים למצרים בסיטונאות. ועוד לא התחלנו לדבר על רוסיה וסין....

פורסם

בכל מקרה, ההתעסקות בקרבות אוויר קלאסיים (Dogfight) היא כמעט תיאורטית. יש סיבה לזה שה-F35 נחות מ-F16 מהבחינה הזו למרות ששניהם נועדו למלא אותו תפקיד.

I see now that the circumstances of one's birth are irrelevant; it is what you do with the gift of life that determines who you are

Mewtwo -

פורסם
האמת, אתה צודק. בעיקר אמרתי את הדברים כדי להדגיש נקודה.

איזו נקודה?

למיטב זכרוני, היתרון של ה-F-15 הוא שהוא אינו מטוס רב-משימתי כמו ה-F-16 ולכן יעיל יותר במשימת היירוט. כמו כן, בשל היותו גדול יותר, הוא מסוגל להכיל מכ"ם חזק יותר ולשאת יותר חימוש, וכמו שאמרתי, בפרדיגמה הנוכחית של יירוט, מי שיורה ראשון ויורה יותר - מנצח. זה תמיד נחשב ליתרון של חיל האוויר הישראלי על מדינות כמו מצרים, גם בעיני ישראל עצמה וגם בעיני המדינות המקיפות אותנו - שיש לנו F-15.

ה-F-15 רב-משימתי די הצורך, בייחוד בדגמי ה-E ונגזרותיו, ובעקבות שדרוגים שנעשו והגדלת הסד"כ של הדו-מושביים, גם בדגמים המוקדמים יותר. לא רק זה, אלא שהטווח שלו גדול יותר ויכולת נשיאת המטען שלו עדיפה. היתרון של חיל האוויר הישראלי מאז ומתמיד היה הטייס. ה-F-15 היה יתרון מכריע עד הופעת המיג-29 בזירה, לאחר מכן פחות.

לגבי תמרוניות על: זה משמש לא רק לתמרונים סופר-קיצוניים של תערוכות, אלא גם מאפשר יכולת תמרון גבוהה למדי בטיסה במהירות על-קולית, דבר שלא התאפשר עד כה. ואף אחת מהיכולות של מטוסי דור 4+ (ולצורך העניין, של מטוסי דור 5) אינן מוכחות מי-יודע-מה בקרב, כי הם חדשים. זה לא מבטל את ההתקדמות הטכנולוגית שכלים אלו מציגים.

תמרונים מהסוג שאתה מדבר עליו במהירויות על-קוליות כרוכים ב-G די מטורף לטייס. אני לא בטוח עד כמה זה יישים.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
בכל מקרה, ההתעסקות בקרבות אוויר קלאסיים (Dogfight) היא כמעט תיאורטית. יש סיבה לזה שה-F35 נחות מ-F16 מהבחינה הזו למרות ששניהם נועדו למלא אותו תפקיד.

בשדה הקרב המודרני הסיכוי שתתרסק הוא יותר גדול מאשר תתקל בדוגפיט

אגב ל F35 אין תותח יש לו פוד, לך תבין.

פורסם
בכל מקרה, ההתעסקות בקרבות אוויר קלאסיים (Dogfight) היא כמעט תיאורטית.

נכון, אבל הטענה היא שיכולות התמרון של המטוסים החדישים תחזיר את קרב האוויר למפה, רק שזה יהיה קרב אוויר בטווחי BVR.

עד כמה יש אמת בטענה הזו? כנראה שאף פעם לא נדע.

• תוכן חדש...