Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תאונה בנסיעה לאחור, מה עושים?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3107 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן, היום נכנסתי לחניון של יינות ביתן ברעננה כאשר אני יודע שהכניסה היא חד סתרית והיציאה מהצד השני אעפ שאין שום תמרור שמציין זאת. (והמדובר גם בכביש בבעלות פרטית ולא כביש ציבורי כך שלא יודע אם הדין שונה במצב זה).

במהלך הכניסה היתה גברת שיצאה מהחניון, מאחר ולא נכנסתי אליו תקופה ארוכה מאוד הסקתי שהיציאה גם כן מאותו מקום כרגע.

לאחר 2 3 דקות יצאתי דרך אותו נתיב האמור , וכשהגעתי להשתלבות לכביש הציבורי הבחנתי בהונדה גאז מצד ימין שנוסע רוורס ומתקרב. צפרתי לו והוא לא נעצר. שילבתי לרוורס והתקדמתי מעט אחורה במהירות, ממהירות הרמת הקלאץ נכבה לי הרכב ונשארתי עומד במקום. המשכתי לצפור אך לשווא, הזקן נכנס בי והנזק למטה.

תוך כדי חילופי דברים וזעם הוא לקח אחריות על המעשה , אמרתי מזל שיש לי מצלמה... אממה: כמו שמרפי אוהב.. העדשה שלה הייתה מכוונת לשמיים כך שרק שומעים חלק מהדברים שנאמרו, לצערי גן לא הקלטתי אותו.

לאחר מכן הגיע השומר של החניון והאשים אותי שאני עומד נגד כיוון התנועה. כמובן שלקחתי אחריות על הנסיעה נגד הכיוון למרות שאין תמרור נראה לעין, והוספתי שאין זה מוריד אחריות מהנוסע לאחור, שכן במקומי יכל להיות רוכב אופניים או אישה עם עגלה או כל דבר אחר.

צילמתי את פרטי הפוגע ביטוח ורישיון רכב (בהתחלה הציג לי ביטוח שאינו בתוקף).

לאחר מכן העמדתי את הרכב בחניון וראיתי שבאמת יש שילוט אין כניסה, נח לו על החומה הנמוכה שליד העליה, לא יותר מדי בולט.

בכל אופן ניקיתי את המכה לאחר שצילמתי ונשארו רק שריטות ומעט ירידת צבע, מבחינתי אני רוצה להחזיר הביתה את הרכב בדיוק כמו שהוא יצא ממנה. ואם אני אחראי לרכוש שלי אני לא צריך שדגנרט מסויים יפגע לי בו.

ביררתי עלות אצל הפחח וצביעה תעלה 600 שח, הודעתי לבחור שזה עדיף מאשר להפעיל ביטוח והוא בגדול אמר : לך תחפש את החברים שלך, עשית עבירה ונסעת נגד הכיוון כך שאין לי אחריות והאשמה עליך. כמובן שההסברים שלי שבנסיעה לאחור האחריות עליו עלו בתוהו. השאלה שלי מה עושים מכאן והלאה? פשוט לתבוע את הביטוח וthats it?

אצרף תמונות בתגובה הבאה. לא מתאפשר דרך טאפאטוק

פורסם

כשנוסעים לאחור, אמורים להביט לאחור ולא להסתמך על חיישני/מצלמת הרוורס (אם בכלל היו קיימים). Obviously הוא לא עשה זאת ואתה צריך להתעקש על זה (ולנסות גם להקליט את השיחה).

פורסם

לא שווה לצבוע את הטמבון בגלל שהצבע שיעשו לך ב600 שקל לא יהיה ברמה של מקורי(והנזק לא מצדיק את זה), לא שווה להפעיל את הביטוח כי יגדילו לך את הפרמיה. מה שכן, עד כמה שאני יודע התמרורים האלה לא "תופסים" בחוק. מבחינתך עמדת ביציאה מחניה והרכב נכנס בכך, והוא אשם. כדאי לסגור את זה בפיצוי מצד הרכב האשם בסך עלות צביעת טמבון וזהו.

פורסם
לא שווה לצבוע את הטמבון בגלל שהצבע שיעשו לך ב600 שקל לא יהיה ברמה של מקורי(והנזק לא מצדיק את זה), לא שווה להפעיל את הביטוח כי יגדילו לך את הפרמיה. מה שכן, עד כמה שאני יודע התמרורים האלה לא "תופסים" בחוק. מבחינתך עמדת ביציאה מחניה והרכב נכנס בכך, והוא אשם. כדאי לסגור את זה בפיצוי מצד הרכב האשם בסך עלות צביעת טמבון וזהו.
קרא פסקה אחרונה. הבנאדם מתנער מאחריות.

כן השילוט לא תקין אחרי קריאה גדולה יותר של חוקי התעבורה הבנתי את זה.

אני לא חושב שהצבע לא יהיה ברמה של מקורי מאחר ועשיתי צבע מלא לרכב הקודם שלי אצל אותו אדם והאיכות הייתה לא פחות ממעולה.

למה שתעלה לי הפרמיה אם אינני אשם

פורסם

אינך אשם (אפילו לא ברמה של אשם תורם, זכותך להיות מאחוריו כמו אישה עם עגלת תינוק או כל obstacle אחר). יש לך גם דאשקאם שמוכיחה שאתה מנסה להתחמק ממנו (ונתקע אמנם), אך לפחות הוא לא יוכל לטעון שאתה התנגשת בו.

פורסם

לא הכי מצליח להבין מה קרה ולמה איש נסע רוורס נגד תנוע,אבל ממליץ לך לבדוק מול אותו שומר אולי יש מצלמה של חניה.

חשוב מאוד לשמור את הסרטון שלך ,דרך אגב אפשר לעלות אותו ?

כי אם אין לך הוכחה הוא יכול לספר סיפורים מרעננה עד אילת ושאתה נכנסת בו במהירות.

פורסם

האם הבנתי נכון והנזק הוא 600 ש"ח?

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
לא הכי מצליח להבין מה קרה ולמה איש נסע רוורס נגד תנוע,אבל ממליץ לך לבדוק מול אותו שומר אולי יש מצלמה של חניה.

חשוב מאוד לשמור את הסרטון שלך ,דרך אגב אפשר לעלות אותו ?

כי אם אין לך הוכחה הוא יכול לספר סיפורים מרעננה עד אילת ושאתה נכנסת בו במהירות.

הוא לא נסע רוורס נגד התנועה אלא היה בנתיב הימני מצד ימין שלי בכביש דו סתרי. כשאני הייתי ביציאה מחניה בנתיב ורציתי לפנות שמאלה. כפי שרואין בתמונות הוא נסע רוורס לכיווני ונכנס בי.

במצלמה לא רואים מאחר והעדשה הייתה מכוונת משוןהמה כלפי מעלה. אבל במצלמה האחורית רואים שאני עומד ומנסה לנסוע רווורס עד שהרכב כבה.

האם הבנתי נכון והנזק הוא 600 ש"ח?

הבנת נכון

פורסם
קרא פסקה אחרונה. הבנאדם מתנער מאחריות.

כן השילוט לא תקין אחרי קריאה גדולה יותר של חוקי התעבורה הבנתי את זה.

אני לא חושב שהצבע לא יהיה ברמה של מקורי מאחר ועשיתי צבע מלא לרכב הקודם שלי אצל אותו אדם והאיכות הייתה לא פחות ממעולה.

למה שתעלה לי הפרמיה אם אינני אשם

סליחה על האוף טופיק. תוכל לשלוח לי בבקשה בפרטי או בשרשור את הטלפון של הצבעי הנ"ל? אני מחפש נואשות צבעי איכותי שיצבע ללא השארת מרקם תפוזי...

פורסם

600 ש"ח

תקן לשביעות רצונך

שלח דרישה למתנער לשלם

לא ישלם תבע בבית משפט לתביעות קטנות

השופט כבר יחלק ביניכם באופן כלשהו את הנזק.

האם נגרם לשני נזק?

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
600 ש"ח

תקן לשביעות רצונך

שלח דרישה למתנער לשלם

האם נגרם לשני נזק?

כל האוטו שלו משופשף כך שקשה לדעת מה טרי אבל במיקום התאונה רואים שםשופים דומים לשלי
פורסם

טוב העלתי את הסרטונים מהמצלמה למחשב

לא רואים כלום מהתאונה עצמה אבל רואים אותי עומד המקום וצופר וצופר ואומר מההה וצועק עד שאני לוקח רוורס והרכב נעמד במקום ואז זז מעוצמת המכה (כאמור כשאני בעמיגה מוחלטת)

בנוסף יש לי הקלטת שיחה בה הוא מודה שנסע לאחור בלי לשמוע ובלי לראות אותי או להסתכל בכלל במראה.

נבחור בן 71 כך שהעובדה שאמר שהוא לא שמע גם יכולה להוות הרתעה לשלילת רשיונו

פורסם

תפסיק לעוף על עצמך

כדי שמישהו ישלול את רשיונו צריך שהמדינה תגיש נגדו כתב אישום

לפי התיאור שלך הוא גם חירש וגם עיוור.

אתה צריך כולה, שישלם על הנזק שגרם

אתה יכול להפחיד אותו גם שאבא שלך כבאי/ קצין משטרה.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
600 ש"ח

האם נגרם לשני נזק?

אדוני השופט - אינני אשם.

הפרחח הצעיר יצא מחניון נגד כיוון התנועה, הוא היה כל כך מבולבל שהוא נסע בלי להסתכל ופגע בי מאחור, רמת לימוד הנהיגה במדינה מתחת לכל ביקורת.

באין ראיה חותכת אחרת, הגרסה הזו פשוטה ומשכנעת.

• תוכן חדש...