Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אסטרה טורבו, יחידה בארץ...

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7771 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני כמה ימים שמעתי שיש בטרייד אין של UMI אסטרה (מהדור החדש) 2.0 טורבו, היחידה בארץ, כמעט חדשה עם מעט קילומטרים עליה. מכיוון שאני אוהב מפעם לפעם לבדוק מה חדש בהיצע של ההונים, ומכיוון שיש לי משיכה לדברים שהם "היחידים בארץ", הלכתי לעשות סיבוב.

עשיתי עליה סיבוב, בשעות העומס, ולא יכולתי לבדוק אותה כמו שצריך... לצערי היא היתה בתל-אביב ולא ב-UMI ראשל"צ, איפה שאפשר להגיח למסלול הנחמד קרוב לים. קיוויתי להספיק עוד סיבוב השבוע לפני שאני טס לשבועיים, אבל לא יוצא, אז הנה התרשמות ראשונית:

קודם כל, הרכב מהיר למדי. 170 כ"ס על 1.3 טונה, עם בעיטת טורבו די אגרסיבית ביחס למקובל בימינו, בהחלט נותנים תחושת כוח ותאוצה כשצריך. הרכב גם מעוצב לא רע בכלל, ונראה מאוד איכותי מבפנים.

לנהיגה ספורטיבית, מהקצת שיכולתי להרגיש, זה לא באמת "הוט האצ'", אלא יותר סלונית עם יכולת עקיפה. הרכב אוחז כמו שצריך, אבל לא ממש מהנה. ההיגוי מת, בלי פידבק בכלל, למרות שהוא מדויק ובלי שטח מת כמעט. גם סידור הדוושות לא משהו, והן גם לא ממש ספורטיביות במראה ובתחושה. גם הרעש של המנוע לא מלבב, כזה נוהם ומתכתי, בהחלט משדר כוח אבל לא נעים כמו מנוע איטלקי.

בקיצור, למרות שזה עורר חשק לעשות נסיעה במסלול קצת מפותל, לא נראה לי שהאסטרה הזו תעשה את זה לחובבי צרפתיות קטנות וזריזות, וגם לא לחובבי איטלקיות.

בכל זאת, אני מציין את זה כאן... אם יש פה מישהו שמחפש מכונית כבדה, בוגרת, בנויה כמו שצריך ו"גרמנית", עם תאוצה מצויינת, אחיזה ועם היתרון של "היחידה בארץ", בהחלט מומלץ להרים טלפון ל-UMI ולשאול עליה.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

ואם יורשה לי להוסיף...

מושבים מצויינים לטעמי, בנויים לאנשים גדולים יותר מאשר קטנים, תומכים היטב בלי להעיק; תיבת 6 הילוכים עם מוט קצר והחלפה טובה מאד, אבל הילוכים א-ר-ו-כ-י-ם מאד - ארוכים מדי בשביל להרגיש ממש ספורטיבי. ואני דווקא מצאתי את המנוע מאד לינארי, ללא בעיטה משמעותית (וגם ללא השהיית טורבו משמעותית).

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם

בהחלט, עלי לציין שכשאני מדבר על בעיטת הטורבו אני משווה למכוניות שהתנסיתי בהן בזמן האחרון שהן בכיוון וולוו, סאאב וכו'... בהחלט ייתכן שבהשוואה לאימפרזות ושות' המנוע כאן יראה רגוע וליניארי יחסית.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

:ok: כתבה טובה.

אני מוצא את האסטרה טורבו מאוד מושכת עם מנוע 2.0 טורבו, אבל...ויש הרבה!

• יש לה תג מחיר מוגזם של 190 או משהו כזה אלף ש"ח.
  • הביצועים שלה זה בערך8.9 שניות, וזה ברמה של יאריס, והאסטרה עם מנוע 2.0 טורבו.

וזהו בערך החסרונות שהם די משעותיים....אבל אוטו מרשים ללא ספק!

פורסם

אני לא מבין איך לפי נתוני יצרן האסטרה טורבו החדשה עם 170 כ"ס יותר איטית בתאוצה מול אסטרה GSI דור שלישי עם אותו נפח מנוע וללא הטורבו (150 כ"ס)?

איך לעזאזל מקבלים נסיעת מבחן? :|

פורסם

:)

זה אוטו חמוד.

מהסוג שנעים לנסוע בו והוא חזק אך לא מרתיע.

לחובתי יאמר שישבתי מאחור עם אחד הנהגים הטובים שאני מכיר מאחורי ההגה.

לזכות המכונית יאמר שבכביש של בית אריה - עם ארבעה אנשים באוטו - הופגנה התנהגות לא רעה בכלל - מהמושב האחורי

רון.

-גם זה שישב במושב שליד הנהג ושיחק כל הזמן בבקרת האחיזה - הניתנת לניתוק - הוא אחד מהנהגים היותר טובים שאני מכיר-

למעשה, ניתן לומר שנסעתי עם אצולת הנהיגה בארץ באופל אסטרה טורבו.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם
רון.

-גם זה שישב במושב שליד הנהג ושיחק כל הזמן בבקרת האחיזה - הניתנת לניתוק - הוא אחד מהנהגים היותר טובים שאני מכיר-

למעשה, ניתן לומר שנסעתי עם אצולת הנהיגה בארץ באופל אסטרה טורבו.

הממ... האם יש סיכוי שאני מכיר את אחד הנהגים המהוללים שאתה מדבר עליהם? :-P:lol:

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

יחידה בארץ אבל לפי הסיפורים כל הארץ כבר עברה עליה...

Bel Paese, Brutta Gente - mica sono pazzo, sono pazzi gli altri che accettano tutto! io almeno dico 'questo e' sano, questo e' malato, qui c'e' il bene, qui c'e' il male'... a voi tutto questo dolore sembra giusto. a me no. io mi devo difendere...

פורסם

אם להסתכל על האסטרה טורבו כרכב עצמאי בפני עצמו, אז אין לו ממש הצדקה. המנוע חלש מידי (לעזאזל, לפני 10 שנים הם ייצרו מנוע זהה עם 30 כ"ס יותר!) ותוספת המחיר והסיבוך הטכנולוגי במנוע לא מצדיקים את עצמם, קנה אסטרה 2.2,שפר אותה ותקבל אוטו יותר מהיר ועצבני מהטורבו ועוד ישאר לך עודף לדלק. אבל, אם כבר הכנסתי את פקטור השיפורים למישוואה, האסטרה טורבו היא פלטפורמה רצינית ביותר לשיפורים!!!

בברכה,יניב

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

גם היום הם מייצרים רכב זהה עם 30 כ"ס יותר... ועכשיו בז'נבה - מציגים גרסת OPC עם 240 כ"ס.

צריך לשפוט כל אוטו בזוית-המבט הנכונה. לפי הגישה הזו, אין שום הצדקה לוולוו S40, S60 וכו' פרט לגרסאות ה-T5... כל היצרנים האירופיים הרי מציעים קשת רחבה של מנועים לכל דגם.

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם

אני מסכים איתך, אבל לא לחלוטין.

וולבו הינה ייצרנית של רכבי מנהלים מפוארים אשר אמורים להעביר אותך מנקודה A ל- B בנוחות המירבית (ובמקרה של וולבו, בבטיחות מירבית). הוספת מגדש לרכב שלהם באה בכדי שתגיע גם מהר יותר ולא בכדי לעשות את כביש ערד סדום עם הוולבו. האסטרות הספורטיביות היו תמיד מתחרות על הבכורה בקטגוריית ה HOT HATCH (לא שהם היו קרובים אי פעם) אבל עם האסטרה טורבו הזאת הם אפילו לא בכיוון.

גדול,כבד,פומפוזי עם הרבה דאווין ובלי הרבה סחוג!

בברכה,יניב

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

וולבו הינה ייצרנית של רכבי מנהלים מפוארים אשר אמורים להעביר אותך מנקודה A ל- B בנוחות המירבית (ובמקרה של וולבו, בבטיחות מירבית). הוספת מגדש לרכב שלהם באה בכדי שתגיע גם מהר יותר ולא בכדי לעשות את כביש ערד סדום עם הוולבו. ....

בברכה,יניב

ספר את זה לבעלים של 850R :-P

• תוכן חדש...