Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3103 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אהלן,

מנורת מנוע דולקת בספלאש 2009, קוד p0130 חיישן חמצן עליון.

החלפתי את החיישן במקורי (הוזמן מאמזון, שניהם של בוש והמקט זהה בוודאות) והתקלה לא נפתרה.

כמו כן בדיוק נכשלתי על למדא גבוה בסל"ד גבוה.

גם מוסך זיסו בו אני מטפל וגם אורן שירותי רכב שהיה לי תענוג להכיר היום כי יוסי בחו"ל חושדים שהתקלה במחשב, כי החיישן לא מקבל מתח.

שיחקתי קצת עם ספריי מגעים והחיווט, לא הועיל.

לפני שאני לוקח את המחשב למחוון (או נותן ליוסי/אורן את הכאב ראש הזה), יש דעות פה? מישהו נתקל כבר בתקלה כזו?

כמו כן אם יש לי ציוד וידיים טובות (תיקנתי כמה מאות מעגלים, אף פעם לא מחשב רכב) - אפשר לתקן עצמאית (האינטרס הוא לחסוך זמן ולעשות עבודה איכותית)?

תודה!

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

עריכה אחרונה על ידי Moonlight Theory

MX-5T 05>911 S 08>S2000 07>S2000 06>S2000 08>Mazda 6 05+Z800 14+Polo 98>Suzuki Splash 09 :cry:

פורסם

בדרך כלל מתח מסופק לחיישן דרך פיוז ומינוס דרך המחשב , אז לפני שאתה פונה לפתוח מחשב, תשיג שרטוט של מחשב ומע הזרקה.

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם

אני אכן נתקלתי בעברי בתקלה דומה ואכן התקלה היתה לבסוף במחשב גם כן סוזוקי ספלאש .

בדיקת חיווט ומתחים וארקה היו תקינים קניתי חיישן (עלה אז הרבה כסף) והתקלה נשארה .

זהו החיישן היחידי שאני מלמד להחליף בקוד תקלה בו מפני שאין ברישותנו ציוד לבדוק אותו אלה רק להסתמך על המחשב של הרכב.

במקרה שלי אכן לבסוף זה היה המחשב תקול ואני ספגתי את החיישן.

חיים יוד.

פורסם
אני אכן נתקלתי בעברי בתקלה דומה ואכן התקלה היתה לבסוף במחשב גם כן סוזוקי ספלאש .

בדיקת חיווט ומתחים וארקה היו תקינים קניתי חיישן (עלה אז הרבה כסף) והתקלה נשארה .

זהו החיישן היחידי שאני מלמד להחליף בקוד תקלה בו מפני שאין ברישותנו ציוד לבדוק אותו אלה רק להסתמך על המחשב של הרכב.

במקרה שלי אכן לבסוף זה היה המחשב תקול ואני ספגתי את החיישן.

חיים יוד.

אם יש חנות חלפים שאתה עובד איתה קבוע אתה מקסימום מחזיר להם את החיישן ללא חיוב חיים גם אם הוא הורכב על הרכב רק לצורך בדיקה.

פורסם

ההיתי שמח למצוא כזו חנות שתרכוש עבורי חלף מקורי מהחברה שאני מזמין ותקבלו חזרה מפני שלא נפתרה התקלה זה הזוי תהיה רציני.

אין מה לעשות זה חלק ממקצוע האבחון ברכב היום וצריך לקבל שלא את כל החיישנים ויחידות הקצה אנו מסוגלים לבדוק ולפסול כמו חיישן זה שהוא WB או חיישן NOX וכו אלה להסתמך על הסורק תקלות בלבד כמו במקרה זה שמה לעשות עם אתה עצמאי אתה סופג את החיישן .

גם היום שאני במרכז שירות אין לי את הפריווילגייה להזמין רכיב לבדיקה ובודדים המקרים שמאשרים דבר כזה , לבסוף משהו צריך לשלם על חלף אין החזרות.

חיים יוד.

פורסם
אם יש חנות חלפים שאתה עובד איתה קבוע אתה מקסימום מחזיר להם את החיישן ללא חיוב חיים גם אם הוא הורכב על הרכב רק לצורך בדיקה.

אוי ואבוי לחנות הזאת.

ברגע שהחלק (בפרט חלקי חשמל) הורכב הוא משומש לכל דבר ועניין.

למכור אותו הלאה, או להחזיר לחברה כחלק חדש שלא נעשה בו שימוש זו רמאות.

פורסם

ידידי מאור בין בעלי מקצוע אין בעייה אם יש לי על המדף בבקשה ,כך בדוק עם נפתרת לך התקלה ,אך בעם אני חנות חלפים שקנתה עבורך את החלק מדוע שתסכים לקבלו בחזרה ועוד להחזיר כסף מה היא תעשה עם חיישן כזה למכור הלאה - כמעט לא הולך ולהחזיר לחברה לא ניתן.

לא התכוונתי למשהו אחר.

חיים יוד.

פורסם

עם חלק מקורי אתה צודק לחלוטין...לא פשוט מצד החנות ברגע שהיא רוכשת עבורך להחזיר אותו. במיקרה של החיישן שרכשת מקורי באמת אין יותר מידי מה לעשות איתו ואני מקווה שיגיע לקוח יום בהיר אחד שכן ייצטרך חיישן שכזה ואז תוכל להעיף אותו. לגבי חלק חלופי עוד לא ניתקלתי בבעיה של החזרה גם אם לקחתי את החלק לצורך בדיקה בלבד. לי אישית יש כרטיס לקוח באותה חנות שאיתה אני עובד כך שאני משלם מתי שמזדמן לי. לא מעט פעמים אני לוקח חלקים לתיקונים וטיפולים ואז שמגיע העת אתה מגלה שהחלק לא נחוץ לך ואז אני פשוט מחזיר. בתחום הזה אין נגע נסע אם אתה לקוח קבוע. לקוח מזדמן זה משהו אחר. כך כל המוסכים עושים עם חנויות החלפים...לוקחים, מחזירים, שוב לוקחים...וכך הלאה.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

תודה לכולם על התגובות, התקלה עוד לא נפתרה -

1. בדקתי מחשב רכב וחיווט במחוון, הם לא מצאו תקלה (לא ניסו להתקין מחשב אחר).

2. החלפתי שוב את חיישן החמצן (היה לי בכל מקרה, שלחו לי 2 בטעות, בוודאות אותו המק"ט על החיישן המקורי ברכב ועל השניים החדשים שניסיתי להתקין).

הקוד תקלה הוא רק חיישן עליון וכאמור למדה גבוהה בסל"ד גבוה, לא ניסיתי: להחליף חיישן תחתון, להחליף ממיר, להתחבר לחיישן עם סקופ (הייתי בכמה מוסכים שמומלצים כאן בפורום, כולם עושים סריקת OBD ובמקרה הטוב מולטימטר).

MX-5T 05>911 S 08>S2000 07>S2000 06>S2000 08>Mazda 6 05+Z800 14+Polo 98>Suzuki Splash 09 :cry:

פורסם

טיפה קשה להבין... האם בדקת התנגדות בצמה מהמחשב למחבר של הסנסור?

מצורפת דיאגרמת חייווט סוזוקי 2.0 ל׳

Screen Shot 2018-01-03 at 2.24.30 PM.jpg

Screen Shot 2018-01-03 at 2.23.18 PM.jpg

Screen Shot 2018-01-03 at 2.23.26 PM.jpg

Screen Shot 2018-01-03 at 2.24.14 PM.jpg

• תוכן חדש...