Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סקודה לשרים במקום וולוו?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7783 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רוני - זה פשוט לא נכון.

ואני יסביר.

תראה, בצבא כמו בכל ארגון שיש לו רכבים יש קצין רכב, זהו למעשה אותו בוחן צבאי.

יש לו מגוון תפקידים.

בכל יחידה גדולה (קרייה, תה"ש, צריפין וכו') יש סדנא.

הסדנא מטפלת גם ברכבים לבנים (מגאן וכו') אבל לא רק! היא גם נותנת מענה לרכבים הייעודיים של הצבא (נ.נ., ריאו וכו').

הטענה שיש להכשיר נהגים לטפל הרכב היא שגויה מיסודה. גם אני וגם אתה יודעים שהנהגים לא יעשו את זה כהלכה.

אני מאוד אוהב את האוטו שלי וגם אתה. אבל עם כל הכבוד אנחנו לא מבינים כ"כ הרבה במכונאות ועם כל הידע שיש לנו (אתה יודע מה אני ידבר על עצמי ולא יכליל) עדיין אם תרים רכב על ליפט (פעולה מסוכנת בפני עצמה שלא הייתי נותן לנהגים לשחק איתה) אני לא יידע לאתר בעיות כמו שצריך. אני לא יודע את ההבדל בין מיסב תקין לאחד פגום ועוד אלף ואחד דברים.

לעומת זאת בסדנא יושב הבוחן המיומן ובודק את הרכבים, מאתר תקלות ושולח למוסך. אחרי שהרכב חוזר הבוחן בודק את טיב התיקון ורואה שבאמת הוא נעשה כמו שצריך (ואתה יודע טוב מאוד שלא פעם יש בעיות עם התיקון במוסך).

אם ניקח את קו המחשבה שלך אז אפשר גם לומר שאין צורך בכלל במוסכים, ניקח חיילים, נכשיר אותם להיות מכונאים ושהם יטפלו ברכבים בלי שום הסכם אחזקה.

וגם לא צריך לעשות טסט במכון, תסמוך עליי שאני יבדוק את האוטו פעם בשנה וזהו...

חוצמזה, לא פעם מעסיקים אנשים אפילו אם לא צריך, אבל לזה לא נכנס כבר.

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לא מסכים. קודם כל - זה כן עולה כסף לצבא. עולה לו כסף להכשיר "בוחנים" ולשלם להם, עולה לו הרבה כסף להחזיק סדנה צבאית על שלל חייליה, ויש עוד המון עלויות קטנות ואני אפילו יכול לברר בדיוק כמה זה עולה ואיך זה גדל לסכומים גדולים. בגלל שרוב הרכבים נאלצים לעבור את זה מדי חודש, גם אלו שלא עוברים ק"מ גבוה (ויש המון כאלו!!).

אם הצבא היה רוצה באמת לחסוך - היה מכשיר נהגים לעשות את הבדיקה הזאת בעצמם, בדיוק כמו שאני ואתה עושים עם הרכב הפרטי שלנו. כך לנהגים הייתה האחריות לשמור על הרכבים מספיק בשביל שהם יהיו תקינים, ועלויות הסדנה היו נחסכות ברובן. למה הנהגים? כי ממילא הם לא עושים כמעט כלום כל היום. ואל תגיד לי שזה לא נכון.

רוני

רוני,

הצבא לא עושה את זה, סתם, כי הוא רוצה.

הוראות אלו נכתבו בדם, לאחר הרבה תאונות שנגרמו כתוצאה מרכבים לא תקינים.

נכון, טיפול חודשי לרכב חדש זה אכן מוגזם. אבל זו הדרך היחידה לוודא שגם לאחר סטייה, הרכב עדיין יהיה תקין. אם ע"פ החוק, הרכב היה אמור לעשות טיפול רק כל 10K, בפועל, הוא היה עושה טיפול כל 15K ודרומה. זו הדרך היחידה לוודא שהרכבים הצבאיים יבצעו טיפולים בזמן. בפרט, שהאנשים שמטפלים בנושא, הם אנשים מסוג ג', שחוץ מהתחת של עצמם, לא מעניין אותם כלום.

צבי

פורסם
אתה טועה כנראה, המדינה קונה את הרכבים האלה ישירות מהיצרנים, או מקבלני משנה בחו"ל שמבצעים את המיגון. לא נראה לי שב "קמור" יש מחירון ל 760 ממוגנת. כך שזהו כנראה המחיר המלא, ללא קשר למיסים.

בכלל משרד הבטחון וצה"ל מעדיפים לקנות מיצרנים ולא מיבואנים.

מצטער לאכזב אותך..

אבל המדינה לא מתעסקת ב"ייבוא אישי" של הרכבים שלה - היא קונה אותם מהיבואנים הרשמיים בארץ.

בכל מקרה, אני כבר יודע על כמה מרצדסים ממוגנים שהגיעו דרך הסוכנות, ועל סדרה 7 אחת (אם יש אחת, בטח יש יותר).

אם הדגם שאתה רוצה משווק בארץ, אין שום סיבה שהסוכנות לא תסכים להצעה הנדיבה שלך לשלם עליו פי כמה וכמה בשביל שהוא יהיה ממוגן.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם
אם ניקח את קו המחשבה שלך אז אפשר גם לומר שאין צורך בכלל במוסכים, ניקח חיילים, נכשיר אותם להיות מכונאים ושהם יטפלו ברכבים בלי שום הסכם אחזקה.

וגם לא צריך לעשות טסט במכון, תסמוך עליי שאני יבדוק את האוטו פעם בשנה וזהו...

חוצמזה, לא פעם מעסיקים אנשים אפילו אם לא צריך, אבל לזה לא נכנס כבר.

הסדנה צריכה להמשיך לטפל ברכבים החומים. אני מדבר רק על הרכבים הלבנים. בנוגע להכשרת נהגים - צריך לדאוג שהם כן יעשו את זה כהלכה. איך עושים את זה? נותנים להם אחריות ועונשים בהנחה ויתרשלו בעבודתם. בדיוק כמו שעושים עם קציני הרכב, או כל חייל אחר. וגם אני וגם אתה יודעים שנהגים לא עושים כלום בצה"ל. אם יש חשד למשהו לא תקין ברכב - פשוט שולחים אותו למוסך. זה לא מסובך במיוחד, בדיוק כמו שעושים ברכב פרטי.

הציטוט למעלה לא קשור בכלל לקו המחשבה שלי, אלא לוקח אותו איזה 10 צעדים קדימה, ולא זו כוונתי. (חוץ מהשורה האחרונה בנוגע להעסקת אנשים שלא לצורך, עם זה אני מסכים לחלוטין :wink: )

רוני,

הצבא לא עושה את זה, סתם, כי הוא רוצה.

הוראות אלו נכתבו בדם, לאחר הרבה תאונות שנגרמו כתוצאה מרכבים לא תקינים.

נכון, טיפול חודשי לרכב חדש זה אכן מוגזם. אבל זו הדרך היחידה לוודא שגם לאחר סטייה, הרכב עדיין יהיה תקין. אם ע"פ החוק, הרכב היה אמור לעשות טיפול רק כל 10K, בפועל, הוא היה עושה טיפול כל 15K ודרומה. זו הדרך היחידה לוודא שהרכבים הצבאיים יבצעו טיפולים בזמן. בפרט, שהאנשים שמטפלים בנושא, הם אנשים מסוג ג', שחוץ מהתחת של עצמם, לא מעניין אותם כלום.

צבי

אם טיפול חודשי הוא הדרך היחידה לוודא כי הרכב עדיין תקין - איך זה שכ"כ הרבה רכבים נוסעים כשהם לא תקינים? בכל מקרה, עם המעבר לליסינג, דברים הולכים להשתנות...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
לא מדוייק.

בא לא נזלזל בנהגים שעושים את עבודתם נאמנה.

*מושך עפעף כלפי מטה עם האצבע* תעשה לי טובה...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תוכן חדש...