Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3179 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שנים השתמשתי במקדחה רוטטת פשוטה לקידוחים בקירות הבית. זה אפשרי אבל יש מקרים שזאת שמחה קטנה מאוד (ממ"ד, תקרה, אבני חיפוי חיצוניות בבתים ירושלמיים).

כשעברנו לבית הנוכחי שלנו וידעתי שיהיו כמה וכמה קידוחים לקירות החלטתי שאני מצטייד בפטישון - ההבדל הוא עצום. קלות הקידוח היא בלי השוואה לעומת מקדחה רוטטת.

אני בהחלט תומך בהמלצה לרכישת פטישון. לעניות דעתי זאת השקעה חד פעמית שתשמש אותך בערך לכל החיים.

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
פטישון מקיטה 24ממ, יחד עם סט מקדחים של מקיטה וסט מתאמים/פוטרים עלה לי 700 שקל. בוקי אני מניח שרכשת פטישון חציבה עוצמתי (לפי המחיר). פטישון 20ממ פשוט לא עולה בהרבה יקר יותר ממקדחה, לדעתי בשביל השקעה לשנים רבות קדימה, זה שווה.
טוב, הזיכרון שלי לא מה שהיה פעם...קניתי מקיטה HR2630TX12, הוא עלה כ 800 ש"ח + עוד 100 סט איזמילים.

פורסם
אני גם בדעה שעדיף פטישון במקום מקדחה רוטטת.

אני רכשתי מקיטה כזה ומרוצה ממנו מאוד.

http://atlastools.co.il/Product/30303540/%D7%A4%D7%98%D7%99%D7%A9%D7%95%D7%9F-HR2470-Makita

זה גם מה שיש לי,ממליץ עליו בחום, תמורה מצויינת למחיר

יום טוב גם לך

פורסם

נכון הסביר יגאל לגבי ההבדל בין פטישון למברגה רוטטת, המנגנון שונה לחלוטין האחד עם בוכנה והשני יש בן מעין טבעת עם בליטות שיוצרת רטט בכיוון הקידוח בזמן הסיבוב. שונה לחלוטין מבחינת האפקט המתקבל למרות שהתוצאה דומה.

אבל, מקדחה רוטטת נטענת חזקה (18 וולט ומעלה) עם מקדח טוב (ולא צ'יניזיום זול מהום סנטר) עושה אחלה עבודה לרוב הקידוחים הביתיים, מלבד בממ"ד ששם יכולה באמת להוציא את המיץ. היתרון הגדול שלה היא שהיא קלה (יחסית) ונוחה ביד, בטח שבהרבה מפטישון, מה שמאפשר להשתמש בה ביד אחת לדברים כמו קידוח בעץ, הברגת ברגים לתוך דיבלים, והרכבת רהיטים. אין לך מושג כמה יותר קל להרכיב ריהוט מאיקאה עם מקדחה\מברגה נטענת וביט אלן במקום מברגי האלן המזורגגים שלהם.

אם תלך על מקדחה\פטישון בגודל מלא, חייך בקידוח ישתפרו משמעותית, אבל את ההברגה תמשיך לעשות עם מברג רגיל. להבריג עם פטישון זה כמו להשחיל סמי-טריילר לחניה בתל אביב - עם מספיק רצון זה יכול לקרות אבל יש דבר כזה גדול מידי.

אני חושב שבסוף השיקול צריך להיות "מה אני עושה בבית?" אם המטרה היא רק לקדוח בקירות לתליית דברים, ויש בטון מזוין או ממ"ד, אז פטישון עם כבל. אם המטרה היא כלי ורסטילי לשלל עבודות בבית כמו תיקון והרכבת רהיטים ושאר DIY אז בעיניי חדמ"ש מקדחה\מברגה נטענת איכותית (מקיטה, דוולט וכו')

Chevrolet Sonic RS 2014, 1.4T

פורסם

בשביל לתלות כמה דברים על הקיר, מקדחה עם רטט תעשה את העבודה.

לפני חודש קדחתי עם מקדחה פשוטה ביותר בקיר בטון בקדח 10 מ"מ, והחשק קצת ירד. קדחתי בקוטר 6 מ"מ והמקדחה רצה.

המקדחה הייתה של חברה סינית לא ידועה. העיקר שהכל עומד ושלם.

פורסם
נכון הסביר יגאל לגבי ההבדל בין פטישון למברגה רוטטת, המנגנון שונה לחלוטין האחד עם בוכנה והשני יש בן מעין טבעת עם בליטות שיוצרת רטט בכיוון הקידוח בזמן הסיבוב. שונה לחלוטין מבחינת האפקט המתקבל למרות שהתוצאה דומה.

אבל, מקדחה רוטטת נטענת חזקה (18 וולט ומעלה) עם מקדח טוב (ולא צ'יניזיום זול מהום סנטר) עושה אחלה עבודה לרוב הקידוחים הביתיים, מלבד בממ"ד ששם יכולה באמת להוציא את המיץ. היתרון הגדול שלה היא שהיא קלה (יחסית) ונוחה ביד, בטח שבהרבה מפטישון, מה שמאפשר להשתמש בה ביד אחת לדברים כמו קידוח בעץ, הברגת ברגים לתוך דיבלים, והרכבת רהיטים. אין לך מושג כמה יותר קל להרכיב ריהוט מאיקאה עם מקדחה\מברגה נטענת וביט אלן במקום מברגי האלן המזורגגים שלהם.

אם תלך על מקדחה\פטישון בגודל מלא, חייך בקידוח ישתפרו משמעותית, אבל את ההברגה תמשיך לעשות עם מברג רגיל. להבריג עם פטישון זה כמו להשחיל סמי-טריילר לחניה בתל אביב - עם מספיק רצון זה יכול לקרות אבל יש דבר כזה גדול מידי.

אני חושב שבסוף השיקול צריך להיות "מה אני עושה בבית?" אם המטרה היא רק לקדוח בקירות לתליית דברים, ויש בטון מזוין או ממ"ד, אז פטישון עם כבל. אם המטרה היא כלי ורסטילי לשלל עבודות בבית כמו תיקון והרכבת רהיטים ושאר DIY אז בעיניי חדמ"ש מקדחה\מברגה נטענת איכותית (מקיטה, דוולט וכו')

לא משנה מה, אי אפשר להגיד שהמברגות הנטענות גם אלו של ה 18 וולט מתאימות לקידוחים בקיר.

זה פשוט לא הייעוד שלהם.

לא מתככנים להשתמש כחנוכיה - תמיד זה יכול לגמור על הראש של מישהו... :wink:

אין ספק. היופי חולף, אבל הרפס הוא נצחי.

בסוף יבוא אחמד וירסס איך שיצא לו.
פורסם
לא משנה מה, אי אפשר להגיד שהמברגות הנטענות גם אלו של ה 18 וולט מתאימות לקידוחים בקיר.

זה פשוט לא הייעוד שלהם.

טענה לא נכונה בעליל - עצם זה שבמקדחות אלו יש את מצב הדפיקה, שמיועד לבלוק אבן ובטון, מעיד על כוונת הייצרן שקידוח בקירות הוא כן הייעוד שלהם.

האם זה הכי הטוב ביותר לייעוד הזה - לא. אבל לומר "זה פשוט לא הייעוד שלהם" זה שגוי, כמו לומר שהצבע האופייני של דשא הוא סגול עם חברבורות.

לגבי ההתאמה של הכלי הזה לקידוח בקירות, תלוי ממה הקירות, באיזה מקדח תשתמש, וביכולות שלך. אני חושב שמאות חורים ב3-4 דירות שונות שנעשו עם המקיטה 18 וולט שלי (שאגב, עובדת מעולה אחרי מעל 5 שנים ושימוש אינטנסיבי גם לנגרות) מעידים שהכלי הזה מתאים בהחלט. אם לא היו לי עוד כלים שאני מעוניין לרכוש, אגב, יש סיכוי טוב שהכלי הבא היה פטישון פשוט, כי מבחינת נוחות אין ספק שלקידוח בקיר בלבד פטישון מנצח, אבל בוודאות לא הייתי קונה פטישון לפני שיש לי מקדחה\מברגה טובה בבית.

Chevrolet Sonic RS 2014, 1.4T

פורסם

האם רשום במפורש שניתן לקדוח עם המברגה בקירות?

אולי הכוונה לקירות איטונג או גבס.

במידה ותיפול על החגורה בקיר בלוקים, אני לא חושב שזה יועיל לאורך החיים של המברגה.

אני מאמין שבבית צריך 2 כלים בסיסיים, מקדחה פשוטה של חברה איכותית, ומברגה בסיסית.

יותר מזה זה פשוט מיותר, אם תרצה לשבור קיר תוכל להשאיל פטישון.

לא מתככנים להשתמש כחנוכיה - תמיד זה יכול לגמור על הראש של מישהו... :wink:

אין ספק. היופי חולף, אבל הרפס הוא נצחי.

בסוף יבוא אחמד וירסס איך שיצא לו.
פורסם

במקום מקדחה בסיסית , תעבור לפטישון בסיסי ומברגה או מברגת אימפקט.

ההבדל במחיר לא גדול. נוחות העבודה בקדיחה בקירות משמעותית.

בהתחשב בכך שעיקר הקידוחים בבית הם בקירות זה משמעותי.

אם רוצים להתפנק אפשר גם פטישון נטען 18V או אפילו 36V

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

כבר המלצתי בעבר על לחפש את המבצע על פטישון עלום-שם של גייס או הומו-סנטר, מניסיון אישי איתו בעבודה מאומצת (זגגות. מגבלות תקציב...). כלי שעולה סביב 300 ש"ח, יעיל יותר ממקדחה רוטטת לקירות בטון (מקדחה ממש לא כיפית לקידוח בבטון... צריך להפעיל יותר מדיי כח על הכלי וזה לא ממש נחמד), פלוס בונוס- תוכל להשתמש בו גם להלימה בלבד אם אי פעם יעלה לך הצורך בזה. מאמין שלא, למשתמש הביתי הממוצע לא נקרות יותר מדיי הזדמנויות להשתמש באזמל, אבל האפשרות שם. ואני שם את הכסף שלי איפה שהפה שלי- לפני חודשיים בדיוק רכשתי לעצמי אחד לשימושי האישי בביתי (הקודם נשאר אצל השותף לשעבר), אחרי שהתבאסתי מהמחשבה שאני צריך שוב לקדוח בבטון עבור משהו :twisted:

עבור החלק ה"אמנותי" של ההברגה אחר כך, מברגה נטענת תעשה את העבודה. ממש לא צריך אימפקט, יקר ומיותר. ובניגוד לעצות שנתנו פה חלק מהחברים, ה-10.8V מצויינת למשתמש הביתי שרק תולה דברים- יש לה די והותר כח לזה, וקיבולת הסוללה מספיקה מעל ומעבר לשימוש מזדמן.

מאחר ואני עושה שימוש קצת יותר ממזדמן במברגה (עובדת קשה אצלי), רכשתי אחת של בוש כחולה, 14.4V. מספיקה לי לצרכים שלי לגמרי ועוד לא הרגשתי שחסר לה כח בשום סיטואציה. ואני גם קודח איתה בחומרים שונים, מעבר להברגה של ברגים (לעיתים גם גדולים יחסית).

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

מצטרף לשאלה:

אני צריך מברגה שיכולה להבריג לתוך לוחות עץ \ אלומיניום.

מדובר בעבודות ביתיות\מעבדה בייתית של ציוד שלי שאני מתקן.

מה מומלץ לקנות ?

פורסם

טרנספורטר, קרא קצת למעלה:

מאחר ואני עושה שימוש קצת יותר ממזדמן במברגה (עובדת קשה אצלי), רכשתי אחת של בוש כחולה, 14.4V. מספיקה לי לצרכים שלי לגמרי ועוד לא הרגשתי שחסר לה כח בשום סיטואציה. ואני גם קודח איתה בחומרים שונים, מעבר להברגה של ברגים (לעיתים גם גדולים יחסית).

לא חסר אפשרויות גם מבית מקיטה, דהוולט, מילווקי, ועוד ועוד ועוד. כל עוד תלך על שם מוכר וידוע, יהיה בסדר (כלל אצבע לכל הכלים הנטענים, על החשמליים זה עוד נתון לוויכוח).

אימפקט לא תתאים לך כל כך. אימפקט זה רק עבור שימוש רציני בברגים קודחים לתוך מתכות, למשל. או הידוק פראי/שחרור של אום תקוע, למשל. שם היא מצטיינת. לשאר הדברים, יש לה יותר חסרונות מיתרונות.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

חיסרון לדעתי של מברגת אימפקט הוא בכך שקשה מאוד לשלוט על מומנוט הידוק.

למברגת אימפקט אין קלאץ' עם עם מספר דרגות שמאפשר לקבוע מומנט הידוק.

כשעובדים עם מברגת אימפקט, נדרש המון רגש ונסיון, מה שקובע את המומנט זה זמן ההידוק, כמה "פעימות" המברגה הספיקה לעשות עד שמפסיקים להדק. הזמן הזה נמדד בחלקי שניות, המברגות האלו חזקות מאוד וקל מאד להדק חזק מידי לחרוש את הבורג או את ההברגה.

• תוכן חדש...