Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7770 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

מס' שאלות:

1.שמן הגיר ברכבי(יאריס) הוחלף בפעם האחרונה לפני קצת פחות משנה וחצי, אני מעוניין להמשיך בישור קו שהתחלתי לפני זמן מה אינני יודע האם להחליף כעת את שמן הגיר או לא...

האם יכול להגרם נזק מהחלפה מוקדמת? בספר הרכב רשום שיש לבדוק כל שנתיים ולהחליף במידת הצורך, אני לא כ"כ סומך על המוסך שלי ורוצה ללכת על בטוח, האם כדאי להחליף, יש סכנה שהגיר יחליק? קראתי בחיפוש שעם הזמן החלקיקים המתכתיים בשמן "משלימים" את הבלאי בחלקים המתכתיים בגיר ולכן רצוי להחליף כמה שפחות, האם זה נכון?

2.האם מישהו יודע אם יש ביאריס פילטר שמן גיר, והאם הוא זקוק להחלפה?

3.שאלתי כבר פעם, אני מקווה שלא תתעצבנו אם אשאל שוב: האם יש צורך לטפל\לשמן שרשרת תזמון ביאריס לאחר 150Kק"מ? בספר הרכב רשום: "רצועת טיימינג- החלפה ב150Kק"מ" אבל אין בכלל רצועה אלא שרשרת + לפי מה שהבנתי בשרשרת לא נוגעים בכלל...

תודה רבה מראש!!!:lol:

פורסם

אישית -לא מכיר את היאריס

שמן זה אף פעם לא רע להחליף-שמן גיר כדאי להחליף פעם ב3 שנים או 60K לפי המוקדם

היצרנים ממליצים בד"כ כלל על החלפה פעם ב-5 שנים או 75-100K אך במקרה שמן גיר לא כדאי להצמד להוראות היצרן בגלל שהוראות אלו לא מתיחסות לשימוש HEAVY DUTY (כמו שלא כדאי

להחליף שמן מנוע פעם ב30K אלא פעם ב15K או שנה לפי המוקדם(במכוניות חדשות-שמן סינטטי בלבד)

(המהדרין מחליפים פעם ב40K או שנתיים לפי המוקדם-אך אם משתמשים בשמן גיר סינטטי זה OVERKILL )

לגבי שרשרת-ידידה שלי נסעה 200K בשברולט קווליר ,שם זה גם שרשרת-ואחרי 200K נקרעה לה השרשרת והיא נפרדה מ-5K שקלים לטובת שיפוץ ראש מנוע.

עברת את ה 150K?-תחליף, גם לשרשרת יש בלאי,וזה בטח יעלה יותר זול מראש מנוע.

ניצן

פורסם

אני לא מכיר חייה כזו ,אין מצב ששרשרת נקרעת יש לך טעות גדולה ,שרשרת טימינג לא יכולה להיקרע אך היא כן יכולה לקפוץ שן או להישתחרר בגלל חופש ובלאי בגלגלי השיניים .

פורסם
שלום לכולם!

מס' שאלות:

1.שמן הגיר ברכבי(יאריס) הוחלף בפעם האחרונה לפני קצת פחות משנה וחצי, אני מעוניין להמשיך בישור קו שהתחלתי לפני זמן מה אינני יודע האם להחליף כעת את שמן הגיר או לא...

האם יכול להגרם נזק מהחלפה מוקדמת? בספר הרכב רשום שיש לבדוק כל שנתיים ולהחליף במידת הצורך, אני לא כ"כ סומך על המוסך שלי ורוצה ללכת על בטוח, האם כדאי להחליף, יש סכנה שהגיר יחליק? קראתי בחיפוש שעם הזמן החלקיקים המתכתיים בשמן "משלימים" את הבלאי בחלקים המתכתיים בגיר ולכן רצוי להחליף כמה שפחות, האם זה נכון?

כל עוד אתה מבצע טיפולים סדירים בגיר האוטומטי, אתה רק תאריך את חייו ותהנה משילוב הילוכים חלק ותקין. קרא בספר היצרן על ההמלצה להחלפת שמן גיר אוטומטי וחזור לעדכן אותנו. אם החלפת שמן גיר לפני כמעט שנה וחצי והכל בסדר, החלפה נוספת בהחלט לא תזיק (מדובר בשמן מינרלי שלא מצטיין באורך חיים מדהים).

2.האם מישהו יודע אם יש ביאריס פילטר שמן גיר, והאם הוא זקוק להחלפה?

כל מקרה לגופו, לבדוק לפי ספר יצרן. יש מכוניות שהפילטר שמן הוא נגיש ויש כאלה שהפילטר שלהן הוא פנימי וניתן להגיע אליו רק אחרי פירוק גיר (בזמן שיפוץ למשל).

3.שאלתי כבר פעם, אני מקווה שלא תתעצבנו אם אשאל שוב: האם יש צורך לטפל\לשמן שרשרת תזמון ביאריס לאחר 150Kק"מ? בספר הרכב רשום: "רצועת טיימינג- החלפה ב150Kק"מ" אבל אין בכלל רצועה אלא שרשרת + לפי מה שהבנתי בשרשרת לא נוגעים בכלל...

לבדוק שנית בספר יצרן. השרשראות מחזיקות מעמד מצויין אם המנוע קיבל טיפול בזמן וכראוי. הבלאי יתחיל להיות משמעותי אם המנוע הוזנח והחלפות השמן היו מאוחרות מידי.

תודה רבה מראש!!!:lol:

אין על מה ;-)

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
אין על מה ;-)

איציק

ראשית, תודה איציק!

כמה הערות:

1.תיבת ההילוכים היא ידנית(!) ולא אוטומטית(רק הקלאץ' אוטו' - כלומר מערכת חצי אוטו'). בספר הרכב רשום שיש לבדוק את מצב השמן כל 45K ק"מ או כל שנתיים ולהחליף לפי הצורך - אין מועד החלפה קבוע כמו בחלקים\שמנים אחרים. האם בכל זאת אין סכנה בהחלפה מוקדמת?

סוג השמן הוא: API4 או GL5

צמיגות מומלצת: SAE 75W-90

2. לא רשום כלום לגבי פילטר שמן הגיר

3.מה לגבי נוזל המצמד(שלא אוחלף אצלי אף פעם) האם יש טעם בלהחיפו? לפי ספר הרכב בדיקת הנוזל כל 15Kק"מ או חצי שנה

סוג הנוזל:

SAE J 1703 or FMSS no.116 DOT3

והאם הוא יקר?

תודה לכל העונים...

פורסם

1. בגיר ידני אין פילטר.

2. גיר ידני לא עובד על לחץ שמן לכן אין בעיה להחליף שמן גם אחרי תקופה מאוד ארוכה שלא החליפו.

בקיצור, אם החלפת לפני קצת יותר משנה, אתה יכול להחליף עכשיו שוב ולהיות רגוע לשנתיים.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...