Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סקודה לשרים במקום וולוו?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7783 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
על רקע האיומים על השרים, השב"כ מבקש להחליף את מכוניות השרים לממוגנות. והרכב הממוגן הכי משתלם הוא, כמובן, סקודה סופרב, שעולה "רק" 900000.

במכרז מתמודדים גם: ב.מ.וו, אודי, סאאב ואלפא רומיאו.

למה ללכת על סאאב אם ניתן ללכת על איזו במו מפנקת או איזה איי6 טובה ???

מדינת עולם 3 . !! :x

* צריך לבצע תמיד ברמה גבוהה יותר מאחרים זהו סימן ההיכר של מקצוען אמיתי

* המקום היחידי שבו הצלחה מופיעה לפני עבודה קשה הוא במילון

* ברגע שאתה מתחיל לדבר על מה שתעשה כשתפסיד, הפסדת

* אל תשקיע בהירהורים על העבר, אך אל תשכח אותו

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לומר לך את האמת, אני לא סגור על זה. אני רק יודע שאין שום צורך לבצע טיפול חודשי וניתן לחסוך הון בכ"א וחלפים באם נושא הטיפול החודשי יבוטל, כמו שצריך להיות.

רוני

בזמני לפחות,שהיה לא כ"כ מזמן (שנה וחצי) היו לוקחים (לוקחים... אני לקחתי!) רכבי יחידה (רכב צמוד של סא"ל ומעלה היה פטור מה"תענוג" הזה) לסדנה האזורית ושם הרכב היה עובר איזושהי בדיקה "מקיפה" ו"יסודית" יותר או פחות.כמובן שהיה צורך לצחצח את הרכב מבפנים ומבחוץ לפני שנוסעים לסדנה, למלא מים, לבדוק שמן וכו' כו'... אבל בעיקרון זה הטיפול החודשי, אם הייתה מתגלה תקלה כלשהי באותה בדיקה אז היו מפנים למוסך. (כמה שעות שרפתי במוסך חלוצי... :roll: )
פורסם
מי אמר לך שרובם נפגעי פעילות מבצעית למען המדינה הזאת?

מי אמר לכם שכל נכה צה"ל מקבל וולבו מסריחה? חלוקה של רכבים אצל נכים הולכת לפי אחוזי פגיעה ורכב הייצוגי הנמוך ביותר הוא קורולה 1600.

אמת!!

חבר שלי נפצע אנושות בשרות הצבאי שלו.

היום הוא "שייך" למשרד הביטחון.

הוא קיבל אחוזי נכות גבוהים למדי, וכנגד הוא יכול לקבל רכב משפחתי עם מנוע 1.6 ליטר ועד תקרת סכום מסוים.

חבר נוסף, שנפצע יחד עם החבר הזה, קטוע רגל, קיבל ממשרד הביטחון פאג'רו קינג קצר!

אפרופו רכב לשרים,

עם איך שהם נראים ומתפקדים, גם יונדאי אקסנט הם לא צריכים לקבל....

ועוד שקלו לרכוש 760IL (בגרסה הארוכה, הגרסה הרגילה בטח ממש צפופה להם מאחורה) כשלאזרחים במדינה אין כסף לקנות לחם... בושה!!

פורסם
אפרופו רכב לשרים,

ועוד שקלו לרכוש 760IL (בגרסה הארוכה, הגרסה הרגילה בטח ממש צפופה להם מאחורה) כשלאזרחים במדינה אין כסף לקנות לחם... בושה!!

צודק!

מסכים איתך ב-100%

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
אמת!!

חבר שלי נפצע אנושות בשרות הצבאי שלו.

היום הוא "שייך" למשרד הביטחון.

הוא קיבל אחוזי נכות גבוהים למדי, וכנגד הוא יכול לקבל רכב משפחתי עם מנוע 1.6 ליטר ועד תקרת סכום מסוים.

חבר נוסף, שנפצע יחד עם החבר הזה, קטוע רגל, קיבל ממשרד הביטחון פאג'רו קינג קצר!

אפרופו רכב לשרים,

זה לא ששקלו.. זה מה שקונים.

ההבדל הוא שה760Li (שתי יחידות) תרכש עבור ראש הממשלה ואורחים חשובים מחו"ל,

בעוד הסקודה תהיה עבור השרים עצמים שזכאים היום לוולבו S80.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם
מנסיון העבר לא אתפלא אם הידיעה מופצת ע"י יבואן סקודה כדי לזכות בנקודות, גם לובינסקי פעם היו בסרט...

לפי עומק הכיס של יבואן וולוו, הוא לא יוותר כ"כ מהר...

ורק כדי לסבר את האוזן: רכבי ה-S80 של השרים עלו למדינה כ-175000 ש"ח במקום 370000 ש"ח שדגם זה עולה לצרכן, אם יבואן וולוו יראה שהממשלה בורחת לו מן הידיים הוא יירד במחיר.

בתור מי שמכיר גם את "מאחורי הקלעים" של הידיעה, היא בהחלט לא הגיעה מהיבואן. לובינסקי זכו פעם ל-5 דקות של תהילה כאשר המדינה שכרה פיג'ואים (605 נדמה לי) לשרי הממשלה הפורשים לאחר בחירות, כדי שיפנו את הוולוואים שלהם לשרים החדשים.

חוץ מזה, zvit אתה בטוח לגבי המחיר שאתה מצטט? יש הנחה נאה, אבל למיטב ידיעתי הנתון שאתה מצטט קצת מוגזם.

פורסם

אנשים!!! ככה זה בארץ בה הדמוקרטיה בשלבי היתפתחות כלומר ביזבוז מיותר של כסף ...לדוגמה ארה''ב בשנות ה30...לא לידאוג זה יגמר אחרי כמה עשרות שנים ואם לא מקסימום ניקבל מילחמת אזרחים ושילטון קמונסטי כמו שהיה בברית המועצות לפני 80שנה שם פשוט נימאס להם משמוקים שלא עושים כלום חוץ להרוג את העם ולקחו את השליטון ליידים רק חבל שזה נעשה לא בדרך טובה.....

אני פשוט המום ליראות את השרים האלה נוסעים ברכב בשווי של "רק" 900000שקל כשלמדינה עלאק אין כסף לתשתית כבישים טובה יותר או לחינוך טוב יותר או דאגה לאנשים נזקקים (ראו איזה עוני יש לנו) או לאלימות הגוברת... במיקום ליקנות רכב במליון שקל תיתפשרו קצת תחסכו תנו את הכסף לאנשים שבאמת צריכים.....

מי שראה את התוכנית בולדוזר בא הראו איך הכסף שלנו הולך סתם פשוט סתם לפח...

אני כאזרח עצמי בעתיד פשוט שואל את עצמי למה לי לעזאזעל לשלם מיסים !!! בישביל שהם יסעו מכוניות פאר אבל אני יהרג בכביש או שכול הזמן המישטרה תיחפש איפה לידפוק אותי....פאאק עדיף כבר לחיות בארה''ב ושלא נתחיל לדבר בכלל על הצבא אחרי כול זה אתה שואל את העצמך בישביל איזה מטרה אני הולך לשם מי עומד מאחוריי....

פורסם
זה לא ששקלו.. זה מה שקונים.

ההבדל הוא שה760Li (שתי יחידות) תרכש עבור ראש הממשלה ואורחים חשובים מחו"ל,

בעוד הסקודה תהיה עבור השרים עצמים שזכאים היום לוולבו S80.

מכונית אחת של 760 נרכשה כדי לשמש את אורחי הכבוד של רה"מ ואישיים חשובים מחו"ל.

נאמר בעיתון ששקלו לרכוש עוד כמה רכבים מסוג 760IL למספר אנשים "חשובים" כביכול בממשלה.

לבסוף, לאחר תג מחיר של 2 מיליון שקל (למכונית ממוגנת) החליטו לוותר.

אגב, מחירה של S80 ממוגנת הוא קרוב ל-1.5 מיליון שקל ובגלל זה חשבו להוסיף מעט (חצי מיליון לרכב זה ממש כלום לדעתם) ולרכוש כבר את ה-760!!

איזה תאוות בצע מטורפת כשחושבים על זה!:x

פורסם

אתם שוכחים פרט מאוד חשוב בחישובי המחיר,

זה שאמנם המדינה משלמת את המס מצד אחד - אבל הוא חוזר ישירות מהצד השני.. :roll:

ככה שאם הרכב עולה במחירון 2 מליון, המדינה משלמת רק מליון (ואפילו פחות) :roll:

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם
אתם שוכחים פרט מאוד חשוב בחישובי המחיר,

זה שאמנם המדינה משלמת את המס מצד אחד - אבל הוא חוזר ישירות מהצד השני.. :roll:

ככה שאם הרכב עולה במחירון 2 מליון, המדינה משלמת רק מליון (ואפילו פחות) :roll:

אתה טועה כנראה, המדינה קונה את הרכבים האלה ישירות מהיצרנים, או מקבלני משנה בחו"ל שמבצעים את המיגון. לא נראה לי שב "קמור" יש מחירון ל 760 ממוגנת. כך שזהו כנראה המחיר המלא, ללא קשר למיסים.

בכלל משרד הבטחון וצה"ל מעדיפים לקנות מיצרנים ולא מיבואנים.

פורסם

1. אינני רואה פסול ברכישת סופרב משוריינות וחושבני שזה פיתרון הגיוני וחיובי בהתחשב באילוצים.

2. חושבני שזה יהיה יעיל ועדיף תחת הנסיבות, אילו היינו רוכשים רכבים אמריקאים משוריינים (כנראה

שרכבי "שטח" שכן הם בסיס מצויין לשיריון, כמו כן לעניין שינוע הרכב מנוע דיזל לעומת בנזין לא יזיק

:-P) דרך כספי הסיוע מארה"ב.

פורסם

הנה, העתקתי את זה מ-MOTOCAR:

***בסוף השבוע האחרון התבשרנו כי המדינה רכשה שתי מכוניות ב.מ.וו סדרה 7 משוריינות עבור שרים ואורחים רמי מעלה הפוקדים את מדינתנו הקטנטונת. שתי המכוניות מצוידות במילה האחרונה בתחום המיגון: חלונות ממוגני ירי, לוחות פלדה, צמיגי RUN-FLAT וכו` (הכל למען ביטחונם של שרינו האהובים). עלות מסע הקניות האחרון נאמד במספר מיליוני שקלים, שיצאו הישר מכיסינו המתרוקנים.

אינני מזלזל בנחיצותם של רכבים ממוגנים עבור ראשי מדינתנו - אחרי הכל הם מאוימים רק משום שהם עושים את המוטל עליהם. למרות זאת, יש לי תהייה קטנה לגבי הרכישה - האם באמת נחוץ מופע הראווה הזה? רכבים ממוגנים אינם חסרים במדינתנו המאוימת; במגרשי החנייה של הכנסת ובחניוני כוחות הביטחון נחים להם מספר לא קטן של רכבים ממוגנים שונים – החל מ- SUV אמריקנים מפלצתיים ועד מכוניות שרד יוקרתיות של וולוו וקדילאק. האם רגשותיהם של שועי העולם המתדפקים על דלתותינו חדשות לבקרים ייפגעו משום שהם ספונים במושב האחורי של הוולוו? או שמא מושב הקדילאק אינו רך דיו עבור ישבנם של בכירי מדינתנו?

בימים אלה, כשהמשק טרם יצא מהמיתון שפוקד אותנו בשנים האחרונות - כשלגמלאים מקצצים את תשלומי הביטוח הלאומי (אחרי ששילמו עבורו כל חייהם) וכשחלק מהילדים מגיעים לגן ולביה"ס ללא הסנדביץ` של הבוקר - נראה לי שהיה ניתן לנצל את הכסף באופן חכם יותר (וראוותני פחות). כדאי להזכיר לשרינו שהריטואל הקבוע שבו מדינתנו מנוהלת כל תחילת שנה ללא תקציב גובל כבר בביזיון של ממש. ואולי זו הסיבה שכל כך קל למקבלי ההחלטות לפזר כמה מיליונים ללא חשש וללא צורך לתת דין וחשבון.****

פשוט נכון כל-כך... הכותב צייר את המצב בצורה הטובה ביותר.

פורסם

לפי עומק הכיס של יבואן וולוו, הוא לא יוותר כ"כ מהר...

.

לא סתם שחר ויתר על החתמת אייל ברקוביץ'.... :wink:

ובקשר למה שרוני אמר על הצבא. ללא ספק נכון .

המדינה לא יודעת איפה לקצץ....

כשהייתי בצבא (השתחררתי לפני 3.5 שנים) היו לנו רכבים מסוג טויוטה היילקס שהיו הולכים

לטיפול חודשי.. נראה לכם הגיוני שטויוטה צריכה להכנס לבדיקה/טיפול חודשי? הם לא היו עושים

עד כדי כך הרבה ק"מ...

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אייל, תפסיק כבר להטיח את הטיפול חודשי הזה בתור בזבוז.

זוהי יוזמה מבורכת שלא עולה כסף לצבא.

בטיפול חודשי (או תלת חודשי לסא"ל וצפונה) נלקח הרכב לסדנא הצבאית בה הבוחן בודק שהכל תקין ברכב. בודקים אורות, בלמים, ברקסים, נזילות, ממש כמו טסט פעם בחודש.

וכן, הרכבים עוברים המון ק"מ וק"מ קשה של התעללות לכן חשוב שהם יהיו בתקינות מקסימלית, כי לנהגים לא אכפת והם לא יבדקו כלום, מצידם שישרפו הרכבים.

הבזבוז בצבא הוא לא הצורה שמתחזקים את הרכבים, אלא העובדה שכל פישר שקיבל אתמות סרן כבר מקבל רכב צמוד וזה מנפח בצורה מדהימה את כמות הרכבים.

פורסם
אייל, תפסיק כבר להטיח את הטיפול חודשי הזה בתור בזבוז.

זוהי יוזמה מבורכת שלא עולה כסף לצבא.

בטיפול חודשי (או תלת חודשי לסא"ל וצפונה) נלקח הרכב לסדנא הצבאית בה הבוחן בודק שהכל תקין ברכב. בודקים אורות, בלמים, ברקסים, נזילות, ממש כמו טסט פעם בחודש.

וכן, הרכבים עוברים המון ק"מ וק"מ קשה של התעללות לכן חשוב שהם יהיו בתקינות מקסימלית, כי לנהגים לא אכפת והם לא יבדקו כלום, מצידם שישרפו הרכבים.

הבזבוז בצבא הוא לא הצורה שמתחזקים את הרכבים, אלא העובדה שכל פישר שקיבל אתמות סרן כבר מקבל רכב צמוד וזה מנפח בצורה מדהימה את כמות הרכבים.

לא מסכים. קודם כל - זה כן עולה כסף לצבא. עולה לו כסף להכשיר "בוחנים" ולשלם להם, עולה לו הרבה כסף להחזיק סדנה צבאית על שלל חייליה, ויש עוד המון עלויות קטנות ואני אפילו יכול לברר בדיוק כמה זה עולה ואיך זה גדל לסכומים גדולים. בגלל שרוב הרכבים נאלצים לעבור את זה מדי חודש, גם אלו שלא עוברים ק"מ גבוה (ויש המון כאלו!!).

אם הצבא היה רוצה באמת לחסוך - היה מכשיר נהגים לעשות את הבדיקה הזאת בעצמם, בדיוק כמו שאני ואתה עושים עם הרכב הפרטי שלנו. כך לנהגים הייתה האחריות לשמור על הרכבים מספיק בשביל שהם יהיו תקינים, ועלויות הסדנה היו נחסכות ברובן. למה הנהגים? כי ממילא הם לא עושים כמעט כלום כל היום. ואל תגיד לי שזה לא נכון.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תוכן חדש...