Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3212 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

ברשותי יונדאי i10 שנת 2014. בצמיגים יש חיישן לחץ אוויר TPMS.

לפני מספר ימים החלפתי 2 צמיגים אחוריים (ואת הישנים העברתי קדימה) בפנצ'ריה. ציינתי בפני הפנצ'ריה שיש שם חיישן לחץ אוויר, והם אמרו אין בעיה רק צריך לתת לזה כמה דקות להתאפס.

לאחר ההתקנה הנורית לא דלקה.

בערך יום אחרי ההתקנה, הנורית החלה להבהב ואז לדלוק רצוף. לפי ספר הרכב מדובר בתקלה ברכיב ה TPMS.

אני לא כל כך מבין בתחום, ולכן ארצה לדעת מה יכולה להיות הבעיה? לפני שאדבר איתם.

תודה

פורסם

אציין שבפנצ'ריה החליפו במיקומים של הג'נטים (2 האחוריים עברו קדימה והקדמיים לאחורה). האם יכול לגרום לבעיה?

פורסם

בדוק בספר רכב האם יש כפתור או אפשרות איפוס של המערכת על ידי הנהג.

אם אין, אין מנוס מלגשת למוסך ולראות איזה קוד תקלה צץ לו ואולי כל מה שידרש זה איפוס ולימוד מחדש של החיישנים, עבודה של כמה דקות.

לא אוהב להיות "נביא זעם", אבל לעיתים אחרי ביקור אצל פנצ'רייה, החיישנים האלו נפגעים עקב פירוק לא נכון של הצמיגים עם המכונה.

פורסם

בדקתי ואין אזכור לאופציה כזאת בספר רכב. מצויין רק שהבהוב הלד מבשר על תקלת תקשורת עם החיישנים ושיש לגשת למוסך.

האם כל החלפת צמיגים דורשת איפוס? נשמע לי כמו טירחה גדולה, שאם הייתי יודע - הייתי כבר מבצע את החלפת הצמיגים במוסך המורשה...

במידה ונוצר נזק לחיישנים, אני מניח שהפנצ'ריה אחראית לנזק , לא? ציינתי בפניהם שיש חיישנים לפני התהליך..

פורסם

הסקת המסקנות שלי מעמ' 317 בספר הרכב, היא שנדרש איפוס במרכז שירות, כפי שציין דניאל.

זאת בעיקר לאור מה שציינת לגבי העברת הגלגלים האחוריים קדימה ולהפך (החיישנים מוגדרים במערכת לפי מיקומם והשינוי אולי מוביל ל"תקלה").

פורסם

כעקרון העברת מיקום לא אמורה לגרום לנורית תקלה לדלוק, כי למערכת ב TMPS לא משנה המיקום, אלא אם יש לחץ אויר לא תקין גלגל כלשהו.

זה שהורידו אויר בגלגלים להחלפת צמיגים יתכן שגרם לתקלה ולזה אולי צריך איפוס במוסך.

פורסם

כשאני חושב על זה, אתה כנראה צודק, שהרי חיישנים ישירים פשוט מודדים את הלחץ בצמיג ולא מתחילים לבצע חישוב מבוססת מערכת ABS (ואז ממילא אין מה לכייל כל גלגל בנפרד, למעט איפוס כללי). אבל אני כן יודע שיש לעיתים הגדרה של כל חיישן בפני עצמו, כנראה רק לצורכי תצוגת התראה ואיני יודע אם מסיבות אחרות.

אגב, לא הוזכר כאן שאולי כדאי סתם לבדוק מה הלחץ הנוכחי בצמיגים.

יתכן ונופחו מעבר/מתחת למומלץ.

פורסם

תודה.

לעניין הלחץ אוויר - הדבר נבדק מספר פעמים - גם על ידי וגם על ידי העובד בצמיגייה, לחץ האוויר בטווח המומלץ.

האם ישנה דרך לאפס מבלי לגשת למוסך? הבנתי שברכבים מסויימים זה נעשה ע"י כפתור הRESET בלוח השעונים?

אציין שביום האחרון קורית תופעה מעניינת - הנורה לעיתים נכבית (כאילו אין שום בעיה) אפילו למספר שעות. לאחר מכן התופעה חוזרת.

בכל מקרה, תודה רבה על העזרה. אדבר עם מרכז השירות.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

טוב.. ההתעסקות בזה כבר ממש מעצבנת. ראשית אני ממליץ לכל מי שיש לו חיישן כזה ברכב לחשוב פעמיים לפני שהוא ניגש לפנצ'ריה.

בשיחה טלפונית, נציג במרכז השירות של יונדאי טוען שמדובר בתקלה ושעלי לפנות לפנצ'ריה (כנראה החלפת הגלגלים גרמה לנזק).

טוענים שאיפוס לא נשמע להם קשור (מכיוון שהנורה מכווינה אל תקלה) ושאם אני מתעקש להגיע לשם עלי לשלם עלות בדיקה.

בפנצ'ריה מנסים להתנער מאחריות וטוענים שזה לא באשמתם ושצריך לעשות איפוס. הבחור אפילו הציע לפרק את הגלגל ולהראות לי שהחיישן לא ניזוק (זה רכיב חשמלי.. איך לעזעזל אני אמור להבחין בתקינות שלו ממבט?)

שמעתי מספר טיפים לגבי מילוי אוויר ברמה גבוהה מאוד או נמוכה מאוד בכדי לכפות "איפוס" על החיישנים, אבל גם זה לא עזר.

זה ממש מעצבן. הגעתי עם רכב תקין להחליף גלגלים ויצאתי עם תקלות.... לא מעוניין לשלם על בדיקה מכספי ובטח שלא על החלפת חיישנים.

יש רעיון לפני שאני חושב על הצעד הבא?

פורסם

כן,

תוריד אוויר בגלגל ל 0, תנפח ללחץ המקסימלי -תוך מספר פעמים זה יסתדר.

מנסיון מר עם דגמי יונדאי וחיישני לחץ אוויר .

פורסם

אנסה שוב.

כמה שאלות אליך:

1. לעשות את זה מספר פעמים ברצף?

2. להוריד לחכות ואז לנפח או מיד?

3. להוריד ל0? זה לא יכול להזיק? כשניסיתי הורדתי ל26 ( אני יודע שהחיישן מתריע בערך מתחת ל29 מניסיון עבר)

4. קרה לך עם נורית שסימנה תקלה בחיישן או נורית שסימנה חוסר אוויר?

תודה !

• תוכן חדש...