Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3210 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום רב וחג שמח חברים.

ברשותי וולוו v40 דגם אקטיב שנת 2013. הרכב נרכש לפני חודשיים מאוטו סנטר. הרכב עבר לפני שבועיים בדיקת מחשוב מקיפה, בגלל שחשבתי שצריכת הדלק לא בסדר. הכל היה תקין. גם לפני חודשיים לפני מעמד הקנייה הרכב עבר בדיקה מקיפה והכל היה תקין.

בכל מקרה, לעניינינו.

לפני שלושה ימים, בערב ראש השנה בדרך לארוחת חג, ההודעה "Reduced engine performance" הופיעה לי כשהייתי באחד מכבישי הדרום על מהירות של בערך 170 קמ"ש. לא יותר מדקה!

מיד הרגשתי שהאוטו מאבד כוח והטורים ירדו.

עצרתי את הרכב בצד, כיביתי, הדלקתי, והמשכתי לנסוע.

היום, בדרך חזרה הביתה, שוב אנוכי נוסע על 170 קמ"ש, שוב פעם ללא יותר מדקה בודדת, וההודעה חזרה על עצמה שוב כשמקביל הורגש שהטורבו הפסיק לעבוד והרכב איבד מכוחו.

כמה שעות מאוחר יותר, נסיעה קצרה ביחד עם חבר מבין עניין, ושוב העניין חזר על עצמו.

מהתייעצות איתו ולפי ההגיון הבריא, אני מניח שזה משהו שקשור לטורבו. וזהו בערך.

למישהו יש איזשהוא מושג לגבי הדבר הזה?

21931803_729026943953980_909552893_o.jpg

21985494_729084803948194_1520687309_o.jpg

עריכה אחרונה על ידי VolvoXxX
פורסם

לא יכול לעזור לך לגבי התקלה, אבל הייתי חייב לשאול: יש לך רישיון טיס? 170 קמ"ש?! לא הגזמת?!

תלך לבית הכנסת ותברך הגומל על שלא קרה לך שום דבר ויותר מכך על שלא פגעת במישהו אחר.

פורסם

חיפוש מהיר בגוגל העלה את זה: קישור. שם מדובר בצינור שנסתם וגרם למחשב לבטל את הטורבו, החלפת הצינור פתרה את הבעיה.

הייתי מבצע סריקת מחשב וממשיך משם.

לא יכול לעזור לך לגבי התקלה, אבל הייתי חייב לשאול: יש לך רישיון טיס? 170 קמ"ש?! לא הגזמת?!

תלך לבית הכנסת ותברך הגומל על שלא קרה לך שום דבר ויותר מכך על שלא פגעת במישהו אחר.

עוד פעם התחלת להטריל?

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

אכן, כפי שהמליצו, כנס לפורומים ותבדוק את זה. כמו כן, בעקבות כך שהמחשב אכן רשם את התקלה, אתה יכול לבדוק עם סריקת תקלות במוסך ייתכן וזה ייתן אינדיקציה כרגע, כאשר התקלה הופיעה, מה הבעיה.

העדיפות כרגע, בכדי לא לפגוע עוד יותר במנוע או בשאר הדברים חלילה, זה באמת להכנס לבצע סריקת תקלות ובמידה והמידע יהיה תואם לקישור, צפה להחלפה לא זולה ומומלץ לבצע במקום שמבין מה הוא עושה - המוסך שלך.

נסה לברר בגוגל ולהעתיק את נסח התקלה כולל סוג הרכב והשנתון, להצליב נתונים.

פורסם

shugiflex ו Automatic1 , יצאתם ממש גברים. עוד מעט תגידו לו לנסוע יותר מהר כי 170 זה לאט מדי. מה לעשות, כל אחד והשטויות שלו. אם אני אצליח לגרום לו לחשוב פעמים לפני שהוא ייסע שוב במהירות הזו, ובזכות זה ינצלו חייו של אדם אחד או שאדם אחד לא יהפוך לנכה, אני עשיתי את שלי ומוכן בשביל זה לספוג את השטויות שלכם.

שבוע טוב.

פורסם

תודה רבה לכם חברים.

עוד לפני פתיחת הפוסט פה עשיתי קצת גוגל, והגעתי לכל מיני תוצאות, אבל כמו בקישור שshugiflex שיתף, מדובר על רכב משנתון ישן יחסית.

לא מצאתי בגוגל שום התייחסות לתקלה הזאת ברכב חדש של וולוו מהדגם שלי או משהו דומה. גם האנגלית שלי לא בשמיים.

קיוויתי שאולי מישהו פה נתקל ספציפית בתקלה הזו והיה חוסך ממני קצת כאב ראש:)

בכל מקרה תודה על התשובות שלכם, אכניס את הרכב לבדיקת מחשב ונקווה לפתור את התקלה..

לגבי המהירות חבר, הסקת מסקנות מהר מידי על סמך נתון אחד (המהירות) בלי שיש לך אי אלו נתונים אחרים לגבי הנסיעה. מן הסתם לא אסע במהירות כזו כשאני מסכן מישהו או את עצמי.

פורסם

בטח שזה ענייננו לשאול אותו על מהירות הנסיעה.

מי הוא שיחליט אם הוא מסכן אחרים או לא? ואם הילד שלך יהיה על הכביש? לא יהיה איכפת לך?

הבן אדם שאל בנימוס ונתן הערה על כך. כמו שצריך. יישר כוח!

פורסם

המצב הזה ידוע כ LIMP HOME MODE, כשהמחשב מזהה תקלות מסויימות שיכולות לייצר נזק אם המנוע עובד בשיא הכוח, אבל מצד שני לא מצדיקות השבתה מיידית וגרירה - הוא מאפשר המשך נסיעה במוד הזה, בהספק מופחת, שאמור לאפשר לך להגיע למוסך בהקדם בלי לגרום נזק נוסף. זה יכול לנבוע למשל מזיהוי של תקלה בגיר גם, אבל יכולות להיות הרבה סיבות, ולכן צריך להגיע למוסך ולהתחבר למחשב כדי לבדוק. עם קורא OBD גם היה אפשר לקבל מושג לא רע מה מקור התקלה.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

• תוכן חדש...